eMagazine_titleCover16_h47.png

Πρόσφατα άρθρα

Publisher: MyAegean ISSN: 2459-2692

aboutusWhatDo_emag

Σου αρέσει η ιδέα να αρθρογραφείς;

   Μάθε περισσότερα..


Γράφει ο Δημοσθένης Χριστόπουλος:

Dark Knight last scene tribute criticsΔεν πρέπει να έχει υπάρξει σκηνή που να μου έχει προκαλέσει με τόσο μεγάλη ένταση το αίσθημα της κινηματογραφικής πληρότητας όσο το τελευταίο καρέ του «The Dark Knight»: αυτά τα τελευταία δευτερόλεπτα της ταινίας κατά τη διάρκεια των οποίων βλέπουμε τη μπέρτα του Μπάτμαν να ανεμίζει πάνω στη μηχανή του καθώς φεύγει κυνηγημένος από την πόλη του, την Γκόθαμ Σίτι αποτελούν το τέλειο επιστέγασμα αυτού του αριστουργήματος που έπεσε σαν κομήτης στα μυαλά μας πριν από μια δεκαετία ακριβώς και δεν έφυγε ποτέ από αυτά. Με θυμάμαι να βλέπω στο σινεμά αυτά τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους και να μην μπορώ να αποφασίσω αν λυπάμαι που αυτή η ταινία μόλις τελείωσε και δεν θα την ξαναδώ ποτέ με την έκπληξη της πρώτης φοράς ή αν γουστάρω φουλ ακριβώς επειδή μόλις είδα μια τόσο σημαντική ταινία την ώρα της «γέννησής» της.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος nanafreiheit :

frog welcome travel luggageΕίναι αλήθεια όλα όσα ακούγονται για τους πρωτοετείς φοιτητές; Προσοχή, το εν λόγω άρθρο δεν αποτελεί διευκρινιστικό οδηγό βοηθείας για τους πρωτοετείς. Τέτοιοι «οδηγοί» υπάρχουν πολλοί. Εδώ θα βρείτε μερικές σκέψεις μου και ορισμένα πράγματα που εγώ προσωπικά θαυμάζω στους πρωτοετείς και γενικότερα σε ορισμένους ανθρώπους.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος era10 :

girl road thinking criticismΤο χάος επικρατεί... οι αλλαγές είναι αστραπιαίες και εσύ... εσύ δεν μπορείς να κινηθείς... νιώθεις ασήμαντος, αδύναμος να αντιδράσεις... να σκεφτείς... να αποφασίσεις...Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Daria :

αρμόνιο - πιάνοΚαθισμένη οκλαδόν στο κρεβάτι του δωματίου, κάτω από τις φρεσκοπλυμένες κουβέρτες της άνοιξης, βρίσκομαι να σε παρακολουθώ ανήμπορη στο να αντιδράσω, να εμπλουτίσω τούτη την αχαλίνωτη μέθη που μου χαρίζεις απλόχερα. Δεν ήμουν μόνη. Δεν ήσουν μόνος.
 Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει ο Σπύρος Ιωσηφίδης:

ecosystem sea angelfish undewaterΟι θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές (ΘΠΠ) έχουν ομολογουμένως οικολογικά οφέλη, αλλά παράλληλα έχουν σημαντικές κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες. Με τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι σήμερα υπήρξαν πολλές δυσκολίες και περιορισμοί στη συνολική εκτίμηση των παραπάνω επιπτώσεων. Αυτό το άρθρο περιγράφει ένα νέο πλαίσιο εκτίμησης και παρακολούθησης αυτών των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων στις ΘΠΠ, βοήθησε να ξεπεραστούν πολλά από τα προηγούμενα εμπόδια, ενώ παράλληλα απέδωσε μεγαλύτερη αξία στις αποφάσεις των αρμόδιων φορέων..


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος nanafreiheit :

Σε όλους αρέσει κάποιο είδος μουσικής, κάποιος τραγουδιστής ή τραγουδίστρια ή κάποια μπάντα. Τι γίνεται όμως όταν η κολλητή σου ή ο κολλητός σου παρακολουθεί πιστά μια μπάντα και συγκεκριμένα ένα boyband και εσύ όχι; Ποια είναι η στάση που πρέπει να κρατήσεις; Και γενικότερα πόσο επηρεάζεσαι από αυτό ή γενικότερα πώς επηρεάζεται η σχέση με την κολλητή σου ή τον κολλητό σου;
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος RadonRose :

Μακαρόνια με κιμά - συνταγήΉ όπως τη λέει ο Georges St Pierre, μακαρονάδα με σάλτσα κρέατος.
Τη συνταγή βρήκα σε καναδικό site με συνταγές, μετά από παρακολούθηση του Takedown: The DNA of GSP.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος IoannaDamianou :

Γράφει η Ιωάννα Δαμιανού:

casseteΑν είσαι κι εσύ αυτός ο τύπος που ενώ ο καθηγητής εξηγεί τη διαφορά μεταξύ ταυτοποίησης και αυθεντικοποίησης γράφει στις σημειώσεις του στοίχους από τραγούδια, αν περπατάς στο δρόμο τραγουδώντας και χορεύοντας με το τραγούδι που παίζει εκείνη την στιγμή στα αυτιά σου δίνοντας την εντύπωση στους γύρω σου πως αντιμετωπίζεις κάποια ψυχική ασθένεια, αν αγαπάς το καλοκαίρι απλά και μόνο επειδή είναι η περίοδος των συναυλιών και αν το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς και το τελευταίο πριν κοιμηθείς είναι να ακούς μουσική, μπορείς με ευκολία να ταυτιστείς με τον τίτλο!


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει η Αρετή Μπένου:

survey in parkΟ έλεγχος της ποιότητας και η επικύρωση των δεδομένων είναι σημαντικοί παράγοντες και αποτελούν μεγάλο θέμα συζήτησης για την επιστήμη των πολιτών. Το κλίμα εμπιστοσύνης θεωρείται αναγκαίο και η ισορροπία είναι λεπτή· λανθασμένοι χειρισμοί ενδέχεται να αποθαρρύνουν την τροφοδότηση δεδομένων από τους εθελοντές ή να υποβαθμίσουν την αξιοπιστία των καταγραφών.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος inertia :

Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη - MyAegeanΝίκος Καζαντζάκης, συγγραφέας, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, κριτικός, μεταφραστής, φιλόσοφος, δημοσιογράφος, πολιτικός. Στις 18 Φεβρουαρίου του 1883 γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Νίκος Καζαντζάκης. Είναι ένας λογοτέχνης που, με το έργο του και την προσωπικότητά του δέσποσε μισό περίπου αιώνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο πρώτο τέταρτο του 20ού αιώνα η προσωπικότητα του Ν. Καζαντζάκη άρχισε να αναπτύσσεται, στο δεύτερο τέταρτο αυτή η προσωπικότητα έδειξε όλο της το δυναμισμό, όλη της τη δημιουργική πνοή και επιτέλεσε ένα έργο που αξίζει αναζήτηση και συζήτηση και τώρα, ακόμη 60 χρόνια μετά το θάνατό του, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο! Ο Ν. Καζαντζάκης είναι το παιδί της εποχής του, είναι η ηχώ όλων των σπουδαίων γεγονότων, όχι μόνο της ιστορίας της Ελλάδας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Είναι ο αιώνιος ταξιδευτής που ψάχνει πάντα να βρει κάτι καινούριο. Στη ζωή του, τη γεμάτη περιπέτειες, θαύμασε πολλούς ανθρώπους και κυρίως πολλές προσωπικότητες, μαθήτευσε σε όλα σχεδόν τα φιλοσοφικά και πολιτικά ρεύματα.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει ο Στυλιανός Ζαννέτος:

Gypful SpainΤο παρόν κείμενο παρουσιάζει την αξιολόγηση του δικτύου προστατευόμενων περιοχών τροφοληψίας για τα πτωματοφάγα πτηνά στην Ισπανία. Οι συγγραφείς παρουσιάζουν τα οφέλη που προέκυψαν από αυτή την πρωτοποριακή κίνηση. Το δίκτυο αυτό είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στο τομέα της διατήρησης και προστασίας της Βιοποικιλότητας καθώς καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του δικτύου στην μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει η Παναγιώτα Φατσέα:

bamboo forestΗ Κίνα δίνει το παράδειγμα μιας ευέλικτης και κοινά ωφέλιμης συνεργασίας κράτους και αγροτών. Παρέχοντας τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το θεσμικό πλαίσιο στις τοπικές ανάγκες, δόθηκε η δυνατότητα να αξιοποιηθεί αχρησιμοποίητη γη τόσο με περιβαλλοντικά όσο και με οικονομικά οφέλη. Το παρόν κείμενο δείχνει τα αποτελέσματα αυτής της προσέγγισης, αναδεικνύοντας πως οι κάτοικοι έχουν προσαρμοστεί στους κινδύνους και τις προοπτικές των δασών αυτών, καθώς και τις συνέπειες στα αγροτικά εισοδήματα και τα τοπία.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος inertia :

COMIC: Παρασκήνια - MyAegean (teaser 0)Ξεκαρδιστικά, αγχωτικά μα και αυθόρμητα, θεότρελα και με ...περισσή φαντασία (!) σας παρουσιάζουμε τα «Παρασκήνια». Μικρές ιστορίες που αντλούν έμπνευση από τις προετοιμασίες του e-περιοδικού μας ή συναφή πρότζεκτς και εργασίες από τη φοιτητική μας ζωή.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Deneb_716 :

ΕΡΤ - ΕΡα Αιγαίου 2013Ο τίτλος αυτού του κειμένου ταιριάζει απόλυτα σε κάθε πτυχή της ζωής μας πια. Ξεκινάει από τις μαύρες οθόνες των τηλεοράσεων στις συχνότητες της ΕΡΤ και πλέον επεκτείνεται στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας... Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο στην ΕΡΤ, λόγω της σημασίας που επέφερε το παράνομο κλείσιμό της, αλλά και λόγω της προσωπικής συγκίνησης, αλλά και οργής. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος anima :

πρασόπιτα - συνταγήΩς φοιτητές συχνά καταλήγουμε - παρότι όχι πάντα από επιλογή μας, αλλά κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου - να τρώμε πρόχειρο φαγητό και να νοσταλγούμε το σπιτικό φαγητό μαμάς. Σε αυτή την περίπτωση μία εύκολη και «μαμαδίστικη» συνταγή είναι η παρακάτω.


Δημοσιοποίηση:
Επιλέξτε σελίδα από 65 σελίδες συνολικά..


Μπορείς να λαμβάνεις περισσότερα "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!