http://my.aegean.gr e-Magazino
Ανακοινώσεις MyAegean

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Ανακοινώσεις MyAegean

Θεατρικές Παραστάσεις φοιτητικών ομάδων στο Αιγαίο - Ρόδος, Λέσβος, Χίος

Theatre acts - UAEGEAN student teamsΑγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι στην πανεπιστημιακή μας (και όχι μόνο) οικογένεια,

θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τρεις (3) υπέροχες θεατρικές παραστάσεις από διαφορετικές φοιτητικές ομάδες του Αιγαίου μας, από τα νησιά της Ρόδου, Λέσβου και Χίου τις οποίες και μπορείτε να δείτε online είτε να ανακτήσετε ελεύθερα από το Ψηφιακό Αποθετήριο της κοινότητας. Οι παραστάσεις έχουν παραχωρηθεί -όπως πάντοτε- με τη σύμφωνη γνώμη των συμφοιτητριών και συμφοιτητών μας, όπου μας καλούν με την ευκαιρία αυτήν να απολαύσουμε το μεράκι και τη δημιουργικότητά τους.Τρεις Παραστάσεις από Ρόδο, Λέσβο, Χίο

Οι παραστάσεις παρουσιάζονται με αντίστροφη χρονολογική σειρά (πιο πρόσφατη πρώτα). Οι δύο πρώτες (Ρόδος, Λέσβος) πραγματοποιήθηκαν το 2015 ενώ η παράσταση της Χίου πραγματοποιήθηκε το 2012 από την παλαιότερη θεατρική ομάδα, τα μέλη της οποίας είναι πλέον απόφοιτοι του πανεπιστημίου μας.


"Η Ποντικοπαγίδα στη Ρόδο" | Θεατρική Ομάδα - Ρόδος 2015

Πρόκειται για μια διασκευή του έργου της της Μαριάννας Κυριακάκη την οποία επιμελήθηκαν τα μέλη της θεατρικής ομάδας και ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου το Μάιο του 2015.

Υπόθεση:
Τι μπορεί να συνδέει το ξενοδοχείο Σιμπούγια Τόμπου της Ιαπωνίας με το ξενοδοχείο "Αγκάθα της Ρόδου"; Μα φυσικά … «Το Φιστίκι του Αιγινήτη».! Ένα παράνομο ζευγάρι στο μήνα του μέλιτος, ένας χρεοκοπημένος κερατάς, μία σεξομανής - υποψήφια δολοφόνος, ένας γκρουμ με μεγάλα προσόντα, μία διάσημη πορνοστάρ, ένας αποτυχημένος σκηνοθέτης και ένας νεκρός αστυνομικός πιάστηκαν στην «Ποντικοπαγίδα» της παρανοϊκής ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου.

Η Ποντικοπαγίδα στη Ρόδο | Θεατρική Ομάδα - Ρόδος 2015


[video & πληροφορίες: http://my.aegean.gr/web/ftopicp-33840.html#33840 ]


"Οίκος ευγηρίας - Η Ευτυχισμένη Δύσις" | Θεατρική Ομάδα ΑΥΛΑΙΑ - Λέσβος 2015

Η φοιτητική θεατρική ομάδα "Αυλαία" της πανεπιστημιακής μονάδας Λέσβου παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την παράσταση «Οίκος Ευγηρίας - "Η Ευτυχισμένη Δύσις"» του Μανώλη Κορρέ το Μάιο του 2015.

Υπόθεση:
Το έργο διαδραματίζεται σ' ένα οίκο ευγηρίας. Σατιρίζονται οι απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας αυτών των ιδρυμάτων, με τα οποία έχει γεμίσει η χώρα μας και σκιτσάρει το είδος της πληροφόρησης που μας σερβίρεται τόσο συχνά από τα ΜΜΕ, όπου η διαφήμιση περνά μέσα από ένα αθώο φαινομενικά ρεπορτάζ. Ο συγγραφέας Μανώλης Κορρές θεωρούσε ότι το έργο του είναι ένα "θεατρικό αντιρεπορτάζ".

