http://my.aegean.gr e-Magazino
Ανακοινώσεις MyAegean

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Ανακοινώσεις MyAegean

Πολιτιστική Εβδομάδα 2005 - Σάμος: Ένας απολογισμός..

Από αδικαιολόγητη αμέλεια παραλείψαμε να αναφερθούμε στην συνάντησή μας που
έγινε στη Σάμο, στην Πολιτιστική Εβδομάδα 2005.Ακολουθούν λοιπόν τα πιο σημαντικά σημεία, τα οποία έχουν καταγραφεί και σε
πρακτικά.

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2005, 6:00μ.μ στο κτίριο "e" (πρώην Εμπορικής Σχολής) πραγματοποιήθηκε η πρώτη φυσική συνάντηση μελών και ενδιαφερόμενων της δραστηριότητας MyAegean, ύστερα από 2 περίπου χρόνια δικτυακής επικοινωνίας.
Στόχος ήταν να γνωριστούμε κι από κοντά, να συζητήσουμε περισσότερο για την ιδέα, την υλοποίηση και κυρίως για το μέλλον της πρωτοβουλίας.Μια σειρά προτάσεων, θέσεων ακολούθησαν. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε σύντομα το παλαιότερο website, ενώ συζητήθηκε το νέο και οι υπηρεσίες του.

-> Από τεχνικής άποψης ανταλλάχθηκαν προτάσεις για το επικοινωνιακό σύστημα και τον server (Η/Υ) όπου φιλοξενείται ο ιστότοπος καθώς και η βελτίωσή του.

-> Εκφράστηκαν θέσεις για θέματα ευχρηστίας, ώστε να βοηθείται καλύτερα ο χρήστης στις κατηγορίες/ υπηρεσίες.

-> Εκφράστηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί σελίδα Sitemap (Χάρτης Πλοήγησης) για τα περιεχόμενα του site.

-> Έγινε πρόταση για υπάρχουν σε τακτική βάση Quiz & Διαγωνισμοί (π.χ. κάθε εβδομάδα) για τα οποία να δίνονται και δώρα, τα οποία θα παρέχονται από χορηγούς και να υπάρχει η δυνατότητα να αποστέλλονται ταχυδρομικά (συνεπώς να χτιστεί ένα μικρό δίκτυο συνεργασίας και διανομής)

-> Έγινε πρόταση να υπάρχει ένα διαδραστικός χάρτης, όπου ο χρήστης, επιλέγοντας το αντίστοιχο νησί, θα ενημερώνεται για νέα, ανακοινώσεις κι άλλα events.

-> Πρόταση - σχόλιο για τις δυνατότητες συμμετοχής: το Logo (Λογότυπο) του MyAegean να είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί (όχι κλειδωμένο) για να μπορεί οκαθένας να το χρησιμοποιήσει για δημιουργικές συνθέσεις για τη δραστηριότητα - κοινότητα.

-> Έγινε πρόταση να υπάρχουν ξεχωριστές σελίδες που να αφορούν στο κάθε νησί, συγκεντρώνοντας έτσι τις κατά τόπους υπηρεσίες/ πληροφορίες.

-> Πρόταση διάφορα links και ανακοινώσεις που υπάρχουν, να "περνούν" μέσα από το site του MYaegean, ώστε ο χρήστης να οδηγείται έμμεσα μέσω του MΥ στον προορισμό του.

-> Πρόταση για συνένωση/ συγχώνευση/ συνεργασία του Φοιτητικού Περιοδικού (ίδρυση στη Μυτιλήνη) "Contrabado" με το Forum (Χώρο Συζητήσεων) του MY. Έγινε εκτενής κουβέντα για το θέμα της πορείας του Contrabado.

-> Έγινε πρόταση να δημιουργηθεί ρόλος "Ενεργού Υπεύθυνου Προώθησης & Υποστήριξης MYaegean Δραστηριότητας" μέσα στις αρμοδιότητες κάθε Δ.Σ. - Φοιτητικού Συλλόγου, ώστε να εκπροσωπεύεται η φοιτητική κοινότητα μέσα στο MY πιο ενεργά και το αντίστροφο. Μια ιδέα ήταν να ενταχθεί ο ρόλος αυτός στα καθήκοντα του Γραμματέα του Δ.Σ

-> Πρόταση για φιλοξενία ιστοσελίδων των Φοιτητικών Συλλόγων (Δ.Σ.) μέσα από το χώρο του MY.

