ανακοίνωση - καταγγελία για τραμπουκισμούς της ΚΝΕ στη Πάτρα

   
   

 Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο

 
Συγγραφέας ανακοίνωση - καταγγελία για τραμπουκισμούς της ΚΝΕ στη Πάτρα
 
       
Τετ, 16 Νοέ 2005 10:55 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


mAyrh_gAta--
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Mar 17, 2005
37
Τόπος: athens


Απόφαση Συντονιστικής Επιτροπής κατάληψης Παραρτήματος των Φοιτητικών Συλλόγων ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ


Παράθεση:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα το πρωί οι φοιτητικοί σύλλογοι των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Γεωπονικού κατέλαβαν το χώρο του Παραρτήματος στο κέντρο της Πάτρας, προκειμένου να εορταστεί η 32η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του '73. Με τον τρόπο αυτό υλοποιούσαν τις αποφάσεις των μαζικών γενικών τους συνελεύσεων της περασμένης εβδομάδας. Στόχος των φοιτητικών συλλόγων είναι η διοργάνωση του εορτασμού με κατεύθυνση αγωνιστική, με τη διεξαγωγή εκδηλώσεων μέσα στο χώρο κατά τη διάρκεια του τριημέρου και με κορύφωση την πορεία στο κέντρο της πόλης το απόγευμα της Πέμπτης.

Το απόγευμα και ώρα 17.00 εμφανίστηκε στο χώρο του Παραρτήματος η ΚΝΕ με περίπου 250 άτομα κρατώντας καδρόνια. Απαίτησαν την αποχώρηση των φοιτητικών συλλόγων από το χώρο που βρίσκονταν (ο ίδιος χώρος που βρίσκονται τα τελευταία 8 χρόνια) με πρόσχημα την κατάληψη του χώρου από το ΠΑΜΕ και την Επιτροπή Ειρήνης χωρίς αυτοί οι φορείς να βρίσκονται καν εκεί. Μετά από άρνηση των συλλόγων να αποχωρήσουν επιτέθηκαν με τα καδρόνια στους φοιτητές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο χώρο προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκδήλωση που είχε οριστεί για την ίδια ώρα.

Η βαναυσότητα και ο μαφιόζικος τρόπος επίθεσης είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί ένας φοιτητής στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο και πάνω από δέκα με ελαφρότερα τραύματα με άλλα μέσα.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των τραμπούκων της ΚΝΕ σε φοιτητές, οι σύλλογοι των οποίων βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας που πλήττονται όλο το τελευταίο διάστημα.

Την αποκλειστική ευθύνη για την συγκεκριμένη επίθεση φέρει η ηγεσία του ΚΚΕ που διέταξε τους τραμπούκους της να χτυπήσουν φοιτητές και ήταν παρούσα στα γεγονότα και παρακολουθούσε. Η ηγεσία του ΚΚΕ αντέγραψε τις μεθόδους των Κενταύρων και οφείλεται σε καθαρή τύχη που δε θρηνούμε θύματα και δεν επαναλήφθηκαν σκηνές του Γενάρη του '91 με άλλους πρωταγωνιστές.

Η πρακτική αυτή αποτελεί συνέχεια της πολιτικής καταγγελίας αυτών και άλλων φοιτητικών συλλόγων από το ΚΚΕ που με συνέπεια πολέμησε όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια των φοιτητών να επαναφέρουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στο χώρο της εξέγερσης στην πόλη, που είναι το Παράρτημα. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής καταγγελίας κάθε αγωνιζόμενου κομματιού που δεν βρίσκεται στα στενά πλαίσια της γραμμής του ΚΚΕ.

Από τη μεριά μας επιδιώκουμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τον αγωνιστικό εορτασμό και της φετινής επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου όπως και τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να αποτελέσει εφαλτήριο για τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας:

* για δουλειά με δικαίωματα και ισχυρά πτυχία με αξία για μια αξιοπρεπή ζωή
* για να μπορέσουν ο λαός και η νεολαία να ξεπεράσουν τα φανερά και κρυφά εμπόδια και να διεκδικήσουν αυτά που τους αξίζουν.

Καλούμε το λαό της Πάτρας να καταδικάσει και να αφήσει πίσω του τραμπούκικες πρακτικές τρομοκρατίας που μόνο στόχο έχουν να κλείσουν τον κόσμο στο σπίτι τους. Τέτοιες πρακτικές δε φοβίζουν αγωνιζόμενο κόσμο και πάντα επιστρέφουν με τρόπο οδυνηρό σε αυτούς που τις ασκούν.

