Παιδες ειναι προς το συμφερον του Παν/μιου να μην γινει η πολιτιστικη. Και εξηγω. Μενουν απληρωτοι καθηγητες, εχουμε προβληματα ακομη με τις εστιες της Σαμου που δεν ανοιξαν ακομη και αλλα χρονια οικονομικα ζητηματα τα οποια βασανιζουν το Παν/μιο μας. Εργαστηρια, εξοπλισμος κλπ κλπ.
Στις 2 προηγουμενες πολιτιστικες εβδομαδες οι οποιες ελαβαν μερος σε Ροδο και Μυτιληνη δαπανηθηκαν εξωφρενικα ποσα που υπολογιζονται να ειναι τις ταξης των ~120.000 ευρω. Στεροντας τις πολιτιστικες ομαδες απο νεο εξοπλισμο, μισθους κλπ κλπ.
Δεν ειμαι κατα της πολιτιστικης εβδομαδας και ισα ισα θα περασουμε πολυ καλα αν λαβει μερος στη Σαμο μας, αλλα δεν θα ηταν οτι καλυτερο τη δεδομενη χρονικη στιγμη.
Αν τελικα γινει η πολιτιστικη εβδομαδα, καλο θα ηταν να γλυτωσουμε κοσμο απο τα ξενοδοχεια προσφεροντας εμεις φιλοξενεια στους εισερχομενους φοιτητες.
εχεις ενα δικιο σε αυτα που λες, διανυουμε δυσκολους καιρους και στενους οικονομικα....
εγιναν φοβερες σπαταλες στις πολιτιστικες και υπηρχαν και κρυφα ποσα και με ξαφνιαζει οοολο αυτο μιας και υπηρχαν πολλοι χορηγοι! ειδικα στην μυτιληνη που τα εβλεπα, υποτιθεται οτι υπηρχαν χορηγοι και οτι τα περισσοτερα περασαν απο τα χερια τους!
οσο για την φιλοξενια σε σπιτι, μου φαινεται πολυ δυσκολο, γιατι πρωτον θα ναι πολλα παιδια και η προσφορα σε σπιτια μικρη και δευτερον δεν νομιζω να συμφωνησουν σε αυτο και πολλοι! εμενα μου αρεσει γιατι φοιτητες ειμαστε αυτα θα εχουμε να θυμωμαστε και ετσι αναπτυσουμε νεες σχεσεις και φιλιες, αλλα δεν ειναι παντα εφικτο αυτο, θα υπηρχε καχυποψια και δισταγμος!
Τα 30.000/20.000 πιστεύω πως είναι καλά για να γίνει πολιτιστική στην Σάμο. Δεν νομίζω πως με αυτά όμως θα λυθούν τα παραπάνω οικονομικά προβλήματα που αναφέρει ο King, αλλά πάλι από την άλλη θα ήταν το ποσό αυτό μιά αρχή.
Αμφιταλαντευόμενο ζήτημα, για να δούμε !!!!!
Συνεχίστε το update της θεματικής ενότητας για νεότερα , και ας ελπίσουμε να είναι ευχάριστα !
- Το παραπάνω RSS feed εμφανίζει ό,τι νέα υπάρχουν σε όλες τις συζητήσεις από όλα τα fora της Πολιτιστικής Εβδομάδας καθώς *και* του fanpage στο Facebook -- επίσης, τελευταία posts από τις συζητήσεις του forum αναρτώνται αυτόματα ή ημι-αυτόματα στο fanpage!
- Στόχος είναι ευρύτερα να υπάρχουν κάποια ενοποιημένα κανάλια "ροής" νέων/ενημερώσεων, από κάθε πλευρά και προς κάθε κατεύθυνση, με την μέγιστη δυνατή διάχυση πληροφόρησης!
Aυτή τη στιγμή είναι σχεδόν σίγουρο πως Πολιτιστική Εβδομάδα επίσημα δεν πρόκειται να γίνει. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από πολλαπλή ενημέρωση.
Εδώ όμως έρχομαι να ζητήσω, εκφράζοντας και την απαίτηση πολλών ατόμων Online και Οffline, την δυναμική σας συνδρομή, τις ιδέες σας, τα φώτα σας για να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μια προσπάθεια που προσωπικά και αυθαίρετα θα ήθελα να την ονομάσω Αντι-Πολιτιστική. Οχι γιατί θέλω να δώσω μια αίσθηση του "ενάντια" αλλά για να τη διαφοροποιήσω από την κλασσική Πολιτιστική Εβδομάδα με τις γνωστές της παραμέτρους.
Δυστυχώς, λοιπόν,μάλλον η Πολιτιστική δε θα γίνει φέτος. Είναι στο χέρι μας όλων χωρίς αυθαίρετη εκπροσώπηση, χωρίς κόμματα στη μέση, χωρίς κλικαδόρικες καταστάσεις να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική Πολιτιστική Εβδομάδα στη Σάμο με τις δυνάμεις που έχουν όλοι οι φοιτητές και τις επιδιώξεις τους!
Η Σάμος είναι ένα νησί που έχει πολλά να προσφέρει σε ένα νέο από άποψη φυσικής ομορφιάς αλλά και υποδομής. Γιατί να περιμένουν οι φοιτητές μια οργάνωση από "πάνω" ενω μπορούν οι ίδιοι να κάνουν μια προσπάθεια που ίσως να θυμούνται χρόνια!
Δίνω μερικές προτάσεις:
1)Συγκρότηση ομάδας για "αντι-πολιτιστική", με βάση τη Σάμο, με όσους ενδιαφέρονται από όλα τα νησιά άμεσα και ανεξάρτητη από ο,τιδήποτε συντεχνιακό ή κομματικό.
2)Συστράτευση φοιτητών που διαθέτουν χώρους για να φιλοξενήσουν συμφοιτητές τους από άλλα νησιά με βάση λίστα επικοινωνίας. Δηλαδή ενα μίνι φτιάξιμο "προφιλ" φιλοξενούμενων και οικοδεσπότων για να κρίνουν ποιος θα πάει πού.
3)Άμεση επαφή με τοπικούς παράγοντες και κυρίως Σαμιώτες κατοίκους επιχειρηματίες ή μη για να γίνουν ειδικές προσφορές και παροχές στέγης είτε επί πληρωμή είτε δωρεάν αν αυτό είναι εφικτό σε κάποιες περιπτώσεις.
4)Συγκρότηση εκτάκτου ειδικού συλλόγου με την επωνυμία "Αντι-Πολιτιστική Αιγαίου" ή όπως αλλιώς θέλουν οι περισσότεροι για τη δημιουργία ενιαίου ταμείου με κοινό λογαριασμό τραπέζης. Για τα οικονομικά δεν είμαι τόσο σίγουρος, θα προτιμούσα κάτι σε φάση ρεφενέ και στα εντελώς φανερά,αλλά δεν ξέρω αν και τότε θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Το συγκεκριμένο ζήτημα θέλει την περισσότερη συζήτηση πιστεύω.
Αυτά προς το παρόν και ελπίζω να υπάρχουν κάποιες ιδέες προς συζήτηση, γιατί ο,τι ανέφερα είναι ένα πολύ πρόχεριο πλάνο