Γεια κ χαρά σε όλους!! Επειδή βλέπω μερικές υπέροχες ιστοριούλες - γρίφους να εμπνέονται συν διάφορες σκέψεις για ιστορίες, είπα να προτείνω μια ιδέα: Να παραθέτουμε σκίτσα, φωτογραφίες κλπ (αν είναι δικά μας, ακόμη καλύτερα), που να τους βάζουμε bubbles ή λεζάντες, και να χτίζουμε μια ιστορία... ο ένας να συνεχίζει από τον προηγούμενο, και να δίνει τη "σκυτάλη" στον επόμενο!
Τι λέτε? Πείτε σκέψεις αν σας αρέσει, για το πώς να το κάναμε το παιχνίδι!
Είπα να "ξεθάψω" το θεματάκι αυτό, μιας και το βρίσκω και αρκετά ενδιαφέρον...
Με αφορμή το εξής site: http://www.makebeliefscomix.com/Comix/, νομίζω μπορούμε να φτιάξουμε ιστορίες που θα βασίζονται είτε στην ιστορία του προηγμούμενου strip, είτε ο καθένας δικές του... Έτσι μπορεί να υπάρχει μια συνέχεια και μια "προσμονή" για την επόμενη ιστοριούλα...
Έκανα ήδη μια πρώτη κίνηση. Το θέμα είναι σχετικό με το My... Ελπίζω να σας αρέσει και να συνεχιστεί κάποιο story...
Εύγε xaderfi για την πρωτοβουλία!!
Πολύ όμορφη προσπάθεια και αρκετά χιουμοριστική-εμπνευσμένη!
Έχουμε το "ελεύθερο" να την χρησιμοποιήσουμε αν προκύψει ανάγκη για βοηθητικό υλικό προβολής-ενημέρωσης για την κοινότητα του My.Aegean.gr?? Μπορεί ίσως να ενταχθεί και στον επίσημο χώρο του υλικού, είτε να γίνει κάποιο συμπληρωματικό section...
by the way, το παραπάνω site, έχει απλά-όμορφα εργαλεία και -νομίζω- πως προτείνεται και σε εκπαιδευτικούς, για τη δημιουργική σύνθεση comic-ιστοριών σε σχολεία, είτε για την τόνωση της συνθετικής ικανότητας των παιδιών κ.λ.π...
Και πάλι well done, όσο για:
xaderfi έγραψε:
νομίζω μπορούμε να φτιάξουμε ιστορίες που θα βασίζονται είτε στην ιστορία του προηγμούμενου strip, είτε ο καθένας δικές του... Έτσι μπορεί να υπάρχει μια συνέχεια και μια "προσμονή" για την επόμενη ιστοριούλα...
είναι πολύ καλή ιδέα για ένα "συμμετοχικό κόμικ"!! 'Ακονίστε' τα ποντίκια κ πληκρολόγιά σας!!
inertia έγραψε:
Έχουμε το "ελεύθερο" να την χρησιμοποιήσουμε αν προκύψει ανάγκη για βοηθητικό υλικό προβολής-ενημέρωσης για την κοινότητα του My.Aegean.gr?? Μπορεί ίσως να ενταχθεί και στον επίσημο χώρο του υλικού, είτε να γίνει κάποιο συμπληρωματικό section...
Φυσικά... Χρησιμοποιήστε το ελεύθερα όπου νομίζετε πως αξίζει...
Για την ομάδα το έφτιαξα και αφού σας άρεσε, ας μη μείνει "θαμμένο"...
by the way, μην ξεχνιόμαστε! => continue the story!!
_update:
Μερικά Εργαλεία για δημιουργία-ανάγνωση comic strips κ.ά. (κάποια είναι web-based, κάποια είναι προγράμματα/software κι άλλα δωρεάν ή με κάποιο κόστος, απλώς για ένα ξεκίνημα βοήθειας-αναζήτησης τα παραθέτουμε!)
Για όσους έχουν κάτι ετοιμάσει κι ενδιαφέρονται να το δημοσιεύσουν εδώ, μπορείτε να στείλετε email είτε να κοινοποιήσετε το παράγωγο έργο σας, στο periodiko ΣΤΟ aegean ΤΕΛΕΙΑ gr
και θα προσπαθήσουμε να σας διευκολύνουμε με αναλυτικότερες οδηγίες ανά περίπτωση, ανάλογα... μην ξεχάσετε να ενσωματώσετε κάπου το nickname σας στο my.aegean.gr !!
ΠΑΝΑΓΙΑΑΑΑΑ ΜΟΥ!! Τόσο -μπλιέχ- είμαι ????!!
Ε όχι και "θα σε σκοτώσω αν δεν γραφτείς μέλος"...
τσκ τσκ.. ποτέ τέτοια πράγματα..!!
[by the way, θυμίζω λίγο Τζακ-Αντεροβγάλτη με κατιτίς από Γκόλουμ ('Άρχοντας Δαχτυλιδιών') έτσι όπως φαίνεται στην εικόνα... α, και εξαφανίστε τα κουζινομάχαιρα έτσι? Μη μου βάζεις ιδέες, χιχι ]
Πάντως, ομολογώ πως είναι όμορφη δουλειά και έκανες πολύ όμορφο "δέσιμο" σε εκφράσεις προσώπου / διάλογο! Εύγε!
Υ.Γ: Φαντάζομαι λοιπόν δεν είναι τρομερά δύσκολο να φτιάξουμε μινι-ιστορίες ακόμη κι σαν "τακτική στήλη", χωρίς απαραίτητα να έχει κάποιος ταλέντο στο σκίτσο! Όρεξη και έμπνευση να υπάρχει!
Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Τρι, 15 Δεκ 2009 9:29 am, 1 φορά