Καλούμε το λαό της Πάτρας να συμμετάσχει στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία την Πέμπτη το απόγευμα από το Παράρτημα που θα περνάει από το βρετανικό προξενείο και το μνημείο του δολοφονημένου καθηγητή Ν. Τεμπονέρα τιμώντας τα σύγχρονα Πολυτεχνεία.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

Απόφαση Συντονιστικής Επιτροπής κατάληψης Παραρτήματος των Φοιτητικών Συλλόγων
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ


     
 
       
Πεμ, 17 Νοέ 2005 8:43 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


jeewanas
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Apr 11, 2005
106
Τόπος: Σαλόνικα και τα μυαλά στα κάγκελα...


Δεν θα τους μαθουμε τώρα τους κνίτες. Μια ζώη τα ίδια ακούω. Νομίζω ότι αντιπροσωπευτικότατος είναι ο χαρακτηρισμός που άκουσα μια φορά κάποιος να τους αποδίδει...
πριν από κάποια χρόνια...
σε μια συγκέντρωση...

"Φασιστάκια, φασιστάκια..."

Δε νομίζω να χρειάζεται να αναλύσω περαιτέρω το θέμα. Η παραπάνω απόψη με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

     
 
       
Πεμ, 17 Νοέ 2005 10:00 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


JonnyCycler
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Aug 12, 2005
94
Τόπος: Athens


Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να προσάπτουμε τον χαρακτηρισμό "κνίτης" στα μέλη του ΚΚΕ.
Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποιο πολιτικό δόγμα θέλει και κρίνει ως σωστό αρκεί αυτό να μην επιρεάζει με τον οποιοδήποτε τρόπο τον υπόλοιπο κόσμο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως ουδέν ελαφρυντικό δεν προσάπτεται σε αυτούς τους ,λαϊκιστη, "αλήτες" που απρόκλητα και όπως αναφέρθηκε "μαφιόζικα" επιτέθηκαν στους συναδέλφους μας φοιτητές .
Κανένα τέτοιο στοιχείο δεν πρέπει να υπονομεύει και να καταπνιγει την λαϊκη φωνή. Εμείς όμως δεν θα φοβηθούμε και θα διεκδικούμε τα δικαιώματα μας με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας!

Χρόνια Πολλά για την επέτειο του Πολυτεχνείου!

Σαν σήμερα κάποιοι άνθρωποι αμφισβήτισαν ένα καθεστώς.
Ίσως έδειχναν τον δρόμο σε εμάς για να αμφισβητίσουμε το σημερινό καθεστώς της ιδιώτευσης και της ρεμούλας που παέι να επιβληθεί στους νέους ανθρώπους, απο την σύγχρονη "δικτατορία" τον ΜΜΕ.

     
 
       
Πεμ, 17 Νοέ 2005 3:30 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


jeewanas
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Apr 11, 2005
106
Τόπος: Σαλόνικα και τα μυαλά στα κάγκελα...


Μην κοιτάς...

Σήμερα...
Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου,
υπάρχει λογοκρισία στις τέχνες και τα γράμματα,
δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία το βράδυ, οι συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων,
ζούμε υπό την συνεχή αστυνόμευση και τρομοκρατία των αρχών...

Με συγχωρείς αλλά υπερβολές του τύπου "δικτατορία του σήμερα" δεν μπορώ να ακούω. Αυτά που περάσαν εκείνα τα παιδιά τότε, ούτε μπορούμε να τα φανταστούμε και ελπίζω να μην χρειαστεί να τα ζήσουμε ποτέ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αξίζουν το ευχαριστώ μας, γι' αυτά που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα.

Αν και...

μερικοί απο αυτούς (π.χ. Λαλιώτης κ.λ.π.) πρόδωσαν με τον χειρότερο τρόπο εκείνα τα ιδανικά... και μάλιστα στην πλάτη του ελληνικού λάου. Τι τα θες... Μην ξεχνάμε ότι ο Λαλιώτης ήταν από τους πρωτοστατούντες τότε στο Πολυτεχνείο και τώρα έχει λογαριασμούς στην Ελβετία με λεφτα που έκλεψε από σένα, από μένα, από όλους μας.

