MY.aegean.gr Community
MY.aegean.gr Community
κάτι έρχεται σύντομα εδώ!... μείνετε συντονισμένοι !!!
Αρχική | Συχνές Ερωτήσεις | Αφίσες | Ενημερωτικά ΔελτίαΣχετικά με την ιδέα | Επικοινωνία
my.aegean ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Κατηγορίες : Κεντρική Σελίδα -> MYaegean ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Γρήγορη Πρόσβαση

Επιλέξτε:  


Untitled Document


[http://my.aegean.gr | myaegean@aegean.gr ]

#3o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ MYaegean
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2004-2005

Email Επικοινωνίας:
myaegean@aegean.gr

Ιστότοπος:
http://my.aegean.gr

Συνεχίζοντας την υπηρεσία ενημέρωσης προς τους ενδιαφερόμενους για την προσπάθεια, το MYaegean προχωρά στο 3ο του Ενημερωτικό Δελτίο, το πρώτο του για την ημερολογιακή χρονιά 2005, με την ευχή να αποτελέσει πλούσια κι δημιουργική!

Με την αποστολή του Δελτίου αυτού κάνουμε ένα κάλεσμα προς τους ενεργά ενδιαφερόμενους για άμεση κινητοποίηση! Προσδοκούμε μέσα στις επόμενες ημέρες, με σωστή οργάνωση κι εντατικούς ρυθμούς να ολοκληρώσουμε τις εργασίες για το νέο ιστότοπο!

Call for Action.... cyber-@ction!

  • Η εβδομάδα 12-20 Φεβρουαρίου έχει πάρει την κωδική ονομασία "Revival-Week", κι αυτό επειδή θα προσπαθήσουμε, δουλεύοντας εντατικά κάθε μέρα, On- και Off- Line, για την ολοκλήρωση του νέου website της δραστηριότητας.
    Για τον σκοπό αυτό, και για τη διευκόλυνση των μελών τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά νησιά και πόλεις, έχουμε προσπαθήσει, με όποια μέσα μπορούμε, να ανοίξουμε κανάλια συνεχούς επικοινωνίας και συνεργασίας. Έτσι:
    1. Επικοινωνούμε στο Email: myaegean@aegean.gr
    2. Άμεση επικοινωνία μέσω Messenger: myaegean_team@hotmail.com
      (καθημερινά 8.00μ.μ. έως 01.00π.μ. θα είμαστε OnLine)
    3. Άμεσο CHAT στο δωμάτιο: #MYaegean του δικτύου GRnet (IRC) τις ίδιες ώρες
    4. FTP ειδική πρόσβαση (βλ.παρακάτω)

  • Σε περίπτωση που μπορούμε να πετύχουμε και επικοινωνία με ομιλία, τότε θα ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους ανάλογα.

  • FTP πρόσβαση #1: Όπως έχει αναφερθεί και στο προηγούμενο Ενημερωτικό Δελτίο (#2), έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος απομακρυνσμένης πρόσβασης μέσω πρωτοκόλλου FTP (File Tranfer Protocol).
    • Τι είναι εν συντομία αυτό: Με αυτήν τη δυνατότητα, είναι δυνατόν χρήστες να συνδέονται χωρίς (anonymous) ή με λογαριασμό (username-password) σε τοποθεσίες, όπου μπορούν να δουν, να κατεβάσουν(download) ή και να ανεβάσουν (upload) αρχεία.
    • Τι προσφέρεται από το MYaegean: Μέσα από τη διεύθυνση: ftp://my.aegean.gr αυτόματα συνδέεστε ως anonymous χρήστης και μπορείτε να περιηγηθείτε σε φακέλους κι αρχεία που έχουμε δημιουργήσει για κοινή πρόσβαση.
      Για τα μέλη της ομάδας ανάπτυξης και για όσους νέους θα ήθελαν να μπουν ενεργά σε αυτήν, υπάρχει ειδικός λογαριασμός, που τους δίνει πρόσβαση σε ένα κοινόχρηστο χώρο, μέσα από τον οποίο μπορούμε να ανταλλάσσουμε, εικόνες, έγγραφα κι άλλα αρχεία. Οποιοσδήποτε ετοιμάζει κάτι, το τοποθετεί εκεί και ενημερώνει τους υπόλοιπους ώστε να μπορούν να το δουν οποτεδήποτε.
      Είναι σαν να βρισκόμαστε όλοι σε ένα τραπέζι και να μοιραζόμαστε τη δουλειά μας ο καθένας, ώστε κάποιος άλλος να τη συνεχίσει ή να την τελειοποιήσει.
    • Τι κερδίζουμε με αυτό: Κατ'αρχήν, το περιβάλλον είναι οικείο, καθώς βλέπουμε αρχεία και φακέλους όπως ακριβώς και στον υπολογιστή μας. Υπολογίζουμε ακόμη ότι με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούμε χώρο, δεν επιβαρύνεται το Email μας από το να στέλνουμε στον καθένα ογκώδη αρχεία, αλλά και είναι πιο εύκολο να κατεβάσουμε ένα αρχείο. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει από οπουδήποτε. Πολλοί browsers, όπως ο Internet Explorer υποστηρίζουν FTP λειτουργίες.

  • FTP πρόσβαση #2: Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά στην ομάδα, κυρίως για αυτήν την περίοδο, καθώς τώρα περισσότερο υπάρχει ανάγκη συνεργασίας (ύστερα ελπίζουμε να είναι πιο ομαλά τα πράγματα), θα πρέπει να επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ με την ομάδα στο myaegean@aegean.gr (κρατήστε οπωσδήποτε ως τίτλο το "devteam FTP access") κάνοντας μια μικρή τυπική αίτηση για την ομάδα. Χρειαζόμαστε κάποια άμεσα στοιχεία επικοινωνίας, για να μπορούμε να είμαστε όλοι "Connected", όπως λέμε! Έτσι, στο Email:
    1. Δώστε το Ονοματεπώνυμό σας,
    2. Το Email σας (το πιο πρόσφορο για επικοινωνία)
    3. Κάποιο τηλέφωνο ανάγκης-επικοινωνίας και ώρες κατά προτίμηση, σε περίπτωση που χρειαστεί να σας καλέσουμε (προαιρετικό)
    4. Μερικά στοιχεία σας, όπως σε ποιο τμήμα φοιτείτε/εργάζεστε, σε τι θα μπορούσατε να προσφέρετε κ.λ.π., για να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία.

    Θα σας απαντήσουμε εντός λίγων ωρών (αν όχι άμεσα) από την αποστολή σας, για περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία!

Μια νέα εποχή πλησιάζει...

  • Το MYaegean είναι όπως γνωρίζουμε μια πρωτοβουλία ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας μιας δικτυακής κοινότητας στο χώρο του Πανεπιστημίου, η οποία έχει ως στόχο της την υποστήριξη της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της.

    Είναι μια φιλόδοξη ιδέα που γεννήθηκε πριν από δύο χρόνια και προσπαθεί να εδραιωθεί δυναμικά στο χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όσο βέβαια υπάρχει σθένος και κουράγιο για εκείνους που πήραν την πρωτοβουλία και προσπάθησαν να την υλοποιήσουν.

    Ωστόσο, η φύση της πρωτοβουλίας είναι τέτοια ώστε να κινείται μέσω του Διαδικτύου. Προσδοκούμε όμως να κινηθεί η ιδέα αυτή και με παραπλήσιες πολύπλευρες δραστηριότητες. Ως χώρος κοινής συνδιαλλαγής κι επικοινωνίας, φιλοδοξούμε να προσφέρουμε διαύλους ώστε να δρούμε όλα τα μέλη, όλα τα τμήματα και συλλογικά, για την επίτευξη κοινών στόχων, αν είναι δυνατόν, και με συνεργασία με τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Μια πολύ απλή πρόχειρη ιδέα: η Πολιτιστική Εβδομάδα, ή η οργάνωση διατμηματικών κινήσεων, όπως έρανοι για φιλανθρωπικούς σκοπούς κι άλλα, ώστε να δρούμε και τοπικά και ολικά, ως μέλη ενός ευρύτερου χώρου.

    Σε αυτές τις ιδέες, συμπεριλαμβάνεται και η επικοινωνία και με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα και πρωτοβουλίες. Έχουμε τη δύναμη, ως φοιτητές αλλά κι ως ακαδημαϊκοί γενικώς, να αποδείξουμε στη σύγχρονη κοινωνία πως μπορούμε, αν το επιθυμούμε πραγματικά, να πετύχουμε πολλά, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Αρκεί να έχουμε σύνεση, συνέπεια, ανιδιοτέλεια και ψυχικό σθένος.
  • Παράλληλα με το χτίσιμο του νέου ιστότοπου, γίνονται διάφορες ενέργειες για ενημέρωση γύρω από την πρωτοβουλία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες από άλλα ιδρύματα αλλά και σε ενδιαφερόμενους εντός κι εκτός του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σύντομα θα υπάρχει υλικό επεξηγηματικό, ενώ μέλη από την ομάδα ανάπτυξης που ασχολούνται με τον τομέα της Επικοινωνιακής Προσέγγισης, ήδη κινούνται προς πολλές τέτοιες κατευθύνσεις.

  • Θα ήταν χαρά μας να μας στείλετε προτάσεις και σχόλια για τη δραστηριότητα, νέες ιδέες για υπηρεσίες ή βελτίωσή τους, αλλά και συμμετοχές για ενεργή συμβολή! Ο χρόνος που μπορείτε να αφιερώσετε για την δραστηριότητα είναι από ελάχιστος έως όσο επιθυμείτε!
    Μείνετε συντονισμένοι! Εδώ, στο MY!
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πρόταση, απορία και επικοινωνία μπορείτε να αποστείλετε στο Email της ομάδας.
Ευχαριστούμε θερμά,
Ομάδα ανάπτυξης MYaegean
© Πανεπιστήμιο Αιγαίου, MYaegean δραστηριότητα myaegean@aegean.gr


Το site βρίσκεται υπό ανάπτυξη - προσωρινές σελίδες
Μπορείτε να διαβάσετε για την προσπάθεια μέσα από ένα μικρό F.A.Q. (Συχνές Ερωτήσεις).
Για επικοινωνία και συμμετοχές: myaegean@aegean.gr
IRC Info

Server:

city.irc.gr:6667
(GRnet)
Channel:
#MYaegean
alternate link:
http://
irc.myaegean.in.irc.gr/

Υπό ανάπτυξη...
Το νέο site θα βρίσκεται κοντά σας πολύ σύντομα,
στο μεταξύ μερικές μικρές γεύσεις υπηρεσιών κάνουν την εμφάνισή τους!

Esspresso Services

Anti-Spam...

Έχουμε ευαισθησία για Email Spamming και προσπαθούμε για τις καλύτερες δυνατές λύσεις.
Μέσα από αυτές τις σελίδες, εφαρμόζουμε ειδικό σύστημα απόκρυψης/ κρυπτογράφησης των Email διευθύνσεων.

[anti-spam policy]

© University of the Aegean | MYaegean team 2005
better viewed in 1024x768 screen resolution