http://my.aegean.gr e-Magazino
Πανεπιστήμιο

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Πανεπιστήμιο

Συμπαράσταση προς Πανεπιστήμιο Αιγαίου και φοιτητές από κατοίκους της Σύρου

του ΜΑΡΙΟΥ ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ,
εφημερίδα "Κοινή Γνώμη" 10/11/2008


Δήλωση συμπαράστασης προς το Πανεπιστημίου Αιγαίου και τους φοιτητές από κατοίκους της ΣύρουΤην αμέριστη ηθική συμπαράσταση και στήριξή τους προς το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στα δύο μεταπτυχιακά τμήματα που λειτουργούν στην Σύρο, εκφράζουν πολίτες του νησιού.

Με πρωτοβουλία δύο καλών φίλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μονίμων κατοίκων της Σύρου, της δικηγόρου ¶σπας Παπαναστασίου και του δασολόγου-περιβαλλοντολόγου Νίκου Σταματούκου, συγκεντρώθηκαν περίπου 150 υπογραφές επιφανών πολιτών του νησιού, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στη λειτουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων της Σύρου. Με την κίνηση αυτή, οι κάτοικοι του νησιού δηλώνουν την επιθυμία τους όχι μόνο να παραμείνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Σύρο, αλλά και να ανοίξει ακόμη μεγαλύτερους ορίζοντες, με την ίδρυση νέων καινοτόμων τμημάτων και την επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος, το οποίο ταλανίζει το Ίδρυμα στα 8 χρόνια λειτουργίας του στο νησί.

Ευχαριστίες προς όλους

Ειδικότερα, το κείμενο στήριξης προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι το ακόλουθο:

«Φέτος, συμπληρώνονται 8 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ερμούπολη, αφΆ ενός με το τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και αφΆ ετέρου με δύο μεταπτυχιακά τμήματα, τα γνωστικά αντικείμενα των οποίων, εντελώς πρωτοπόρα και καινοτόμα, αφορούν το μεν στη σχεδίαση των διαδραστικών και βιομηχανικών προϊόντων και συστημάτων, το δε στα ολιστικά εναλλακτικά θεραπευτικά συστήματα-κλασσική ομοιοπαθητική.

Έστω και αργά, όλοι εμείς που ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτό τον τόπο, αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε ένα - αρκετά μεταχρονολογημένο ίσως - ειλικρινές όμως και θερμό καλωσόρισμα του πανεπιστημιακού θεσμού στο νησί μας.

Ευχαριστούμε την Πολιτεία και τους ανθρώπους που υλοποίησαν το θεσμό αυτόν στη Σύρο, ιδιαίτερα τους ανθρώπους που ακούραστα μέχρι σήμερα – και ελπίζουμε για πάντα- τον λειτουργούν, αυτούς τους φανερούς και αφανείς παραγωγούς της ανθρώπινης γνώσης. Μιας γνώσης, που ελπίζουμε να διαχυθεί μέσα στην καθημερινή ζωή της πόλης μας, όχι μόνο στις τεχνικές της πλευρές, αλλά και με τις νέες ιδέες, που αυτή φέρνει, εμπλουτίζοντας και αναβαθμίζοντας τις αξίες και πρακτικές όλων μας, καθώς οι καθημερινές ανάγκες και συνήθειες μας κρατούν μακριά από την έρευνα, την κριτική και την εμβάθυνση της ζωής μας.

Χαιρόμαστε για τα νιάτα της Ελλάδας που έρχονται να σπουδάσουν στην πόλη μας και ελπίζουμε να μπολιάσουν την τοπική μας κοινωνία με τη ζωτικότητα, τη φρεσκάδα των ιδεών τους και την παιδεία που αποκτούν στις αίθουσες του πανεπιστημίου. Η πόλη μας είναι και πόλη τους, η ζωή τους γίνεται και δική μας ζωή».

«Να επεκταθεί σε νέους τομείς»

«Ευχόμαστε και επιθυμούμε η δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου να παραμείνει στο νησί μας, να επεκταθεί σε νέους τομείς, να αναπτύξει και άλλους νεωτερισμούς και να βοηθήσει την τοπική αλλά και την ευρύτερη Κυκλαδίτικη κοινωνία στους κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς της προβληματισμούς και επιδιώξεις.

Δηλώνουμε την αμέριστη ηθική συμπαράσταση και στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια των λειτουργών του Πανεπιστημίου για την επίτευξη των ευγενών στόχων και οραμάτων τους, που θα ανοίξουν τα δρόμο στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα στην κοινωνία μας».

Δήλωση συμπαράστασης προς το Πανεπιστημίου Αιγαίου και τους φοιτητές από κατοίκους της Σύρου
Το δημοσίευμα στην εφημερίδα "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ" των Κυκλάδων, Δευτέρα 10/11/2008

Δήλωση συμπαράστασης προς το Πανεπιστημίου Αιγαίου και τους φοιτητές από κατοίκους της Σύρου
- Κατεβάστε σε ηλεκτρονική μορφή το φύλλο της Δευτέρας 10 Νοεμβρίου 2008
- Κατεβάστε σε ηλεκτρονική μορφή το φύλλο της Δευτέρας 10 Νοεμβρίου 2008 (απόσπασμα μόνο με τα άρθρα) (σελίδα του αρχείου)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ευχαριστούμε θερμά το δημοσιογράφο-συντάκτη του άρθρου για την ευγενική παραχώρηση του κειμένου και του οπτικού υλικού για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής αναδημοσίευσης στο my.aegean.gr

 

Αποστολή άρθρου από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο «Συμπαράσταση προς Πανεπιστήμιο Αιγαίου και φοιτητές από κατοίκους της Σύρου», http://my.aegean.gr/web/article2757.html από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine [ανακτήθηκε: 2018-06-25 16:35:53]