Έντυπο Περιοδικό!! σχόλια & προτάσεις...

   
   

 Έντυπο Περιοδικό: Γενικά Θέματα

 
Συγγραφέας Έντυπο Περιοδικό!! σχόλια & προτάσεις...
 
       
Τετ, 28 Μάρ 2007 2:47 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


kamal
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Nov 18, 2006
3


Πολύ καλή ιδέα Xeirokrotima
Εύχομαι να υλοποιηθεί σύντομα! Inertia ενδιαφέρομαι να βοηθήσω όπως μπορώ Smile

     
 
       
Τετ, 28 Μάρ 2007 10:54 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5127


Γεια σου kamal!!

Τέλεια, μακάρι να τα καταφέρουμε να το πετύχουμε!!
Λόγω κόστους πάντως, προτείνω να βρούμε μια λύση όσο το δυνατόν πιο οικονομική, κι ας μην είναι τόσο φιλόδοξη όσο οι αρχικές προτάσεις! Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αξίζει να βάλουμε κάποιο πιο υψηλό στόχο και με τον καιρό να τον επιτύχουμε!

Έχω ήδη ένα εκτυπωμένο δείγμα-πρόταση με 4-5 σελίδες όλες κι όλες, από πέρσι, οπότε, αν θες (και θέλουν κι άλλοι) βρισκόμαστε κι από κοντά να το ξεφυλλίσουμε!

Αν μπορείς να είσαι στο meeting της Αθήνας μέσα στο Πάσχα, θα το δούμε κι εκεί, αλλιώς βρισκόμαστε και Σύρο. Ήδη εγώ θα είμαι σίγουρα μέχρι τέλος της εβδομάδας εδώ!

Υ.Γ: κάπου πρέπει να είχα ένα PDF αρχειάκι με το δείγμα.. θα το ανεβάσω να το δούμε αν είναι όλοι.. Roll Eyes

     
 
       
Σαβ, 31 Μάρ 2007 9:41 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5127


ΕΥΡΗΚΑ ΕΥΡΗΚΑ!

Λοιπόν, το PDF αρχειάκι ανέβηκε και στην Gallery ενώ δημιουργήθηκε κι ένας χώρος "periodiko-magazine" στον οποίο θα περνάμε προς το παρόν μερικά δείγματα, ως να καταλήξουμε στο πώς θα διαμορφωθεί!!

my.aegean.gr/gallery/myAegean/magazines/
[κατέβασμα του δείγματος - PDF αρχείο - 0.52 MB]

Μερικές πληροφορίες:
- Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται είναι είτε από πηγές φωτογραφιών ελεύθερης χρήσης είτε από δικές μας προσωπικές φωτογραφίες.
- Τα άρθρα που υπάρχουν στο δείγμα είναι από υπαρκτά άρθρα, μέσα από μια επιλογή που έγινε από παιδιά της ομάδας περιοδικού "Φ" της Σάμου, παλαιότερα, από άρθρα που υπάρχουν ήδη στο myAegean.
- Τα στοιχεία και layout έγιναν από το μέλος inertia (Γιάννης) και αποτελούν καθαρά ενδεικτικά, ήταν μια πρώτη απόπειρα πειραματισμού.
- Το οπισθόφυλλο αποτελεί μια αφίσα/ενημερωτικό για το myAegean, και τοποθετήθηκε έτσι επίτηδες: ώστε ακόμη και αν το περιοδικό αφεθεί κάπου τυχαία, "ανάποδα", πάλι να κεντρίζει το μάτι, με μήνυμα σχετικό-προωθητικό για την δραστηριότητα. Αυτό αποτελεί επίσης μια δική μου πρόταση για πολιτική-φιλοσοφία του περιοδικού!


enJoy!! Και αναμένουμε απόψεις, σκέψεις, σχόλια!! Φυσικά ένα δείγμα θα υπάρχει για να ξεφυλλίσουμε και στο επερχόμενο meeting στην Αθήνα: http://my.aegean.gr/web/ftopict-426.html

     
 
       
Πεμ, 05 Απρ 2007 4:09 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5127


Μερικά νέα ακόμη!
Δημιουργήθηκε ένα νέο γκρουπ μελών, μια ανοιχτή ομάδα όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν για να δούμε πόσοι είμαστε και στη συνέχεια και από εδώ να συμμετέχουμε όπου κι όπως μπορεί ο καθένας/καθεμιά, για να δούμε πώς μπορεί να προχωρήσει η ιδέα!

