http://my.aegean.gr e-Magazino
Αφιερώματα - Παρουσιάσεις

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Αφιερώματα - Παρουσιάσεις

«ε.ΜΜΕ.ίς» στο Διαδίκτυο - φοιτητική ηλεκτρονική εφημερίδα

«ε.ΜΜΕ.ίς» λογοτυποΜια μικρή και συνοπτική παρουσίαση της πραγματικά αξιόλογης και πολύ όμορφης «αδελφικής» προσπάθειας φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του «ε.ΜΜΕ.ίς», είναι μια μικρή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε μέσα από το MyAegean! Σύντομα ενδέχεται να προκύψουν όμορφες εξελίξεις κι εκπλήξεις, μέχρι τότε, ας ταξιδέψουμε πέρα από τα αιγαιακά νερά, στην όμορφη συμπρωτεύουσα, τη "μεγάλη φτωχομάνα", όπως λέει κι ένα τραγούδι!

Ήταν το καλοκαίρι του 2006 που μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος  Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ. αποφάσισε να ξεκινήσει το «ε.ΜΜΕ.ίς», μια μηνιαία  ηλεκτρονική εφημερίδα. Η ιδέα υπήρχε από τότε που βρισκόμασταν στο πρώτο έτος  της σχολής, χρειάστηκε όμως δύο χρόνια για να ωριμάσει και να έρθει το «πλήρωμα  του χρόνου», όπως λένε. Μέσα σΆ αυτό καλοκαίρι καταστρώθηκαν τα πρώτα σχέδια  και προσεγγίστηκαν ορισμένοι καθηγητές της σχολής που αντιμετώπιζαν θετικά το  εγχείρημα.

Η ανταπόκρισή τους ήταν άμεση. Μετά από τρεις μήνες «διαβουλεύσεων»  και αλλεπάλληλων συναντήσεων, ιδεών που συζητήθηκαν, τροποποιήθηκαν,  απορρίφθηκαν και συμφωνήθηκαν, η ιστοσελίδα στήθηκε και ανέβηκε στο Διαδίκτυο,  στον server του Τμήματος, τον Οκτώβριο του 2006. Οι συντάκτες,  λίγοι στην αρχή, αλλά με νεανική όρεξη και κέφι να κάνουν τη διαφορά  «κατέθεσαν» τα κείμενά τους και το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε.

Έκτοτε, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι. Η αρχικά μικρή συντακτική ομάδα άρχισε  να εμπλουτίζεται με ολοένα και γρηγορότερους ρυθμούς, ο αριθμός των θεμάτων να  αυξάνεται και η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας να ανεβαίνει. Προβλήματα φυσικά  υπήρχαν, αλλά το ίδιο και καλή διάθεση. Νέες ιδέες έπεφταν κάθε μήνα στο  τραπέζι για να γίνουν δεκτές ή όχι. Σύντομα, αναπτύχθηκε και η υπηρεσία  ηλεκτρονικής ειδοποίησης (newsletter), μέσω της οποίας  όποιος ενδιαφερόταν, μπορούσε να ενημερώνεται κάθε φορά που κυκλοφορούσε το  καινούριο μας τεύχος, καθώς και για τα κυριότερα θέματα που αυτό περιλάμβανε.

Σήμερα, οι μόνιμοι συντάκτες μαζί με τους συνεργάτες αριθμούν περί τα 25  άτομα. Παράλληλα, λειτουργούν Τμήματα Δημοσίων Σχέσεων και Τεχνικής  Υποστήριξης, όλα επανδρωμένα από φοιτητές, του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ  και όχι μόνο.

«ε.ΜΜΕ.ίς» logoΣτην ύλη του «ε.ΜΜΕ.ίς» μπορεί κανείς να βρει μια ευρεία θεματολογία: θέματα  καθημερινότητας και επικαιρότητας, καθώς και κοινωνικά ζητήματα, συνεντεύξεις,  διεθνή θέματα, πολιτιστικά, θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, αθλητικά,  φοιτητικά θέματα με έμφαση σε σπουδές και μεταπτυχιακά και σχόλια για  οτιδήποτε προβληματίζει τους συντάκτες. Μόνοι περιορισμοί ο σεβασμός της  προσωπικότητας, η αποφυγή προσωπικών επιθέσεων και συκοφαντίας και φυσικά η  αποστασιοποίηση και πλήρης ανεξαρτησία από κόμματα και παρατάξεις. Τυχόν λάθη  και παραλείψεις διορθώνονται άμεσα, πάντα σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές αρχές  της ακρίβειας και της υπευθυνότητας. Ένας από τους σκοπούς της δημιουργίας του «ε.ΜΜΕ.ίς» υπήρξε άλλωστε και η πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων που διδάσκονται  στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.

Τον  Οκτώβριο της περσινής χρονιάς το «ε.ΜΜΕ.ίς» έκλεισε ένα χρόνο και εμφανίστηκε με  ολοκαίνουριο design και νέες ενότητες.

http://pacific.jour.auth.gr/emmeis ή πολύ πιο απλά ΕΜΜΕΙΣ ή emmeis στο Google!

http://www.emmeis.blogspot.com και το blog του εΜΜΕις!

Αποστολή άρθρου από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο ««ε.ΜΜΕ.ίς» στο Διαδίκτυο - φοιτητική ηλεκτρονική εφημερίδα», http://my.aegean.gr/web/article2740.html από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine [ανακτήθηκε: 2018-06-25 19:33:13]