Ιδέες ζωντανές στο διαδίκτυο...


Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να δημιουργήσεις έναν ιστότοπο (website), πόσο μάλλον όταν πρέπει να παρέχει υπηρεσίες και εργαλεία επικοινωνίας σε δεκαέξι (16) διαφορετικά τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διασκορπισμένα σε πέντε (5) νησιά. Παρόλα αυτά η δικτυακή πύλη MyΑegean βρίσκεται στο προσκήνιο και «ταράζει τα νερά» της διαδικτυακής επικοινωνίας στο φοιτητόκοσμο του Αιγαίου...


Aegean Uni mapΗ ιδέα του MYaegean γεννήθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όπου μια ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων εμπνεύστηκαν την ιδέα και υλοποίησαν τον ιστότοπο, μιας Online Δικτυακής Κοινότητας, μέσα από την οποία τα μέλη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κι άλλοι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Η μοναδικότητα που έχει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με μια αποκεντρωμένη δομή στις υπηρεσίες και τις πανεπιστημιακές μονάδες του, το οδηγεί αυθόρμητα στην ηλεκτρονική του διασύνδεση. Το MYaegean, έρχεται να αποτελέσει ένα κοινό τόπο επικοινωνίας και συνεύρεσης των μελών του ιδρύματος. Το όνομα MYaegean αποτελείται από τις λέξεις «my» (=δικό μου) και «aegean» (=Αιγαίο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα δυναμικό χώρο αναφοράς και δραστηριοποίησης.

Η Δικτυακή Πύλη δομείται από τρεις (3) κύριους θεματικούς άξονες: την Ενημέρωση, τη Διασκέδαση και την Επικοινωνία. Για την προώθησή τους, στον ιστότοπο υπάρχουν διάφορα επικοινωνιακά εργαλεία-υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων υπάρχει Χώρος Συζητήσεων – Forum όπου οι χρήστες ενεργά αποστέλλουν σχόλια, απόψεις και συζητούν, δωμάτιο Chat για άμεση ζωντανή συνομιλία, ηλεκτρονικό περιοδικό με Θεματικές Κατηγορίες Άρθρων, όπου τα μέλη μπορούν να γράφουν και να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Επίσης, υπάρχει μια πλούσια συλλογή παιχνιδιών για τις ελεύθερες στιγμές, συλλογή συνδέσμων, με δυνατότητα προσθήκης νέων από τα μέλη, σελίδα αναμετάδοσης των Φοιτητικών Ραδιοφωνικών Συχνοτήτων του Πανεπιστημίου, Άλμπουμ Φωτογραφιών και άλλες πηγές πληροφόρησης του ιδρύματος καθώς και δημοσκοπήσεις για διάφορα θέματα.

logo mY smΗ πρωτοβουλία MYaegean, πέρα από τη δραστηριοποίηση μέσω του Internet, στοχεύει πάντα στη δημιουργία καναλιών επικοινωνίας και έχει τη διάθεση για ενίσχυση διαφόρων πολιτιστικών δρώμενων. Προσπαθεί να διευρύνει τα πλαίσια φιλικής συνεργασίας και με άλλους φορείς και ιδρύματα, για να επιτευχθεί μια πολυεπίπεδη και πλούσια επικοινωνία και κινητοποίηση σε όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Φιλοδοξεί ακόμη να αποτελέσει με τη σειρά της ένα δυναμικό και ποιοτικό άμεσο φορέα γνωριμίας και προώθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο σύγχρονο αιγαιακό και ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Η διεύθυνση για τον ιστότοπο είναι: http://my.aegean.gr Και για να γίνει κανείς μέλος χρειάζεται να έχει απλά ένα Email!
Για άμεση επικοινωνία με την ιδρυτική ομάδα και ομάδα ανάπτυξης, αποστείλετε στο Email: myaegean[AT]aegean[DOT]gr

Copyright © από MY.aegean.gr Community All Right Reserved.

Δημοσιοποίηση σε: 2007-01-14 (6574 το έχουν διαβάσει)

[ « Επιστροφή ]