Για να μην υπάρχει σύγχυση, η Ομάδα Άρθρων στο ΜΥ ενεργεί κυρίως στη συγγραφή άρθρων, ενώ η Ομάδα Περιοδικού έχει ένα πιο ευρύ χαρακτήρα, καθώς για το έντυπο, άλλοι ίσως να θέλουν να ασχοληθούν με το layout και το σχεδιασμό των στοιχείων του περιοδικού, τη στοιχειοθεσία των σελίδων, άλλοι να ενδιαφέρονται να αναλάβουν φωτογραφίσεις για εξώφυλλα ή συνοδευτικά για τα άρθρα, άλλοι να αναζητήσουν χορηγούς (αν δουλέψουμε με υποστήριξη μέσω χορηγών), άλλοι να αναλάβουν την προώθηση ή τη διανομή! Άλλοι επίσης μπορεί να θέλουν να αναλάβουν να "μεταλαμπαδεύσουν" το περιοδικό ως έντυπο, στο τόπο της καταγωγής τους, κι έτσι να προσφέρουν την ενημέρωση και στους τόπους τους! Και πολλά άλλα ακόμη, που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή!

Υπάρχουν γενικώς πολλοί ρόλοι κι όμορφες ασχολίες για τις οποίες κάποιος/κάποια θα μπορούσε να συμμετέχει!

Δείτε περισσότερα:
http://my.aegean.gr/web/symmetoxes.html
http://my.aegean.gr/web/forums-group485.html
http://my.aegean.gr/web/contentid-1-9.html

     
 
       
Τετ, 18 Απρ 2007 10:28 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5127


παράθεση της πρόσφατης σχετικής ανακοίνωσης:
Παράθεση:

Στα πλαίσια συζητήσεων για την υλοποίηση ενός περιοδικού νεανικού και ενημερωτικού που να δημιουργείται και να διαμοιράζεται σε όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά κι εκτός του ιδρύματος,

προσκαλούμε σε μια συνάντηση-κουβέντα-συζήτηση
τους ενδιαφερόμενους από την Πανεπιστημιακή Μονάδα της Σύρου κι όποιον άλλον το επιθυμεί!


το Σάββατο, 21 Απριλίου 2007, στις 18.00 το απόγευμα
στο καφέ «CUBE» δίπλα στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης

Θα συζητηθούν μερικά θέματα τεχνικής φύσεως αλλά κυρίως ιδέες γύρω από τη μορφή, το χαρακτήρα, την ύλη και το περιεχόμενο του περιοδικού, που στόχο θα έχει την ενίσχυση της ενημέρωσης μεταξύ των φοιτητών και των ακαδημαϊκών δρώμενων από όλα τα τμήματα, αλλά και την προώθηση του ίδιου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέσα από μια νέα συμμετοχική δραστηριότητα!

Υπολογίζουμε και προσδοκούμε πολύ σύντομα να πραγματοποιηθούν όμοιες κουβέντες σε όλα τα νησιά, κι έτσι να γίνει μια από κοινού κίνηση!

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους, ελπίζουμε σε μια πλούσια και παραγωγική κουβέντα!

Περισσότερα στη σχετική συζήτηση: http://my.aegean.gr/web/ftopict-117.html

και κάποιες προτάσεις καταγεγραμμένες από το πρόσφατο meeting του Πάσχα 2007: http://my.aegean.gr/web/ftopicp-3180.html#3180


     
 
       
Παρ, 20 Απρ 2007 12:45 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


dpsd01006
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Apr 20, 2007
1


Γεια σας παιδιά.
Τώρα τελευταία έμαθα για τις συζητήσεις περί περιοδικού…άργησα λίγο
Λοιπόν εγώ μαζί με άλλα παιδιά είχαμε πέρυσι την ιδέα της δημιουργίας περιοδικού free press με διανομή στην Αθήνα.
Το περιοδικό αυτό είναι γεγονός σήμερα και βρίσκεται στο 6ο τεύχος και διανέμετε σε διαφορά σημεία της Αθηνάς…
Ξέρω κάθε λεπτομέρεια και κίνηση που κάναμε για να βγει αυτό περιοδικό και να συνεχίσει να εκδίδετε μέχρι σήμερα
Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι εύκολο αλλά σίγουρα όχι ακατόρθωτο.
Βασικός παράγοντας για να βγει ένα έντυπο περιοδικό είναι η ύλη και ο σκελετός της
Αν υπάρχει ένας αποφασισμένος βασικός σκελετός της ύλης. Πχ φοιτητικά θέματα, τεχνολογία, κοινωνικά, ελεύθερα άρθρα. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει πρόβλημα στο να μαζευτούν άρθρα και μπορεί να υπάρχει κάποιο θέμα σε κάθε τεύχος…και ότι δεν μπει σε ένα τεύχος θα μπει στο άλλο.
Το κυριότερο τώρα, μετά την ύλη και τη διαμόρφωση της, είναι η υλοποίηση.
Βασικός παράγοντας για να τυπωθεί το περιοδικό είναι οι διαφημίσεις. Αυτό που κατάλαβα εγώ με το δικό μας περιοδικό είναι πολύ σημαντικό τα σημεία διανομής.
Στοιχεία που μπορούν να εκμεταλλευτούν για το κλείσιμο διαφήμισης είναι:
Απευθύνεται σε φοιτητές – μεγάλη γκάμα διαφημιζόμενων από απλά καφε μέχρη ναυτιλιακή (αυτό αμα το γίνει έχει λυθεί το θέμα κόστους και παει στον παραγοντα κέρδος)
Σε διαφορα νησια – οι μικρές κοινωνίες αντιλαμβάνονται διαφορετικά τη διαφήμιση δεν έχουν πολλά μέσα προώθησης και το έναυσμα ότι θα διαφημιστή στο περιοδικό και θα μαζέψει φοιτητές στο μαγαζί του μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί αλλά και πολλά ακόμα…
Free - όσο και αν είναι το tiraz θα καταναλωθεί………
…..
Όσων αναφορά την εκτύπωση δεν είναι ακατόρθωτη ούτε αστρονομικά τα ποσά αρκεί να βρεις κατάλληλους συνεργάτες…
Είναι πολλά τα θέματα και μπορώ να μιλάω για ώρες…το κάθε τμήμα (συντακτική ομάδα, δημιουργικό, διαφημιστικό, παραγωγής, διανομής) χρειάζεται κάποια άτομα για να το οργανώσουν…και κυρίως με γερό στομάχι!!!
Όπου θέλετε βοήθεια και στα θέματα εκτύπωσης-παραγωγής μπορώ να σας προτείνω και λύσεις
Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι…
Έχετε μάθει τι παίζει στο λογιστικό και νομικό μέρος? Ένα περιοδικό πχ για να βάλει διαφήμιση πρέπει να κόψει τιμολόγια από ποιον κόβονται αυτά? Με τα αγελιόσημα τι γίνεται? Αναφέρομαι στη λογιστική πλευρά…πχ αν εκδίδεται από έναν επίσημο σύλλογο ή από έναν φορέα όπως το πανεπιστήμιο Αιγαίο δεν ξέρω τι παραμέτρους μπορεί να έχει…μπορώ να σας πω μονό τι γίνεται από πλευράς ιδιώτη - εκδότη.
Αυτά…!
Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω
Wink

     
 
       
Παρ, 20 Απρ 2007 3:38 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5127


Καλώς τη φίλη μας!!

Πολύ ευχάριστα νέα μας δίνεις και είναι πολύ καλό να έχουμε τη γνώση από μια ήδη επιτυχημένη προσπάθεια, εξετάζοντας πιο ρεαλιστικά όλες τις παραμέτρους, και διευκολύνοντας στην ουσία πολλές διαδικασίες, αν γίνεται!

Αυτό που βγήκε από το γενικό meeting στην Αθήνα ήταν πως ενδεχομένως να υπάρξει μια ανεξάρτητη ομάδα που να ασχολείται με τα άρθρα, τα οποία στην αρχή μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε και μέσα από τη δικτυακή πύλη, μιας και υπάρχουν πάνω από 400 άρθρα αυτή τη στιγμή! Αλλά από θέμα αρθρογραφίας δεν νομίζω να υπάρξει πολύ πρόβλημα, στο meeting της Σύρου αύριο ήδη θα δούμε τι διαθέσεις υπάρχουν έστω δειλά-δειλά στην αρχή και σιγά σιγά θα ξεκινήσει πιο δυναμικά να διαμορφώνεται ένας χαρακτήρας!

Αν δημιουργηθεί ένα περιοδικό, παρόμοιας φιλοσοφίας με το myAegean, για όλα τα τμήματα, έχω -προσωπικά- την ταπεινή γνώμη πως (θα) αποτελεί αυτομάτως ένα πολύ δυνατό επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο μπορεί να δώσει αρκετά κίνητρα για προώθηση-διαφήμιση. Στόχος μας βέβαια δεν θα είναι το κέρδος, μιας και το ίδιο το myAegean δεν αποτελεί κερδοσκοπικό οργανισμό! Αλλά και πάλι θέλει τρέξιμο, κι όπως είπες, γερό στομάχι, και μόνο για να απευθυνθούμε σε χορηγούς!

Από την άλλη, καθαρά ως myAegean δεν ξέρουμε ακόμη πώς και σε τι πλαίσια να τρέξει, μιας και δεν υπάρχει κάτι θεσμικό από πίσω. Γνωρίζουμε λίγα πράγματα, π.χ. πως οι φοιτητικές ομάδες εντάσσονται σε κάποιο Φοιτητικό Σύλλογο, και στο όνομα του οποίου κόβουν τιμολόγια, με συνεννόηση, όταν τίθεται τέτοιο θέμα χορηγιών. Το my υποτίθεται πως από μια άποψη δεν ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο Σύλλογο, μιας και εξυπηρετεί και υποστηρίζει όλους. Άρα, ή θα πρέπει να γίνει κάτι άλλο πιο ευέλικτο, ή δεν ξέρω πώς να τρέξει.. τουλάχιστον μέχρι στιγμής... Με την κουβέντα αισιοδοξώ να βρούμε και σε αυτό μια άκρη.

Σίγουρα χρειάζεται να μάθουμε και να μπούμε σε "νερά" που δεν έχουμε αγγίξει έως τώρα, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, αλλά αν πραγματικά το επιθυμούμε όλοι, τότε θα το κυνηγήσουμε. Στόχος είναι να μην γίνει κάτι εφήμερο, αλλά να πραγματοποιηθεί κάτι που πραγματικά να αξίζει, να είναι αξιόλογο και να μείνει. Μπορούμε να κάνουμε πολλά, αρκεί να το θέλουμε όλοι μας!

Ευελπιστώ στην πρώτη μας αυτή συνάντηση αύριο να συζητηθούν όλα αυτά και να φτάσουμε ήδη σε συγκεκριμένες προτάσεις αλλά και ανάληψη κάποιων ρόλων-καθηκόντων! Από εκεί κι έπειτα, νομίζω πως πρέπει να κοιτάμε και τα πλαίσια των κινήσεων, να αρχίσουμε να βάζουμε τα πρώτα deadlines, ώστε να πάμε σύντομα σε πράξεις.. γιατί από συζήτηση, άλλο τπτ.. μπορούμε να συζητούμε για πολύ καιρό. Αλλά νομίζω πως είναι χρονικά μια σχετικά καλή ευκαιρία (πλησιάζει και καλοκαίρι, οπότε θα μπορούμε να σκεφτούμε κι άλλες ιδέες) να ψαχτούμε πιο ενεργά όλοι μας!

Αν έχουμε οποιαδήποτε άλλη σκέψη ή ό,τι περνά από το νου, ρίξτε το στην κουβέντα! Τώρα είναι πολύ πολύτιμο παρά ποτέ να έχουμε μια πλήρη και σφαιρική άποψη για το θέμα, από κάθε πιθανή οπτική!!

Για τους ενδιαφερόμενους του meeting της Σύρου αύριο:

Arrow Ελάτε με όλη την καλή διάθεση για να πούμε πολλά πράγματα!
Arrow Αν και όσοι μπορείτε, φέρτε μαζί σας δείγματα από περιοδικά που διαβάζετε και σας αρέσουν στοιχεία τους, που θα μπορούσαμε να περάσουμε μέσα στο δικό μας περιοδικό! Π.χ. στήλες, σχεδιαστικά στοιχεία κ.λ.π.
Arrow Πάνω απ'όλα σκεφτείτε τι θα θέλατε εσείς να έχει το ιδανικό περιοδικό για εσάς!
Arrow Θα έχει ενδιαφέρον να φτιαχτεί κάτι σαν mood-board για αυτό που θέλουμε, δηλαδή ένα κολλάζ, ένας πίνακας από διάσπαρτες εικόνες, που να δίνει μια αίσθηση του πώς και τι συναισθήματα θα θέλαμε να περάσουμε από το εγχείρημα.. Φυσικά, αυτό μπορεί να γίνει και λεκτικά, ρίχνοντας απλώς σκέψεις και λέξεις κατά τη διάρκεια της κουβέντας! Big Ups

keep up! Wink

     
 
       
Σαβ, 21 Απρ 2007 9:23 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5127


Απλώς για ενημέρωση όλων, το meeting πήγε πολύ καλά, πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες έπεσαν και προβληματισμοί!

Arrow Θα ακολουθήσει πολύ σύντομα ένας πιο αναλυτικός απολογισμός του τι συζητήθηκε, ωστόσο, μερικά πρώτα στοιχεία έχουν ως εξής:
- Ακόμη η συχνότητα έκδοσης είναι υπό συζήτηση, αλλά με το σκεπτικό πως θα έχουμε ένα πλήθος άρθρων και πως μπορούμε να καλύψουμε μερικά θέματα και άμεσα, τέθηκε πρόταση για έκδοση κάθε 2μηνο, με τις σελίδες του τεύχους μεταξύ 24-32 σελίδες περίπου, σε μέγεθος μισό του Α4 (pocket-size)
- Συζητήθηκε το πώς θα μπορούσε να γίνει η κίνηση για το περιοδικό, δεδομένης της δυσκολίας να γίνονται τακτικές συναντήσεις με παιδιά από όλα τα τμήματα.
- Σε πρώτο επίπεδο ίσως σε μια πρώτη φάση, το περιεχόμενο να περιλαμβάνει λίγα παραπάνω θέματα πιο τοπικά της Σύρου, αλλά η διάθεση ήταν να καταλήξουμε σίγουρα στο ποιο είναι το κοινό μας και να γίνει μια πιο έντονη κουβέντα με τα υπόλοιπα τμήματα για τον εμπλουτισμό άρθρων. Ένα μοντέλο να σχηματιστεί, που να επιτρέπει εύκολα τη μετάβαση από το τοπικό στο πιο ευρύ, και με την προϋπόθεση να γίνουν όμοιες κουβέντες σε όλα τα νησιά!

Arrow Επίσης, συζητείται για επόμενο meeting άμεσα, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Για τότε, ειπώθηκαν μερικές προτάσεις, για να έχουμε έτοιμες, ως ιδέες απλά:
- Συζήτηση για τη δημιουργία του περιοδικού
- Προτάσεις: (α) ως προς το σχεδιαστικό-εικαστικό-γραφιστικό κομμάτι, (β) ανάληψη ρόλων των ενδιαφερόμενων και κινήσεις προς δημιουργία επαφών προς κάθε κατεύθυνση, (γ) πρώτα δείγματα δουλειάς, όπως μπορούμε, έστω σε σκίτσα, πάνω στα θέματα που αποφασίστηκαν πάνω-κάτω να έχει το περιοδικό, (δ) αν υπάρχουν ή μπορούν να γραφτούν, να συλλεχθούν τα πρώτα άρθρα
- Να δούμε πώς μπορεί να γίνει η χρηματοδότηση για το κόστος του περιοδικού. Αν δεν μπορούν να βρεθούν πόροι από το Πανεπιστήμιο, να ξεκινήσουν οι πρώτες κινήσεις εύρεσης χορηγών ή μέσω δωρεών. Αναζήτηση κυρίως προσφορών για το κόστος του εντύπου.

Arrow Ενδεικτικό δείγμα ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ περιοδικού:
- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση για σπουδές, αντικείμενα σπουδών τμημάτων, εργασίες φοιτητών, καθημερινή ζωή, δραστηριότητες φοιτητικών ομάδων κ.λ.π.)
- ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ (που δεν περιλαμβάνονται σε άλλες κατηγορίες)
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΕΧΝΗ (νέα για εκθέσεις, σινεμά, θέατρο, μουσική και άλλες σχετικές κατηγορίες)
- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (σχετικά θέματα)
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (σχετικα θέματα)
- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (Νέα από τα νησιά όπου φοιτούμε, ταξίδια σε μέρη που πηγαίνουμε, φωτορεπορτάζ κ.λ.π Επίσης, μέσα σε αυτά εντάσσονται και πληροφορίες όπως: Δρομολόγια Πλοίων και άλλων Συγκοινωνιών στον τόπο φοίτησης κι άλλα σχετικά θέματα!)
- ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ (όπως σελίδες με κουίζ, σπαζοκεφαλιές, γρίφους, εορτολόγιο, ζώδια/αστρολογία και άλλα σχετικά θέματα)
- σελίδες με ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ, EDITORIALs, σελίδες Σχολιασμών των περιεχομένων του τρέχοντος τεύχους, νέες προτάσεις, χώρος για Feedback από τους αναγνώστες και στοιχεία επικοινωνίας κλπ.)

Όλα τα θέματα είναι υπό συζήτηση συνεχώς, με στόχο να καταλήξουμε σύντομα σε ένα πιο δομημένο σχήμα και χαρακτήρα. Σίγουρα επειδή είναι αρχή και δεν έχει ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια, υπάρχει μια ασάφεια, αλλά στην πορεία και με καλή διάθεση, όπως φάνηκε και από το meeting, μπορούν να γίνουν πάρα πολλά και όμορφα πράγματα! Xeirokrotima Big Ups Wink

Για περισσότερα:
myaegean ΣΤΟ aegean ΤΕΛΕΙΑ gr?subject=periodiko (θέμα eMail: "periodiko" !!)
http://my.aegean.gr/teamsΈγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Σαβ, 28 Απρ 2007 1:00 am, 1 φορά
     
 
       
Σαβ, 28 Απρ 2007 12:55 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5127


ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Σύρου για το περιοδικό!!!
Ελπίζουμε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε ένα συνεπές ραντεβού και να καθιερώσουμε σειρά συναντήσεων τακτικές, κάθε εβδομάδα αν μπορούμε!

Παράλληλα, μερικές πρώτες επαφές ξεκίνησαν και με τα υπόλοιπα νησιά, ενώ σύντομα θα γίνουν οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις!!

Παράθεση:

Στα πλαίσια συζητήσεων για την υλοποίηση ενός περιοδικού νεανικού και ενημερωτικού που να δημιουργείται και να διαμοιράζεται σε όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά κι εκτός του ιδρύματος,

προσκαλούμε σε μια νέα συνάντηση-κουβέντα-συζήτηση
τους ενδιαφερόμενους από την Πανεπιστημιακή Μονάδα της Σύρου κι όποιον άλλον το επιθυμεί!


την Κυριακή 29 Απριλίου 2007 , στις 18.00 το απόγευμα, στο φοιτητικό κυλικείο-στέκι.


Μετά την όμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα της πρώτης συνάντησης, συνεχίζουμε την προσπάθεια, με μικρό απολογισμό των κινήσεων στις τελευταίες ημέρες και νέες ιδέες-προτάσεις που ενδεχομένως έχουν προκύψει!

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους, ελπίζουμε σε μια πλούσια και παραγωγική κουβέντα!

Για περισσότερα:
myaegean ΣΤΟ aegean ΤΕΛΕΙΑ gr?subject=periodiko (θέμα eMail: "periodiko" !!)
http://my.aegean.gr/teams

Περισσότερα και στη σχετική συζήτηση: http://my.aegean.gr/web/ftopict-117.html

και κάποιες προτάσεις καταγεγραμμένες από το πρόσφατο meeting του Πάσχα 2007: http://my.aegean.gr/web/ftopicp-3180.html#3180


     
 
       
Δευ, 30 Απρ 2007 8:08 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5127


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (Σύρος)

Πιστοί στα ραντεβού μας επιστρέφουμε με μερικά από τα θέματα-ζητηματάκια που ειπώθηκαν στην πρόσφατη συνάντησή μας, την 2η τοπική συνάντηση των ενδιαφερόμενων της Σύρου!

