MYaegean Web Community

my.aegean ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ



Κατηγορίες : Κεντρική Σελίδα -> MYaegean ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ -> δελτιο #2

Γρήγορη Πρόσβαση
·  1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ
·  2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ

:: 2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ myAegean ΠΡΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ - Τετ 22/12/2004 ::


[http://my.aegean.gr | myaegean@aegean.gr]

#2ο Ενημερωτικό Δελτίο δραστηριότητας myAegean προς ενδιαφερόμενους - Ακαδημαϊκή Χρονιά 2004-2005

Email Επικοινωνίας:
myaegean@aegean.gr

Ιστότοπος:
http://my.aegean.gr

Συνεχίζοντας την υπηρεσία ενημέρωσης προς τους ενδιαφερόμενους για την προσπάθεια, το MYaegean προχωρά σε ένα 2ο Ενημερωτικό Δελτίο, κλείνοντας την ημερολογιακή χρονιά 2004 με ένα μικρό απολογισμό των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν.

Το 2004 αποτέλεσε μια σημαντική χρονιά για την προσπάθειά μας και το MYaegean έκανε τα πρώτα του βρεφικά αλλά αποφασιστικά βήματα.

topic_pin Η χρονιά που πέρασε με μια ματιά

  • Το Φεβρουάριο, κι έπειτα από 1 περίπου χρόνο διεργασιών και συζητήσεων, στήθηκε ένας πιλοτικός ιστότοπος, με το όνομα Ιστότοπος Ενημέρωσης & Επικοινωνίας για το MYaegean, με στόχο να δοκιμαστούν μερικές από τις υπηρεσίες και να αντληθούν γνώμες και προτάσεις από πιθανούς ενδιαφερόμενους.
  • Η πορεία του site κύλισε ομαλά, με τα μέλη να αυξάνονται και τα πρώτα άρθρα να κάνουν την εμφάνισή τους. Τέθηκαν παράλληλα μερικά ερωτήματα και αναπτύχθηκαν συζητήσεις για υπηρεσίες όπως το Chat ( IRC ), το WebRadio καθώς και για μια παρουσίαση-συζήτηση στην Πολιτιστική Εβδομάδα στη Μυτιλήνη. Χάρη στη συμβολή μερικών εκ των μελών (από Σάμο κυρίως), υλοποιήθηκε το δωμάτιο του #MYaegean στο δίκτυο του GRnet, το οποίο αργότερα αναρρυθμίσθηκε, καθώς και η συνεννόηση με τους υπευθύνους της Πολιτιστικής Εβδομάδας στη Μυτιλήνη (από Λέσβο κυρίως).
  • Η παρουσίαση στην Πολιτιστική, λόγω κακών συνεννοήσεων κι άλλων ατυχιών δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά ωστόσο διενεργήθηκαν παράλληλα ενέργειες για την ενημέρωση περισσότερων ανθρώπων.
  • Μερικές συζητήσεις συνεχίζουν στην κοινότητα, ενώ υπάρχει τομέας με Παιχνίδια, Web Links , Ανέκδοτα και σύντομο chat. Οι υπηρεσίες αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό μέχρι στιγμής τρόπο.
  • Το καλοκαίρι φτάνει και στο EURO 2004, το MYaegean ήταν παρόν, με άρθρα και σχολιασμούς από φοιτητές-μέλη του. Παράλληλα, γίναμε όλοι μάρτυρες συνεχών επιθέσεων hackers από Βραζιλία, Ρωσία, Τουρκία κι αλλού. Οι hackers είτε ήταν γνωστό group (π.χ. c0d3rz ) είτε μεμονωμένοι, κι οι επιθέσεις ύπουλα κατέστρεφαν την κεντρική σελίδα κι όλη την εμφάνιση του ιστότοπου. (defacements)
  • Με συνεχή αντίγραφα ασφαλείας, ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το site αντιμετώπισε προσωρινά τα προβλήματα και έως και τα τέλη Ιουλίου τα άρθρα συνέχιζαν να υπάρχουν, ενώ παράλληλα αρκετοί νέοι χρήστες έγιναν μέλη στην κοινότητα, από τα διάφορα νησιά και περιοχές. Παράλληλα, εμφανίστηκαν οι πρώτες ανακοινώσεις-αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, μέσα από ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης και Portals .
  • Λόγω νέου κύματος απανωτών επιθέσεων (2 από Τούρκους ή τουλάχιστον τουρκόφωνους hackers), μέσα σε δύο συνεχόμενες ημέρες, μας ανάγκασε να πάρουμε την απόφαση να αναστείλουμε τη δυναμική λειτουργία του ιστότοπου , για να μπορέσουμε να δούμε πού υπάρχουν προβλήματα. Μια μεγάλη απόφαση είχε παρθεί, και είχαμε να αναλάβουμε ένα βαρύ τίμημα για τη συντήρηση του ιστότοπου της κοινότητας. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τα πάντα από την αρχή, να δουλέψουμε σε νέα βάση, να κινηθούμε πιο προσεκτικά, και να προσπαθούμε να κάνουμε συνεχείς ελέγχους. Μαζί με αυτή την προσέγγιση, πήραμε την πρωτοβουλία να κινηθούμε και σε νέα βάση από πλευρά διεπαφής, με νέα φιλοσοφία πλοήγησης του site σχετικά με την προηγούμενη, και φυσικά, νέα γραφικά, πιο κοντά στην ιδέα και το χαρακτήρα του Πανεπιστημίου μας.
  • Ο παράγοντας του χρόνου ήταν κάτι πολύ ανασταλτικό, και καθιστούσε δύσκολη την υλοποίηση όλων όσων επιθυμούσαμε. Ακόμη, βρισκόμαστε σε διαρκή αναζήτηση νέων μελών και προτάσεων για το πώς θα μπορούμε να δουλεύουμε ομαδικά και από απόσταση, για τους στόχους της δραστηριότητας.
  • Φιλοδοξούμε πως μέσα στις αρχές του 2005, θα έχουμε καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη μορφή, που να μπορεί να αποτελέσει το όχημα για τη νέα ιδέα που επιθυμεί να φέρει η προσπάθειά μας αυτή. Παράλληλα, με μερικές νέες κινήσεις γίνεται προσπάθεια για την κοινή συνεργασία και συνεννόηση.

