MY.aegean.gr Community
MY.aegean.gr Community
κάτι έρχεται σύντομα εδώ!... μείνετε συντονισμένοι !!!
Αρχική | Συχνές Ερωτήσεις | Αφίσες | Ενημερωτικά ΔελτίαΣχετικά με την ιδέα | Επικοινωνία
my.aegean About Us (προσωρινή σελίδα)

Κατηγορίες : Κεντρική Σελίδα -> MYaegean AboutUs (προσωρινή σελίδα)

Μερικές πληροφορίες σχετικά με την ιδέα (προσωρινά, υπό συζήτηση ακόμη)

 

Ταυτότητα-Στοιχεία


Τι είναι το MYaegean;

Το MYaegean αποτελεί μια προσπάθεια δημιουργίας ενός τόπου ελεύθερης και υγιούς επικοινωνίας για τα μέλη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το MYaegean ξεκίνησε και υλοποιείται κατά βάση ως ένας ιστότοπος, μια πύλη επικοινωνίας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Ποιος είναι ο στόχος και οι σκοποί του MYaegean;

Το MYaegean συνιστά μια ιδέα για τη δημιουργία και ενίσχυση διόδων επικοινωνίας μεταξύ των τμημάτων του πανεπιστημίου Αιγαίου, κι όχι μόνο. Γενικότερη επιδίωξη είναι να υπάρξουν εργαλεία και περισσότερες δυνατότητες, έτσι ώστε φοιτητές, διδάσκοντες, ερευνητικό, διοικητικό, τεχνικό και άλλο προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου να βρουν διεξόδους επικοινωνίας και να αποτελέσουν μια ενιαία, ισότιμη, δυναμική κοινότητα. Μέσα από συνεχείς ενέργειες και πρωτοβουλίες, οι χρήστες-μέλη της κοινότητας αυτής έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να συνδιαλεγούν, να προβληματιστούν, να ενημερώσουν και να ενημερωθούν. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως ένα Πανεπιστήμιο-δίκτυο, με αποκεντρωμένη δομή, προσφέρει προηγμένες δυνατότητες δικτυακής σύνδεσης μεταξύ των τμημάτων. Το MYaegean φιλοξενεί λοιπόν να εδραιωθεί ως μια κουλτούρα, ώστε όλοι αυτοί που στελεχώνουν την Ακαδημαϊκή αυτή κοινότητα να νιώθουν ένα χώρο δικό τους, οικείο, με δυνατότητες που θα προάγουν την ελευθερία των ιδεών και την ποιοτική επικοινωνία. Παράλληλα με αυτούς τους βασικούς στόχους, καθώς το MYaegean αποτελεί μια δυναμική κι εξελισσόμενη κοινότητα, τίθονται και νέοι στόχοι, που ωστόσο εντάσσονται οργανικά μέσα στον κύριο στόχο, της ενίσχυσης της επικοινωνίας. Έτσι λοιπόν, κάποιες συμπληρωματικές κατευθύνσεις που δημιουργούνται είναι μια ευρύτερη επικοινωνιακή προσέγγιση του πανεπιστημίου Αιγαίου προς άλλους φορείς και ενδιαφερόμενους ανθρώπους. Πιθανοί υποψήφιοι είτε άνθρωποι από άλλους ακαδημαϊκούς χώρους, ενδεχομένως να βρουν δυνατότητες να αντλήσουν πληροφορίες είτε να επικοινωνήσουν άμεσα με το Πανεπιστήμιο, μέσα από το MYaegean.

Πως γεννήθηκε η ιδέα του MYaegean

Ως ιδέα η δημιουργία ενός χώρου επικοινωνίας για τους φοιτητές του πανεπιστημίου Αιγαίου υπήρχε από καιρό και έγιναν κατά καιρούς διάφορες προσπάθειες. Η ιδέα της δημιουργίας ενός χώρου, υπό τη μορφή αρχικά ενός portal (δικτυακής κοινότητας-ιστότοπου), όσο το δυνατόν καλύτερα μελετημένου και υλοποιημένου, με έμφαση στη διαφορετικότητα και τις ιδιαιτερότητες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και η υλοποίηση του, γεννήθηκε το χειμώνα του 2002, στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Παν. Αιγαίου, που εδράζεται στη Σύρο. Από την πρώτη στιγμή, η πρόθεση του εμπνευστή της ιδέας και στη συνέχεια οι αρχές όπου βασίστηκε η ομάδα που συγκροτήθηκε, ήταν αυτές που περιγράφηκαν παραπάνω. Οι 3 πυλώνες ήταν η Ενημέρωση, η διασκέδαση, και η Επικοινωνία, όπου στην ουσία οι 2 πρώτες δρουν υποστηρικτικά στην τελευταία.

Λαμβάνοντας υπ´όψιν τα κυριότερα χαρακτηριστικά των μελών του Πανεπιστημίου σε συνάρτηση με τις ιδιαίτερες σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ τους, κρίθηκε πως το Διαδίκτυο ( Internet ) ήταν η πιο προσφιλής λύση για δραστηριοποίηση.

Επιθυμία των δημιουργών ήταν η παροχή τρόπων και δομών ευγενούς ανταλλαγής απόψεων και γνώσης, με έμφαση στη συμμετοχή από τον καθένα, με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τον άλλο, αλλά και προς τον ίδιο του τον εαυτό.


Πως προέκυψε το όνομα MYaegean

Από την αρχή ήδη της ιδέας και τις πρώτες προσπάθειες περιγραφής της, το όνομα MY-aegean προέκυψε σχεδόν αυθόρμητα και αβίαστα. Μέσα στα πρώτα "brainstorming" των προτάσεων το όνομα αυτό ήταν άμεσα αποδεκτό, ενώ αποτέλεσε κι αποτελεί και τον πυρήνα της δραστηριότητας, που μας υπενθυμίζει και τους στόχους μας. "MY" είμαι μια λέξη που συνήθως χρησιμοποιείται στο Internet, για να περιγράψει έμμεσα μια υπηρεσία προσωποποιημένη για τον χρήστη, π.χ. σε μια εταιρία παροχής E-mail λογαριασμού. Από την άλλη, το "aegean", από το aegean.gr όπου αποτελεί το Domain Name του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διευκόλυνε το σχήμα / συνδυασμό "MYaegean". Το επόμενο βήμα ήταν η χρήση και κατοχύρωση του ονόματος. Ως μέρος του πανεπιστημίου Αιγαίου, η προσπάθεια μας ήταν σχετικά εύκολο να πάρει μια διεύθυνση της μορφής http://my.aegean.gr όπως κι έγινε.

Το MYaegean λοιπόν, επιχειρεί να φέρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πιο κοντά στα μέλη του, και παράλληλα, τα ίδια τα μέλη πιο κοντά μεταξύ τους.

Μέσα από καθημερινή εμπειρία κυρίως, παρατηρήσαμε πως έλειπε από το Πανεπιστήμιο μας η συνοχή και η συνδιαλλαγή, κυρίως στο φοιτητικό κόσμο. Από την άλλη, το Διαδίκτυο και η χρήση του αποτελούν νευραλγικά στοιχεία του ιδρύματος, και η πρόσβαση είναι εύκολη, στις περισσότερες των περιπτώσεων. Ωστόσο αυτή η ιδιαίτερη αποκεντρωμένη δομή του Πανεπιστημίου, δεν διευκολύνει πολύ την καθολική ενημέρωση, ενώ δεν υπάρχει ένα κοινό σημείο πρόσβασης και αναφοράς σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Έμμεσα, επιχειρούμε να συγκεντρώσουμε τις διάφορες υπηρεσίες και να παρέχουμε συνδέσμους προς αυτές.

Το να εφαρμοστεί βέβαια ένα τέτοιο εγχείρημα είναι από τη φύση του ιδιαίτερα δύσκολο στην πράξη. Η ιδέα αυτή για να υλοποιηθεί χρειάζεται αρκετή τεχνογνωσία και μελέτη. Οι περιοχές που αγγίζει είναι πολυποίκιλες και περίπλοκες. Μιλώντας πολύ απλά, έχουμε μια δομή που συνιστάται από ανθρώπινους και υλικούς πόρους, από τεχνικά στοιχεία (υπολογιστές, software, hardware) και ανθρώπους (με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ψυχολογία, εμπειρίες και άλλες ιδιαιτερότητες). Για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά, πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά τα συστήματα αυτά. Έτσι, πίσω από την οντότητα του MYaegean βρίσκονται άλλοι που ασχολούνται με τεχνικά προβλήματα, άλλοι που καταγράφουν ιδέες, διαθέσεις και χαρακτηριστικά των χρηστών, άλλοι που συνδυάζουν και συντονίζουν όλους. Τα επίπεδα της συμμετοχής και συνεργασίας ποικίλουν, στο βαθμό που μπορεί ο καθένας να συμμετέχει. Η επικοινωνία και η διάδοση της ιδέας και φιλοσοφίας αυτής και προς τα έξω είναι ένα ακόμη μέρος της προσπάθειας.


Ποιοι απαρτίζουν το MY.aegean.gr;

Η απάντηση εδώ είναι λίγο σχετική. Στην ουσία ο καθένας ο οποίος ενδιαφέρεται και συμμετέχει ενεργά εδώ, αποτελεί μέρος του MY.aegean.gr. Ο κάθε χρήστης-μέλος, έχει στη διάθεση του επικοινωνιακά εργαλεία και μπορεί να γράψει άρθρα, να συμμετέχει στις συζητήσεις είτε στο άμεσο κανάλι Συνομιλιών (chat), να αποστείλει κάποιο σχολιασμό, να καταγράψει κάποιο γεγονός, να στείλει μια φωτογραφία, ναι παίξει ένα παιχνίδι κ.λ.π.

Βέβαια, για το συντονισμό και συντήρηση της προσπάθειας, υπάρχει μια ομάδα από ενεργά μέλη, που προσπαθούν σκληρά για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών. Μέχρι στιγμής, τα μέλη της ομάδας, που έχουν συμμετάσχει λίγο ή πολύ στην ανάπτυξη της προσπάθειας είναι τα εξής (και περιμένουμε και νέες, ουσιαστικές συμμετοχές):

[ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ]
Έμπνευση Ιδέας-Γενικός Υπεύθυνος Έργου:
·Αποστολόπουλος Ιωάννης (Φοιτητής τ.Μηχαν.Σχεδ.Προϊόν.Συστημ.)

Συνυπεύθυνος Έργου-Συντονισμός:
·Παπαματθαιάκης Απόστολος (Φοιτητής τ.Μηχαν.Σχεδ.Προϊόν.Συστημ.)

Συνυπεύθυνος (συμμετέχει πλέον ως συμπληρωματική υποστήριξη):
·Δραχτίδης Κωνσταντίνος (Φοιτητής τ.Μηχαν.Σχεδ.Προϊόν.Συστημ.)

[Επίσης Μέλη επίσημης Ομάδας ανάπτυξης]
{Υπεύθυνοι Επικοινωνίας-Συμπληρωματική Υποστήριξη}
·Κόλλια Μαριλένα (Φοιτήτρια τ.Μηχαν.Σχεδ.Προϊόν.Συστημ.)
·Παντούλα Ειρήνη (Φοιτήτρια τ.Μηχαν.Σχεδ.Προϊόν.Συστημ.)
·Δημητρίου Αικατερίνη (Φοιτήτρια τ.Μηχαν.Σχεδ.Προϊόν.Συστημ.)
·Μάλλιος Δημήτριος (Φοιτητής τ.Μηχαν.Σχεδ.Προϊόν.Συστημ.)
·Λέκκας Δημήτριος (Καθηγητής τ.Μηχαν.Σχεδ.Προϊόν.Συστημ.)
·Κουτσοθεόδωρος Δημήτριος (Γραφείο Διασύνδεσης-Σύρος)
·Ζησιμοπούλου Ειρήνη (Φοιτήτρια τ.Μηχαν.Σχεδ.Προϊόν.Συστημ.)
·Καρβελάς Αναστάσιος (Μεταπτυχιακός Φοιτητής τ.Μηχαν.Σχεδ.Προϊόν.Συστημ., ακαδ.έτος 2004-2005)
·Κοσμαδούδη Ζωή (Φοιτήτρια τ.Πολιτισμ.Τεχνολ.Επικοιν)
·Ματθαίου Ειρήνη (Φοιτήτρια τ.Μηχαν.Σχεδ.Προϊόν.Συστημ.)

[Συμπληρωματική Ομάδα Υποστήριξης]
{Ενεργή Συμπληρωματική Υποστήριξη και Συμμετοχή}
·Πετράς Χαράλαμπος (Φοιτητής τ.Κοινων.Ανθρωπ.Ιστορ.)
·Ρεΐσης Γιάννης (Φοιτητής τ.Κοινων.Ανθρωπ.Ιστορ.)
·Σκυριανού Παναγιώτα (Φοιτήτρια τ.Μηχαν.Σχεδ.Προϊόν.Συστημ.)
·Εγγλέζος Γιάννης (Φοιτητής τ.Μηχαν.Πληροφ.Επικοινων.Συστημ.)

[Εξωτερικοί συνεργάτες - φιλική υποστήριξη/συμμετοχή]
{Προσφορά συμβουλών και τεχνογνωσίας}
·Εγγλέζος Γιώργος (www.musicheaven.gr)
·Δημήτρης Γλέζος (my.ceid.upatras.gr | ΥΠΕ Πανεπ. Πατρών)
·Οικονόμου Γιώργος (my.ceid.upatras.gr | ΥΠΕ Πανεπ. Πατρών)
·Μαραγκός Νίκος (www.epyna.gr | ΥΠΕ Σύρου)
·Μπουντούρης Γιάννης (www.epyna.gr | ΥΠΕ Σύρου)
·Μιχαλάκης Βαγγέλης (www.sfinaki.gr)

 

(Το παρόν έγγραφο είναι υπό σύνταξη και υπό συζήτηση ακόμη, καθώς δεν έχουμε καταλήξει πλήρως σε ένα ενιαίο περιγραφικό μοντέλο της πρωτοβουλίας μας.
Τους σκοπούς αυτούς θα συμπληρώσει κι η ολοκλήρωση του Καταστατικού μας.)



Το site βρίσκεται υπό ανάπτυξη - προσωρινές σελίδες
Μπορείτε να διαβάσετε για την προσπάθεια μέσα από ένα μικρό F.A.Q. (Συχνές Ερωτήσεις).
Για επικοινωνία και συμμετοχές: myaegean@aegean.gr
IRC Info

Server:

city.irc.gr:6667
(GRnet)
Channel:
#MYaegean
alternate link:
http://
irc.myaegean.in.irc.gr/

Υπό ανάπτυξη...
Το νέο site θα βρίσκεται κοντά σας πολύ σύντομα,
στο μεταξύ μερικές μικρές γεύσεις υπηρεσιών κάνουν την εμφάνισή τους!

Esspresso Services

Anti-Spam...

Έχουμε ευαισθησία για Email Spamming και προσπαθούμε για τις καλύτερες δυνατές λύσεις.
Μέσα από αυτές τις σελίδες, εφαρμόζουμε ειδικό σύστημα απόκρυψης/ κρυπτογράφησης των Email διευθύνσεων.

[anti-spam policy]

© University of the Aegean | MYaegean team 2005
better viewed in 1024x768 screen resolution