Παρά την σχετική ασάφεια που υπάρχει λόγω του ότι ξεκινάμε χωρίς προηγούμενη εμπειρία και ουσιαστικά... από "λευκό χαρτί", προσπαθούμε να σκεφτούμε όσα περισσότερα γίνεται για το περιοδικό, ενώ σίγουρα ποντάρουμε στην εξέλιξη που σιγά-σιγά ενδέχεται να πάρει, με τον καιρό... Θα ωριμάσει δηλαδή η προσπάθεια όσο προχωρά ο χρόνος! Smile

Για να μην πλατιάζω -πάλι- θα επικεντρωθώ στα βασικότερα σημεία όπου και καταλήξαμε:
Arrow Ισχύουν όσα ειπώθηκαν και στο 1ο meeting, και η ενδεικτική θεματολογία. Με βάση αυτήν και υπολογίζοντας 2-3 σελίδες έκταση ανά θεματική ενότητα, εκτιμάται πως η έκταση, σε πρώτη φάση θα κυμανθεί στις 32 σελίδες του εντύπου, μέγεθος Α5 (μισό του Α4).
Επίσης επιλέξαμε να έχουμε 2μηνιαία έκδοση τεύχους, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε μια τακτική επαφή και με τη σκέψη ως το τέλος του καλοκαιριού το αργότερο, να έχει ήδη υλοποιηθεί το 1ο τεύχος.
Με κριτήρια αυτά θα κινηθούμε προς αναζήτηση προσφορών από εκτυπωτικές εταιρείες, για να έχουμε μια εκτίμηση του κόστους για το 1ο τεύχος μας, αναλογικά βέβαια και με τα πόσα αντίτυπα θα βγουν.

Arrow Παράλληλα κρίθηκε επιτακτική ανάγκη να συζητήσουμε το θέμα περισσότερο με φορείς του Πανεπιστημίου, Διοικητικά όργανα, Φοιτητικό Σύλλογο, προκειμένου να δούμε και πώς θα κινηθούμε στα επόμενα βήματά μας.

Arrow Ορίστηκαν οι εξής ρόλοι: ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ-ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ και διάφοροι συμπληρωματικοί ρόλοι-ανάγκες.
Με βάση τα παραπάνω, επιλέχθηκε να δούμε άμεσα το σχεδιαστικό θέμα/ύφος/layout των σελίδων. Στην επόμενη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί (εκτός απροόπτου) το ερχόμενο σαββ/κο θα έχουν βγει οι πρώτες δοκιμές και προτάσεις για το layout. Επίσης, παράλληλα θα δουλεύονται προσχέδια για όνομα περιοδικού, λογότυπα και άλλα βοηθητικά στοιχεία.

Arrow Το θέμα του περιεχομένου και της ύλης μπήκε σε 2η μοίρα, μιας και θεωρήθηκε πως θα είναι σχετικά εύκολο να το εμπλουτίσουμε ως ένα βαθμό, αρκεί πρώτα να δομήσουμε τον βασικό "σκελετό" για να στηριχθούμε. Φυσικά, η συγκέντρωση από άρθρα γίνεται ανα πάσα στιγμή και παράλληλα με τις υπόλοιπες ενέργειες!

Το brainstorming των προτάσεων για όνομα συνεχίστηκε, ένα πρώτο όνομα που κρίθηκε ενδιαφέρον ήταν το "ΣΦΙΓΓΑ", βασιζόμενο και στη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η κουβέντα και τα προσχέδια θα συνεχιστούν και στην επόμενη συνάντηση.
Επόμενη -τοπική- συνάντηση την Κυριακή 6 Μαΐου, 18.00 το απόγευμα, στο φοιτητικό κυλικείο-στέκι !! Big Ups


Για περισσότερα:
myaegean ΣΤΟ aegean ΤΕΛΕΙΑ gr?subject=periodiko (θέμα eMail: "periodiko" !!)
http://my.aegean.gr/teams
http://my.aegean.gr/periodiko

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας) 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κάλεσμα για Εικονογράφους και Αρθρογρ...

από inertia
Συζήτηση: Ανακοινώσεις & Κανονισμοί Forum Απαντήσεις: 0

Κυρ, 01 Δεκ 2019 5:46 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προτάσεις ταινιών

από cr3ator
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 1

Πεμ, 05 Μάρ 2015 2:25 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προτάσεις οργανωτικής δομής & διά...

από inertia
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] «Lofos Radio» (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ) Απαντήσεις: 0

Σαβ, 13 Δεκ 2014 11:06 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Μεταπτυχιακά για Δασκάλους - απόψεις,...

από pelyggg
Συζήτηση: Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές Απαντήσεις: 2

Πεμ, 09 Ιαν 2014 10:20 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Lofos intra Talks: Επισημάνσεις | Προ...

από inertia
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] «Lofos Radio» (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ) Απαντήσεις: 4

Παρ, 18 Οκτ 2013 2:22 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics