http://my.aegean.gr e-Magazino
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

MusicTeam Metal Fest 14 - Καρλόβασι Σάμου

Samos - MusicTeam Metal Fest 14Μια άψογα στημένη εκδήλωση της Μουσικής Ομάδας των φοιτητών της Σάμου.
Μία υπέροχη βραδιά στον «Αλγόριθμο της Γεύσης»*.

Ανταπόκριση από το MusicTeam Metal Fest `14 στο Καρλόβασι.Σάββατο 1 Νοέμβρη και για όσους μουσικόφιλους ζουν στο Καρλόβασι, η βραδιά προστάζει MusicTeam Metal Fest `14. Ένα φεστιβάλ καθολικά οργανωμένο από τη Μουσική Ομάδα των φοιτητών της Σάμου, που έγινε στη φοιτητική λέσχη «Αλγόριθμος της Γεύσης», με δωρεάν είσοδο για όλους και τιμές κυλικείου.


Γενικά, η Μουσική Ομάδα μας έχει συνηθίσει στην παρουσία τουλάχιστον ενός σχήματος με βαρύ rock ή metal ήχο σε κάθε εκδήλωσή της, αλλά αυτή η βραδιά κινήθηκε αποκλειστικά σε αυτούς τους ρυθμούς. Αν εξαιρέσουμε τους special guests NSC που άνοιξαν, και όλοι περίμεναν ότι θα παίξουν το rap τους για λίγο κόσμο, η φάση ήταν, επιτέλους, αποκλειστικά metal. Αυτό φαινόταν και από την αφίσα του φεστιβάλ, στην οποία κάτω από τα μεσαιωνικά γράμματα του τίτλου, δέσποζε με μεγάλα γράμματα το όνομα των death-μεταλάδων Isolation Isle, η οποίοι γενικά φάνηκε να έχουν την τιμητική τους στη συγκεκριμένη συναυλία.


~ Ευχαριστώ πολύ την Έλλη για τις φωτογραφίες.Οι πόρτες άνοιγαν στις 9, για τη μουσική είχαμε ακούσει ότι θα άρχιζε μία ώρα μετά, και ομολογουμένως ο περισσότερος κόσμος είχε σκοπό να έρθει μετά τις 10. Συνήθως σε τέτοια φεστιβάλ, επειδή δεν υπάρχει η αυστηρότητα μίας επαγγελματικής εκδήλωσης, το πρώτο σχήμα αργεί να βγει λίγο ακόμη για να μαζευτεί κι άλλος κόσμος. Η πρώτη έκπληξη ήρθε γύρω στις 10 παρά δέκα, όταν ξαφνικά έσκασε μύτη κόσμος για να ακούσει τους NSC, με αποτέλεσμα να παίξουν στην ώρα τους και σε έναν σχεδόν γεμάτο από το πρώτο τραγούδι «Αλγόριθμο». Για τα επόμενα 40 περίπου λεπτά κινηθήκαμε σε hip hop ρυθμούς. Παρά την πολύ καλή απόδοση του συγκροτήματος, ο κόσμος προς το τέλος φάνηκε να απαιτεί metal. Ευτυχώς ο χρόνος είχε μοιραστεί σωστά και οι NSC κατέβηκαν πριν κουράσουν. Περιμένουμε να δούμε το πλήρες πρόγραμμά τους σε μία πιο hip hop βραδιά.

Samos - MusicTeam Metal Fest 14 - NSC

O Dani των NSC


Καθώς μαζευόταν περισσότερος κόσμος, στη σκηνή βγήκαν οι, βετεράνοι πλέον για τη Σάμο, Dead Secret. Ο ήχος τους και το στυλ τους είναι πλέον γνωστό σε όλους τους φοιτητές της Σάμου, και κινείται στα λημέρια του heavy και power metal, με δικό τους υλικό αλλά και covers, ειδικά των Iron Maiden (υποθέτω είναι οι αγαπημένοι τους). Οι Dead Secret είχαν παρουσιάσει σχεδόν το ίδιο πρόγραμμα και μερικές μέρες πριν στο Live Υποδοχής Πρωτοετών της Μουσικής Ομάδας, αλλά το Σάββατο είχαν μία επιπλέον ενέργεια που έλειπε την πρώτη φορά (και έπαιξαν επιπλέον το I Want Out των δικών μου αγαπημένων, Helloween). Σε αυτό βοήθησε πολύ ο καινούριος κιθαρίστας τους, Γιώργος, που έκανε το σχήμα ξανά εξαμελές, και ταυτόχρονα έφερε τεράστιες δόσεις αδρεναλίνης. Ίσως η καλύτερη εμφάνιση των Dead Secret μέχρι τώρα (και μπορεί να τους έχω δει και 10 φορές).

Samos - MusicTeam Metal Fest 14 - DeadSecret

Dead Secret


Στην καλύτερη ώρα και με peak προσέλευσης, στη σκηνή βγήκαν οι Isolation Isle. Πρακτικά headliners της βραδιάς, εμφανίστηκαν με war paint μετά από καιρό και δε σταμάτησαν να δίνουν πόνο για μιάμιση ώρα. Το moshpit ήταν μονίμως εν κινήσει, το κοινό ετοιμοπόλεμο, και όσοι ήμαστε εκεί ζήσαμε το πιο στενό Wall of Death στην ιστορία της μουσικής. Ο ήχος στην αρχή δεν ήταν αρκετά δυνατός, αλλά στο δεύτερο κομμάτι το πρόβλημα διορθώθηκε. Εδώ να πω ότι και η ηχοληψία έγινε εθελοντικά από φοιτητή σε μηχανήματα της ομάδας και του Πανεπιστημίου. Ακόμη και στον βρώμικο και απαιτητικό ήχο του death metal, το παιδί έδωσε το maximum των δυνατοτήτων του και προσέφερε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Και αν κρίνω από τις ευχαριστίες όλων των συγκροτημάτων προς αυτόν, και μέσα στο stage ο ήχος πρέπει να ήταν εξίσου καλός.

Samos - MusicTeam Metal Fest 14 - Isolation Isle

Οι headliners, Isolation Isle


Αμέσως μετά, στη σκηνή βγήκαν οι FYB (το πλήρες όνομά τους είναι FYB: it means "fuck you bitch", αλλά δεν ξέρω αν κάνει να το γράψω αυτό). Rapcore συγκρότημα, με την πολύ ευρεία έννοια, παρουσίασαν πέντε κομμάτια εξ ολοκλήρου δικά τους, με διαφορετικούς rock και metal ήχους στο καθένα κι απάνω τους ρίμες από τον Dani, ραψωδό των NSC. Δυστυχώς, ο κόσμος άρχισε να σπάει και η συμμετοχή δεν ήταν όση στα δύο προηγούμενα σχήματα. Ευτυχώς όμως, μία χούφτα φανατικοί του συγκροτήματος κράτησαν το ρυθμό και την ένταση σε υψηλά επίπεδα.

(αλλά επειδή είμαι ο κιθαρίστας των FYB, βάλτε και κάποιον άλλο να σας τα πει πιο αντικειμενικά)

Samos - MusicTeam Metal Fest 14 - F.Y.B.

F.Y.B. (it means fuck you bitch)


Τελευταία μπάντα στην κάρτα λοιπόν και ο κόσμος μέσα στον Αλγόριθμο μετά τους FYB είναι ελάχιστος, συν ότι έκανε αρκετή ζέστη για βράδυ Νοέμβρη, οπότε πολλοί άραζαν έξω στο πεζοδρόμιο με τις μπίρες τους και ξεκουραζόντουσαν μετά από δυόμιση ώρες τρελού χτυπήματος σε Dead Secret και Isolation Isle. Δεν έφτανε αυτό, το συγκρότημα άργησε λίγο περισσότερο από τα άλλα να βγει, αλλά η αναμονή έδειξε να άξιζε τον κόπο.


If You Have GHOST: A Tribute Band λοιπόν, προφανώς tribute στους Σουηδούς doom μεταλάδες Ghost (Ghost BC). Ενώ το "Infestissumam" έπαιζε από τα ηχεία, τα πέντε μασκοφορεμένα ανώνυμα ghouls βγήκαν και άνοιξαν ένα διάδρομο στο κοινό, μέσα από τον οποίο ο Papa Emeritus ανέβηκε στη σκηνή, κανονικά με στολή, καπέλο και μαύρη μάσκα. Οι If You Have GHOST κατάφεραν να φέρουν όλο τον κόσμο ξανά μέσα στον Αλγόριθμο μέχρι το τέλος του show τους, το οποίο περιελάμβανε τέσσερα από τα πιο γνωστά κομμάτια των Ghost. Η θεατρικότητα ήταν το ατού του συγκροτήματος, και η ανωνυμία τηρήθηκε (αν και μόνο τυπικά γιατί στη Σάμο είμαστε). Ο τραγουδιστής συστήθηκε στα Αγγλικά, και με μία βαθιά φωνή αποτέλεσμα εφέ, ως ο πρώτος Papa Emeritus και παρουσίασε τα πέντε νέα ghouls ως παιδιά του, μαζί με τα οποία ανοίγει πόλεμο στο "παλιό" του συγκρότημα.

Samos - MusicTeam Metal Fest 14 - GHOST

If you have GHOST: A Tribute Band


Στο after-party, είδαμε ακόμη μία πρωτιά για τα δεδομένα της Σάμου. Ο τραγουδιστής των Dead Secret, Αχιλλέας, έφτιαξε dubstep ζωντανά με ένα sampler και ένα launchpad.Στα συν:

  • Εθελοντισμός (περισσότερο σαν ιδέα και λιγότερο για τις τιμές και τη δωρεάν είσοδο)

  • Πολύ καλή συνεργασία δύο φοιτητικών ομάδων (Μουσικής και Αλγόριθμου)

  • Το war paint των Isolation Isle και η θεατρικότητα των If You Have GHOST

  • Το team της ηχοληψίας και ο Γιώργος από τους Dead Secret

  • Που είδα στο κοινό εκτός από φοιτητές, αρκετούς ντόπιους, μικρούς και μεγάλους


Στα πλην:

  • Η μερίδα φοιτητών που συνεχίζει να σνομπάρει τέτοιες εκδηλώσεις

  • Που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι αντίστοιχο για πιο "ευαίσθητα" αυτιά


Εν τέλει, το MusicTeam Metal Fest μπορεί να μην έδειξε όλη την γκάμα του ήχου που μπορούν να προσφέρουν τα φοιτητικά συγκροτήματα της Σάμου, σίγουρα όμως έδειξε το καλύτερο πρόσωπο της Μουσικής Ομάδας. Καλοστημένος ήχος, πολύ σωστό πρόγραμμα που δεν κούρασε, και όλα αυτά προσιτά σε οποιονδήποτε φοιτητή. Μπράβο στα συγκροτήματα, μπράβο στους υπεύθυνους του Αλγόριθμου της Γεύσης και μπράβο στο team ηχοληψίας.


Samos - MusicTeam Metal Fest 14 - flyer+poster
Η αφίσα του φεστιβάλ


Samos - MusicTeam Metal Fest 14 - flyer2
Μία πολύ καλή ιδέα ήταν παράλληλα από την αφισοκόλληση να μοιραστεί αυτό το flyer στα μαθήματα και όχι μόνο______________

Φωτογραφίες: Έλλη.

* «Αλγόριθμος της Γεύσης» είναι το όνομα της ομάδας κυλικείου - λέσχη που λειτουργούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι της Σάμου.

Αποστολή άρθρου από μέλος RadonRose.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο «MusicTeam Metal Fest 14 - Καρλόβασι Σάμου», http://my.aegean.gr/web/article3162.html από μέλος RadonRose [ανακτήθηκε: 2023-12-07 06:26:55]