eMagazine_titleCover16_h47.png

Στήλη: Υγεία - Ευεξία

Publisher: MyAegean ISSN: 2459-2692

aboutusWhatDo_emag

Σου αρέσει η ιδέα να αρθρογραφείς;

   Μάθε περισσότερα..


Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

cigarette - smokingΗ διακοπή του καπνίσματος είναι μια πολύ σημαντική απόφαση για τους χρόνιους καπνιστές, ενώ η επίτευξη του στόχου απαιτεί πειθαρχία, καθώς οι δυσκολίες είναι αρκετές.
Ένας από τους ανασταλτικούς παράγοντες στη λήψη της απόφασης της διακοπής του καπνίσματος είναι ο φόβος πρόσληψης βάρους.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

εξεταστική - βιβλίαΠέρα από την πολύ σκληρή προετοιμασία των μαθημάτων σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει και η διατροφή του υποψηφίου που συμβάλλει στο άριστο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά βρίσκονται σε μια ηλικία ταχύτατης σωματικής αλλά και πνευματικής ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν υψηλές ανάγκες για πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Εξάλλου, έχει παρατηρηθεί ότι η διατροφή των παιδιών κατά τη διάρκεια του έτους επιδρά σε σημαντικό βαθμό και στην επίδοσή τους.
Ακολούθως, αναφέρονται χρήσιμες συμβουλές για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή για τις εξετάσεις:Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

tea-cofee cupΠίνεται από το 90% του ενήλικου πληθυσμού. Για εκατομμύρια άτομα αποτελεί αληθινό πάθος. Ο καφές είναι μία απόλαυση της καθημερινής ζωής. Αλλά επικρατούν πολλές λανθασμένες απόψεις για τις ιδιότητές του και τις συνέπειές του στην υγεία. Ας ξεκαθαρίσουμε την αλήθεια από τον μύθο.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

easter eggs in basketΤις μέρες αυτές άλλος για περισσότερο χρόνο (σαράντα μέρες), άλλος για λιγότερο νηστεύουμε τηρώντας τις θρησκευτικές μας παραδόσεις. Το Πάσχα είναι μία περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η παράδοση «επιβάλλει» δύο εντελώς αντίθετες διατροφικές συμπεριφορές και δίαιτες. Αρχικά μια μακρά (40 ημερών) ή μια μικρότερη (μιας εβδομάδας) περίοδο νηστείας, όπου έχουμε πλήρη αποχή από τροφές ζωικής προέλευσης, στην οποία η δίαιτα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και θαλασσινά.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

little girl eating appleΑπρίλιος και ήδη δύο μήνες περίπου μας χωρίζουν από το φετινό καλοκαίρι και τις διακοπές, σύντομες ή πολυήμερες, που ο καθένας μας θα κάνει. Μέσα στην αλλαγή αυτή των εποχών και του καιρού, είναι πολλοί αυτοί που αποφασίζουν να κάνουν κάποιες αλλαγές, μικρές ή μεγάλες, στην καθημερινή ζωή τους.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

μαρίδες + τηγανητές πατάτεςΔιανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής πριν το Πάσχα και πολλοί έχουν ξεκινήσει να νηστεύουν.
Κύριο χαρακτηριστικό της διατροφικής νηστείας είναι η αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά και η αυξημένη κατανάλωση τροφών όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, τα λαδερά φαγητά, τα θαλασσινά, τα φρούτα και τα λαχανικά.Δημοσιοποίηση:

apple juiceΗ διατροφή μας, εκτός από τα τόσα και τόσα ευεργετήματα που μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας για να τον χτίσουμε σωστά, συμβάλλει, έστω και κατά ένα μικρό ποσοστό, και στην εσωτερική μας ευεξία. Τι πρέπει να προσέχουμε, από τη στιγμή που θα ξυπνήσουμε και πριν ακόμη ξεκινήσουμε για τις καθημερινές μας δραστηριότητες; Πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε, ως προς την διατροφή μας, στη διάρκεια της μέρας;Δημοσιοποίηση:

ygeia protomiΗ Υγεία είναι μια μορφή της Ελληνικής μυθολογίας. Αρχαία Ελληνική, ιδεατή, ανθρωπόμορφη, δευτερεύουσα (παρά τον Ασκληπιό) θεότητα στην έννοια της Υγείας. Ήταν κόρη του Ασκληπιού, και της Ηπιόνης και εκτός από θεά της Υγείας, ήταν θεότητα κάθε καθαρού πράγματος. Στην μυθολογία κατέχει εξέχουσα θέση στην λατρεία του πατέρα της. Ωστόσο, ενώ ο Ασκληπιός συνδέεται άμεσα με την θεραπεία των ασθενειών, η θεά συνδέθηκε με την πρόληψη των ασθενειών και τη διατήρηση της κατάστασης της υγείας. Αδέλφια της θεάς Υγείας ήταν η Ιασώ, η Πανάκεια, η Αίγλη και οι δύο Ασκληπιάδες Ποδαλείριος και Μαχάωνας ένδοξοι γιατροί της θεο-ηρωϊκής εποχής.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

επιμέλεια: Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος
Το διαιτολόγιο ενός νεαρού αθλητή θα πρέπει αρχικά να είναι επαρκές σε θερμίδες αλλά και σε θρεπτικά συστατικά. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους σύνθετους υδατάνθρακες και να περιορίζει την πρόσληψη των πρωτεϊνών και του λίπους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σχεδιάζοντας το διαιτολόγιο με ποικιλία τροφίμων, τα οποία προέρχονται και από τις 5 βασικές ομάδες τροφίμων.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος elenoui :

Γράφει η Έλενα Αντωνίου

AIDS: Ακρώνυμο του Acquired Immune Deficiency Syndrome – Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας
1η Δεκεμβρίου: η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988 με συναπόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Όλοι έχουμε ακούσει για τη διαβόητη αυτή ασθένεια η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα δημόσιας υγείας και στην οποία οφείλονται πολλοί θάνατοι σε όλο τον κόσμο. Όμως πού ακριβώς οφείλεται και από πού προήλθε;Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος lara_09 :

cat γάτα κατοικίδιο κουβέρταΚατά πρώτον συγχαρητήρια για την απόφασή σας να αποκτήσετε έναν πιστό φίλο!
Το κείμενο που θα ακολουθήσει θα είναι οι γνώσεις και τα απαραίτητα στοιχεία που θα πρέπει να ξέρετε εσείς, οι ιδιοκτήτες, για να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Maraki :

Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα "χημικά" και για πόσα φάρμακα και άλλες ουσίες αποσύρονται ως ύποπτα... Υπολείμματα φυτοφαρμάκων στις τροφές, βιολογικά (?) προϊόντα, επικίνδυνα φάρμακα ακόμη και έπιπλα εμποτισμένα με χημικές ουσίες ερεθιστικές αν όχι τοξικές για τον ανθρωπο...Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :


Αναγκαιότητα της άσκησης


Η ανάγκη για αερόβια άσκηση έχει γίνει πιεστική και επιτακτική στην εποχή μας. Μία εποχή όπου η τεχνολογική εξέλιξη αντικατέστησε τη σωματική εργασία με τη μηχανή και μας επέβαλε ένα αυτοματοποιημένο καθιστικό, αγχώδη κι αφύσικο τρόπο ζωής.Δημοσιοποίηση:


Επιλέξτε σελίδα από 2 σελίδες συνολικά..


Μπορείς να λαμβάνεις περισσότερα "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!