Μήπως ήταν η πλήρωμη του για τους αγώνες που έκανε;;; Poke Tounge Poke Tounge Poke Tounge

Υ.Γ. όσον αφορά την σημερινή αστυνόμευση, τι να μας κλ...σουν οι σημερινές αρχές. Αφού είναι όλοι ζώα, άχρηστοι και αγράμματοι. Τουλάχιστον τότε, τόσο ο στρατός όσο και η αστυνομία ξέραν που παν τα 4... Happy Happy Laugh Laugh

     
 
       
Σαβ, 19 Νοέ 2005 6:13 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


zero_tolerance
Έμπειρος
Έμπειρος


Mar 20, 2005
349


Εμένα γιατί δεν μου κάνει εντύπωση καθόλου; Αφού και τότε, το '73 η ΚΝΕ ήταν αντίθετη στην κατάληψη του Πολυτεχνείου.....

Μια ακόμη απόδειξη για το που σε οδηγεί το σύστημα... μεγάλο κρίμα για αυτή τους την κατάντια, έτυχε οι γονείς μου να ήταν στο κόμμα πριν γεννηθώ αλλά όσο μεγαλώνω βλέπω πόσο μπuρδέλο το έχουν κάνει..... καμία εμπιστοσύνη πια. Μόνοι σας αποδεικνύετε πόσο ζώα είστε.

     
 
       
Σαβ, 19 Νοέ 2005 6:37 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


nspyropoulos
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Apr 12, 2005
42
Τόπος: Μυτιλήνη- Ναύπακτος


Να είστε πιο προσεκτικοί όταν μιλάτε και ιδιαίτερα όταν γράφετε...

Αυτά που θα πω αναφέρονται στο χρήστη JonnyCycler…

Τι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ…

Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη λαϊκή…και πάλη ταξική.

Σε παρακαλώ να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου…

Όσο για την τελευταία σου παράγραφο με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο…

Και προσθέτω …ΜΜΕ (Τριανταφυλλόπουλους και ΣΙΑ)

     
 
       
Πεμ, 24 Νοέ 2005 1:30 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


JonnyCycler
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Aug 12, 2005
94
Τόπος: Athens


Φίλε nspyropoulos μην γίνεσαι εριστικός.
Θέλω να σου επισημάνω τα λάθη σου έτσι ώστε και εσύ να τιρείς αυτό που προανέφερες . ( δηλαδή το "να είστε πιο προσεκτικοί όταν μιλάτε και ιδιαίτερα όταν γράφετε...").

Το πρώτο σου λάθος είναι το ότι υπονοείς μια υβριστική έκφραση με υβριστική διάθεση [...και μ] κάτι που επανειλημένως έχω τονίσει ότι σε αυτό το φόρουμ δεν θα γίνεται. Και αναφέρομαι και σε σένα φίλε zero_tolerance (καταλαβαίνω ότι όλοι μας είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι και αγανακτισμένοι αλλά μπορούμε να εκφράσουμε με άλλους τρόπους την διαμαρτυρία και αντίθεση μας , όχι με αυτούς που οι ίδιοι καταδικάζουμε.)

Το Πολυτεχνείο είναι γιορτή στο παρόν,στο παρελθόν όμως οχι όπως σωστά επισήμανες.Επίσης νομίζω ότι συνηθίζουμε να λέμε "Χρόνια Πολλά" σε επετείους , όπως ακριβώς συμβαίνει και στις γιορτές και γεννέθλια.

Τέλος διαφωνω μαζί σου ως προς το ότι τα γεγονότα του πολυτεχνείου είχαν κάποια επαφή με "πάλη ταξική" όπως προανέφερες.
Νομίζω ότι καλύτερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι πάλη αντιεξουσιαστική ή αντιδικτατορική.

     
 
       
Πεμ, 24 Νοέ 2005 4:13 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


mAyrh_gAta--
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Mar 17, 2005
37
Τόπος: athens


άποψή σου δε λέω αλλά καλό θα ήταν για μένα να ξεχάσεις και συ και ο καθένας μας το βλακώδες "είναι γιορτή" που μας έμαθαν στο σχολείο διαβάζοντας ποιηματάκια...

η εξέγερση του πολυτεχνείου ΔΕΝ ήταν ΟΥΤΕ είναι γιορτή..ούτε είναι μία επέτειος χαζοαναπόλησης μιας επαναστατικής γενιάς..Αντίθετα είναι "αγώνες που συνεχίζονται,δεν εξαγοράζονται,και δεν δικαιώθηκαν"

όσο αναφορά το χαρακτήρα του πολυτεχνείου παραθέτω μερικά από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν τότε (πέρα από τα κάτω η χούντα..): "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ","ΕΡΓΑΤΕΣ,ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ","ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ","ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ","ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ","ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ","ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΥΛΑΝΔΗ","ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ","ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ" κ.α....


(προσωπικές μου απόψεις και χωρίς να κάνω επίθεση σε κανέναν..)

