MY.aegean.gr Community - Σχετικά με μας


Τι είναι το MyAegean - Αρχές & Φιλοσοφία


MY.aegean.gr Community 2007-2008 Presentation
Download-Save Filedownload .AVI [41.6mb]

Λίγα λόγια για το MyAegean - about MyAegean

^ [PDF, 118kb] - έκδοση Δεκ. 2009


Το myAegean αποτελεί μια πρωτοβουλία φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Φιλοδοξία και σκοπός μας είναι η άμεση, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, συμμετοχική και ποιοτική επικοινωνία και ενημέρωση και η δημιουργία ενός μορφώματος τέτοιου, ώστε όλος ο ακαδημαϊκός κόσμος (φοιτητές, διδάσκοντες, ερευνητικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό) του ιδρύματος αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος εκτός αυτού να έχουν ένα τόπο κοινής αναφοράς και δραστηριοποίησης.

myAegean is a student initiative of the University of the Aegean. It has come to act as a springboard for creative collaboration and exchange of ideas, a vehicle which encourage and promote direct, collective and qualitative communication and information exchange, without geographical restrictions.

 


Τηλεοπτική συνέντευξη (απόσπασμα) στο "Αρχιπέλαγος TV", Μυτιλήνη, 13 Μαρτίου 2008

MyAegean team members interview on 'Archipelagos TV' from My Aegean

[GREEK] - [ENGLISH] - [FRENCH]


Δείτε επίσης:
ΕΣΥ: Φοιτητής στο Αιγαίο. My.Aegean.gr Community: Η δική σου γωνιά!


Το MyAegean αποτελεί μια ανοιχτή συμμετοχική φοιτητική πρωτοβουλία, μια πολιτιστική ομάδα που δρα στα πλαίσια του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Όπως αναφέρεται στο Καταστατικό ίδρυσής της, Αρχές & Σκοποί της Ομάδας είναι:

 • Η επικοινωνία των φοιτητών και των λοιπών μελών του Πανεπιστημίου τόσο σε επίπεδο σχολών όσο και σε επίπεδο Πανεπιστημίου.
 • Οι επαφές και συνεργασίες μεταξύ των μελών του Πανεπιστημίου αλλά και άλλων ενδιαφερομένων, ούτως ώστε να μοιράζεται τεχνογνωσία, εμπειρία, σκέψεις, ιδέες και να διευρύνονται οι πνευματικοί ορίζοντες της κοινότητας. Αυτό εμπεριέχει την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της Ομάδας MYaegean και άλλων φοιτητικών ομάδων, καθώς επίσης και την ανάπτυξη και τόνωση δεσμών των φοιτητικών ομάδων μεταξύ τους.
 • Να συνιστά μια δυναμική παρουσία στο χώρο του Πανεπιστημίου, η οποία διευκολύνει και υποστηρίζει μεταξύ άλλων ενέργειες και δραστηριότητες των φοιτητών και άλλων μελών του, δίνοντας παράλληλα αφορμές για κινητοποίηση και δραστηριοποίησή τους.
 • Η υποστήριξη και η παρουσία σε πολιτιστικούς θεσμούς (όπως η ετήσια Πολιτιστική Εβδομάδα) και η εκτενής συμμετοχή για την εξέλιξη της μορφής του MYaegean μέσα από ανοιχτές συζητήσεις και συναντήσεις.
 • Να συμβάλλει στη διάχυση της ακαδημαϊκής γνώσης και προαγωγή της επιστημονικής έρευνας προς πάσα κατεύθυνση.

Η φιλοσοφία της οργάνωσης της Ομάδας MYaegean βασίζεται στη δυνατότητα για ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή, σε όλες τις δραστηριότητες και για όλα τα μέλη.

 

   

 


Γιατί να συμμετέχω στο MyAegean;

band myaegean

Το να δραστηριοποιηθείς στο MyAegean είναι μια υπέροχη δυνατότητα / ευκαιρία σε νέους-φοιτητές να ασχοληθούν προσωπικά και να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στο να εμπνεύσουν, να πληροφορήσουν και να συμμετέχουν σε διάφορες και ποικίλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στα νησιά όπου υπάρχει παρουσία του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κι όχι μόνο).

Η συμμετοχή σε μια παρέα / διατμηματική ομάδα διαμορφώνει επίσης μια ιδιαίτερα όμορφη εμπειρία, αλληλεπιδρώντας και ανταλλάσσοντας νέα, απόψεις και ιδέες με νέους ανθρώπους, ανθρώπους με μεράκι και φαντασία, που χαίρονται τη ζωή και αποτελούν δημιουργικοί φορείς αλλαγών, πρωτοβουλιών, εκδηλώσεων, τόσο στο σήμερα όσο και στο αύριο.

Η συμμετοχή στο MyAegean παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις νέους φίλους και φίλες και να πραγματοποιήσεις όμορφες ομαδικές δραστηριότητες στο νησί / τμήμα / σχολή σου, να συνεργαστείς με ομάδες και πρωτοβουλίες από άλλα νησιά και να ανακαλύψεις πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες!

Θα έχεις την ευκαιρία να συνεχίσεις ενεργά να συμμετέχεις στην όλη προσπάθεια, να μάθεις πολλά νέα πράγματα, αλλά και να μεταλαμπαδεύσεις σε άλλους τις εμπειρίες και γνώσεις σου, κι άλλες περισσότερες ευκαιρίες δραστηριοποίησης!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να επικοινωνήσεις με την ομάδα στο myaegean@aegean.gr και να μας πεις τις απόψεις σου, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας και ιδέες όπου σκέφτεσαι για να συμμετέχεις στην «παρέα», ώστε να σε γνωρίσουμε περισσότερο!

Γίνε κι εσύ μέλος στο myAegean!

Οι δεσμοί φιλίας και όλο αυτό το «experience» που θα αποκομίσεις θα σε συντροφεύουν πάντοτε και θα γευθείς αξέχαστες στιγμές κι ανεπανάληπτες αναμνήσεις! Έλα κι εσύ στο My! Ζήσε την εμπειρία!

 • Ρίξε μια ματιά σύντομα σε μερικούς ενδεικτικούς τρόπους συμμετοχής όπου μπορείς να μας βοηθήσεις!
  Μπορείς να δεις περισσότερα για τους Τομείς Δρασης στο: http://my.aegean.gr/web/teams.html

 


Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα ή να συμμετέχω κι εγώ;

Μια μικρή συλλογή από φωτογραφίες του "MyAegean eXperience" υπό τη μορφή ενός video-παρουσίασης ετοιμάστηκε πρόσφατα και ελπίζουμε μέσα από αυτό να μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας όμορφες και συγκινητικές στιγμές από εμπειρίες μας! Ρίξτε μια ματιά και ..."βουτήξτε" σε ένα σύντομο ταξίδι! :)"On-Line"
Δυνατότητες Συμμετοχής

 

 • μπορείς να συμμετέχεις στις δυνατότητες του Site (να γράφεις άρθρα, συμμετοχή στης Συζητήσεις-Forum, σχολιασμοί, να ανεβάζεις σχετικές φωτογραφίες στην ΦωτοGallery, να καλωσορίζεις νέα μέλη)
 • μπορείς να συμβάλλεις στο "ξεψάρωμα" νέων μελών και γενικά στο να υπάρχει ένα καλό κλίμα στις συζητήσεις και γενικότερα να αισθάνονται τα μέλη "σαν στο σπίτι τους"
 • ως Συντονιστής Συζήτησης σε συγκεκριμένη ενότητα του Forum, ανάλογα με το κάθε νησί ή άλλη θεματική ενότητα, διατηρώντας την τάξη στο περιεχόμενο και την καλή οργάνωση των συζητήσεων
 • αναζήτηση περιεχομένου από τη δικτυακή πύλη, για την δημιουργία τακτικών newsletters (διαλογή-επιλογή θεμάτων και highlights στο τρέχον κάθε φορά διάστημα)
 • αναζήτηση και παράθεση ενδιαφέροντος περιεχομένου από εξωτερικές πηγές (θέματα της επικαιρότητας, τοπικά νέα, πρωτοβουλίες και δυνατότητες, ειδήσεις και ανταποκρίσεις από το μέρους όπου ζεις / σπουδάζεις / εργάζεσαι)

postCards-my_1
 
DSC03270_wm
 
 

"Off-Line"
Δυνατότητες Συμμετοχής

 

 • συντονισμός-οργάνωση τοπικών εκδηλώσεων και meetings, συντονισμός και υλοποίηση OpenForums και Workshops
 • υλοποίηση δράσεων προώθησης και διαφήμισης-ανάδειξης του MyAegean σε φορείς εντός κι εκτός Πανεπιστημίου (ενημέρωση σε νέα δυνητικά μέλη, πρωτοετείς φοιτητές, διοργάνωση εκθέσεων, επικοινωνία με όργανα-φορείς του ιδρύματος, συνεργασίες με τοπικά κανάλια ενημέρωσης κ.λ.π.)
 • συμμετοχή σε τοπικά events και εκδηλώσεις στο νησί φοίτησης/εργασίας σου, ανταποκρίσεις από ενδιαφέρουσες κινήσεις και τοπικές πρωτοβουλίες, ενημερωτικού, ψυγαγωγικού ή άλλου χαρακτήρα
 • στελέχωση και ενίσχυση τοπικού πυρήνα MyAegean στο νησί σου
 • συμμετοχή και διοργάνωση-συντονισμός κινήσεων για την υλοποίηση κινήσεων ανταλλαγής φοιτητών (φιλοξενία μελών από άλλα νησιά, συντονισμός παράλληλων εκδηλώσεων κ.λ.π.), ευρύτερα γνωστό κι ως "MyAegean eXperience"
 • άλλες επιμέρους εργασίες που προκύπτουν ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες

MYa_Meeting_Samos_poli_2005-bright
 
DSC01422
 
 

MyAegean Various Activities - collage 1

 


 

Greek AboutUs version
[GREEK VERSION]

Το myAegean αποτελεί μια ιδέα που γεννήθηκε το 2002 από μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αποτελεί μια πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε με σταθερά και οργανωμένα βήματα αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες κάθε φορά γνώσεις και τεχνολογίες, με στόχο τη δημιουργία μιας δικτυακής πύλης για τα 5 νησιά του Αρχιπελάγους συντελώντας στη συνοχή και δραστηριοποίηση όλων των μελών της κοινότητας του Ιδρύματος, αλλά και εκτός αυτού. Ο δικτυακός κόμβος http://my.aegean.gr και οι επιμέρους ιστότοποι που έχουν αναπτυχθεί παράλληλα (http://my.aegean.gr/radio, http://my.aegean.gr/chat, http://my.aegean.gr/politistiki, http://my.aegean.gr/wap, http://my.aegean.gr/web, http://my.aegean.gr/gallery κ.ά.) τελούν υπό τη φροντίδα φοιτητών από όλα τα τμήματα, ανοιχτών σε νέες ιδέες και συμμετοχές.

myAegean About poster Greek
Acrobat PDF file Αφίσα Ενημέρωσης-Προώθησης:
[χαμηλή ανάλυση - 791KB]
[υψηλή ανάλυση - 2.26MB]

 

Φιλοδοξία και σκοπός των συντελεστών είναι η άμεση, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, συμμετοχική και ποιοτική επικοινωνία και ενημέρωση και η δημιουργία ενός μορφώματος τέτοιου, ώστε όλος ο ακαδημαϊκός κόσμος (φοιτητές, διδάσκοντες, ερευνητικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό) του ιδρύματος να έχουν ένα τόπο κοινής αναφοράς και δραστηριοποίησης.

Μέσα από τη δικτυακή πύλη-κοινότητα μπορεί κανείς να γραφτεί μέλος εύκολα και ανέξοδα και να συνομιλήσει με άλλους, να εκθέσει τις σκέψεις του, να ενημερώσει και να ενημερωθεί. Η δικτυακή πύλη, στην ανάπτυξή της, στηρίχθηκε σε τρεις (3) κεντρικούς άξονες: την Ενημέρωση, τη Διασκέδαση και την Επικοινωνία, παρέχοντας διάφορα εργαλεία για την προώθηση των παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί πως, με το πέρασμα του καιρού, η δικτυακή πύλη αποτέλεσε και αποτελεί ένα δυναμικό χώρο δραστηριοποίησης και προβολής του ίδιου του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο ευρύ κοινό, καθώς πολλοί άνθρωποι, εντός κι εκτός ιδρύματος, έχουν έρθει σε επαφή και έχουν ξεκινήσει δημιουργικές συνεργασίες, για υλοποίηση διαφόρων ιδεών, με στόχο την προώθηση του πολιτισμού και της ποιοτικής, δημιουργικής δράσης.

Στοιχεία επικοινωνίας:

 

[Πληροφοριες για το myAegean σε: el.Wikipedia | τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων (Σύρος) ιστοσελίδα - Φοιτητικά Θέματα | Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Ρόδος) ιστοσελίδα ] 

English AboutUs version
[ENGLISH VERSION]

The idea of "myAegean"originated in 2002 with a group of students from the University of the Aegean. The aim of this initiative was to create a network portal for the whole of the Aegean University community by utilising any available technology.
Our aspiration is to create a vehicle which will encourage and promote direct, collective and qualitative communication and information exchange, without geographical restrictions, among all members of the Aegean community (students, academic and research staff, as well as administrative, technical or other personnel). myAegean is to serve as a common point of reference, as a scheme which will stimulate and facilitate interaction among all the members of the university.

myAegean About poster English
Acrobat PDF file Informational - Promoting poster:
[low resolution - 747KB]
[high resolution - 2.27MB]

 

The 17 departments of the University of the Aegean are situated on five islands of the Archipelago, which is a unique feature of this Institution. Accordingly, communication and interaction among the members of all departments is not an easy venture. Registration to this network portal is free of charge and easy to accomplish. By registering, one will have the opportunity to chat with other members, share one's views, be informed, as well as provide information. The initial design of the portal was based on three axes: Information, Entertainment, and Communication. These aspects can be promoted and enhanced through a range of tools and facilities provided to the user. The network node http://my.aegean.gr/ as well as the individual websites which have also been developed (http://my.aegean.gr/radio, http://my.aegean.gr/chat, http://my.aegean.gr/politistiki, http://my.aegean.gr/wap, http://my.aegean.gr/web, http://my.aegean.gr/gallery e.t.c. ) are the responsibility of students from all departments. Any students who wish to join our team, as well as any suggestions are most welcome!

It is worth noting that, with time, this network portal has grown to provide a firm ground for action, and numerous activities have been fostered and nurtured through the constructive exchange of ideas and information. At the same time, it has significantly contributed to the projection of the University, thus making it more widely known to the public. It has gradually come to act as a springboard for creative collaboration and exchange of ideas among a great number of people both within and outside the University with the aim of promoting culture and encouraging a qualitative, fruitful means of interaction.

You can contact us at:

 

[myAegean information on: el.Wikipedia | dept. Product & Systems Design Engineering (Syros) website - Student Issues | dept. Product & Systems Design Engineering (Syros) website - MY.aegean.gr Community | dept. of Primary Education (Rhodes) website ] 

English AboutUs version
[FRENCH VERSION]

L'idée du «My Aegean» est née en 2002 grâce à un groupe d'étudiants de l'Université Égéenne. Le but de cette initiative a été la création d'un portail en réseau en utilisant à la fois les connaissances et les nouvelles technologies.
L'ambition des étudiants, créateurs de ce portail, est d'encourager et de promouvoir une communication directe, collective et qualitative ainsi qu'un échange cohérent et permanent d'informations, sans restriction géographique, entre tous les membres de la communauté universitaire des cinq îles de la mer Égée (étudiants, enseignants, personnel de l'administration, techniciens?).

myAegean About poster French
Acrobat PDF file affiche:

[ qualité bonne - 2.23MB]

 

My Aegean sert ainsi de point de référence pour stimuler et faciliter la communication entre tous les membres des 17 facultés (de l'université). Le portail est basé sur trois axes : information, divertissement et communication que l'on peut promouvoir et améliorer grâce à de nombreux outils et équipements fournis à l'utilisateur.

Le portail http://my.aegean.gr ainsi que les autres sites qui ont été développés (http://my.aegean.gr/radio, http://my.aegean.gr/chat, http://my.aegean.gr/politistiki, http://my.aegean.gr/wap, http://my.aegean.gr/web, http://my.aegean.gr/gallery) sont sous la responsabilité des étudiants.

On peut remarquer qu'avec le temps, ce portail s'est amélioré en favorisant un grand nombre d'activités par l'échange constructif d'idées et d'informations.

Le portail a contribué dans le meme temps à la projection de l'université en la faisant connaître à un large public.

Il devient petit à petit un tremplin pour une collaboration créative et un échange d'idées entre les membres de l'université et les extérieurs. Leur but est de promouvoir la culture est d'encourager une interaction qualitative et fructueuse.

Contactez nous à:

 

[information à: el.Wikipedia | dept. Product & Systems Design Engineering (Syros) website - Student Issues | dept. Product & Systems Design Engineering (Syros) website - MY.aegean.gr Community | dept. of Primary Education (Rhodes) website ]


 blank
 
 
  ...no bits or bytes were harmed in the creation of this site