-> Υπήρξε προβληματισμός και παρατηρήθηκε η ανάγκη να υπάρξει υποστήριξη τεχνικώς (Η/Υ, UPS, Backup Media) με πιο ισχυρό εξοπλισμό για την αξιοπιστία του server/ website του MY.Ακολούθησε έπειτα αναλυτική ανάγνωση και προτάσεις πάνω στην έκδοση του Καταστατικού της Δραστηριότητας που υπήρχε έως τη στιγμή αυτή.

-> Υπήρξε αντίρρηση για την ύπαρξη της φράσης στο (τότε υπάρχον) Αρθρο 8, σχετικά με τις Χορηγίες.

-> Προτάσεις έγιναν για το θέμα κομματικών/ πολιτικών σχολίων. Προτάθηκε η σύσταση ανεξάρτητης ομάδας που θα φροντίζει και θα προστατεύει τις παρεκτροπές στις διάφορες συζητήσεις, ώστε να αποφεύγεται πολιτική προπαγάνδα, είτε να μην είναι μονομερής, είτε να γίνεται με μέτρο.

-> Συζητήθηκε η ανάγκη διάθεσης και ψήφισης επίσημα του Καταστατικού από όλα τα Δ.Σ. σε όλες τις Σχολές/ Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου
και έμπρακτης ενίσχυσης των αναγκών και δραστηριοτήτων της πρωτοβουλίας.

-> Έγιναν προτάσεις για προώθηση της δραστηριότητας και μέσω Ραδιοφωνικών Spots σε Ραδιοφωνικούς Σταθμούς, εκπομπών,
διαγωνισμών και άλλων παραπλήσιων πρωτοβουλιών.

-> Έγιναν ακόμη προτάσεις για ανακοινώσεις και διαφήμιση διαφόρων events (κινηματογραφικών προβολών κ.λ.π.) των φοιτητικών ομάδων που δραστηριοποιούνται γενικά στο σύνολο του Πανεπιστημίου.

-> Έγιναν ακόμη συζητήσεις πάνω στην αλληλοσυνεργασία και προώθηση επιμέρους δραστηριοτήτων σε κάθε νησί και ενίσχυση ήδη υπαρχουσών.

-> Για το θεσμό της Πολιτιστικής Εβδομάδας, υπάρξε μια ιδέα για φιλοξενία στο site του MY, και να υπάρχει κι ένας ειδικός χώρος όπου θα κρατείται
μια συλλογή των αφισών ή των sites των Πολιτιστικών, για μελλοντικές αναφορές.Όλες οι παραπάνω συζητήσεις και προτάσεις έγιναν εντός της συνάντησής μας αλλά και εκτός αυτής κατά τη διάρκεια της Πολιτιστική Εβδομάδας. Όλα έχουν ληφθεί υπ'όψιν και βρίσκονται υπό συζήτηση ή υλοποίηση.Η ανάγκη για συλλογική συμμετοχή παραμένει σημαντική, καθώς με την συχνή ενασχόληση με μέρος των δραστηριοτήτων από πολλές φίλες και φίλους θα μπορέσουμε να βοηθηθούμε όλοι μας.Μην ξεχνάμε πως το MY είναι μια κοινότητα, μια μεγάλη ομάδα, κι όλοι μας εδώ πρέπει να μένουμε ενεργοί!

-> Περισσότερες θέσεις θα συζητούνται στο Forum.

-> Ακόμη, και μέσω Email.

-> Επίσης δείτε πού μπορείτε να συμβάλλετε!
Αποστολή άρθρου από μέλος inertia.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο «Πολιτιστική Εβδομάδα 2005 - Σάμος: Ένας απολογισμός..», http://my.aegean.gr/web/article95.html από μέλος inertia [ανακτήθηκε: 2018-07-16 04:32:31]