Παράθεση:
Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει συνέδριο με θέμα "Ανοιχτό Λογισμικό: Ευκαιρία Ανάπτυξης".
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαΐου 2011 στην Αθήνα, ενώ την Κυριακή 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ημερίδες σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Λάρισα.
Το φετινό συνέδριο θα περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες, "Κοινότητες Ανοιχτού Λογισμικού & Hardware", "Ανοιχτά Μοντέλα Επιχειρηματικότητας", "Ανοιχτά Πρότυπα & Ανοιχτό Περιεχόμενο" και "Γιατί το Ανοιχτό Λογισμικό ταιριάζει με το Δημόσιο", με βασικούς ομιλητές από μεγάλα διεθνή έργα ανοιχτού λογισμικού και διεθνείς φορείς. Στο τέλος κάθε μέρας θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με θέματα όπως "Μη κοιτάς μόνο τι κάνεις εσύ για το ΕΛ/ΛΑΚ, δες και τι μπορεί να κάνει το ΕΛ/ΛΑΚ για εσένα" και "Επιχειρείν με Ανοιχτό Λογισμικό".
Συνολικά στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν 3 παρουσιάσεις ανά θεματική ενότητα, και συνολικά 12 workshops, ενώ στις υπόλοιπες πόλεις, πέρα απ' τους βασικούς ομιλητές θα πραγματοποιηθούν 3 παρουσιάσεις στη Λάρισα, 6 παρουσιάσεις στη Θεσσαλονίκη και 6 παρουσιάσεις στο Ηράκλειο.
Προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους για παρουσιάσεις, workshops αλλά και συμμετοχή στα πάνελ στη σχετική φόρμα, που θα βρείτε στο site του συνεδρίου, το αργότερο μέχρι τις 10 Απριλίου.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο να περιλαμβάνει συνοπτική περιγραφή της πρότασης έως 300 λέξεις. Οι προτάσεις μπορούν να αφορούν τόσο παρουσιάσεις, όσο και εργαστήρια (workshops).
e3iswsi αυτό θα μπορούσαμε αν θέλεις να το συζητήσουμε σε ξεχωριστό, άλλο topic, γιατί δεν σχετίζεται με το Συνέδριο άμεσα, μιας κι το topic εδώ αποτελεί μια ανακοινοποίηση του Δελτίου Τύπου!
Είναι όμως πολύ ενδιαφέρουσα η ερώτησή σου και μπορούμε να κουβεντιάσουμε πάρα πολλά δυνητικά πάνω σε αυτό!!
Το "open (source) hardware" θα μπορούσε να κανείς να το συνδέσει και με την κουλτούρα του D-I-Y (Do It Yourself) και φτάνοντας σε παραγωγικές μεθόδους ή διαδικασίες που αγγίζουν αυτή τη φιλοσοφία...
Μικρο-links, έτσι, για να ιντριγκάρουμε μια πρώτη έρευνα: