eMagazine_titleCover16_h47.png

Στήλη: Αφιερώματα - Παρουσιάσεις

Publisher: MyAegean ISSN: 2459-2692

aboutusWhatDo_emag

Σου αρέσει η ιδέα να αρθρογραφείς;

   Μάθε περισσότερα..


Από το μέλος TzortzinaB :

Γράφει η Γεωργία-Άννα Μπιτζανάκη:

human rights - ανθρώπινα δικαιώματαΜε τις επικρατούσες συνθήκες να μας κάνουν να νιώθουμε ότι περιβαλλόμαστε από ένα πρωτόγνωρο μοτίβο απ`ό,τι μέχρι σήμερα, με διεθνείς εξελίξεις που εμπεριέχουν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα αλλά και τη χώρα μας ειδικότερα και σε σχέση με τη γειτονική μας Τουρκία,  με διχασμένους πολίτες στο εσωτερικό της χώρας λόγω της τρέχουσας κατάστασης με τον COVID-19, με νέες τρομοκρατικές επιθέσεις θρησκευτικού κινήτρου όπως αυτή στη Βιέννη, διαρκείς μαρτυρίες για φαινόμενα ασυδοσίας και αυθαιρεσίες κρατικών λειτουργών ή δυνάμεων καταστολής, αλλά και αυξανόμενα περιστατικά βίας κάθε μορφής, η φετινή Διεθνής Ημέρα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων μοιάζει αφορμή πιο αναγκαία από ποτέ για να αναλογιστούμε την αδιασάλευτη παρακαταθήκη που έχουμε.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος inertia :

Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη - MyAegeanΝίκος Καζαντζάκης, συγγραφέας, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, κριτικός, μεταφραστής, φιλόσοφος, δημοσιογράφος, πολιτικός. Στις 18 Φεβρουαρίου του 1883 γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Νίκος Καζαντζάκης. Είναι ένας λογοτέχνης που, με το έργο του και την προσωπικότητά του δέσποσε μισό περίπου αιώνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο πρώτο τέταρτο του 20ού αιώνα η προσωπικότητα του Ν. Καζαντζάκη άρχισε να αναπτύσσεται, στο δεύτερο τέταρτο αυτή η προσωπικότητα έδειξε όλο της το δυναμισμό, όλη της τη δημιουργική πνοή και επιτέλεσε ένα έργο που αξίζει αναζήτηση και συζήτηση και τώρα, ακόμη 60 χρόνια μετά το θάνατό του, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο! Ο Ν. Καζαντζάκης είναι το παιδί της εποχής του, είναι η ηχώ όλων των σπουδαίων γεγονότων, όχι μόνο της ιστορίας της Ελλάδας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Είναι ο αιώνιος ταξιδευτής που ψάχνει πάντα να βρει κάτι καινούριο. Στη ζωή του, τη γεμάτη περιπέτειες, θαύμασε πολλούς ανθρώπους και κυρίως πολλές προσωπικότητες, μαθήτευσε σε όλα σχεδόν τα φιλοσοφικά και πολιτικά ρεύματα.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος skraou :

Δίκτυο Λέσβου ΗΛΕΚΤΡΟτου Στέλιου Κραουνάκη:

Τα δίκτυα προκύπτουν από την θέληση των ανθρώπων για αυτοδιάθεση και αλληλεγγύη. Αναζητούν ένα διαφορετικό τρόπο οργάνωσης της ζωής μας, ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος από συλλογικός.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος TzortzinaB :

Γράφει η Γεωργία-Αννα Μπιτζανάκη:

International Day for the Elimination of Violence against WomenΠολλά είναι αυτά που λέγονται για τις γυναίκες, πολλά θετικά και καυστικά σχόλια.. το σίγουρο είναι πως η βιαιότητα είτε μέσα από πράξεις είτε μέσα από λέξεις, δεν αξίζει σε κανένα άνθρωπο. Σήμερα, η 25η Νοεμβρίου έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά Της Βίας Ενάντια Στις Γυναίκες (International Day for the Elimination of Violence against Women). Καλό θα ήταν να προβληματιστούμε, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, γιατί αυτό αποτελεί ένα αγκάθι στην κοινωνία μας ακόμα κ εδώ στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο.
Με αφορμή την 25η Νοέμβρη: Τί είναι λοιπόν η έμφυλη βία;Σχετικό άρθρο-αφιέρωμα: Με αφορμή την 25η Νοέμβρη: Τί είναι λοιπόν η έμφυλη βία;
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος TzortzinaB :

Γράφει η Γεωργία-Αννα Μπιτζανάκη:

World Childrens Day - Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του ΠαιδιούΜετά την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ το 1959, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Convention on the Rights of the Child), που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989, αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο, νομικά δεσμευτικό, κώδικα δικαιωμάτων των παιδιών στην ιστορία και αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος tzou :

I Love Music - Αγαπώ τη μουσικήΟ εορτασμός της Ημέρας της Μουσικής (Fête de la Musique) που αναφέρεται επίσης και ως Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής αποτελεί μια πρωτοβουλία που καθιερώθηκε το 1982 στη Γαλλία και έκτοτε έχει εδραιωθεί ως θεσμός και εκτός των γαλλικών συνόρων σε δεκάδες χώρες και ακόμη περισσότερες πόλεις ανά τον κόσμο.
Πρόκειται για μια γιορτή η οποία στοχεύει να προάγει την έννοια της μουσικής, όπου ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν, αφιλοκερδώς, δημοτικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, δρόμους, σταθμούς κ.α., δίνοντας χιλιάδες συναυλίες δωρεάν για το κοινό.
Δημοσιοποίηση:

Συμβουλευτικός Σταθμός Πανεπιστημίο Αιγαίου - ΡόδοςΟ Συμβουλευτικός Σταθμός Ψυχολογικής Υποστήριξης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αιγαίου, είναι μια υπηρεσία, η οποία ιδρύθηκε με στόχο την παροχή βοήθειας και στήριξης των φοιτητών/φοιτητριών κατά τη διάρκεια των σπουδών, μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Συγκεκριμένα, δίνει αφενός τη δυνατότητα συμμετοχής σε ατομική και ομαδική συμβουλευτική και αφετέρου, σε πολιτισμικές και άλλες δραστηριότητες μαζί με άλλους φοιτητές της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος inertia :

Γράφει ο Γιάννης Αποστολόπουλος :

dpsd BEYOND student initiative - logo and textΜερικές ιδέες, που γεννιούνται αυθόρμητα, τείνουν να διατηρούν μια εκπληκτική δροσιά. Υπάρχουν άραγε στιγμές που μπορεί κάποιος να νιώθει συγκίνηση, αισιοδοξία κι έναν άσβηστο παλμό για δημιουργία, ιδίως στους δύσκολους αυτούς  καιρούς που ζούμε; Θαρρώ πως ναι... Και δεν είναι ένα ουτοπικό καταφύγιο μιας δονκιχωτικής ίσως ψυχής, αλλά ένα πλούσιο και γεμάτο εκπλήξεις μονοπάτι μιας συντροφιάς πολλών δημιουργικών και ανήσυχων ...ταξιδευτών.
Δημοσιοποίηση:

Ευρωπαϊκή Κάρτα ΝέωνΠρόκειται για μία εύχρηστη ατομική κάρτα, που απευθύνεται σε νέους  από 13-30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις, αλλά και την δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, καθώς και σε άλλες 40 χώρες στο εξωτερικό.
Δημοσιοποίηση:

EnerCities game myaegean press promoΌλοι μας γνωρίζουμε ότι η μελλοντική ενεργειακή μας πολιτική πρέπει να είναι διαφορετική από τη σημερινή. Νέες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πρέπει να αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα, η ενέργεια θα πρέπει να χρησιμοποιείται πιο αποδοτικά, και το μέλλον θα πρέπει να είναι χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Στις 3 Φεβρουαρίου 2010, η Ολλανδική Εταιρεία  ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών «Paladin Studios» λάνσαρε το παιχνίδι EnerCities. Πρόκειται για ένα online παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να οικοδομήσουν μια βιώσιμη πόλη.
Δημοσιοποίηση:

Πίθος (Pithos) - ΕΔΕΤ GRNETΟ «Πίθος» («Pithos») αποτελεί μια online υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα. Παρέχεται στα μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας και χρησιμοποιεί την υποδομή του HellasGrid. Η υπηρεσία αυτή παρέχει online αποθηκευτικό χώρο σε κάθε χρήστη για την αποθήκευση και ανάκτηση αρχείων.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος atarax :

Απίθανη ...Σποροανασκόπιση - SporeΓνωρίζω πολύ καλά ότι ο τίτλος είναι εντελώς ακαταλαβίστικος, ακόμα και για αυτούς που γνωρίζουν γιατί μιλάω, αλλά ο λόγος που γράφω με αυτόν τον τρόπο είναι ότι πριν από λίγο καιρό έπαιζα το πρώτο παιχνίδι μεταφρασμένο πλήρως στην Ελληνική γλώσσα. Το Spore. Ένα παιχνίδι από τους δημιουργούς του Sims που προσομοιώνει την ίδια τη ζωή.Δημοσιοποίηση:

Microsoft DreamSpark - πρόσβαση σε δωρεάν λογισμικό και μαθήματα e-learningH εταιρία λογισμικού Microsoft μέσω της νέας υπηρεσίας "Dreamspark" επιθυμεί να γνωστοποιήσει πως και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχουν πρόσβαση σε δωρεάν λογισμικό και μαθήματα e-learning που φιλοξενούνται στην εν λόγω πλατφόρμα.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος mpoU :

girls working on a laptopΣτο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013, υλοποιείται για τρίτη φορά η δράση «Δες την Ψηφιακά», επιδοτώντας την απόκτηση προσωπικών   φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους πρωτεύσαντες πρωτοετείς φοιτητές και   σπουδαστές που εισήχθησαν με τις Γενικές Εισαγωγικές Πανελλήνιες Εξετάσεις   του έτους 2008.Δημοσιοποίηση:

«ε.ΜΜΕ.ίς» λογοτυποΜια μικρή και συνοπτική παρουσίαση της πραγματικά αξιόλογης και πολύ όμορφης «αδελφικής» προσπάθειας φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του «ε.ΜΜΕ.ίς», είναι μια μικρή γεύση που μπορούμε να προσφέρουμε μέσα από το MyAegean! Σύντομα ενδέχεται να προκύψουν όμορφες εξελίξεις κι εκπλήξεις, μέχρι τότε, ας ταξιδέψουμε πέρα από τα αιγαιακά νερά, στην όμορφη συμπρωτεύουσα, τη "μεγάλη φτωχομάνα", όπως λέει κι ένα τραγούδι!Δημοσιοποίηση:


Επιλέξτε σελίδα από 2 σελίδες συνολικά..


Μπορείς να λαμβάνεις περισσότερα "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!