     
 
       
Πεμ, 24 Νοέ 2005 4:16 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


teo
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Mar 31, 2005
51


Θα συμφωνησω με τον nSpyropoulo. Η συγκεκριμενη ημερα δεν ηταν γιορτη...Δεν ειναι μερα για ευχες, γιορτες ή, ακομα χειροτερα οπως λενε οι "φιλοι" μας οι δαπιτες, για μνημοσυνα(εχουν και την απαιτηση ναταθεσουν στεφανι, τρομαρα τους!!). Ειναι μια μερα που δεν πρεπει να ξεχναμε και πρεπει να αναλογιζομαστε το τι κανουμε εμεις για τις δικες μας, ισως, μικροτερες "χουντες",(βλεπε τρομονομο, "εκπαιδευτικα" μετρα και αλλα τετοια ομορφα...). Μηπως πρεπει και εμεις να αντιδρασουμε? Μηπως θα επρεπε να ξυπνησουμε το φοιτητικο κινημα γιατι οι φοιτητοπατερες του το θελουν νεκρο, αβουλο και αμετοχο? Μηπως ηρθε η ωρα για της γενιας μας τα Πολυτεχνεια??Αν υπαρχει κοσμος που συμφωνει με αυτο τοτε...
"Εμπρος για της γενιας μας τα Πολυτεχνεια!!"

     
 
       
Παρ, 25 Νοέ 2005 5:59 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


JonnyCycler
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Aug 12, 2005
94
Τόπος: Athens


Φίλε mAyrh_gAta-- το να χαρακτηρίζεις κάτι ως "βλακώδες" εκφράζει έμμεσα προσωπική επίθεση καθώς και το " προς jonnycycler ". Και στο κάτω κάτω στείλε πμ άμα θέλεις να μου πεις κάτι προσωπικά.

[Λοιπόν ο καθένας έχει την ευκαιρία μέσα σε αυτό το φόρουμ να εκφράζει τις απόψεις χωρίς να έχει τον "φόβο" του ότι και να πει μπορεί να δεχτεί "επίθεση" γι'αυτό το λόγο υπάρχουν οι συντονιστές και οι διαχειριστές οι οποίοι μοχθούμε για να διατηρήσουμε το επίπεδο αυτού του site υψηλό.
Παρακαλώ λοιπόν κανείς να μην εκφράζεται με υβριστικά σχόλια για τις απόψεις κανενός.]

Δεν μπορώ να καταλάβω, τόσο πολύ σας πείραξε το γεγονός ότι αποκάλεσα τα γεγονότα του Πολυτεχνείου γιορτή;
Πρέπει να στηριχθούμε σε μία έκφραση-άποψη κάποιου άλλου για να τοποθετειθούμε σε ένα θέμα;
Θα επαναλάβω ότι τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν (έστω για μένα )Γιορτή του έθνους διότι κάθε χρόνο "γιορτάζουμε" δηλαδή θυμόμαστε [ο καθένας με τον τρόπο του , είτε κατεβαίνοντας στην πορεία , είτε γράφοντας σε κάποιο φόρουμ ,είτε οτιδήποτε ] γεγονότα που σημάδεψαν - σηματοδότησαν σε ένα συγκεκριμένο παρελθοντικό χρονικό σημείο το έθνος μας.

Φίλε teo για πες μας σε τι ακριβώς συμφωνείς με τον nspyropoulos γιατί δεν υπάρχει κάτι που να επιχειρματολογικά να υποστηρίζεται είτε από εσένα είτε από τον φίλο μας. Αν θές διευκρίνισε.

Αυτά! Very Happy

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ανακοίνωση διαγραφής μελών

από Deneb_716
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] «Lofos Radio» (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ) Απαντήσεις: 1

Τετ, 05 Νοέ 2014 9:17 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ανακοίνωση για γενική συνέλευση του R...

από euaki
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] «Lofos Radio» (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ) Απαντήσεις: 2

Δευ, 27 Μάϊ 2013 1:16 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Δείτε το τραγούδι των φοιτητών για τη...

από tornado
Συζήτηση: Τηλεόραση, Θέατρο, Cinema, Μουσική Απαντήσεις: 0

Δευ, 04 Μάρ 2013 10:06 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ανακοίνωση για τους πρωτοετείς Περιβά...

Συζήτηση: τμ. Περιβάλλοντος Απαντήσεις: 0

Τρι, 04 Οκτ 2011 10:40 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ 2010 - Αθήνα, Πάτρα, ...

από ypsilon
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 2

Παρ, 14 Μάϊ 2010 11:28 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics