http://my.aegean.gr e-Magazino
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

«Κάποτε μου `παν» στην 1η Διεθνή Μπιενάλε Σαντορίνης με τη συμμετοχή του ReloadGreece

Κάποτε Μου 'παν (I Was Once Told)Κάποτε μου `παν πως δεν κατοικούμε χώρες, μα πρώτα κατοικούμε γλώσσες. Φτιαγμένοι λίγο πολύ από τα πράγματα που χωρέσαμε σε λέξεις, ή που άλλοι χώρεσαν για λόγου μας, βιώνουμε τα χτεσινά, το τώρα και το «όχι ακόμα». Μια συμβουλή, ένα γνωμικό, μια ερώτηση, ένα sms ή ένα tweet, μια ανάρτηση σε τοίχο, ή ακόμα μία κακία, βρισιά ή κουταμάρα που μας έμεινε, γίνεται βίωμα και συντελεί στο σμίλευμα του χαρακτήρα μας, ίσως και του λεγόμενου «εθνικού χαρακτήρα». Το πόσο συνειδητά ζήσαμε και ζούμε αυτές τις εκ-φράσεις, έπλασε και πλάθει την πραγματικότητα μας.


Για την Ελλάδα του σήμερα έχουν λεχθεί πολλά και άλλα τόσα συνεχίζουν να λέγονται. Κυρίως από εμάς τους ίδιους, αλλά πλέον και από όλους τους υπόλοιπους γύρω μας. Περισσότερο από ποτέ, ο τόπος έχει ανάγκη από ευχές, όχι ευχολόγια, αλλά την ανάγκη να οραματιζόμαστε αυτή τη γη με μέλλον και προοπτική. Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος να έχεις το μέλλον που επιθυμείς είναι να αρχίσεις να το ζεις στο παρόν.

Πιστεύουμε ότι αν όλοι εμείς, και όσοι άλλοι νοιάζονται, βαλθούμε να οραματιστούμε την Ελλάδα που θέλουμε, κάνοντας μια ευχή, τότε σίγουρα θα βρεθούμε πιο κοντά στο πως πραγματικά την θέλουμε. Πιστεύουμε πως κάτω από την εμπλουτισμένη και ισοπεδωτική πληροφορία του σήμερα, ένα ασπρόμαυρο στιγμιαίο αποτύπωμα ζωντανού νοήματος ίσως φέρει - μέσα από τη πολύχρωμη φαντασία μας- τον έναν λίγο πιο κοντά στον άλλον και ίσως αφήσει μέσα μας ένα κοινό ψήγμα σοφίας προς οικεία χρήση για μιαν Ελλάδα που το έχει ανάγκη.

Γι' αυτό λοιπόν αρματωθείτε λέξεις, καμβάδες και φωτογραφικές και ξεχυθείτε στα πάρκα στις πλατείες τα πανεπιστήμια, ή απλά κάντε έφοδο στους δικούς σας στο καθιστικό! Το αποτέλεσμα θα έχει την μορφή φωτογραφικού μωσαϊκού φτιαγμένο από pixels τις φωτογραφίες του καθενός και καθεμιάς από εμάς, αναπαριστώντας το σήμα κατατεθέν της πρωτοβουλίας «ReloadGreece».

Κάποτε Μου 'παν (I Was Once Told)

Με το έργο αυτό σε μορφή πίνακα μεγέθους Α2, η ReloadGreece θα υποβάλει συμμετοχή στον διαγωνισμό "DESIGN A WISH FOR GREECE") της 1ης Διεθνούς Μπιενάλε Σαντορίνης και αν επιλεγεί θα αποτελέσει μέρος έκθεσης που θα ταξιδεύσει σε 25 μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Κάποτε Μου 'παν (I Was Once Told)

Ακόμα κάθεστε; Μοιραστείτε κομμάτι του εαυτού σας και, που ξέρετε, αυτό σιγά-σιγά μπορεί να γίνει κομμάτι μιας χώρας που μετρά απεγνωσμένα, μα και στοργικά, τα ψιλά της!

Στείλε μια ατομική φωτογραφία σου με όποιον τρόπο θες (με κινητό κρατώντας ένα μικρό χαρτί μπροστά από καθρέφτη, με μπογιά επάνω σε τοίχο δίπλα σε δρόμο που είχε τη δική του ιστορία, με την ακριβή σου κάμερα, βάλε έναν φίλο/φίλη να σε τραβήξει πριν τραβήξεις εσύ αυτούς κτλ, ΟΛΕΣ καλοδεχούμενες) και στείλε Τ Ω Ρ Α στο projects@reloadgreece.com ή στο 6955660407. Η υποβολές συμμετοχών κλείνουν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, έχετε λίγες ακόμη ώρες!

Μπορείτε!!

Αποστολή άρθρου από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο ««Κάποτε μου `παν» στην 1η Διεθνή Μπιενάλε Σαντορίνης με τη συμμετοχή του ReloadGreece», http://my.aegean.gr/web/article3100.html από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine [ανακτήθηκε: 2018-05-27 23:29:05]