Διεθνές Συνέδριο TEDxThessaloniki - 2 Απριλίου 2011

   
   

 Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις

 
Συγγραφέας Διεθνές Συνέδριο TEDxThessaloniki - 2 Απριλίου 2011
 
       
Τετ, 23 Μάρ 2011 11:34 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Τις προάλλες ένα topic με "αγαπημένα TED.com videos" έκανε την εμφάνισή του εδώ στη συντροφιά του My! Όμως εδώ έχουμε νέα "φρέσκα" και ποικιλοτρόπως υπέροχα!

Στην αγαπημένη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, με τίτλο "Why Not?" εντός ημερών θα "χτυπήσει ο παλμός" πολλών προσωπικοτήτων αλλά κυρίως όμορφων ιδεών, που αξίζει να μοιράζεται κανείς... "Why Not?" λοιπόν, όπως το ομώνυμο θέμα της εκδήλωσης!

Δελτίο Τύπου #1 :

Παράθεση:
TEDxThessaloniki 2011 - Why Not?

Το Σάββατο 2 Απριλίου ετοιμαζόμαστε να ακούσουμε Why Not? ιστορίες από Έλληνες και ξένους ομιλητές, να γνωρίσουμε και να ζήσουμε την εμπειρία του TEDx και στη Θεσσαλονίκη.


H ομάδα του TEDx Thessaloniki ανακοινώνει επίσημα το δεύτερο TEDxThessaloniki, με τίτλο Why Not? [Γιατί Όχι;], το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στο Ολύμπιον. Στο επίκεντρο του φετινού συνεδρίου βρίσκονται η καινοτομία και γενικότερα οι διαφορετικές ιδέες που ανταποκρίνονται στο γενικότερο κάλεσμα «Γιατί Όχι;». Το TEDxThessaloniki φέρνει την εμπειρία του TED και στην πόλη μας για μια μέρα, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ομιλητών από τους τομείς της Τεχνολογίας, των Επιχειρήσεων, της Δημοσιογραφίας, της Πολιτικής, της Ψυχαγωγίας, της Τέχνης και του Design.

Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται ανεξάρτητα σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϋ, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ κ.α. και κάθε φορά προβάλει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική διοργάνωση που οργανώνεται από εθελοντές και διατηρεί τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του TED.

Το πρώτο TEDx Thessaloniki πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαϊου 2010 στο Ολύμπιον και παρουσίασε τέσσερις ομιλητές. Φέτος διευρύνουμε τη διοργάνωση περιλαμβάνοντας περισσότερους Έλληνες και ξένους ομιλητές. Κάθε ένας από τους ομιλητές έχει ξεχωρίσει στον τομέα του και όλοι είναι έτοιμοι να μοιραστούν μια συναρπαστική Why Not? ιστορία με το κοινό.

Ανάμεσα τους έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον Απρίλιο:

Paul Lewis, Special Projects Editor στον Guardian, ανακηρύχθηκε Ρεπόρτερ της Χρονιάς στα Βρετανικά Δημοσιογραφικά Βραβεία 2010 για την επαναστατική χρήση των social media στην δημοσιογραφία. [[url=
http://www.tedxthessaloniki.com/speaker/paul-lewis]Περισσότερα[/url]]

Rob Thompson, Principal Designer στην Nokia και βραβευμένος product designer, συγγραφέας και πρώην Λέκτορας στο Royal College of Art και στο Central Saint Martins, στο Λονδίνο. [Περισσότερα]

Onic V. Palandjian, Venture Capitalist με 19 χρόνια εμπειρίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ, συνιδρυτής της Capital Connect Venture Capital και επενδυτής στην Herco SA & Mavin SA. [Περισσότερα]

Eileen Botsford Velissaropoulos, New Media Public Artist, που εργάζεται σε ένα μεγάλο εύρος από on-site και on-line projects και έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις διεθνώς είτε ως μέλος ομάδας καλλιτεχνών είτε μόνη της. [Περισσότερα]

((( Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι ομιλητές. )))

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση προεγγραφής που υπάρχει στην ιστοσελίδα του TEDx Thessaloniki, με την παρακάτω προτροπή:

Εάν πιστεύεις ότι οι ιδέες αξίζει να διαδίδονται και ψάχνεις για έμπνευση, πάρε μέρος στο επόμενο TEDx Thessaloniki. Συμπλήρωσε την αίτηση προεγγραφής και τα μέλη της ομάδας μας θα έρθουν σύντομα σε επαφή μαζί σου με όλες τις λεπτομέρειες και τα νέα σχετικά με τη διοργάνωση.
Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερωθείτε για τη διοργάνωση, τους ομιλητές και το τελικό πρόγραμμα, μόλις ολοκληρωθεί. Γίνετε υποστηρικτές της προσπάθειας μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter, για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όσα συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν στο TEDxThessaloniki.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, τους ομιλητές και την οργανωτική ομάδα μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτό το e-mail ή να επικοινωνήσετε με τα μέλη της ομάδας μας Κατερίνα Μπιλιούρη και Ρεβέκκα Παιδή.

