http://my.aegean.gr e-Magazino
Συνεντεύξεις

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Συνέντευξη από τους τους «3Fold Pain» ...trust them

Επιμέλεια: Έλενα Σπανού

3Fold Pain - band interviewΟι 3Fold Pain είναι μία ανερχόμενη ελληνική ροκ/μέταλ μπάντα η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα της δημιουργίας της κερδίζει έδαφος ανάμεσα σε άλλες καταξιωμένες μπάντες. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο τους promo με τίτλο «Don't trust them» το οποίο το έχουν προωθήσει με πολλές συναυλίες πανελλαδικά. Στις αρχές του Ιουλίου κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους video-clip με το ομότιτλο κομμάτι από το promo τους, το οποίο από την πρώτη στιγμή κέρδισε θετικές κριτικές τόσο για την σκηνοθεσία όσο και για το ίδιο το κομμάτι, το οποίο αναδείχτηκε. Οι 3Fold Pain είναι μία τετραμελής μπάντα τη οποία απαρτίζουν ο Antony στα φωνητικά, ο Θοδωρής στην κιθάρα, η Έφη στο μπάσο και ο Φοιβος στα ντραμς. Μετά από αυτές τις πληροφορίες ήρθε η στιγμή να μας τα πούν κι οι ίδιοι και να τους γνωρίσουμε!


1. Αρχικά πότε πήρε σάρκα και οστά η ιδέα για την δημιουργία των 3 Fold Pain; Το όνομα πώς προέκυψε;

Η ιδέα για την δημιουργία των 3Fold Pain γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 2009 και ήταν μια κοινή απόφαση όλων μας. Το συγκρότημα όμως έλαβε την τελική μορφή του στις αρχές του 2010 όταν τελικά το line up της μπάντας πήρε τη σημερινή του μορφή. Το όνομα «3Fold Pain» προέκυψε από την Κέλτικη παράδοση και είναι παράφραση του όρου «Threefold Death». Ο τρίπτυχος θάνατος ήταν η μέγιστη τιμωρία στην Κέλτικη παράδοση σύμφωνα με την οποία κάποιος πεθαίνει παράλληλα με τρεις τρόπους.


2. Αν σας ρωτούσε κάποιος σε ποιο μουσικό είδος κατατάσσεται το είδος που παίζετε τι θα λέγατε;

Γενικά δε μας αρέσει να βάζουμε ταμπέλες στην μουσική. Τώρα αν είναι αναγκαίο να κατηγοριοποιήσουμε τη μουσική που παίζουμε θα λέγαμε ότι ανήκουμε περισσότερο στον εναλλακτικό χώρο της metal σκηνής. Οπότε πιθανόν το "alternative metal" σαν κατηγορία να ταίριαζε καλύτερα στη μουσική μας.


3Fold Pain - Αντώνης Θοδωρής
3Fold Pain - Ζωή

3. Ήταν εύκολο να αναμείξετε τις διαφορετικές σας επιρροές σε ένα ενιαίο άκουσμα; Πώς σας φαίνεται που αναφέρονται έκδηλα στις επιρροές σας;

Είναι πολύ φυσιολογικό καθένας μας να έχει επηρεαστεί από συγκροτήματα που θαυμάζει και με την μουσική των οποίων έχει πιθανόν μεγαλώσει και ειλικρινά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναφέρονται οι επιρροές μας. Όσον αφορά στην ανάμειξη των επιρροών μας, αυτό που προκύπτει ως συνολικό αποτέλεσμα δεν είναι κάτι το επιτηδευμένο, αντιθέτως είναι αυτό που βγαίνει αβίαστα όταν ο καθένας ξεχωριστά αφήνεται ελεύθερος να δημιουργήσει. Πέρα από τις επιρροές μεγάλο ρόλο παίζει και η προσωπικότητα του καθένα μας αφού κάθε κομμάτι έμπνευσης προέρχεται από χιλιάδες εμπειρίες που τελικά μας κάνουν αυτό που είμαστε ως άνθρωποι και ως μουσικοί.


4. Με ποιά μπάντα, εγχώρια ή ξένη, θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Σίγουρα θα θέλαμε να παίξουμε με κάποια μπάντα που με την εμπειρία της και τον επαγγελματισμό της θα μπορούσε να μας διδάξει πράγματα. Υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες σίγουρα, έτσι ενδεικτικά θα αναφέρουμε τους Tool, Deftones, Korn, Muse από το εξωτερικό.


5. Το promo σας, «Don't Trust Them» πότε κυκλοφόρησε; Ποιός κρύβεται πίσω από τις συνθέσεις και τους στίχους;

Το promo EP μας «Don’t Trust Them» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2010 και περιείχε τέσσερα κομμάτια. Οι συνθέσεις είναι του Θοδωρή και τους στίχους των κομματιών τους γράφει ο Αντώνης.


6. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο video-clip για το κομμάτι «Don't Trust them» από το ομότιτλό σας promo. Ποιός είναι πίσω από αυτό το άρτιο αποτέλεσμα;

Στις αρχές του μήνα κυκλοφόρησε το πρώτο μας μουσικό βίντεο και ειλικρινά είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Το βίντεο αυτό το σκηνοθέτησαν ο Βασίλης Καλλιντέρης και ο Αλέξης Στηλ. Επίσης συμμετέχει και η Ίριδα Ανδριοπούλου, η οποία υποδύεται τη φυλακισμένη κοπέλα. Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά, πραγματικά έκαναν άψογη δουλειά!


Link στη σελίδα του video


7. Για πιο λόγο επιλέξατε το κομμάτι αυτό για να είναι το πρώτο σας video-clip;

Καταρχήν, το κομμάτι αυτό έχει λάβει πάρα πολύ καλές κριτικές μέχρι στιγμής, πέραν του ότι πρόκειται και για το ομώνυμο κομμάτι του EP μας. Επίσης, θεωρούμε ότι είναι ένα κομμάτι, το οποίο ασχολείται με θέματα πολύ επίκαιρα, αφού οι στίχοι του έχουν να κάνουν με τη χαλιναγώγηση του μυαλού και την καθοδήγηση της μάζας από εκείνους τους λίγους που έχουν εξουσία και δύναμη στα χέρια τους.


3Fold Pain - Φοίβος
3Fold Pain - Θοδωρής

8. Ποιός είναι ο επόμενος σας επαγγελματικός σας στόχος; Υπάρχει κάποιο επικείμενο live στα σκαριά;

Ήδη ο Ιούλιος μέχρι στιγμής ήταν ένας μήνας αρκετά γεμάτος με live εμφανίσεις εντός και εκτός Αθηνών. Προγραμματίζουμε  μια μίνι περιοδεία από Οκτώβριο στην Βόρεια Ελλάδα. Μελλοντικά σχέδια σίγουρα υπάρχουν πολλά και ελπίζουμε να καταφέρουμε να τα πραγματοποιήσουμε σύντομα!


9. Στο MySpace προφίλ σας, [ myspace.com/3foldpain ] , αναφέρετε ότι «our goal is to play music we love and to approach a high level of creativity.» Τον στόχο σας αυτό το μικρό διάστημα που είστε μία εν ενεργεία μπάντα πιστεύετε ότι τον έχετε πετύχει εν μέρει;

Πιστεύουμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και ότι ακόμα έχουμε πάρα πολλά να δώσουμε ως μπάντα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με όλα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, σίγουρα όμως στοχεύουμε σε περισσότερα και δεν σταματάμε στιγμή να δουλεύουμε σκληρά για να τα πετύχουμε. Ακόμα είμαστε στο ξεκίνημα και είμαστε σίγουροι πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε.  


10. Πώς σας φαίνεται η ελληνική μουσική σκηνή αυτό το διάστημα που είστε οι 3Fold Pain; Υπάρχει ανταπόκριση;

Σίγουρα έχουν γίνει πολλά βήματα τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική μουσική σκηνή προς το καλύτερο. Υπάρχουν αξιόλογες προσπάθειες από άτομα που ενδιαφέρονται να σταθούν με σεβασμό απέναντι στον κόσμο και γενικά αυτό ο κόσμος το εκτιμάει και ανταποκρίνεται. Εμείς βλέπουμε πάρα πολύ θετική ανταπόκριση από τον κόσμο που είτε έρχεται σε κάποια συναυλία μας και ακούει την μουσική μας, είτε βλέπει την δουλειά μας από κάπου αλλού όπως το Internet κλπ. Παίρνουμε πολύ ενέργεια από τον κόσμο που θέλει να μοιραστεί μαζί μας αυτά που εισπράττει από τα κομμάτια μας και αυτό μας δίνει τη μεγαλύτερη βοήθεια για τη συνέχεια.


11. Ποιό είναι το μήνυμα σας στον κόσμο που σας στηρίζει;

Καταρχήν, θα θέλαμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας έχουν στηρίξει και βοηθήσει μέχρι στιγμής, χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε τώρα. Επίσης στα νέα παιδιά, να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να μην τα εγκαταλείψουν, ανεξάρτητα με τις δυσκολίες που μπορεί προκύψουν, να εργαστούν σκληρά και ελπίζουν για το καλύτερο! Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και εσένα Έλενα για αυτή τη συνέντευξη.
Ευχαριστούμε πολύ και να είστε όλοι καλά, Rock on!


_E: - -  Ευχαριστώ πολύ! Συνεχίστε την καλή δουλειά!


3Fold Pain - band interview


 

Αποστολή άρθρου από μέλος anele.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο «Συνέντευξη από τους τους «3Fold Pain» ...trust them», http://my.aegean.gr/web/article3068.html από μέλος anele [ανακτήθηκε: 2018-05-27 10:05:22]