MYaegean Web Community

my.aegean ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ



Κατηγορίες : Κεντρική Σελίδα -> MYaegean ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ -> δελτιο #1

Γρήγορη Πρόσβαση
·  1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ
·  2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ

:: 1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ myAegean ΠΡΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ - Δευ 6/12/2004 ::


[http://my.aegean.gr | myaegean@aegean.gr]

#1ο Ενημερωτικό Δελτίο δραστηριότητας myAegean προς ενδιαφερόμενους - Ακαδημαϊκή Χρονιά 2004-2005

Email Επικοινωνίας:
myaegean@aegean.gr

Ιστότοπος:
http://my.aegean.gr

Το MYaegean ως κίνηση, θέλοντας να διευρύνει τις δραστηριότητές του και να προσκαλέσει και περισσότερο κόσμο να συμμετέχει, εγκαινιάζει μια μικρή σειρά από ενημερωτικά δελτία, που στόχο έχουν την ενημέρωση στους ενδιαφερόμενους για τη δραστηριότητα. Καλωσορίσατε στην κοινότητα λοιπόν και ελάτε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη δυνατή παρέα! Το MYaegean είμαστε όλοι μας!

Ετοιμαστείτε για τον ερχομό μιας νέας πραγματικότητας, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κι όχι μόνο!

topic_pinΝέα εσωτερικά-τεχνικά

  • Όπως έγινε γνωστό, γύρω στα μέσα του καλοκαιριού ο ιστότοπος του MYaegean δέχθηκε μια σειρά από επιθέσεις, κι έτσι ανακλήθηκε η δυναμική λειτουργία του, για να μπορέσουμε να αναδιοργανωθούμε και να επαναφέρουμε στο προσκήνιο το φλέγον ζήτημα της ασφάλειας, το οποίο είχε εν μέρει παραμεληθεί για τις ανάγκες της ανάπτυξης. Μεσολάβησε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό κενό το οποίο ωστόσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας ωρίμασε αρκετά, για να μπορέσουμε να πάρουμε πολλές σημαντικές αποφάσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα ατυχές συμβάν που έγινε σχετικά πρόσφατα, προκάλεσε το crash άρισμα του server της δραστηριότητας.
  • Μετά το μεγάλο crash λοιπόν που έπαθε ο Η/Υ της προσπάθειας, με αποτέλεσμα την καταστροφή του κύριου σκληρού δίσκου, επιχειρήσαμε να διασώσουμε τα περισσότερα αρχεία. BackUps στη Βάση Δεδομένων είχαν παρθεί κι έτσι όλα τα στοιχεία του site υπάρχουν, ανέπαφα. Με πρωτοβουλίες μας και με την υποστήριξη από την ΥΠΕ Σύρου, αναζητήθηκαν ανταλλακτικά και στήθηκε νέο μηχάνημα. Σε αυτό εγκαταστάθηκαν υπηρεσίες για τον ιστότοπο και το site έγινε και πάλι ενεργό. Προς το παρόν, μέλημά μας είναι να διασφαλίσουμε όσο μπορούμε τον Η/Υ από πιθανές εξωτερικές επιθέσεις, προτού επιχειρήσουμε να σηκώσουμε ξανά το site της κοινότητας. Ωστόσο, διενεργούνται παράλληλα συζητήσεις για τη νέα μορφή και ανάπτυξή του.

topic_pinΝέα εσωτερικά-επικοινωνιακά

  • Με επιτυχία θέλουμε να πιστεύουμε ότι στέφτηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση της ιδέας του MYaegean στη γενική συνέλευση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε για τους πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων ( ΤΜΣΠΣ ), την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2004. 5 νέοι ενδιαφερόμενοι θέλησαν να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια και είμαστε χαρούμενοι που η παρέα μεγαλώνει! Φιλοδοξία μας είναι να καθιερωθεί η μικρή αυτή συζήτηση-παρουσίαση για κάθε χρονιά και να γίνεται σε κάθε τμήμα. Ευχάριστη μας είναι επίσης η δήλωση ενδιαφέροντος και από μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματός μας!
  • Το δωμάτιο # myaegean στο δίκτυο GRnet υπάρχει ήδη και σιγά σιγά θα ξεκινήσουμε να το ανακοινώνουμε για να επικοινωνούμε κι εκεί. Μέσα από μετέπειτα συζητήσεις θα αναζητηθούν ρόλοι για τη φροντίδα κι συντονισμό επιμέρους τομέων της δραστηριότητας.
  • Γίνονται κινήσεις για να αρχίσει μια δυναμική εκστρατεία διαφήμισης κι ευρύτερης επικοινωνιακής προσέγγισης της δραστηριότητας προς όλο το Πανεπιστήμιο. Γι'αυτό το λόγο, η προσέγγιση θα πρέπει να λαμβάνει υπ'οψιν της τις ιδιαιτερότητες του κάθε τμήματος, γεγονός που δείχνει πως πρέπει να γνωρίζουμε τι γίνεται και πώς λειτουργούν σε καθένα από τα 5 νησιά. (π.χ. στη Ρόδο έχουμε ελάχιστη εξοικείωση-χρήση Η/Υ, στη Σάμο ή στη Σύρο περισσότερη κ.λ.π.). Μέσα στα πλαίσια διαφήμισης προσπαθούμε να πετύχουμε την παρουσία ενός συνδέσμου/γραφικού προς το site του MYaegean , όπως ακριβώς συμβαίνει από την κεντρική σελίδα του ΤΜΣΠΣ ( www.syros.aegean.gr ) ή τη σελίδα Φοιτητικά του Πανεπιστημίου ( www.aegean.gr ).
  • Ακόμη, στα πλαίσια επικοινωνίας και συμβουλευτικής βοήθειας σε τεχνικά θέματα, προς το παρόν επικοινωνούμε με ανθρώπους υπεύθυνους σε ανάλογα projects , όπως με την ΥΠΕ του ΤΜΗΥΠ του Πανεπιστημίου Πατρών (πλατφόρμα MYceid ), τo www.epyna.gr , το www.sfinaki.gr , το www.musicheaven.gr , αλλά και άλλους φορείς. Ακόμη, κινούμαστε προς άλλες πηγές για παροχή πληροφοριακού υλικού, όπως το www.sansimera.gr ή την Greenpeace ( www.greenpeace.gr ), το www.sportnet.gr , με τάσεις προς ευρύτερες συνεργασίες.
  • Προς ευχάριστη έκπληξή μας, άρχισαν να υπάρχουν οι πρώτες ανακοινώσεις στον Τύπο για την προσπάθειά μας! Αναφορές και μικρά άρθρα έχουν υπάρξει σε φοιτητικά portals , όπως το www.fititis.gr , το www.mycampus.gr , ακόμη μέσα από την τοπική εφημερίδα της Λέσβου www.emprosnet.gr , ενώ ένα μικρό άρθρο υπάρχει επίσης και στο προηγούμενο τεύχος (#29) του περιοδικού ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ+ webdesing . Οι προσδοκίες λοιπόν αυξάνονται, κι οι ευθύνες μας είναι πιο πολλές και σημαντικές πλέον!