Οίκος ευγηρίας - Η Ευτυχισμένη Δύσις | Θεατρική Ομάδα ΑΥΛΑΙΑ - Λέσβος 2015


[video & πληροφορίες: http://my.aegean.gr/web/ftopicp-33845.html#33845 ]


"Ο Εαυτούλης μου" | Θεατρική Ομάδα - Χίος 2012

Η Θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου από την πανεπιστημιακή μονάδα Χίου διοργάνωσε την παράσταση «Ο εαυτούλης μου». Το αρχικό έργο αποτελεί μια θεατρική παράσταση που έγραψε ο Δημήτρης Ψαθάς και ύστερα έγινε ταινία με τον ίδιο τίτλο το 1964. Τα μέλη της φοιτητικής θεατρικής ομάδας τη διασκεύασαν με βάση φοιτητικά και χιώτικα δεδομένα και πρότυπα. Ανέβηκε στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Διοίκησης το Δεκέμβριο του 2012.

Υπόθεση:
Ο Άρης είναι ένας εγωιστής φοιτητής που κοιτάζει μόνο τον εαυτούλη του. Προσπαθεί να χωρίσει από την κοπέλα του, Βασιλική, ενώ θέλει να ξεφορτωθεί και την ερωμένη του, Δήμητρα (και καλύτερή του φίλη, η οποία είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του). Παράλληλα προσπαθεί να επωφεληθεί πέφτοντας τη σε μια καθηγήτριά του, ώστε να πάρει το πτυχίο του επιτέλους!

Ο Εαυτούλης μου | Θεατρική Ομάδα - Χίος 2012


[video & πληροφορίες: http://my.aegean.gr/web/ftopicp-33578.html#33578 ]Πρόσκληση προς φοιτητικές ομάδες / πρωτοβουλίες από κάθε νησί

Προσκαλούμε όσες ομάδες / πρωτοβουλίες και ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο ίδρυμα, ανεξαρτήτως νησιού ή ιδιότητας και διαθέτουν υλικό (φωτογραφίες-βίντεο-κλπ) από εκδηλώσεις τους, να επικοινωνήσουν μαζί μας στο periodiko@aegean.gr για να δοθεί η ευκαιρία για ανάρτηση και αρχειοθέτηση του υλικού με πρόθεση ιστορικής διατήρησης και φιλοξενίας προς ελεύθερη πρόσβαση και ανάκτηση. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα φιλοξενίας υλικού και από παλαιότερες εκδηλώσεις και ομάδες που μπορεί να επιθυμούν να διασώσουν και διαθέσουν το υλικό τους προς το ευρύτερο κοινό.

MyAegean Community - Pithos Media Files Repository

Στους χώρους του Ψηφιακού Αποθετηρίου φιλοδοξούμε να προσφέρεται υλικό δίχως περιορισμούς ή εξαρτήσεις από τρίτους φορείς ή εμπορικούς οργανισμούς, υλικού που να δρα απρόσκοπτα προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και ευρύτερης κοινωνίας, στηρίζοντας κινήσεις πολιτιστικής και εκπαιδευτικής αξίας.

Σχετικά με το Αποθετήριο "Πίθος": http://pithos.myaegean.gr/aboutΕυχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν σε κάθε επίπεδο για την υλοποίηση των παραστάσεων, τη συλλογή του υλικού αλλά και την προετοιμασία-επιμέλεια των ψηφιακών αρχείων! Καλές προβολές!______

Επιμέλεια οπτικού συνοδευτικού υλικού από Ομάδα Σύνταξης του e-Περιοδικού - πηγή αρχικής εικόνας: (deapeajay)

Με εκτίμηση και εγκάρδιους χαιρετισμούς,
Εκ μέρους της φοιτητικής ομάδας/πολιτιστικής δράσης "MyAegean" Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αποστολή άρθρου από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο «Θεατρικές Παραστάσεις φοιτητικών ομάδων στο Αιγαίο - Ρόδος, Λέσβος, Χίος», http://my.aegean.gr/web/article3186.html από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine [ανακτήθηκε: 2022-05-25 11:54:08]