http://my.aegean.gr e-Magazino
Συνεντεύξεις

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Οι Fallen Within «Intoxicate» το My Aegean!

Επιμελείται η Ελένη Σπανού:

FallingWithin interviewΠριν λίγες μέρες βρέθηκε στα χέρια μου το άλμπουμ των Fallen Within. Στην αρχή ήμουν προκατειλημμένη ως προς την μουσική που παίζουν, ακραίο μέταλ, αλλά πολύ σύντομα η ιδέα αυτή έμελλε να εξαφανιστεί. Ο τίτλος του άλμπουμ μου κίνησε το ενδιαφέρον, μαζί με το artwork, τα οποία τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα και όχι τόσο καταθλιπτικά και μαύρα όπως άλλων συγκροτημάτων.


Όταν έβαλα να ακούσω το άλμπουμ, το intro που έχουν συνθέσει με έβαλε ομαλά στο δεύτερο κομμάτι χωρίς διόλου να δυσανασχετίσω. Αυτό είναι δύσκολο να το πετύχει κανείς, τα πιο πολλά συγκροτήματα επιλέγουν ατμοσφαιρικά intro τα οποία δεν συνδέονται απόλυτα με τον ήχο του άλμπουμ. Σχετικά με τα κομμάτια του δίσκου, μου άρεσε πολύ η χροιά του τραγουδιστή η οποία και στα καθαρά, αλλά και στα πιο brutal σημεία, είναι δεμένη , δεν φαλτσάρει και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει Έλληνα τραγουδιστή. Αυτό όμως που ξεχώρισα είναι τα πλήκτρα τα οποία δεν έχουν έναν τυπικό μέταλ ήχο αλλά υπογραμμίζουν αρμονικά τις κιθάρες και ειδικά στο τρίτο κομμάτι έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο ήχο που τον συναντάς σε goth μπάντες. Τέλος, η ουσία των κομματιών βρίσκεται στα κιθαριστικά riffs, τα οποία σε ωθούν σε ένα ασταμάτητο "headbaging"!

Στις 30 Απριλίου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το άλπουμ τους “Intoxicated” στην Κόρινθο στο Κέντρο Νέων μαζί με Rejection, Infertile και τους Weathers.

Keep rocking!!

Παρακάτω σας παραθέτω και την άποψη των παιδιών για το άλπουμ τους για μία πιο πλούσια και εκτενή εικόνα.Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή, ποίοι είναι οι Fallen Within και ποιοι συμβάλλανε ώστε το άλπουμ αυτό να ολοκληρωθεί και να το 'χουμε τώρα στα χέρια μας;

Oι The Fallen Within είναι μια μπάντα η οποία πρωτοξεκίνησε τα βήματα της στο χώρο της εγχώριας μουσικής σκηνής πισώ στο 2003 με ιδρυτικό μέλος τον κιθαρίστα Gio S. , η πορεία της μπάντας όμως διακόπηκε κάποια στιγμή λόγω στρατιωτικών και άλλων υποχρεώσεων και ξανα άρχισε να κινείται στις αρχές του 2009,πλέον με νέα μέλη στο πλεύρο του Gio S. και με νέο μοντέρνο ήχο.Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στo SOUND SYMMETRY STUDIO του Bob Katsionis(Firewind,Outloud) και για την μίξη και το μάστερ ταξιδέψαμε στην Φινλανδία στο TICO TICO STUDIO όπου ο Ahti Kortelainen ανέλαβε το τελευταίο στάδιο επεξεργασίας του δίσκου.


Πριν λίγες μέρες πήρα το άλμπουμ στα χέρια μου και αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το artwork το οποίο συγκρινόμενο με τον ήχο σας ο οποίος είναι αρκετά heavy και με άλλα παρόμοια άλμπουμ είναι φωτεινό με έντονα χρώματα. Κάτι άλλο που μου τράβηξε την προσοχή είναι η αφηρημένη εικόνα στο εξώφυλλο. Ποιός κρύβεται πίσω από αυτή την έμπνευση και τι νοήματα κρύβονται από πίσω;

Falling Within - Intoxicated

Το εξώφυλλο του δίσκου έχει να κάνει καθαρά με το γενικότερο concept του άλμπουμ και υπεύθυνος για τη σύληψη της ιδέας είναι ο τραγουδιστής Steve Al που ήταν επίσης υπεύθυνος για τον στιχουργικό τομέα.Το concept του δίσκου είναι η καταπίεση του ανθρώπου απο την καθημερινότητα,την ρουτίνα και από τον τρόπο που μας έχουν μάθει να ζούμε,αλλά δεν θέλαμε να περάσουμε μόνο το αρνητικό μήνυμα στον ακροατή αλλά και την συνειδητοποίηση του μυνήματος και την αποφυγή ενός τέτοιου τρόπου ζωής,γι αυτό και στιχούργικα αλλά και στο εξώφυλλο υπάρχει κρυμμένο κάτι πιο φωτεινό.


Ακούγοντας τα κομμάτια σας θα έλεγα ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τα κατατάξεις σε ένα είδος. Εσείς σε ποιό μουσικό είδος θα λέγατε ότι ανήκουν;

Γενικότερα προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε αρκετά είδη για να δημιουργήσουμε κάτι πιο ''επιστημονικά μοντέρνο''. Κατα κύριο λόγο το είδος μας χαρακτηρίζεται melodic metalcore αλλά όποιος το ακούει σίγουρα θα παρατηρήσει και αλλα είδη όπως death metal ή hardcore.


Ένα στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο για να ακούσω τα κομμάτια είναι οι στίχοι σας. Ποιός τους έχει επιμεληθεί και επίσης είναι βασισμένοι σε προσωπικές εμπειρίες;

Όπως ανέφερα και πριν,τους στίχους τους έχει επιμεληθεί ο τραγουδιστής Steve Al. Οι στίχοι σίγουρα έχουν να κάνουν με προσωπικά βιώματα και εμπειρίες του τραγουδιστή αλλά γενικότερα αφορούν θέματα που όλοι μας βλέπουμε να συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας.


Το άλμπουμ σας θα κυκλοφορήσει τελικά στην Ελλάδα γιατί από ότι έμαθα πριν λίγες μέρες γιορτάσατε την κυκλοφορία του στην Ιαπωνία. Παρεπιμπτόντως, το κοινό πώς είναι εκεί; Σας έχει δεχτεί;

Το άλμπουμ κυκλοφορεί στην Ελλάδα απο τον Δεκέμβριο του 2009 όπως και σε Ευρώπη και Αμερική. Πρόσφατα πετύχαμε συμφωνία με την Ιαπωνική εταιρία HOWLING BULL RECORDS και έτσι ο δίσκος τελικά κατάφερε να κυκλοφορήσει στις 14 του Απρίλη και στην Ιαπωνική αγορά.Το κοινό εκεί είναι αρκετά ενθουσιώδες με αυτό το είδος μουσικής και μπορώ να πω οτι αποκτήσαμε αρκετούς fans αλλά λόγω της πολύ πρόσφατης κυκλοφορίας το κοίνο εκεί δεν έχει προλάβει ακόμα να μας γνωρίσει.


FallinWithin band photo


Πού μπορούμε να μάθουμε νέα σας και να δούμε video clip σας;

Νέα μας για συναυλίες και πληροφορίες για μας μπορείτε να μαθαίνετε από το myspace μας στο www.myspace.com/thefallenwithin ή και στο facebook μας. Περισσότερες πληροφορίες για μας μπορείτε να βρείτε και στο coronerrecords.net ενω σύντομα θα μπορείτε και απο την επίσημη ιστοσελίδα μας.


Τελειώνοντας θα σας ρωτήσω το πιο βασικό. Πείτε μου όσο πιο συνοπτικά μπορείτε έναν λόγο που το άλμπουμ σας δεν μοιάζει με τα άλλα και θα πρέπει να το ακούσουν οι φαν του είδους.

Πιστεύω πως ο συνδυασμός πολλών μοντέρνων ειδών και ιδεών είναι αυτό που θα ωθήσει τους fans του είδους να ακούσουν την δουλειά μας εφόσων βέβαια είναι δεκτικοί και με ανοιχτό μουσικό μυαλό ακροατές.


Ευχαριστώ Steven MoreGet Flash now!

In order to listen or view this content you will have to upgrade your version of Flash.


Αποστολή άρθρου από μέλος anele.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο «Οι Fallen Within «Intoxicate» το My Aegean!», http://my.aegean.gr/web/article2979.html από μέλος anele [ανακτήθηκε: 2017-09-20 15:29:46]