ευχαριστούμε
TEDx Thessaloniki Team


     
 
       
Πεμ, 24 Μάρ 2011 9:37 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Δελτίο Τύπου #2 :
Παράθεση:
Εντατικά συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το δεύτερο TEDx Thessaloniki. Με χαρά υποδεχτήκαμε τους πρώτους εθελοντές στη συνάντηση γνωριμίας και ήδη μετράμε μερικές εκατοντάδες προεγγεγραμμένους συμμετέχοντες.
Την τρέχουσα εβδομάδα λήγουν οι προεγγραφές και ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων με αυστηρή σειρά προτεραιότητας.


Αυτή την εβδομάδα ανακοινώσαμε ακόμη τέσσερις από τους ομιλητές μας:

Τον Δρ. Θανάση Κωνσταντόπουλο. Ο Δρ Κωνσταντόπουλος είναι υπεύθυνος της ομάδας η οποία ανέπτυξε το Hydrosol, μια διαδικασία που έχει σαν αντικείμενο την παραγωγή υδρογόνου (ως καύσιμο) από τη σύνθεση του νερού με τον ήλιο. Για αυτή την καινοτομία η ομάδα του Δρ. Κωνσταντόπουλου βραβεύτηκε το 2006 με το “Descartes Prize for Research”, το σημαντικότερο επιστημονικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολύ πριν πετύχει όλες αυτές τις διακρίσεις, ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος πέρασε από το Α.Π.Θ., το Michigan Tech και το Yale.

Τον Colin Falconer, που με έδρα του το Λονδίνο, εργάζεται επί μια δεκαετία με στόχο την κοινωνική ένταξη των νέων μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης, προσωπικής ανάπτυξης, επαγγελματικής κατάρτισης και προσανατολισμού.
Είναι διευθυντής Καινοτομίας του Foyer Federation, μιας διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με δίκτυο σε διάφορες χώρες, η οποία λειτουργεί ως "Στέγη" με στόχο να προετοιμάζει τους νέους που φιλοξενεί, ώστε να έχουν τη δυνατότητα για μια ανεξάρτητη ζωή.

Τον Παναγιώτη Χρυσοβέργη, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η "Άλλη Όψη" με σκοπό τη δημιουργία ενός training camp στη Θεσσαλονίκη για τα άτομα με αναπηρία. Ο Παναγιώτης, παίκτης της Εθνικής Ομάδος καλαθοσφαίρισης με αναπηρικό αμαξίδιο, έχει συνολικά στο ενεργητικό του ένα μεγάλο αριθμό δράσεων που αφορούν θέματα αναπηρίας, αθλητισμού και εθελοντισμού.

Την Gabriela Scheiner, Διευθύντρια του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών,μιας ανεξάρτητης, τοπικής ΜΚΟ στην περιοχή των συνόρων της Ελλάδας με την Αλβανία και την πΓΔΜ. Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών επικεντρώνεται σε δράσεις που ενισχύουν την ισόρροπη ανάπτυξη, συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των κατοίκων των Πρεσπών - επικεντρώνοντας στη νέα γενιά και στις γυναίκες- και αναδεικνύουν τα σύνορα ως συγκριτικό πλεονέκτημα.

Επίσης, και αυτή την εβδομάδα παραμένει ανοιχτή η πρόσκληση μας για τη Why Not ιστορία του κοινού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μας στέλνουν τη δική τους Why Not ιστορία. Η καλύτερη θ’ ανέβει στη σκηνή του Ολύμπιον στις 2 Απριλίου. Περισσότερα εδώ.

Τέλος, συνεχίζεται και η πρωτοβουλία της Eileen Botsford Βελισσαροπούλου, New Media Public Artist και ομιλήτριας στο TEDx Thessaloniki. Η Eileen προετοιμάζει μια διαδραστική παρουσίαση και θέλει την συμμετοχή του κοινού στην έρευνα που κάνει μέχρι το TEDx Thessaloniki. Επισκεφθείτε το blog της για περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε μας σε Facebook & twitter για καθημερινή ενημέρωση, καθώς ακολουθούν εξελίξεις με νέους ομιλητές, performers και πολλές εκπλήξεις για όσους θα συμμετέχουν.

About TED & TEDx


Με χαιρετισμούς και ιδέες που αξίζει να διαδοθούν
TEDx Thessaloniki Team
http://www.tedxthessaloniki.com     
 
       
Παρ, 25 Μάρ 2011 11:52 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Δελτίο Τύπου #3 :

Παράθεση:
Μας χωρίζουν μόνο μια εβδομάδα από το TEDx Thessaloniki και η ομάδα μας δουλεύει με πυρετώδεις ρυθμούς για να συντονίσει ομιλητές, performers, και όλες τις εκπλήξεις που ετοιμάζουμε στις 2 Απριλίου στο Ολύμπιον.


Αυτή την εβδομάδα ανακοινώσαμε νέους ομιλητές, ανάμεσα τους η Λένα Διβάνη, συγγραφέας και αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας της Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Η Λένα Διβάνη έχει δημοσιεύσει ιστορικές μελέτες, μια συλλογή διηγημάτων, μια νουβέλα, μυθιστορήματα και παιδικά βιβλία. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ έχει κερδίσει και το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. (περισσότερα)

Mαζί μας θα είναι και ο Μιχάλης Ζουλουμίδης, ο Έλληνας που καλλιεργεί την τροφή των αστροναυτών. Είναι ο παραγωγός της σπιρουλίνας, ενός συμπληρώματος διατροφής τόσο πλούσιο σε θρεπτική αξία που είναι ιδανικό για να διατρέφονται οι αστροναύτες. Ανάμεσα στους πελάτες του κ. Ζουλουμίδη είναι η European Space Agency και η NASA. (περισσότερα)

Επίσης, τη δική τους Why Not ιστορία θα μοιραστούν μαζί μας η Νίνα-Μαρία Πασχαλίδου και ο Νίκος Κατσαούνης. Η Νίνα Μαρία Πασχαλίδου είναι σκηνοθέτης, δημοσιογράφος, παραγωγός με μεγάλη εμπειρία στα ντομιμαντέρ. Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στις κοινωνικές συγκρούσεις, τον πόλεμο και τους ξεχασμένους πληθυσμούς. Έχει συνεργαστεί με το Βήμα και την Καθημερινή και από το 2007 εργάζεται ως παραγωγός στον «Εξάντα». Έχει ιδρύσει το Forest Troop μια ανεξάρτητη ομάδα ντοκιμαντέρ και πολυμέσων και είναι συνιδρυτής του www.protagon.gr. (περισσότερα)

Ο Νίκος Κατσαούνης είναι σκηνοθέτης, παραγωγός και web-developer, με έδρα τη ΝέαΥόρκη. Τον τελευταίο καιρό κινείται στον κόσμο των πολυμέσων αφήγησης, και είναι παραγωγός και σκηνοθέτης πολλών webisodes, κινηματογραφικών ταινιών, κινουμένων σχεδίων. Το πρίσμα GR2010 ήταν μια ιδανική ευκαιρία να δοκιμάσει την υπόθεσή του ότι βρισκόμαστε σε εποχή της ιστορίας, όπου η αφήγηση και η αυτό-δημοσίευση έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Έχει κερδίσει βραβεία, κυρίως ως μέλος της ομάδας του NBC που έχει λάβει ένα βραβείο ΕΜΜΥ το 2004. (περισσότερα)

Εκτός όμως από τους ομιλητές μας, ανακοινώσαμε και τους πρώτους performers, τo Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου». Είναι μια από τις πιο ενεργές, πολυσυζητημένες και ποιοτικές δημιουργικές ομάδες της Θεσσαλονίκης. Το σχήμα ιδρύθηκε το 2000 από μια ομάδα συμμαθητών και συγκεκριμένα τους Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμά Βελισσάρη, Ιωάννα Κατσαρού, Νίκο Ορτετζάτο, απόφοιτους της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου είναι ο σκηνοθέτης Νίκος Σακαλίδης, δάσκαλος των σπουδαστών αυτών στη σχολή τους. Το 2006 βραβεύτηκαν από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου ως Οργανισμός Περιφέρειας. (περισσότερα)

Τέλος, σε συνεργασία με την Aegean airlines έχει ξεκινήσει και διαγωνισμός για τους φίλους του TEDx που βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του TEDx Thessaloniki προσφέρει στους επιβάτες της Aegean με προορισμό τη Θεσσαλονίκη 75 προσκλήσεις για να συμμετέχουν δωρεάν στο TEDx Thessaloniki. (περισσότερα)

Σύντομα ξεκινάει η διάθεση των εισιτηρίων αποκλειστικά και μόνο για όσους έχουν προεγγραφεί και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Στη συνέχεια εφόσον υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια θα διατεθούν στο κοινό.


Με φιλικούς χαιρετισμούς και ιδέες που αξίζει να διαδοθούν
TEDx Thessaloniki Team     
 
       
Πεμ, 31 Μάρ 2011 5:43 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του TEDx Thessaloniki:

Παράθεση:
12.00 - 14.30
SESSION 1 “Adventures in the Unexplored”

GABRIELA SCHEINER: "Dynamic Culture"
THANASIS KONSTANTOPOULOS: "Fueling our World from Water and the Sun"
ONIC V. PALANDJIAN: "My passport to εὐδαιμονία (happiness +)"
ELENI DIMOPOULOU: "Meet Μe On Common Ground"
ROB THOMPSON: "Material Experiences"
AKTIS AELIOU: performance


14.50-16.30
SESSION 2 “Different Together”

PANAGIOTIS CHRISOVERGIS: "The Other View"
LENA DIVANI : "Is that me? Why not?"
TIM BRADSHAW: "Silicon Roundabout"
EILEEN BOTSFORD VELISSAROPOULOS: "Excellence by Instinct"
THE PRISM: Short Video Screening


17.00-19.00
SESSION 3 “Found in the Future”

NINA-MARIA PASCHALIDOU & NIKOS KATSAOUNIS: "The Prism: Storytelling in a time of crisis"
STEVE GROVE (via video): "Steve Grove answers your questions"
MICHAEL ZOULOUMIDIS: "Farming, Entrepreneurship and Astronauts"
PAUL LEWIS: "Citizen Journalism"
COLIN FALCONER: "Οpen Talent"
MARIETTA FAFOUTI: performance


...και το φρέσκο video σποτάκι!
Παράθεση:

Το βίντεο παρουσιάζει τη σύλληψη και την εκτέλεση ενός πειράματος πολιτιστικού ακτιβισμού, το οποίο ανταποκρίνεται στην ιδέα "Γιατί 'Οχι;" (Why Not?) που αποτελεί το κεντρικό θέμα του 2ου TEDx Thessaloniki. Ο Μάριος Σπύρογλου με το αστικό του πείραμα βρίσκει και προτείνει μια "διαφορετική" λύση για την ηχορύπανση της πόλης.


     
 
       
Παρ, 01 Απρ 2011 12:13 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού


Mar 31, 2006
913


****Να αναφέρω απλά πως όποιος επιθυμεί να αγοράσει εισιτήρια έστω και τώρα που στην ουσία είναι τελευταία στιγμή, μπορεί να το πράξει αφού τηλεφωνήσει πρώτα στο 210 6786000 ή στο 2108011160000 του e-tickets και να να αγοράσει με πιστωτική κάρτα εφόσον υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα εισιτήρια****

     
 
       
Παρ, 01 Απρ 2011 6:10 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Η ανακοίνωση που βγήκε έβαλε όριο ώρας τις 16:00 σήμερα!

Παράθεση:
Από αυτή τη στιγμή και μέχρι τις 16:00 διαθέσιμα στο www.i-ticket.gr τα τελευταία εισιτήρια για το TEDx Thessaloniki

Ελπίζουμε όλοι να τα καταφέρατε!!! Smile

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Επετειακό διεθνές συνέδριο: «200 Χρόν...

από Bio-Tech
Συζήτηση: Ιστορία, Λογοτεχνία, Γράμματα και Πολιτισμός Απαντήσεις: 0

Κυρ, 19 Σεπ 2021 1:41 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις 23-26/9/2021 (online) - 33ο Συνέδριο...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 09 Ιούλ 2021 8:47 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΚΑΒΑΛΑ: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτι...

από Syn_Athena
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 1

Κυρ, 26 Απρ 2020 1:44 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΛΕΣΒΟΣ: 2ο Συνέδριο «Cultural Informa...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Τετ, 12 Ιούν 2019 11:05 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΛΕΣΒΟΣ: 06-09/06/2019 - 2ο συνέδριο Σ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 07 Ιούν 2019 3:19 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics