http://my.aegean.gr e-Magazino
Συνεντεύξεις

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τους Underhill West από την Ξάνθη

UnderhillWestΣτην όμορφη Ξάνθη είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε μια υπέροχη μπάντα, τους Underhill West. Πρόκειται για μια μοντέρνα rock/rock `n` roll μπάντα που ξεκίνησε την δραστηριότητά της το έτος 2005. Τους χαρακτηρίζει το πλήθος εμφανίσεων τους σε πόλεις όλης της Ελλάδας, η αστείρευτη δημιουργία τους και η αρτιότητα των δικών τους κομματιών με ξένο στίχο, οι συνεργασίες με φιλαρμονικές ορχήστρες και θεατρικές ομάδες για πρωτότυπα events, η συμμετοχή τους σε πανελλαδικής εμβέλειας φεστιβάλ, η αξιοσημείωτη και κατ` εξακολούθηση φιλανθρωπική τους δραστηριότητα και η αστείρευτη ενέργεια που εκπέμπουν σε κάθε τους εμφάνιση!..
Ας πάμε λοιπόν, να τους γνωρίσουμε μέσα από μια μίνι συνέντευξη...
UnderhillWest

Πώς προέκυψε η δημιουργία της μπάντας;

Ηταν παιδικό όνειρο και των τεσσάρων να παίξουμε μουσική σαν ομάδα σε όσο πιο πολύ κόσμο γίνεται είτε μέσω των δίσκων μας είτε μέσω των εμφανίσεων μας.

Και το όνομα; «Underhill West»; Πού βρίσκεται η αφορμή κι η αφετηρία του;

Από το μυθιστόρημα του Άρχοντα των δαχτυλιδιών και τις επιρροές μας. «Underhill» ήταν το ψευδώνυμο του ήρωα στο έργο,  όταν ξεκινούσε το ταξίδι του. Ετσι  πήραμε και εμείς το ψευδώνυμο αυτό με την λέξη «West» δίπλα να υποδηλώνει τις επιρροές μας από την μουσική της δύσης.

Ποιο ήταν το πρώτο σας τραγούδι;

Το "Make Silence". Γράφτηκε από τον Μιχάλη Χατζόπουλο το 2003, ηχογραφήθηκε το 2005 σαν ντέμο, και ηχογραφήθηκε πάλι στην πρώτη μας δουλειά "Moment of life" (2007) όπου μπορείτε να την ακούσετε στο Youtube και να την αγοράσετε στο BandCamp.com


"Make Silence" από τους Underhill West


Πότε πρωτοεμφανιστήκατε ως μπάντα και σε ποιό μέρος;

Στις γιορτές παλιάς πόλης στην Ξάνθη, στο στέκι του Διονύσου, τον Σεπτέμβρη του 2005.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Οταν ξεκινούσαμε ήμασταν επηρεασμένοι απο τις δεκαετίες του `80, `90 και `60, και απο μπάντες όπως οι Bon Jovi και οι Scorpions. Μετά απο λίγα χρόνια αυτό άλλαξε, πλέον είμαστε επηρεασμένοι από πιο χορευτική μουσική της ροκ σκηνής. Από Rolling Stones, Steve Wonder και Elvis Presley μέχρι Chic και Daft Punk... έχουν ανοίξει πολύ τα πεδία επιρροών μας και ακούμε όση πιο πολλή μουσική μπορούμε!

Ποιός είναι ο πρώτος σας δίσκος; Και ποιοί ακόμη έχουν ακολουθήσει;

H πρώτη μας δουλειά είναι ο "Moment of life" (2007). Έχουμε βγάλει άλλους δύο. Είναι οι: "Our Way" (2011) και ο πρόσφατος "That Sense" (2015).

Τις συναυλίες σας, για τί τις κάνετε, επιθυμείτε μονάχα να προσελκύσετε κόσμο ή προσβλέπετε και σε άλλους λόγους;

Για να περνάμε καλά κάνοντας τον κόσμο να περνάει καλά! Έχουμε βρεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στο να ερχόμαστε σε ένα ζενίθ συναισθημάτων ομαδικότητας και ευτυχίας μεταξύ μας και να γεμίζουμε ταυτόχρονα ενέργεια και χαμόγελα τον κόσμο που έρχεται να μας δει και να ακούσει την μουσική μας!

Πώς είναι το κοινό σας; Πιστεύετε πώς οι σημερινοί νέοι δείχνουν ενδιαφέρον ως προς τα τραγούδια σας;

Ναι η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία του κοινού που έχει διάθεση να ακούσει τη δημιουργία μας και να έρθει να μας δει ζωντανά είναι οι νέοι... Παρόλα αυτά όμως και μεγαλύτερες ηλικίες έρχονται με μεγάλη χαρά να μας δουν διότι οι συναυλίες μας έχουν πολλά τραγούδια των περασμένων 4-5 δεκαετιών!


UnderhillWest

 


Underhill West στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής - Ξάνθη - 19 Ιουνίου 2013Φιλανθρωπική συναυλία των Underhill West στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης στις 22 Δεκεμβρίου 2013 τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν εξ ολοκλήρου στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης. Η μουσική του βίντεο είναι το τραγούδι "Your Love Is A Game" των Underhill West από το άλμπουμ "Our Way".8 Σεπτεμβρίου 2013. Τραγούδι "You can`t stop our rock `n` roll" των Underhill West από το άλμπουμ "Moment of Life" (2007).______
Πηγές εικόνων (επιμέλεια από ομάδα σύνταξης MyAegean): από προσωπικά λευκώματα του συγκροτήματος και site: http://underhillwest.com/Αποστολή άρθρου από μέλος littlesociology.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο «Συνέντευξη με τους Underhill West από την Ξάνθη», http://my.aegean.gr/web/article3176.html από μέλος littlesociology [ανακτήθηκε: 2018-06-21 00:48:34]