MILC - Mobile Instant Locator and Chatting

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την Ακαδημαϊκή Κοινότητα

Συγγραφέας MILC - Mobile Instant Locator and Chatting

Κυρ, 29 Νοέ 2009 12:27 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

icsd08063
Γκουρού
Γκουρού

Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική

Καλησπέρα σας...
Check this out: MILC

Είναι μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών ΣΥστημάτων στη Σάμο.

Θεωρώ ότι είναι μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Αιγαίου και αν μη τι άλλο, πρέπει να υποστηρίξουμε την προσπάθεια αυτή... Smile

<<< b e a UTIFUL!!! >>>

Κυρ, 29 Νοέ 2009 8:45 pm

slide
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2008
772

Δηλαδή προσπαθούν να φτιάξουν κάτι σαν twitter-meets-GPS (chatting+instant locator)?
Eπιπλέον, δεν ξέρω αν και κατά πόσο μία τέτοια εφαρμογή εξασφαλίζει την ασφάλεια των μεταδιδόμενων δεδομένων εφόσον στηρίζεται σε ασύρματο δίκτυο.

Παρόμοιας φιλοσοφίας (αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο) είναι και μία εφαρμογή για έναν διαγωνισμό:

Επισκόπηση Αισθητήρων για την Πρόληψη Δασικών Πυρκαγιών

Συνοπτική αλλά και αναλυτική παρουσίαση δεδομένων από αισθητήρες (θερμόμετρα, ανεμόμετρα, κλπ) πάνω σε διαδραστικό χάρτη με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

( από έναν πρόσφατο διαγωνισμό )

Ούτε εδώ βέβαια διευκρινίζεται αν οι αισθητήρες μπορούν να μετακινούνται και πάνω σε τί είδους δίκτυο προτείνεται η υλοποίηση.

Διόρθωση: Τελικά για την πρώτη εφαρμογή απαιτείται σταθερός υπολογιστής ή κινητό τηλέφωνο ενώ για τη δεύτερη οι αισθητήρες μάλλον προβλέπονται στατικοί.

Κυρ, 29 Νοέ 2009 11:09 pm

icsd08063
Γκουρού
Γκουρού

Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική

slide έγραψε:
Δηλαδή προσπαθούν να φτιάξουν κάτι σαν twitter-meets-GPS (chatting+instant locator)?
Eπιπλέον, δεν ξέρω αν και κατά πόσο μία τέτοια εφαρμογή εξασφαλίζει την ασφάλεια των μεταδιδόμενων δεδομένων εφόσον στηρίζεται σε ασύρματο δίκτυο.

Όσο αναφορά το δεύτερο κομμάτι της ερώτησης σου, είναι διασφαλισμένες οι συνομιλίες μεταξύ των χρηστών του MILC. Άλλωστε, όπως αναφέρετε στην σχετική ιστοσελίδα:

Παράθεση:
Κάθε χρήστης, ο οποίος θα διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα μπορεί:

- Να συνομιλεί με ασφάλεια με οποιοδήποτε άλλο μέλος είναι συνδεδεμένο
στην υπηρεσία.

Η υπηρεσία είναι ασφαλής και προστατεύει την ιδιωτικότητα των μελών της.

Το έχω διαπιστώσει και εγώ (σε συνομιλίες μου στο chat αναγράφεται πάντα το session secured) και επιπλέον, μου το έχουν πεί και οι ίδιοι οι φοιτητές που έχουν δημιουργήσει την πλατφόρμα.

Όσο αναφορά το πρώτο κομμάτι της ερώτησης, δεν ξέρω να σου απαντήσω με ακρίβεια μιας και δεν γνωρίζω ακριβώς την λειτουργία του twitter...

Πάντως αξίζει να κατεβάσετε την εφαρμογή και να την δοκιμάσετε...

<<< b e a UTIFUL!!! >>>

Τετ, 02 Δεκ 2009 7:16 pm

Nasos
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Mar 18, 2005
3

Γεια σας και από μένα

Πρώτα απ'όλα θέλω να ευχαριστήσω τον kotsos_licious για το θέμα που άνοιξε και για τα καλά του λόγια!

Ως μέλος της ομάδας ανάπτυξης του MILC όμως θα ήθελα να πω και εγώ 2 λόγια!

slide έγραψε:

Η εφαρμογή μας στοχεύει να γίνει ένα all-in-one messenger με chat (private+public) και ανταλλαγή δεδομένων θέσης μεταξύ των μελών.

Η υπηρεσία έχει χτιστεί με γνώμονα την ασφάλεια των μεταδιδόμενων δεδομένων (βασική διαφορά μας από άλλες εφαρμογές του είδους) διασφαλίζοντας την:
    - Ανωνυμία, μέσω της προαιρετικής χρήσης ψευδωνύμων.
    - Ιδιωτικότητα θέσης, μέσω της προαιρετικής αποστολής πληροφοριών θέσης αλλά και της αποστολής σχετικής θέσης (σε ακτίνα 1000μ).
    - Εμπιστευτικότητα τόσο ολόκληρης της σύνδεσης όσο και των εκάστοτε συνομιλιών με τη χρήση μεθόδων συμμετρικής και ασύμμετρης κρυπτογραφίας.

Αντί να μένουμε όμως στα λόγια θεωρώ ότι αξίζει να δοκιμάσετε την εφαρμογή! Θα τη βρείτε στο milc.samos.aegean.gr

Και μην ξεχνάτε ότι η υπηρεσία και οι εφαρμογές είναι υπό συνεχή ανάπτυξη και γι’ αυτό οποιαδήποτε παρατήρηση, σχόλιο ή ακόμα και επιβράβευση είναι πολύ σημαντική για μας.

Πεμ, 03 Δεκ 2009 8:16 pm

tzorvas
Γκουρού
Γκουρού

Sep 15, 2008
621
Τόπος: Dark Side

#deleted

Έγινε επεξεργασία από τον/την tzorvas στις Σαβ, 09 Μάϊ 2015 1:09 am, 1 φορά

Πεμ, 03 Δεκ 2009 10:24 pm

ge0rge007
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Sep 04, 2007
12
Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΡΗΤΗ

Πολύ καλή προσπάθεια!! Μπράβο σας Smile

Παρ, 04 Δεκ 2009 3:01 am

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Χαίρετε κι από εμένα, και συγχαρητήρια πρώτα απ'όλα για την πρωτοβουλία κι ύστερα για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος!

Nasos, θα ήθελα κι από εδώ να σε καλωσορίσω στην κοινότητα του My και να ευχηθώ τα καλύτερα πάντα!! Smile

Πρώτες εντυπώσεις-σκέψεις-προτάσεις, αν και με μια πολύ γρήγορη ματιά στην desktop version μόνο (θα επανέλθω ίσως ξανά):

Arrow Γρήγορο, αρκετά σταθερό (αν και δεν ξέρω με περισσότερο κόσμο πώς ανταποκρίνεται) και ενδιαφέρον! Test για κατανάλωση μνήμης δεν έχω κάνει, αλλά νομίζω πως είναι μια παράμετρος αξιολόγησης κι αυτή!
Arrow Στο documentation/help ίσως να χρειάζεται λίγο περισσότερο δουλίτσα, προκειμένου ένας αρχάριος να βρει εύκολα "το δρόμο του".. Όμως είναι αρκετά απλό το interface και γρήγορα βρίσκεις άκρη! Κι αν όχι, ρωτάς όποιον είναι μέσα! Poke Tounge
Arrow Διακρίνω βασικά στοιχεία παραδοσιακών chat συστημάτων από εποχές τύπου IRC Wink
Arrow Ίσως ένα "status bar"/"hint bubbles" feature να βοηθούσε για καθοδήηση του χρήση, όταν βρίσκεται σε κάποιο σημείο της εφαρμογής
Arrow Η έννοια του χάρτη είναι πολύ ενδιαφέρουσα, εκ πρώτης όψεως (χωρίς να τα έχω δει όλα, οπότε με κάθε επιφύλαξη το λέω), δεν ξέρω πώς θα ωφελούσε περισσότερο την εφαρμογή. Θαρρώ πως μπορεί να αφήσει αρκετά ανοιχτό το θέμα ώστε να υποδεχθεί διάφορα features! Πόσο scalable είναι το σύστημα ώστε να υποδεχθεί κάτι σαν τύπου add-ons, μελλοντικά; Ή layers π.χ. όπως στο google maps/google earth;
Arrow Η έννοια του awareness που δίνει ο χάρτης έχει ενδιαφέρουσες προεκτάσεις! Σου γαργαλάει το νου για πλήθος ιδεών!

Arrow Προτείνω μεταξύ άλλων κάποιες μίνι ιδεούλες, κυρίως ως προς το προωθητικό-ενημερωτικό κομμάτι: α) να υπάρξουν ίσως μερικά screenshots για να δράσουν κι ως πιο ελκυστικά για να μπουν χρήστες προς δοκιμή β) σύνταξη ορισμένων οδηγιών σαν user scenarios, είτε με εικόνες, είτε ακόμη κι με βιντεο-παρουσιάσεις γ)..[soon κι άλλα]

Είναι μια ενδιαφέρουσα αρχή, μένει να πέσουν κι άλλες γνώμες/ιδέες! Θα συνεχίσουμε να το "ψαχουλεύουμε" πάντως! Smile
Well done παίδες, κι ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνετε εδώ στο ΜΥ να συζητάμε άμεσα μαζί σας-ως development team! Big Ups Xeirokrotima

Παρ, 04 Δεκ 2009 9:57 am

slide
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2008
772

Ευχαριστούμε για τις διευκρινήσεις.
Αναφορικά με την τεκμηρίωση θα ήταν χρήσιμο να αναφέρεται σε ποια προγραμματιστικά εργαλεία βασίζεται η εφαρμογή - όταν βέβαια ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της.

Παρ, 04 Δεκ 2009 1:31 pm

Nasos
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Mar 18, 2005
3

Καλώς σας βρήκα παιδιά!

Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και είμαι διαθέσιμος να λύσω οποιαδήποτε απορία σχετικά με το MILC.

inertia έγραψε:
Γρήγορο, αρκετά σταθερό (αν και δεν ξέρω με περισσότερο κόσμο πώς ανταποκρίνεται) και ενδιαφέρον! Test για κατανάλωση μνήμης δεν έχω κάνει, αλλά νομίζω πως είναι μια παράμετρος αξιολόγησης κι αυτή!

Η υπηρεσία είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και ούτε και εμείς ξέρουμε πως ανταποκρίνεται με περισσότερο κόσμο... σας καλούμε λοιπόν να τη χρησιμοποιείστε για να δούμε!

Όσον αφορά τη μνήμη, η εφαρμογή έχει working set γύρω στα 50MB (30MB private + 20MB public). Ο αριθμός βέβαια εξαρτάται και από τις ανοιχτές συνομιλίες κτλ. Συγκριτικά με το Skype, ο αριθμός είναι κατά 20MB μικρότερος.

Επίσης, και η χρήση του δικτύου είναι μηδαμινή μιας και σε αδράνεια η εφαρμογή στέλνει μόλις 1B/sec ενώ το Skype που τρέχει παράλληλα 5-6 διεργασίες στέλνει γύρω στα 10Β/sec.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν συγκρίνω το MILC με το Skype (όχι ακόμα τουλάχιστον Poke Tounge) απλά για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης των τιμών που σας δίνω.

inartia έγραψε:
Στο documentation/help ίσως να χρειάζεται λίγο περισσότερο δουλίτσα... Ίσως ένα "status bar"/"hint bubbles" feature να βοηθούσε για καθοδήηση του χρήση, όταν βρίσκεται σε κάποιο σημείο της εφαρμογής

Δεν θεωρήσαμε απαραίτητο να κάνουμε documentation για την desktop version (για το android υπάρχει ένα πολύ αναλυτικό) γιατί τα διάφορα "hint bubbles" που έχουν τοποθετηθεί σε σημεία κλειδιά της εφαρμογής εξηγούν επαρκώς τον τρόπο χρήσης. Παρόλα αυτά δεν είναι κόπος να συνταχθεί ένα manual και ειδικά αν είναι απαίτηση του κοινού Happy.

inartia έγραψε:
Η έννοια του χάρτη είναι πολύ ενδιαφέρουσα, εκ πρώτης όψεως...

Αυτός είναι και ο λόγος που τοποθετήσαμε τον χάρτη εξαρχής...για να είναι κάτι διαφορετικό, να μπορείς ανά πάσα στιγμή να δεις (χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ιδιωτικότητα) που είναι οι φίλοι σου και να κανονίσεις μια γρήγορη έξοδο με τον πιο κοντινό... Wink

Επίσης, η έννοια του χάρτη έχει κ βοηθητικό χαρακτήρα... έχουν τοποθετηθεί διάφορα σημεία ενδιαφέροντος (αρχικά για το Καρλόβασι) ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρουν οι χρήστες αυτό που τους ενδιαφέρει.

Αυτά βέβαια ίσως έχουν μεγαλύτερο αντίκρισμα σε χρήστες κινητών συσκευών ο οποίος ήταν και ο πρωταρχικός στόχος του MILC.

Θα σταματήσω όμως εδώ...ήδη το post μου είναι μεγάλο και κουραστικό! Μην ξεχνάτε ότι η υπηρεσία είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και επειδή είναι από φοιτητές για φοιτητές είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε ιδέα ώστε να γίνει το MILC ακόμα ελκυστικότερο!

Κυρ, 06 Δεκ 2009 8:13 pm

didamop
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Oct 30, 2009
2

Γεια σας και από εμένα!

Είμαι και εγώ διαθέσιμος για να λύσω ότι απορίες και πιθανά προβλήματα έχετε κυρίως με την έκδοση για MILC για MAC υπολογιστές αλλά και γενικά για το MILC.

Όπως γνωρίζετε το MILC αναπτύσσεται για όλες τις πλατφόρμες κινητών και σταθερών συσκευών. Μια από τις πλατφόρμες πάνω στην οποία εργάζεται το MILC Team, αποτελεί και το iPhone της Apple.

Μια πρώτη γεύση για το πως θα είναι (μέχρι την τελική έκδοση θα γίνουν πάρα πολλές βελτιώσεις), μπορείτε να δείτε στις ακόλουθες φωτογραφίες.

MILC icon on iPhone:

MILC login :

MILC maps:

MILCers:

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ MOBILE BANKING

από athi
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Τετ, 10 Νοέ 2021 9:28 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [Presentation & Workshop] Princip...

από johnmast
Συζήτηση: [ΣΑΜΟΣ] Swifters Απαντήσεις: 0

Πεμ, 12 Οκτ 2017 11:23 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερωτηματολόγιο διπλωματικής - mobile ...

από guess_who
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Τρι, 01 Αύγ 2017 8:52 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις "Mobile Apps & Websites Deve...

από blockade
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Δευ, 16 Ιούλ 2012 8:53 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις "Mobile App Development - New Bu...

από blockade
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Τρι, 08 Μάϊ 2012 10:03 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics