εδω θα σας λεμε οσοι παρεβρισκομαστε στο νησι τι παιζει καθε μερα, τι κανουμε και θα καλυπτουμε τις εκδηλωσεις που γινονται με φωτογραφικο υλικο, οσο αυτο ειναι δυνατο!
σημερα 24/5 σαν myaegean μαζευτηκαμε ολιγοι και ετοιμαζαμε το υλικο που θα μπει στο περιπτερο μας! ειδαμε και τα μπλουζακια της πολιτιστικης που φορουν οι σερβιτοροι στις καφετεριες για να υποδεχθουν τους καλεσμενους μας απο τα αλλα νησια! το ριξαμε που λετε στην χαρτοκοπτικη και στο κολλημα για να ναι ολα ετοιμα αυριο να περνουν υλικο οσοι επιθυμουν απο το περιπτερο! καναμε την καφετερια αναστατη και μεσα στα χαρτακια! χαχα θα μας βριζουν ακομη! εχουν αναρτηθει και τα χαρτακια 5 το ποτο και 2 το σφηνακι μην ξεχνιομαστε! και εκπτωση σ'ολα τα μαγαζια της μυτιληνης! να την ζητατε καμαρια μου!
οι αιθεριες υπαρξεις φιλες μου, μας κανουν τις δυσκολες, που θα παει θα τις καταφερω....!!! sorry guys..... προς το παρον το περιπτερο θα στολιζει με την παρουσια του ο γιαννης και γω! κατι θα κανω να το εμπλουτισω!!!
τι αλλο... υπαρχει και το παρτυ εναρξης που γινεται πανω στον λοφο του ξενια και απο οτι ξερω σκιζει αλλα εδω με χανεται γιατι εχω διαβασμα και δεν μπορω να μεταφερω ατμοσφαιρα! αν και με επριξαν να παω!
αντε παιδια απο αυριο μην ειμαστε 3 και ο κουκος! να ερθετε στο περιπτερο μας! οχι μονο μπανιο και my θα σας δροσιζουμε με νερο!
φιλια προς το παρον απο μυτιληνη!
fraoulitsa έγραψε:
τι αλλο... υπαρχει και το παρτυ εναρξης που γινεται πανω στον λοφο του ξενια και απο οτι ξερω σκιζει αλλα εδω με χανεται γιατι εχω διαβασμα και δεν μπορω να μεταφερω ατμοσφαιρα! αν και με επριξαν να παω!
αντε παιδια απο αυριο μην ειμαστε 3 και ο κουκος! να ερθετε στο περιπτερο μας! οχι μονο μπανιο και my θα σας δροσιζουμε με νερο!
φιλια προς το παρον απο μυτιληνη!
ειμαι η Fraoulitsa και μολις τελειωσα!
Το διάβασμα;
Εγώ που λέτε, πέρασα σήμερα από την πλατεία με τα περίπτερα και στου MyAegean είδα 3 ανθρώπους κι έναν κούκο, αλλά δεν πλησίασα γιατί φοβήθηκα μη με ρωτήσει ο κούκος τι ώρα είναι και δεν ξέρω να του απαντήσω.
Ρε παιδιά, τόσες αφίσες είδα που έγραφαν Πολιτιστική Εβδομάδα 2009, αλλά μία με το πρόγραμμα δεν είδα. Έφαγα τον τόπο ψάχνοντας μην υπάρχει καμία και τώρα που γύρισα στο σπίτι πάλι νηστικός είμαι.
Αύριο όμως θα πάω διαβασμένος, θα το μάθω απ' έξω το πρόγραμμα γιατί πολύ φοβάμαι ότι η φραουλίτσα θα μας βάλει πρόχειρο διαγώνισμα. Λέω να κάνω κοπάνα καλύτερα για να μη γράψω.
Η Πολιτιστική Εβδομάδα είναι εδώ, κι εμείς επίσης!
Ένα μεγάλο μπράβο στην fraoulitsa για το topic της! Συνεχίζω πρόχειρες 'ανταποκρίσεις' από τη χθεσινή και σημερινή ημέρα (το τι προγραμματίζεται, εννοώ).
Θα στηθούν επιπλέον πράγματα στο περίπτερο, συν οι φωτογραφίες της έκθεσης φωτογραφίας που αναφέραμε στο πρόγραμμα, κι οι οποίες λόγω έλλειψης χώρου θα χρειαστεί να κάνουμε μια διαφορετική διαρρύθμιση, ενώ είμαστε σε συνεννοήσεις για επιπλέον πράγματα, αν χρειαστούν!
Όσο για τις αφίσες, αυτό είναι ένα θέμα που "πονάει", κι εδώ προς το παρόν θα κρατήσω κάποιες επιφυλάξεις πριν πω κάτι. Είχαμε αποστείλλει πάντως αφίσα γενική για τις προβολές, από την προηγούμενη εβδομάδα. Το λυπηρό είναι πως μόλις φτάσαμε στο νησί (οι εκτός Μυτιλήνης) διαπιστώσαμε πως είναι άφαντες οι αφίσες. Ό,τι βγάζουμε το βγάζουμε τώρα με δικά μας έξοδα, και σίγουρα δεν έχουμε μεγάλη δυναμική για πράγματα. Πρόγραμμα υπάρχει online και παρακαλούμε, όσοι έχετε πρόσβαση και τακτική ενημέρωση/επαφή, αντλήστε από εκεί τις απαραίτητες πληροφορίες!
Παράθεση:
Παραθέτουμε σχετική ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου που στάλθηκε προς όλο το Πανεπιστήμιο & Μ.Μ.Ε. τοπικής και πανελλαδικής κυκλοφορίας:
Παράθεση:
Προβολές ταινιών/ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή στο Αιγαίο...
Αξιότιμοι κύριοι/ κυρίες καλησπέρα,
Σκοπός του email αυτού, είναι να σας γνωστοποιήσουμε ότι η φοιτητική ομάδα My Aegean κατά τη διάρκεια της πολιτιστικής εβδομάδας που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη (25 – 30 Μαΐου), έχει προγραμματίσει στα πλαίσια των διάφορων εκδηλώσεων, μια σειρά προβολών ταινιών και ντοκιμαντέρ με ευρύτερο θέμα τη ζωή στο Αιγαίο και γύρω από αυτό. Μεταξύ αυτών, θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ της Λυδίας Καρρά «Φωνή Αιγαίου», το οποίο με οδηγία του Υπουργείου Παιδείας προβάλλεται στα Γυμνάσια & Λύκεια όλης της χώρας, συνοδεία ειδικού εκπαιδευτικού υλικού. Το πρόγραμμα των προβολών μας, έχει ως εξής:
Όλες οι προβολές, είναι απογευματινές. Ωστόσο, πρόθεσή μας και χαρά μας θα ήταν, αν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιο σχολείο /εκπαιδευτικό και αν είναι εφικτό να προγραμματιστούν και ειδικές – έκτακτες προβολές, ώστε να πάρει και μια τέτοια διάσταση αυτή η προσπάθεια /πρωτοβουλία μας. Για το παραπάνω θέμα, μόνη μας θερμή παράκληση, να μας ειδοποιήσετε όσο πιο σύντομα μπορείτε εκφράζοντάς μας επιθυμητή μέρα προβολής και επιλογή ταινίας, για να επικοινωνήσουμε και εμείς από την πλευρά μας με τους ιθύνοντες και να κανονίσουμε τα διάφορα διαδικαστικά ζητήματα.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και απορία.
Επικοινωνήστε μαζί μας πιο άμεσα στο: 693 66 86 311.
######################
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«… το Αιγαίο είναι ένα καράβι που ταξιδεύει αιώνες. Το θέμα είναι εμείς τι θα αφήσουμε πίσω μας…»
Η ζωή γύρω απ’ το Αιγαίο: Ταινίες και ντοκιμαντέρ που την προβάλλουν
Το ντοκιμαντέρ «Φωνή Αιγαίου», η ερασιτεχνική ταινία «ΟργανώνΩ Camping» και η ταινία – ντοκιμαντέρ «Φύλλο Πορείας: Πανεπιστήμιο στη Μυτιλήνη», θα προβληθούν φέτος στην πολιτιστική εβδομάδα στη Μυτιλήνη με την υποστήριξη της φοιτητικής ομάδας ‘My Aegean’. Η θεματική αυτών των προβολών θα είναι το Αιγαίο και τη ζωή γύρω από αυτό.
Αυτή η ταινία της Λυδίας Καρρά, περιγράφει το Αιγαίο που όλοι αγαπήσαμε, περιγράφοντας ωστόσο τις σημερινές εξελίξεις. Αυτό που οι μελετητές ζητούν, σε αντίθεση με τα «θέλω» των ντόπιων, η ομορφιά της φύσης και η αξία της, τα λόγια του Ελύτη... Μερικά μόνο από τα στοιχεία που προβάλλονται στο ντοκιμαντέρ αυτό. Η ταινία έχει προβληθεί στο 6ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο 45ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Washington Film Festival 2006, σε κινηματογραφικές αίθουσες (επίσημη, εγχώρια διανομή). Ακόμη, με οδηγία του Υπουργείου Παιδείας προβάλλεται στα Γυμνάσια & Λύκεια όλης της χώρας, συνοδεία ειδικού εκπαιδευτικού υλικού.
==================
«Φύλλο Πορείας: Πανεπιστήμιο στη Μυτιλήνη»
==================
Η ταινία αποτελείται από αποσπάσματα ταινιών και ασκήσεων 64 φοιτητών των μαθημάτων που σχετίζονται με Βίντεο του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας σε ένα ενιαίο έργο με ενιαίο νόημα και περιεχόμενο: «Πώς σκέφτονται οι φοιτητές που ζουν μακριά από το μέρος που γεννήθηκαν;», «Τι σκέφτονται οι φοιτητές που πέτυχαν στο πανεπιστήμιο στη Μυτιλήνη, για τη ζωή τους, τις σπουδές τους και τον τωρινό τόπο κατοικίας τους;»
Προβολή της ταινίας έγινε και στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης το Μάρτιο του 2007.
Μια ταινία από μια παρέα φοιτητών της Μυτιλήνης, που γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2008. Η ιστορία; Μία νεανική περιπέτεια, που παρουσιάζει μία παρέα 3 παιδιών (Βαγγέλη, Τόλη, Ρένια), που ξεκινάνε μία εκδρομή να θυμηθούν τα παλιά. Ο Βαγγέλης είναι λάτρης της φύσης, ο Τόλης αγαπάει την δουλειά του και τις πίτσες, ενώ η Ρένια λατρεύει τον χορό. Τους συνδέει μία φιλία χρόνων και η αγάπη για εκδρομές με ποδήλατα... Ενώ όλα κυλάνε ευχάριστα, ένα «τρομαχτικό» γεγονός αρχίζει να μετατρέπει την ανεμελιά τους σε εφιάλτη...
Τέλος, δεν είμαστε λαοθάλασσα κόσμου, κι αυτό πιστεύω πως είναι κάτι το λογικό, από μια άποψη... Άλλωστε, κινούμαστε λίγο σε βάρδιες κι όσο χρόνο μπορεί να προσφέρει ο καθένας... Κάποιοι μπορεί να βρισκόμαστε κι εκτός Μυτιλήνης, γιατί μπορεί να οργανώνονται προβολές των ταινιών/ντοκιμαντέρ και σε σχολεία, εντός ή εκτός πόλης.
Το περίπτερο επίσης είναι σε άσχημο σημείο, καθώς όλη τη διάρκεια της ημέρας σχεδόν το χτυπά "κατακέφαλα" ο ήλιος... Είμαστε ίσως σε μια σκιά παραδίπλα, όσοι θέλετε κοπιάστε και θα σας προσφέρουμε φιλικό χαιρετισμό και μετά χαράς να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε! Ήδη με κάποιους από τα μέλη του site από παλιά ή πιο πρόσφατα, γνωριστήκαμε αυτές τις ημέρες στο... face-to-face!! Ήταν αρκετά συγκινητικό, θα έλεγα!
Σήμερα θα έχουμε κι άλλες πολλές νέες εκπλήξεις!!!!!
Ελάτε στο σούπερ-περιπτεράκι του MyAegean!!!
γεια σας και παλι! γραφω τα σημερινα νεα! λοιπον καταρχας e3iswsi παει καηκες! εχω νευριασει μαζι σου! ντροπη που δεν ηρθες!!! τι να κανουμε ομως!
παιδια εχουμε τρελα παραπονα απο την θεση του περιπτερου μας! μας εχει πεθανει ο ηλιος! λιωνουμε!! δεν αντεχεται πραγματικα! και εχει τρελη ζεστη τις τελευταιες ημερες! ειμαστε και λιγοι και δεν μπορουμε να συντονιστουμε 100%.
ανοιξαμε το περιπτερο, βγαλαμε και καποιες αφισσες απο το μαγαζι printer shop που ειχε την καλοσυνη να μας δωρησει τις αφισσες! βρισκεται κοντα στην βιβλιοθηκη και στο επιμελητηριο και εχει τις καλυτερες τιμες για ολους. 10 λεπτα η εγχρωμη εκτυπωση Α4 και 50 λεπτα η Α3. ετοιμαζουμε και μια αλλη εκπληξουλα για τους επισκεπτες μας, ωρες ιντερνετ στο BG στην μητροπολεως δρομολογειται ακομη ο inertia το φροντιζει!!! υπαρχουν και μπλουζακια της πολιτιστικης σε πολλα χρωματα και 2 σχεδια και σαν ομαδα δικαιωμαστε να τα παρουμε 5 απο 10! γι αυτο προλαβαινετε καποιοι καποιοι να βοηθησετε γκουχ γκουχ!! και σκεφτομαστε σε οπιον θελει να φτιαξουμε μπλουζακι του myaegean με 7 ευρω την καλυτερη τιμη που μας εδωσαν! οποιος ενδιαφερεται να ενημερωσει!
επισης,το απογευμα πραγματοποιηθηκε μια ενδιαφερουσα ημεριδα με θεμα εξαρτησιογονες ουσιες και παραβατικοτητα στο επιμελητηριο, στα πλαισια της πολιτιστικης απο το ΚΕΘΕΑ στροφη και την ΠΝΟΗ και το ΕΚΝΕΧΑ του κ. καθηγητη Στρατου Γεωργουλα. συζητηθηκαν θεματα όπως η εξαρτηση, η ηλικια που καποιος ανηλικος μπαινει στον κοσμο των ναρκωτικων με την καναβη ως ξεκινημα. παρουσιαστηκε και το νεο τευχος του εργαστηριου με πολλα και ενδιαφεροντα εγκληματολογικα αρθρα. θα αναρτησω φωτο οταν εχω καλη συνδεση!
ομιλιτες ηταν ο κ Γερασιμος Παπαναστασατος, η κ. Αγγελικη Σανδηλου, η κ. Σοφια Κιστανη,ο κ. Στρατος Γεωργουλας και ο κ. Ιορδανης Ψημμενος. χορηγηθηκαν βεβαιωσεις και συζηταμε στενη συνεργασια του ΕΚΝΕΧΑ με το my!
παιδια δεν δαγκωνω ελατε δεν θα εξετασω κανεναν! ελατε καταρχας να γνωριστουμε να γινουμε φιλοι! αυτο επιτασει η πολιτιστικη και το my! και υπαρχουν αφθονα προγραμματα της πολιτιστικης στο περιπτερο μας!
η ψυχαγωγια της ημερας ειναι στον λοφο ξενια με διαφορα φοιτητικα συγκροτηματα οπως aherusia, mastic trees απο την ομορφη χιο, group therapy, alchemy! οσοι πανε ευχομαι να περασουν πολλοι ομορφα!!
ειμαι η fraoulitsa... και μολις τελειωσα!!!!!!!!!!!!
Εγώ ενδιαφέρομαι για μπλουζάκι! Αλλά θα έρθω απόγευμα γιατί το πρωί έχω κανονίσει να πάω στο λόφο για μια ομαδική εργασία.
(Αυτά είναι δελεαστικές προτάσεις. Όχι αιθέριες υπάρξεις και λόγια του αιθέρα.)
Στην ημερίδα πήγα κι εγώ αλλά στις 7:30 γιατί πιο πριν ήμουν στο λόφο πάλι σε μια διάλεξη για τις περιοχές Natura. Ήρθα όταν μίλαγε εκείνη η κυρία με το laptop.
Μια ακόμη μέρα ολοκληρώθηκε, φουλ στο τρέξιμο, ο ιδρώτας ποτάμι και στην τρεχάλα, ποιος μας πιάνει!
Λοιπόοοοοονννν!!!
Καιρός να σουλουπώσουμε ένα σωρό πράγματα που είναι σε εξέλιξη και προσπαθούμε σαν τρελοί να τα διεκπεραιώσουμε με επιτυχία, ώστε να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία!
Αύριο συζητούνται μια συνεργασία μεταξύ φοιτητικών ομάδων και μάλιστα διαφορετικών νησιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κι ελπίζουμε να αποφέρει καρπούς! Θα δείτε ορατά αποτελέσματα θεού θέλοντος (και του team τρέχοντος) από αύριο Τετάρτη 27 του Μάη!
Θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε όσο κόσμο μπορούμε, αλλά είναι όλα στην do-it-yourself φιλοσοφία, συνεπώς ο καθένας ας ενημερώσει και τους δικούς του φίλους και γνωστούς, γιατί το πάθος μεν είναι αστείρευτο, αλλά χρειάζεται group work από όλους!!
Τα ξενοδοχεία είναι έξω από την πόλη απ'όσο γνωρίζουμε αρκετά, πράγμα που δυσκολεύει στους "εντός" να ενημερώσουν, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε!
Stay tuned για περισσότερα!!
(δεν έχω more photos εγώ στα χέρια μου, οπότε και δεν έχω κάτι μοιραστώ αυτή τη στιγμή... αλλά θα μαζέψουμε ό,τι μπορούμε!!)
Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Τετ, 27 Μάϊ 2009 12:17 am, 1 φορά