topic_pinΚινήσεις στην προσεχή περίοδο

  • Το θέμα της ανάπτυξης και του σχεδιασμού του νέου ιστότοπου είναι ένα φλέγον ζήτημα. Δοκιμάζουμε δομές, σχεδιάζονται γραφικά ενώ δίνεται έντονο βάρος στην ευχρηστία, όσο γίνεται (κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη). Μέσα στα πλαίσια αυτά καταφέραμε να «περάσουμε» τα 50 μέλη από τα διάφορα νησιά που ήταν εγγεγραμμένα στην κοινότητα μέχρι στιγμής, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν στο νέο site χωρίς να πραγματοποιήσουν πάλι εγγραφή. Όλα τα Προσωπικά Μηνύματα κι άλλα posts έχουν διατηρηθεί και περάσει στη νέα πλατφόρμα. Παρακαλούμε ωστόσο, σε περίπτωση που παρατηρηθούν ελλείψεις ή αλλαγές σε στοιχεία ή άλλες πληροφορίες, να επισημανθούν άμεσα!
  • Λόγω του ότι τα ενεργά μέλη της ομάδας ανάπτυξης πλέον υπάρχουν από διάφορα έτη, ενώ ενδιαφέρον εξέφρασαν και παιδιά από άλλα τμήματα (π.χ. Σάμος, Λέσβος), προσπαθούμε να συναντιόμαστε και να συνεργαζόμαστε σε ώρες και ημέρες ουδέτερες, ενώ σκεφτόμαστε σοβαρά τη λύση του Chat ( IRC ) για διατμηματικές συζητήσεις.
  • Λόγω αδυναμίας προσωρινής στην υλοποίηση της νέας φόρμας εγγραφής χρήστη, θα διατηρηθεί η παλαιά, ελαφρώς τροποποιημένη. Στους επόμενους μήνες, ενδεχομένως να περάσουμε σε μια αναπροσαρμογή κι ανανέωση του ιστότοπου , που ωστόσο θα γίνεται σταδιακά, χωρίς τη διακοπή των υπηρεσιών. Μερικές από τις υπηρεσίες που είχαμε στόχο να λειτουργήσουν, θα αναπτύσσονται παράλληλα, και θα προστίθενται σταδιακά, καθώς λόγω άλλων δυσκολιών δεν καταφέραμε να τις έχουμε πλήρως έτοιμες.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα Email τύπου hotmail , yahoo ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις υπηρεσίες ενημέρωσης από το MYaegean . Δώστε προσοχή, μην θεωρηθούν ως junk mail !
  • ΤΟ νέο website του MYaegean θα ξεκινήσει πολύ σύντομα τη λειτουργία του, μέσα στις επόμενες ημέρες. Σύντομα θα αποσταλεί και σχετικό Email ! Μείνετε συντονισμένοι!

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πρόταση, απορία και επικοινωνία μπορείτε να αποστείλετε στο Email της ομάδας.
Ευχαριστούμε θερμά,
Ομάδα ανάπτυξης MYaegean

Πανεπιστήμιο Αιγαίου , MYaegean δραστηριότητα myaegean@aegean.gr

[ Επιστροφή ]



 

Μπορείτε να διαβάσετε για την προσπάθεια μέσα από ένα μικρό F.A.Q. (Συχνές Ερωτήσεις).
Για επικοινωνία και συμμετοχές: myaegean@aegean.gr

© Πανεπιστήμιο Αιγαίου | MYaegean team 2004-2005