 


ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ για ενεργά μέλη!

topic_pin Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά, δημιουργήθηκε ένας ειδικός λογαριασμός αποθήκευσης αρχείων & εγγράφων!

  • Στον server του MYaegean , συνδεόμενοι με χρήση πρωτοκόλλου FTP (File Transfer protocol), μπορείτε να δείτε ήδη μερικά κοινόχρηστα αρχεία.
    Για όσους όμως ενδιαφέρονται να μπουν στον ενεργό πυρήνα της ανάπτυξης, υπάρχει η δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε μερικά αρχεία που ανταλάσσουμε μεταξύ μας τα μέλη της ομάδας ανάπτυξης. Μέσα από αυτή την προσπάθεια, είναι δυνατόν, να τοποθετεί ο ένας κάποιο αρχείο, να το παίρνει ο άλλος και να το συνεχίζει, είτε να μοιράζεται η δουλειά και με κάποιον τρίτο κι έτσι, πάλι όλοι να βλέπουν από εκεί τα αρχεία! Αν το δούμε πιο απλά, είναι σαν να βρισκόμαστε όλοι γύρω από ένα τραπέζι, και μόλις κάνει κάτι κάποιος το τοποθετεί εκεί και το βλέπουν κι οι υπόλοιποι.
    Έτσι, δεν θα χρειάζεται να στέλνουμε πολλά αρχεία σε Email, αλλά απλά θα τα βλέπουμε από εδώ.

    FTP snapshop of DevTeam access

    Για όποιον ενδιαφέρεται ειλικρινά για κάτι τέτοιο, ας αποστείλει στην ομάδα ένα σχετικό Email, με κάθε δυνατό στοιχείο επικοινωνίας (Ονομ/μο, Τηλέφωνο ανάγκης, περιγραφή το πώς θα μπορούσε να συμμετέχει, και να δηλώνει ρητά πως επιθυμεί να συμμετέχει ουσιαστικά εδώ.) Πολύ σύντομα, θα επικοινωνήσουμε μαζί του για να διεκπεραιώσουμε την υπόλοιπη διαδικασία.

  • Για οποιαδήποτε επικοινωνία, μπορούμε να οργανώσουμε μια σειρά από on - line συναντήσεις, στο Chat δωμάτιο # MYaegean του δικτύου GRnet . Προς το παρόν, μπορείτε ελεύθερα να μιλάτε σε αυτό, ενώ για την ομάδα ανάπτυξης, θα προσπαθήσουμε να βρούμε πώς θα μπορεί να γίνει εύκολα κι εποικοδομητικά! Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη!

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πρόταση, απορία και επικοινωνία μπορείτε να αποστείλετε στο Email της ομάδας.
Ευχαριστούμε θερμά,
Ομάδα ανάπτυξης MYaegean

Πανεπιστήμιο Αιγαίου , MYaegean δραστηριότητα myaegean@aegean.gr

[ Επιστροφή ]



 

Μπορείτε να διαβάσετε για την προσπάθεια μέσα από ένα μικρό F.A.Q. (Συχνές Ερωτήσεις).
Για επικοινωνία και συμμετοχές: myaegean@aegean.gr

© Πανεπιστήμιο Αιγαίου | MYaegean team 2004-2005