Πανεπιστημιακό Άσυλο και Προβληματισμοί

 
  
 
   

 Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο

 
Συγγραφέας Πανεπιστημιακό Άσυλο και Προβληματισμοί
 
       
Πεμ, 09 Νοέ 2006 9:36 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


nikosft
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Nov 30, 2005
49


Τι ειρωνεία... Να σε λένε φασίστα οι μεγαλύτεροι φασίστες....

Αυτούς ακριβώς εννοώ λέγοντας "γραφικοί τύποι"

     
 
       
Τρι, 12 Δεκ 2006 3:03 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


MoHDa
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Aug 09, 2006
37


Το λεπόν, έφτασε στα πανέμορφα ώτα μου ότι υπάρχουν χρήστες που φοβούνται να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του ΑιγαίοΝΕΤ διότι οι τελευταίες παρακολουθούνται από τους αντμινιστρέιτορς.

Πρώτον, η χρήση του δικτύου είναι αναφαίρετο δικαίωμα της ακαδημαϊκής κοινότητας, υπάρχει για μας και συντηρείται από εμάς.
Δεύτερον, οποιαδήποτε πληροφορία υποκλαπεί από τον οποιοδήποτε αποτελεί μόνο, αποδεικτικό στοιχείο της υποκλοπης, το περιεχόμενο της δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε από τη δικαιοσύνη.
Τρίτον, ρε σεις πάτε καλά; Φοβάστε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες που είναι για εσάς και δεν έχει κινητοποιήσει γη και ουρανό;
Τέταρτον, κυκλοφορεί μία φήμη πως το δίκτυο Παν Αιγαίου έφαγε μήνυση εξαιτίας της χρήσης που του κάνει ένας απόφοιτος του τμήματος Επιστημών της θάλασσας που βρίσκεται στη Γερμανία, επειδή αυτός ο απόφοιτος είναι εγώ ή ένας φίλος μου, παρακαλώ πολύ τον οποιοδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με το θέμα να με ενημερώσει.
Η πηγή των φημών είναι διδάσκουσα του ΤΕΘ, τις οποίες και δίδιδε στον προαύλιο χώρο στο λόφο του Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη και οι ίδιες φήμες αναφέρουν πως έκλεισαν οι λογαριασμοί όλων των πρωτοετών του 1999 στο συγκεκριμένο τμήμα εξαιτίας της συγκεκριμένης μήνυσης.

Τα παραπάνω, εκτός από προσβολή στο πρόσωπο κάποιου που υπηρέτησε το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο από όλες τις δυνατές θέσεις για 5 χρόνια, αποτελούν ασύστολα ψεύδη, καταπάτηση του ασύλου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας για τη διακίνηση των ιδεών.

Ελπίζω να διαψευστούν όλα τα παραπάνω, ωστόσο προσωπικά θα κινηθώ με όσα μέσα διαθέτω για την αποκατάσταση της αλήθειας.

     
 
       
Πεμ, 18 Ιαν 2007 7:00 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


nikosft
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Nov 30, 2005
49


Ένα μεγάλο μπράβο στους υπερασπιστές του ασύλου που έχουν κάνει το πολυτεχνείο αποθήκη μολότοφ(μην μου πείτε της κουβάλησαν μέσα οι διαδηλωτές....)

Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που πέταγαν τις μολότοφ και την ημέρα του συλλαλητηρίου κανείς δεν ασχολήθηκε με τα προβλήματα του πανεπιστημίου.

Ένα μεγάλο μπράβο στους (πρώην) συμφοιτητές μου που τήρησαν την παράδοση και έκανα κατάληψη πριν της εξετάσεις λες και τώρα ανακάλυψαν πως θα γίνει αναθεώρηση στο άρθρο 16

Και τέλος ένα μεγάλο μπράβο στο σύλλογο Μ.Π.Ε.Σ στην Σάμο που έβγαλε όλο καμάρι ανακοίνωση με συνθήματα γνωστής παράταξης που κάθε φορά πάνω από 1 έδρα δεν έχει. Τους γλιτώσατε και από τα χρήματα για τις αφίσες.

Και αν θέλετε να μιλήσουμε σοβαρά ας μας πει κάποιος από την Σάμο τα τελευταία 2-3 χρόνια που συζητιέται το άρθρο 16 τι εκδηλώσεις και τι αγώνες κάνανε

     
 
       
Κυρ, 13 Δεκ 2009 3:33 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού


Mar 31, 2006
913


Στο 'επίκαιρα': http://my.aegean.gr/web/ftopic-1152-45.html#16420 ο Dali_Doc έγραψε:
«Παρακαλώ να με συγχωρήσετε για τα όποια λάθη μου»

Η αυτοκριτική και η αποχώρηση με πικρία του πρύτανη του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Χρήστου Κίττα.

Στο 'επίκαιρα': http://my.aegean.gr/web/ftopic-1152-45.html#16423 ο/η slide έγραψε:
Πρέπει να θεσπιστεί βραβείο υποκριτικής προς τιμήν των συντετριμμένων ακαδημαϊκών "δασκάλων" - αυτών που παραιτούνται 6 μήνες προτού λήξει η θητεία τους ενώ μόλις τον προηγούμενο χρόνο έχουν ανακαλέσει παρόμοια απόφαση, αυτών που με τις διασυνδέσεις τους βολεύουν οικεία πρόσωπα στο πανεπιστήμιο και ανέχονται οφθαλμοφανή σκάνδαλα στις σχολές για να είναι αρεστοί σε όλους, αυτών που παριστάνουν τους πολυτραυματίες για να συγχωρέσουν κατόπιν μεγάθυμα τους "θύτες" του "εγκλήματος". Ντροπή πια..


(^ αμέσως μετά τη "δολοφονική επίθεση με ξύλα και λοστούς" για την οποία διεξάγεται έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας(!) και μάλιστα αποτελεί αφορμή για "επανεξέταση" του θέματος του ασύλου.
Να τη συγκρίνουμε με φωτογραφίες άλλων διαδηλωτών, οι οποίοι προφανώς δεν είναι τόσο σημαντικοί ώστε να ασχοληθεί μαζί τους ο εισαγγελέας...)


Όχι ότι περίμενα λιγότερο δακρύβρεχτη οπτική από μία εφημερίδα με τη σοβαροφάνεια της "Καθημερινής"· δε νομίζω πως η τελευταία "αυτοκριτική" πρόταση να συνοψίζει τόσο καλά το νόημα της είδησης ώστε να επιλέγεται ως τίτλος.
Αλλά, είπαμε, η "γραμμή" πάντα πρέπει να διατηρείται...

Τουλάχιστον τα εξίσου γελοία "ΝΕΑ" του ΔΟΛ έχουν δυνατότητα σχολίων, για να γελάμε και λίγο με την κατάντια της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε αυτή τη χώρα.

_ Παραιτήθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

_ Σχόλια από tvxs

Στο καλό να πάει, τολμώ να πω πως δε θα λείψει σε κανέναν.


Πραγματικά δεν πιστεύω καμία πλευρά. Από τη μία βλέπουμε μια ιδιότυπη συμπεριφορά από μέρους του πρώην πρύτανη και από την άλλη φωνές που μιλούν για την υπονόμευση του ασύλου, την προπαγάνδα κλπ κλπ

Καλώς ή κακώς δεν είμαι από αυτούς που πείθονται και εκφράζουν σιγουριά με απόψεις περί γεγονότων ενώ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. Ακόμα και να παρίσταται κάποιος σε ένα γεγονός δεν μπορεί να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους και να κάνει αξιολογικές κρίσεις σύμφωνα με αυτά που δέχεται στα αισθητήριά του απλά, πόσο μάλλον όταν έχει πληροφόρηση από άλλους.

Τελευταία υπάρχει έντονα μια κατάσταση από πολλούς να το παίζουν θεματοφύλακες του ασύλου. Όμως ουσιαστικές κινήσεις προστασίας της έννοιας του ασύλου δεν παρατηρώ από πουθενά. Όποιος μιλάει για το άσυλο και τη σημασία του και δεν το βλέπει ως "σπίτι" του ας περιοριστεί μόνο στο δικό του σπίτι. Δε γνωρίζω αν πρέπει να είμαστε τόσο ανοικτοί και να θεωρούμε όσους επαίρονται περί "αντιπληροφόρησης" πως έχουν γνήσιο ενδιαφέρον για το άσυλο. Συγνώμη αν θίγω τα φιλικά αισθήματα που μπορούν να τρέφουν κάποιοι προς τους προστάτες της "αντιπληροφόρησης", αλλά διατηρώ το δικαίωμα να αμφισβητώ κάθε κρίση όταν δε συνοδεύεται από πειστικό υλικό, και φυσικά δεν προτίθεμαι να γίνω για άλλη μια φορά υποψήφιο μαθητούδι σε ιδεολογικά εκπαιδευτήρια που το μόνο που μου δείχνουν είναι ένα σεχταρισμό και μια αυθεντία.

Όσοι φοβούνται για το μέλλον του ασύλου ας ψάξουν πρώτα εκεί που μοιράζουν "πιστοποιητικά" αναρχισμού, ελευθεριακής σκέψης και ζητούν σκήπτρα αντεξουσίας. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως το Σύστημα είναι πανίσχυρο και μπορεί να δρα πολλές φορές και εκ των έσω οποιουδήποτε κινήματος. Δεν πρόκειται περί θεωρίας συνομωσίας, πρόκειται για μια συλλογιστική που προστατεύει οποιονδήποτε από το δρόμο της-πολύ χρήσιμης για κάποιους τρίτους-αφέλειας...

Τέλος στην περίπτωση που ο κ. Κίττας επιδόθηκε σε ένα επικοινωνικό παιχνίδι, δε θα σταθώ στην πράξη αυτή καθ'αυτή αλλά θα αναζητήσω όλους τους μηχανισμούς που μπορούν εν τη ενώσει τους να υπονομεύουν την έννοια του ασύλου, και αξιολογικά και συγκεντρωτικά το ζήτημα είναι πολύ πιο πολύπλοκο από την εύκολη στοχοποίηση και τη χρήση του κλασικού scapegoating, βλέπε αποδιοπομπαίος τράγος. Ειδικά σε θέματα που αφορούν στην υγεία, δεν μπορώ να δεχτώ την αυτόκλητη ψευδοεπιστημονική άποψη του οποιουδήποτε που έσπευσε να κάνει ιατρικές αναλύσεις (και αναφέρομαι στα θέματα υγείας του κ.Κίττα).

     
 
       
Κυρ, 13 Δεκ 2009 10:26 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Dali_Doc, για πολλοστή φορά σου εξηγώ ότι δε μεταφέρω προπαγάνδα.
Απλώς είναι εξοργιστικό να βλέπεις τον "υποκειμενισμό" ορισμένων ΜΜΕ στην παρουσίαση μίας απλής είδησης.

Dali_Doc έγραψε:
Ειδικά σε θέματα που αφορούν στην υγεία, δεν μπορώ να δεχτώ την αυτόκλητη ψευδοεπιστημονική άποψη του οποιουδήποτε που έσπευσε να κάνει ιατρικές αναλύσεις (και αναφέρομαι στα θέματα υγείας του κ.Κίττα).

Θυμάσαι όταν είχε χτυπηθεί σε παρόμοιο περιστατικό ο πρύτανης του ΑΠΘ?
Πόσες φορές είχε δημοσιευτεί η φωτογραφία του στο νοσοκομείο, κλινήρης και με το κολλάρο στον λαιμό - τότε δε θεώρησες πως κάποιοι εκμεταλλεύονται περιστάσεις στις οποίες δεν είναι παρόντες?

Δες με τί βαρύ λεξιλόγιο παρουσιάζεται το ζήτημα σε επίσημες ανακοινώσεις από πρυτάνεις - λες και ο άνθρωπος μεταφέρθηκε ημιθανής στην εντατική!
Η φωτογραφία αυτή απλώς διαψεύδει αυτό το σκηνικό πολέμου εναντίον των πανεπιστημιακών αρχών που πήγαν να στήσουν τα ΜΜΕ, ενδεχομένως και από υπερβάλλοντα αντιδραστικά αντανακλαστικά.
Και φυσικά αμέσως ανακύπτει θέμα ασύλου...

Αν όμως υπήρχε κάποια άλλη φωτογραφία, που να στηρίζει την οπτική αυτή, δε θα δίσταζαν να την εκμεταλλευθούν, όπως στην περίπτωση του άλλου άτυχου πρύτανη.
Αξίζει να αναρωτηθούμε αν αυτή η διάκριση στην ενημέρωση είναι τυχαία.

Τώρα, προσωπικά θεωρώ εξωφρενικά υποκριτικό να δίνεται τόσο βάρος στο ελαφρύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο πρύτανης του Καπποδιστριακού όταν στο περιθώριο κάθε εκδήλωσης διαμαρτυρίας υπάρχουν δεκάδες περιστατικά απαράδεκτης και μεθοδευμένης αστυνομικής βίας - μέχρι και ΕΔΕ αναγκάζονται να διεξάγουν οι αστυνομικές διευθύνσεις υπό το βάρος όλων των τεκμηρίων, για τους κουκουλοφόρους δίπλα στους ένστολους, για τα ενοχοποιητικά σακίδια που "εμφανίζονται" από το πουθενά, για τις μηχανές που κινούνται εναντίον διαδηλωτών.

Ο κ.πρύτανης πιθανότατα έπαθε λιγότερα από όσα κινδύνευσαν να πάθουν οι υπόλοιποι διαδηλωτές - με τη διαφορά ότι κάποιοι από αυτούς τα έπαθαν τελικά, τα χειρότερα, και μάλιστα ως αποτέλεσμα ενεργειών ένστολων ατόμων.
Δηλαδή, εκεί έχουμε φτάσει ως κοινωνία: ο θεσμός του πρύτανη και η προληπτική καταστολή να προηγείται των δικαιωμάτων του απλού πολίτη.
Τέτοια αντιμετώπιση των θεσμών είναι αντίθετη στο νόημα της δημιουργίας τους, μάλλον τους εξευτελίζει θα έλεγα.
Η ασυλία που έχουν τα όργανα της τάξης ανεξαρτήτως των επιπτώσεων των πράξεών τους είναι προκλητική από μόνη της (όσες ΕΔΕ έχουν γίνει ελάχιστη επίπτωση είχαν στην νοοτροπία όσων στελεχώνουν τα σώματα ασφαλείας) αλλά η αίσθηση του άδικου και του λάθους ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την κατευθυνόμενη επικοινωνιακή διαχείριση του όλου θέματος.

Για το θέμα του ασύλου ο καθένας έχει τις απόψεις του και αυτές είναι σεβαστές.
Αλλά αυτές δεν μπορούν να συζητηθούν σε αυτό το κλίμα που τεχνηέντως καλλιεργείται τόσα χρόνια - έλεος πλέον.
Τόσα χρόνια το "πρόβλημα" των δυνάμεων ασφαλείας/καταστολής/αστυνόμευσης είναι το "διαβόητο" πανεπιστημιακό άσυλο...και τόσα χρόνια, σε κάθε αφορμή, οι προσαγωγές είναι εκατοντάδες, οι συλλήψεις μετρημένες στα δάχτυλα, και τελικά όλοι αθωώνονται. Μέχρι την επόμενη πορεία.
Εσύ μίλησες για θεωρίες συνομωσίας, πώς σου φαίνεται αυτή? (...πλάκα κάνω)

Τέλος, ο βίος και η πολιτεία του κ.Κίττα είναι αρκετά γνωστά - εξάλλου πρύτανης ενός μεγάλου ακαδημαϊκού ιδρύματος είναι, όχι κοσμοκαλόγερος. Wink

Σου ξαναλέω, δεν έχω πρόβλημα με την είδηση που μεταφέρεις.
Αλλά, μετά την παραπάνω επεξήγηση, πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις ότι η οπτική του ζητήματος είναι πολύ ευρύτερη από την εγωκεντρική επιστολή αποχώρησης ενός πρύτανη και από τον σπαραξικάρδιο τίτλο που επέλεξε ο συντάκτης της εφημερίδας για να προσεγγίσει το κοινό αίσθημα.Έγινε επεξεργασία από τον/την slide στις Κυρ, 13 Δεκ 2009 10:57 pm, 2 φορές συνολικά
     
 
       
Κυρ, 13 Δεκ 2009 10:40 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


slide έγραψε:
να δίνεται τόσο βάρος στο ελαφρύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο πρύτανης του Καπποδιστριακού.
ΒΑΡΙΑ κουβέντα. Ξαφνικά έγινες και ο ειδήμων στα περί της υγείας/ιατρικής γνωμάτευσης του ανθρώπου? Sorry αλλά στο θέμα αυτό δεν υπάρχει ούτε "μεμονωμένη" κρίση, ούτε "χαλαρή" αντιμετώπιση.

Θα γίνω OFFTOPIC, αλλά η υγεία του ΚΑΘΕ ανθρώπου είναι πάνω από κάθε μορφή επιχειρηματολογίας. Προσωπικά δεν δέχομαι καμιά "έκπτωση" σε κανέναν και εάν δεν το βάζει πρώτο αυτό απέναντι στα άλλα, δεν θεωρείται άνθρωπος.

Συνεχίζοντας, μετά την "παρέμβασή" μου αυτή, βάζω ένα point... Το θέμα εδώ δεν είναι το αν είναι αληθές/ψευδές/μικρό/μεγάλο το συμβάν της "επιρροής" των γεγονότων ή της αναφοράς τους από άλλες πηγές και τι επιπτώσεις έχει στον Κίττα ή τον όποιο κ.Κίττα ή τον όποιο μεμονωμένο άνθρωπο (οποιοσδήποτε κι αν είναι, για να το διευκρινήσω) , είναι (αν δεν κάνω λάθος), το άσυλο.. so stay in point somehow.. Wink

Αυτά. Συνεχίστε την συζήτησή σας ή κι όποιοι άλλοι επιθυμείτε...

     
 
       
Κυρ, 13 Δεκ 2009 10:51 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Ο γνωστός inertia - "συγγνώμη που επεμβαίνω για να σου την πω, έχω ένα κόλλημα, αλλά δεν μπορώ να συγκρατηθώ"... Neutral

Αυτή ήταν η ανακοίνωση του νοσοκομείου στο οποίο εισήχθη, αν ψάξεις θα βρεις την ακριβή διατύπωση. Δε βγάζω από το μυαλό μου ιατρικές γνωματεύσεις - οι οποίες επιλέον ανέφεραν πως η εισαγωγή στην εντατική έγινε κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Τώρα, τα άλλα κομπλεξικά σχόλια για "ειδήμονες", συγγνώμη αλλά με έχουν κουράσει αφάνταστα, μαζί και οι σοβαροφανείς διατυπώσεις με τις οποίες συνήθως συνοδεύονται.
Αν θέλεις να συζητήσουμε κάτι, πες το και μην κρύβεσαι πίσω από πομπώδεις εκφράσεις.

     
 
       
Κυρ, 13 Δεκ 2009 11:11 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


< OFFTOPIC>
slide έγραψε:
Ο γνωστό inertia - "συγγνώμη που επεμβαίνω για να σου την πω, έχω ένα κόλλημα, αλλά δεν μπορώ να συγκρατηθώ"... Neutral

Αυτή ήταν η ανακοίνωση του νοσοκομείου που εισήχθη, αν ψάξεις θα βρεις την ακριβή διατύπωση.

Τώρα, τα άλλα κομπλεξικά σχόλια για "ειδήμονες", συγγνώμη αλλά με έχουν κουράσει αφάνταστα, μαζί και οι σοβαροφανείς διατυπώσεις με τις οποίες συνήθως συνοδεύονται.
Αν θέλεις να συζητήσουμε κάτι, πες το και μην κρύβεσαι πίσω από πομπώδεις εκφράσεις.
Κοίτα Slide. Ήμουν σαφής.
Μιλώ απλώς:
<<οποιοδήποτε θέμα που έχει να κάνει με υγεία, δεν κάνω έκπτωση. Είτε είναι "ελαφρύ" είτε είναι "βαρύ", είναι περιστατικό που έχει να κάνει με υγεία. Και δεν μιλώ/αναφέρομαι για γρατσουνιά που παθαίνει κάποιος ράβοντας ένα πουκάμισο. Είτε αφορά διαδηλωτή, είτε άνθρωπο σε 'θέση', είτε αφορά άλλο έμβιο πλάσμα>>.

So, οι χαριτωμένοι σου υπαινιγμοί, δεν έχουν βάση. Με ενδιαφέρει η "βαρύτητα" που δίνεις, κι σε αυτό επενέβην. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, απλώς για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις.

Και τέλος, δεν έκανα προσωπικούς χαρακτηρισμούς, χαρακτήρισα τα λεγόμενά σου. Άρα κάνε κι εσύ το ίδιο, αν θες να κάνεις συζήτηση. Ήμουν σαφής (δις).
Φιλικά.
</ OFFTOPIC>


Τέλος, In-topic:
Το άσυλο δεν νομίζω να είναι ζήτημα για να κουβεντιάζουμε το "ποιός σπάει το κεφάλι ποιού".
Είναι πολύ πιο σημαντικό (νομίζω), για να το "πετάμε" σε μια διχογνωμία και τέτοια "κουτάκια", όπως μας συνηθίζουν τα media (είτε 'κατεστημένα' είτε μη).
Ας κρατήσουμε ένα πιο υψηλό επίπεδο στην όλη συζήτηση, αν θέλουμε...

Προς σκέψη (just in case που φανεί χρήσιμο):
Παράθεση:
which pill would you take, the red or the blue?


     
 
       
Κυρ, 13 Δεκ 2009 11:37 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού


Mar 31, 2006
913


Slide έγραψε:
Ο κ.πρύτανης πιθανότατα έπαθε λιγότερα από όσα κινδύνευσαν να πάθουν οι υπόλοιποι διαδηλωτές - με τη διαφορά ότι κάποιοι από αυτούς τα έπαθαν τελικά, τα χειρότερα, και μάλιστα ως αποτέλεσμα ενεργειών ένστολων ατόμων.
Δηλαδή, εκεί έχουμε φτάσει ως κοινωνία: ο θεσμός του πρύτανη και η προληπτική καταστολή να προηγείται των δικαιωμάτων του απλού πολίτη.Σίγουρα δεν υποβαθμίζω και δεν "ιεραρχώ" το κακό που βρίσκει τον καθένα κατά τη διάρκεια τέτοιων κινητοποιήσεων. Και σίγουρα δε θεωρώ συνετό να γίνεται μια αυθαίρετη κρίση περί κινδύνου λιγότερου ή περισσότερου σε τέτοιες καταστάσεις, είτε έχει να κάνει με άμεσες σωματικές ή ψυχικές βλάβες. Το ότι δεν ανέφερα π.χ. το περιστατικό με τη γυναίκα από το μπλόκ των ΕΕΚ που χτυπήθηκε από διερχόμενη μοτοσυκλέτα Τραυματισμοί και εκατοντάδες προσαγωγές στην Αθήνα δε με θέτει αυτόματα στο γκρουπ των ατόμων που τελούν εν αγνοία περί των τεκτενόμενων σε τέτοιες κινητοποιήσεις. Απλά όλα τα μέσα βρίθουν πληροφοριών περί τραυματισμών διαδηλωτών, περί κατάχρησης εξουσίας και αστυνομικής βαρβαρότητας.

Προφανώς και υπάρχει κατάχρηση εξουσίας σε μια χώρα που πρώτον ζει σε μια φάση συνεχιζόμενου αγώνα λες και δεν τελείωσε ποτέ η επταετία της ασφυκτικής καταστολής και απολυταρχισμού και δεύτερον η αστυνομική εκπαίδευση είναι επιεικώς για τα πανηγύρια!

Τελικά όμως το άσυλο τι έχει να κάνει με όλα αυτά; Δηλαδή το παιχνίδι της επίθεσης εναντίον της καταστολής στα πλαίσια μιας σκληρής "αστικής δημοκρατίας" με τους δικούς της καθαρά όρους έχει νόημα όταν μιλάμε για θέματα ασύλου;

Υπάρχει μια αόριστη θεώρηση χρησιμότητας του ασύλου. Αυτή η ασάφεια φέρνει σημειολογικές παρανοήσεις και συγκρούσεις άνευ λόγου και αιτίας. Γύρω γύρω όλοι στη μέση το άσυλο λοιπόν, και όλοι να μιλούν για άσυλο και κανείς να μην καθορίζει τα στοιχεία αυτά του ασύλου που από τη δική του σκοπιά-τουλάχιστον-είναι τα ζητούμενα.
Ας αρχίσουμε τη συζήτηση στην ουσία της λοιπόν και όχι ανάδρομα, γιατί τελικά δε λέμε τίποτα ή μάλλον λέμε αλλά γίνονται παράλληλοι μονόλογοι με αόρατους συνομιλητές και για διαφορετικά θέματα.

     
 
       
Δευ, 14 Δεκ 2009 12:50 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


@ inertia

Ναι, σωστά αυτά που γράφεις μόνο που αυτά:

inertia έγραψε:
ΒΑΡΙΑ κουβέντα. Ξαφνικά έγινες και ο ειδήμων στα περί της υγείας/ιατρικής γνωμάτευσης του ανθρώπου? Sorry αλλά στο θέμα αυτό δεν υπάρχει ούτε "μεμονωμένη" κρίση, ούτε "χαλαρή" αντιμετώπιση.

...είναι όσα έγραψες αρχικά, με τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς (ξαφνικά έγινες και ο ειδήμων στα περί υγείας, το επισημαίνω για να μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις) σε πρώτο πλάνο.
Επομένως, άλλος ειδικεύεται στις "χαριτωμενιές".

Τελικά, το ιατρικό ανακοινωθέν το βρήκες?
Αν ναι, ελπίζω να σου λύθηκαν οι απορίες για την έκφραση που χρησιμοποίησα: οι ιατροί ανέφεραν αρρυθμίες (καρδιακό επεισόδιο), γι' αυτό και έκαναν προληπτική εισαγωγή στην εντατική.
Αυτό ήταν όλο.

______________

@ Dali_Doc

Δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει ολόκληρο θέμα, τη στιγμή που ακριβώς το ίδιο πράγμα λέμε: ότι δεν είναι σωστό να γίνονται διαχωρισμοί σε θέματα υγείας.
Αυτό ακριβώς όμως γίνεται από την πλευρά της πολιτείας και των ΜΜΕ, με τη μονόπλευρη παρουσίαση των γεγονότων.

Αμφισβητεί κανείς ότι τα ΜΜΕ και οι επίσημοι φορείς υπερθεμάτισαν στην είδηση της επίθεσης εναντίον του πρύτανη τη στιγμή που είχαμε πολλούς τραυματίες πολίτες από αστυνομικούς?
Ιδιαίτερα στο περιστατικό στο Σύνταγμα, όπου χτυπήθηκαν και κάποιοι από αυτούς που προσπάθησαν να βοηθήσουν τη γυναίκα - θέλετε μήπως να παραθέσουμε και εδώ ιατρικούς όρους?

Αμφισβητεί κανείς ότι τα περισταστικά κατάχρησης αστυνομικής εξουσίας είναι πολλά και κυρίως δείχνουν μία νοοτροπία ατιμωρησίας και αδιαλαξίας?

Τέλος, το θέμα αρχικά ήταν στα νέα, δεν καταλαβαίνω γιατί μεταφέρθηκε σε μία συζήτηση περί ασύλου - δεν είναι το άσυλο το ζήτημα της είδησης για εμένα, εγώ απλώς σου εξηγώ γιατί αντέδρασα στο δημοσίευμα που παρέθεσες.

________


Για το άσυλο, το θέμα είναι μπλεγμένο.

Καταρχάς, κακώς συζητείται επ' ευκαιρία τέτοιων συμβάντων - δημιουργείται ένα κλίμα πόλωσης.
Παραθέτω ένα κείμενο από την "Ελευθεροτυπία", το οποίο δείχνει ακριβώς αυτή τη σύγχιση που επικρατεί:

400 χρόνια άσυλο

Επιπλέον, αν θέλεις την προσωπική μου θέση, είμαι υπέρ του ασύλου και υπέρ της ανοχής όλων των κακών που επιφέρει.
Όχι γιατί είναι αμελητέα, αλλά επειδή πολύ απλά θεωρώ ότι η κατάσταση θα ήταν χειρότερη με την κατάργηση ή τον περιορισμό του.

Πιστεύω ότι η Ελλάδα σαν χώρα χρειάζεται τόσο την αναδιοργάνωση της κρατικής δομής και των δημόσιων θεσμών, όπως είναι οι κρατικές υπηρεσίες και τα πανεπιστήμια, όσο και την προάσπιση των συλλογικών θεσμών που αφορούν τους πολίτες, όπως είναι το άσυλο.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια ως κοινωνία να τα θεωρούμε αυτά τα δύο ανεξάρτητα πεδία - δυστυχώς, τις κατακτήσεις των άλλων δυτικών χωρών ως προς την έννοια του κράτους και του πολίτη εμείς δεν τις έχουμε ως βίωμα.

Αν θέλεις ένα καλύτερο κράτος πρέπει να ενεργοποιηθούν οι πολίτες, με όποιο κόστος κι αν γίνει αυτό.Έγινε επεξεργασία από τον/την slide στις Δευ, 14 Δεκ 2009 1:00 am, 1 φορά
     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


 
  
 


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Άσυλο και αντιεξουσιαστές @ Ρόδος

από Argonaut
Συζήτηση: Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο Απαντήσεις: 3

Πεμ, 17 Σεπ 2009 12:22 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβληματισμοί και κινητοποιήσεις για...

από icsd08063
Συζήτηση: Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο Απαντήσεις: 41

Πεμ, 30 Οκτ 2008 5:07 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβληματισμοί για το περιβάλλον...

από gaidoura
Συζήτηση: Περιβάλλον, Οικολογία, Ανακύκλωση Απαντήσεις: 7

Τρι, 04 Σεπ 2007 12:38 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σύρος: Προβληματισμοί και κάλεσμα από...

από ForzaInter
Συζήτηση: Δημοσιογραφική - Συντακτική Ομάδα Απαντήσεις: 2

Τρι, 06 Μάρ 2007 4:10 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics