Τον διόρισαν προχθές το βράδυ ειδικό γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών και μόλις χθες ανακάλυψαν ότι ο Ανδρέας Κουτούπης το βράδυ των εκλογών είχε εκφραστεί μέσω του Διαδικτύου, όπως αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση, «με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση, την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης».
Ο διορισμός του αργά το βράδυ ανακλήθηκε άρον άρον. Στο παρελθόν ήταν υποψήφιος στο Οικονομικό Επιμελητήριο με τη Ν.Δ.
Στο μέγαρο Μαξιμου ήταν βαρύ το κλίμα χθες το βράδυ, αφού η υπόθεση σκιάζει τη διαδικασία επιλογής των γενικών και ειδικών γραμματέων μέσω των βιογραφικών. Επίσης, γιατί παρά τον έλεγχο που υποτίθεται ότι γίνεται για τους υποψήφιους πριν ανακοινωθεί ο διορισμός τους και ο οποίος προβάλλεται από την κυβέρνηση και ως ένας από τους λόγους της καθυστέρησης, ξέφυγε μια τόσο σοβαρή περίπτωση. Ο αποπεμφθείς φέρεται να έχει γράψει στο Διαδίκτυο ότι ξεκινάει με το ΠΑΣΟΚ περίοδος μεγάλης κονόμας και ότι τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ τρίβουν τα χέρια τους...
Αναζητήθηκε για εξηγήσεις ο υπουργός Οικονομικών που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο οποίος είχε δώσει την τελική έγκριση διορισμού. Οι εξηγήσεις του ήταν περίπου αυτές που και στην ανακοίνωση αναφέρονται. Ανάλογου περιεχομένου ήταν και οι εξηγήσεις του γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών. Εντονες ήταν οι διαμαρτυρίες και προς το ΠΑΣΟΚ από στελέχη του Πειραιά που γνώριζαν τον κ. Κουτούπη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, το βιογραφικό του Ανδρέα Κουτούπη (είχε διοριστεί ειδικός γραμματέας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών) «κρίθηκε αντικειμενικά και αξιοκρατικά ως αξιόλογο και για το λόγο αυτό ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ο οποίος δεν τον γνώριζε προσωπικώς- τον κάλεσε δύο φορές σε συνέντευξη και μετά επελέγη για τη θέση του ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ».
Η στάση του αυτή, αναφέρει η ανακοίνωση, αποδεικνύει πως, ανεξάρτητα των τυπικών του προσόντων, ο κ. Κουτούπης «όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Ελληνας πολίτης σε δημόσια θέση, αλλά είναι επίσης έκθετος και υπόλογος και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να αναλάβει αυτή ή άλλη δημόσια θέση».
Ακολούθως αναφέρει ότι ο τρόπος επιλογής που ακολουθεί η κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι τηρούνται όλα τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.
Το σημαντικότερο προσόν που θέτει ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση η παρούσα κυβέρνηση, για την ανάληψη δημόσιας θέσης από οποιονδήποτε συμπολίτη μας, είναι το ήθος, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της εντολής του ελληνικού λαού.
Παράθεση:Κλειστή η ΑΣΟΕΕ «λόγω γρίπης»
Μικρής έκτασης επεισόδια έξω από το κτίριο του Οικονομικού
Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην οδό Πατησίων, ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και φοιτητές που ήθελαν να εισέλθουν στο κτίριο, παρά την απόφαση για επ' αόριστον κλείσιμο της Σχολής από τις πρυτανικές αρχές.
Η πρυτανεία αποφάσισε να κλείσει τη Σχολή εξαιτίας των πολλαπλών κρουσμάτων νέας γρίπης. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το mega, οι φοιτητές επρόκειτο να πραγματοποιήσουν συνέλευση για τη λήψη απόφασης κατάληψης εν όψει της επετείου από το χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Έξω από το κτίριο παρατάχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ με στόχο να εμποδίσουν την είσοδο των φοιτητών. Σημειώθηκε ένταση μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών, ενώ οι τελευταίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών έξω από το Πανεπιστήμιο και στη γύρω περιοχή, για να απομακρύνουν τους νεαρούς.
Τα επεισόδια δεν πήραν έκταση και τελικά λίγο μετά τις 2 οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.
Ο Συνασπισμός σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή πυροδοτεί το κλίμα, λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το χαμό του 15χρονου μαθητή.
Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου μαθητή έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια από φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές και εργαζόμενους. Οι πορείες θα ξεκινήσουν από τα Προπύλαια, με κατάληξη στη Βουλή.
Νωρίτερα το πρωί, στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου θα τελεστεί και το μνημόσυνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Με απόφασή του, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, προκειμένου και οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Ομαδικός Βιασμός 27χρονης!!!!
Την απόλυτη φρίκη έζησε, μια 27χρονη κοπέλα στα χέρια τριών Αφγανών.
Η κοπέλα βρισκόταν στην οδό Μενάνδρου, όταν απήχθη από τους αλλοδαπούς, οι οποίοι στη συνέχεια την βίασαν διαδοχικά.
Το θύμα κατήγγειλε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, ενώ ύστερα από έρευνα συνελήφθησαν οι δύο Αφγανοί 17 και 19 ετών, ενώ αναζητείται ο τρίτος. Το γεγονός έλαβε χώρα στη 1/12/2009.
zoogla.gr
Τους κακοποιητές της Κούνεβα τους επικύρηξαν με 1.000.000(!!!) Ευρώ! Για να δούμε, θα επικυρήξουν έστω και με 1 Ευρώ τους εγκληματίες που βίασαν την κοπέλα;;
Πρέπει να θεσπιστεί βραβείο υποκριτικής προς τιμήν των συντετριμμένων ακαδημαϊκών "δασκάλων" - αυτών που παραιτούνται 6 μήνες προτού λήξει η θητεία τους ενώ μόλις τον προηγούμενο χρόνο έχουν ανακαλέσει παρόμοια απόφαση, αυτών που με τις διασυνδέσεις τους βολεύουν οικεία πρόσωπα στο πανεπιστήμιο και ανέχονται οφθαλμοφανή σκάνδαλα στις σχολές για να είναι αρεστοί σε όλους, αυτών που παριστάνουν τους πολυτραυματίες για να συγχωρέσουν κατόπιν μεγάθυμα τους "θύτες" του "εγκλήματος". Ντροπή πια..
(^ αμέσως μετά τη "δολοφονική επίθεση με ξύλα και λοστούς" για την οποία διεξάγεται έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας(!) και μάλιστα αποτελεί αφορμή για "επανεξέταση" του θέματος του ασύλου.
Να τη συγκρίνουμε με φωτογραφίες άλλων διαδηλωτών, οι οποίοι προφανώς δεν είναι τόσο σημαντικοί ώστε να ασχοληθεί μαζί τους ο εισαγγελέας...)
Όχι ότι περίμενα λιγότερο δακρύβρεχτη οπτική από μία εφημερίδα με τη σοβαροφάνεια της "Καθημερινής"· δε νομίζω πως η τελευταία "αυτοκριτική" πρόταση να συνοψίζει τόσο καλά το νόημα της είδησης ώστε να επιλέγεται ως τίτλος.
Αλλά, είπαμε, η "γραμμή" πάντα πρέπει να διατηρείται...
Τουλάχιστον τα εξίσου γελοία "ΝΕΑ" του ΔΟΛ έχουν δυνατότητα σχολίων, για να γελάμε και λίγο με την κατάντια της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε αυτή τη χώρα.
Στην Κοπεγχάγη διακυβεύονται πολλά για το περιβάλλον, τα πράγματα όμως είναι "ζόρικα", θίγονται πολλά συμφέροντα και αποφάσεις ουσιαστικές για την προστασία του περιβάλλοντος δεν πιστεύω πως θα παρθούν. Ελπίζω να διαψευστεί ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Gordon Brown που ήδη εκφράζει απαισιοδοξία...
Κάτι πιο 'light' ίσως, που αφορά νέα-εφημερίδες... αλλά με μια άλλη "ματιά"
Παράθεση:Η μεγαλύτερη εφημερίδα του κόσμου - παγκόσμιο ρεκόρ!
Το ρεκόρ Guinness για την μεγαλύτερη εφημερίδα του κόσμου καταρρίφτηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Η κρητική εφημερίδα Chillout café news πραγματοποίησε εντυπωσιακό λανσάρισμα στα πολιτιστικά δρώμενα του Ηρακλείου, καταρρίπτοντας το Guinness World record για τη μεγαλύτερη σε διαστάσεις εφημερίδα του κόσμου.
Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου μεταξύ 12.30 - 2.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελ.Βενιζέλου Ηρακλείου, αναρτήθηκε το τεραστίων διαστάσεων τεύχος της «Chillout». Με ύψος 3.15 μέτρα και πλάτος 4,50 μέτρα, η νέα εφημερίδα εντυπωσίασε τους φίλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Το εξώφυλλο της ειδικής έκδοσης σχεδιάστηκε από τον Ηλία Σούνα*.
Διαθέτοντας θεματολογία πολιτιστικού περιεχομένου, φρέσκια ματιά και πρωτότυπα άρθρα, η εφημερίδα Chillout café news τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία της στα Χανιά και ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της στο Ρέθυμνο, αποτελεί την μόνη free press lifestyle εφημερίδα της Κρήτης που ως στόχο έχει να ενημερώνει για όσα ενδιαφέροντα συμβαίνουν και στους τρεις νομούς.