http://my.aegean.gr e-Magazino
Εκπαίδευση

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Εκπαίδευση

Δουλειά ή μεταπτυχιακό;

Γράφει ο Σάββας Βαρυτιμιάδης

ευρεση εργασίας ή μεταπτυχιακόΕπιτέλους, μετά από χρόνια σκληρής και επίπονης προσπάθειας το πήρες το πτυχίο σου ή ετοιμάζεσαι να το πάρεις σ' αυτή την εξεταστική. Και μετά το πανεπιστήμιο τι; Οι δρόμοι είναι δυο: είτε ένα μεταπτυχιακό στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, είτε κατευθείαν στα δύσκολα, δηλαδή εύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας.

Βέβαια, τα αγόρια πρέπει να πάνε και φαντάροι για να γίνουν άντρες... ενώ πάντα υπάρχει και η τρίτη επιλογή, που σημαίνει αράζω σπίτι, χαλαρώνω και τρώω τα λεφτά του μπαμπά μου. Μια επιλογή ομολογώ εμπνευσμένη και ανακουφιστική, που δεν θα σας την πρότεινα, διότι την τεμπελιά πολλοί αγάπησαν… τον τεμπέλη ουδείς. Αφήστε λοιπόν την πολυθρόνα και τους καναπέδες και αρχίστε το ψάξιμο είτε για δουλειά είτε για μεταπτυχιακό. Στην προσπάθειά σας ευτυχώς έχετε αρωγό και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα το Γραφείο Διασύνδεσης.


Το Γραφείο διασύνδεσης

Career - University of the AegeanΤο Γραφείο διασύνδεσης αποτελεί ένα χρήσιμο «εργαλείο», κυρίως για τους φοιτητές των τελευταίων ετών, αφού ασχολείται κυρίως με τη σταδιοδρομία των αποφοίτων του Πανεπιστημίου. Όμως, ακόμα και αν είστε πρωτοετείς φοιτητές, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις υπηρεσίες του Γραφείου αυτού, προκειμένου να γνωρίσετε από νωρίς ευκαιρίες ή περιορισμούς της αγοράς εργασίας.
Οι επαγγελματικοί δρόμοι που μπορεί κανείς να ακολουθήσει είναι πολλοί. Ορισμένοι από εσάς μπορεί να ακολουθήσετε καριέρα ερευνητή - πανεπιστημιακού. Άλλοι μπορεί να προτιμήσετε να εργαστείτε σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό - επιχείρηση. Δεν είναι λίγοι οι απόφοιτοι που, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, διατηρούν δικό τους γραφείο ή στήνουν τη δική τους καινοτόμο επιχείρηση.

Οι υπηρεσίες του Γραφείου Διασύνδεσης μεταξύ άλλων είναι οι εξής:

  1. Παρέχει πληροφορίες για τις δυνατότητες περαιτέρω σπουδών και υποτροφιών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα μπορείτε να βρείτε μέσα από την ιστοσελίδα του όλα τα links με οδηγίες και συμβουλές για το πώς θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Και ακόμα ποιοι οργανισμοί και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν να σας δώσουν μια υποτροφία.
  2. Προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα αναζήτησης εργασίας. Συγκεκριμένα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα συντάξετε το βιογραφικό σας σημείωμα, μια συνοδευτική επιστολή, μια συστατική επιστολή καθώς και τι πρέπει να προσέξετε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης.
  3. Aκόμα πληροφορεί τους τελειόφοιτους/απόφοιτους για διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για εργασιακά θέματα, προκηρύξεις θέσεων εργασίας και συνδέσεις σε δικτυακές πύλες προώθησης, προσφοράς και εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλα αυτά, καθώς και άλλες πολλές χρήσιμες πληροφορίες θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Γραφείου διασύνδεσης στο Website: www.aegean.gr/career.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε είτε στα τηλέφωνα του Γραφείου Διασύνδεσης: 2251036117-8, είτε στο E-mail: career@aegean.gr.


Ελπίζω όλες αυτές οι πληροφορίες να σας δώσουν μια πρώτη ώθηση στην προσπάθειά σας να βρείτε τι είναι αυτό που θα κάνετε μετά το πανεπιστήμιο. Να ξέρετε ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Τα πτυχία μας δυστυχώς είναι υποτιμημένα και πολλές φορές δεν μετράνε σε τίποτα στην αγορά εργασίας, αν δεν είναι τελείως αποσυνδεμένα από αυτήν. Το κράτος μας εξακολουθεί να συνεχίζει με λάθος πολιτικές, πολιτικές που έχουν όμως βαθιές επιπτώσεις στους νέους. Επίσης, θα πρέπει να είστε ευέλικτοι και θετικοί στις προτάσεις που τυχόν θα σας γίνουν. Μην απορρίπτετε δουλειές που μπορεί να φαίνονται άσχετες από αυτές που ονειρευτήκατε. Κανένας δεν θα σας δώσει τη δουλειά των ονείρων σας. Να έχετε υπομονή και να γνωρίζετε ότι όποιος θέλει να δουλέψει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρει δουλειά... και με λίγη υπομονή θα βρει την εργασία που επιθυμεί. Καλή τύχη σε όλους.το άρθρο έχει δημοσιευθεί και στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ" της Μυτιλήνης, αρ. φύλλου: 1733 - 11/11/2004Δείτε και στο άρθρο: Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας Πανεπ. Αιγαίου

Αποστολή άρθρου από μέλος savio.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο «Δουλειά ή μεταπτυχιακό;», http://my.aegean.gr/web/article2628.html από μέλος savio [ανακτήθηκε: 2018-07-23 15:42:11]