http://my.aegean.gr e-Magazino
Ανακοινώσεις MyAegean

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Ανακοινώσεις MyAegean

Εκδρομικές εκδηλώσεις στη Σύρο: Μια εναλλακτική δραστηριότητα από φοιτητές!

Τι άποψη έχετε για τις εκδρομές  στη φύση, τη φωτογράφιση γνήσιων φυσικών τοπίων, την ορειβασία και την  ποδηλασία, το πικνίκ θαυμάζοντας την φύση; Η ζωή δεν είναι μόνο καφετέριες και  έξοδοι σε μαγαζιά. Η φύση έχει πολλά να μας δώσει, και αυτό σκοπεύουν να  προωθήσουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την διοργάνωση μιας  τριήμερης δραστηριότητας στο νησί της Σύρου που θα διεξαχθεί στις 11- 13  Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία και ευθύνη της φοιτητικής ομάδας MyAegean.


Το τριήμερο αποτελεί τη συνέχεια  μιας σειράς εκδηλώσεων της φοιτητικής διαδικτυακής  πύλης ΜyAegean, οι οποίες αναφέρονται ως «ΜyAegean eXperience», και οι οποίες σχετίζονται με τη διεξαγωγή  δραστηριοτήτων που επιτρέπουν τη συνεργασία μεταξύ των φοιτητικών ομάδων που  αναπτύσσονται στα νησιά που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Σάμο, Σύρο,  Ρόδο, Χίο, Μυτιλήνη. Περισσότερα υπάρχουν στην ειδική σελίδα της κίνησης: http://my.aegean.gr/web/myaegean-experience.html


Ένα τριήμερο πεζοπορίας, ποδηλασίας και γνωριμίας με τον πολιτιστικό και  φυσικό πλούτο του νησιού!

Το πρόγραμμα του τριημέρου  περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες φυσιολατρικού και πολιτιστικού χαρακτήρα  όπως:

1) Πεζοπορία που  ξεκινάει από την Ερμούπολη, το κέντρο της Σύρου, περνά από την  περιοχή Δήλι όπου μπορούμε να θαυμάσουμε την  πόλη από ψηλά, το Ριχοπό, μικρό  οικισμό της Σύρου, τη Σπηλιά του Φερεκύδη (φιλόσοφος της αρχαίας Ελλάδας), το Πλατύ Βουνί, το χωριό Χαλανδριανοί, τον αρχαιολογικό χώρο στο Καστρί, καταλήγοντας στο Σαν Μιχάλη, οικισμό που βρίσκεται στη  βόρεια πλευρά της Σύρου. Στόχος της διαδρομής είναι η γνωριμία με μέρη εκτός Ερμούπολης  που αποτελούν στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

2) Ποδηλασία εντός της  Ερμούπολης από τη μία μεριά του λιμανιού ως την άλλη όπου βρίσκονται οι παλιές  φυλακές της Σύρου.

3) Επίσκεψη στον οικισμό της Άνω Σύρου, γενέτειρα του Μάρκου  Βαμβακάρη, όπου δεσπόζει η καθολική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που χτίστηκε  τη Μεσαιωνική Εποχή.

4) Ξενάγηση των  επισκεπτών στο θέατρο Απόλλων καθώς  και σε άλλα σημαντικά αξιοθέατα που βρίσκονται εντός της Ερμούπολης.

αφίσα εκδρομικού-πολιτιστικού 3μερου event στη Σύρο, Οκτώβριος 2008
http://my.aegean.gr/gallery/myaegean-experience/2008_SyrosEvent/Poster_eXperience_YAN-AP_NEW-3.jpg.html


Διαγωνισμός Φωτογραφίας με υπέροχα έπαθλα και ένα μοναδικό party!

Φυσικά, η επίσκεψη σε τόσο όμορφα  μέρη δεν μπορεί να μη συνοδευτεί και από φωτογραφίες που θα επιτρέψουν τη  μαγεία των τοπίων να απαθανατιστεί! Ένας Διαγωνισμός  Φωτογραφίας σε συνεργασία με το κατάστημα  οπτικών «Σ. Κοής» θα συνοδεύσει το υπέροχο αυτό «ταξίδι», σε μια ειδική  έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις ημέρες που θα ακολουθήσουν! Έπαθλο του  διαγωνισμού θα είναι ένα Σαββατοκύριακο στη Σύρο (δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο  και δωρεάν τα εισιτήρια πλοίου) εάν ο νικητής είναι εκτός Σύρου, ή ένα Σαββατοκύριακο  σε κάποιο άλλο νησί, για τον νικητή που είναι κάτοικος Σύρου.

Τέλος, ένα φοιτητικό πάρτυ, ανοιχτό για όλους, θα φιλοξενηθεί στο cafe-bar "Kimbara" το Σάββατο 11  Οκτωβρίου το βράδυ, όπου θα μας συνοδεύσουν με τις μουσικές τους επιλογές  μέλη των φοιτητικών ραδιοφωνικών ομάδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

αφίσα party στα πλαίσια του εκδρομικού-πολιτιστικού 3μερου event στη Σύρο, Οκτώβριος 2008
http://my.aegean.gr/gallery/myaegean-experience/2008_SyrosEvent/Poster_eXperience_PARTYkimbara_4.jpg.html

Όλοι οι συμμετέχοντες του  εκδρομικού αυτού event,  τα μέλη της φοιτητικής ομάδας "MyAegean"  και των συνεργαζόμενων φοιτητικών ομάδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε  να βιώσει μια μοναδική εμπειρία στο Αιγαίο και τις ομορφιές του! Όλοι οι  φοιτητές που θα έρθουν από τα άλλα νησιά θα φιλοξενηθούν σε συμφοιτητές τους,  ενώ είναι ευπρόσδεκτοι επίσης επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας (ή και του  εξωτερικού!)

Διαβάστε περισσότερες και αναλυτικότερες λεπτομέρειες για το event:
http://my.aegean.gr/web/ftopic-838-days0-orderasc-45.html#9427
http://forum.aegean.gr/viewtopic.php?f=103&t=2579&p=3284#p3281

banner promote MyAegean initiative - student community

 


Αποστολή άρθρου από μέλος estella.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο «Εκδρομικές εκδηλώσεις στη Σύρο: Μια εναλλακτική δραστηριότητα από φοιτητές!», http://my.aegean.gr/web/article2750.html από μέλος estella [ανακτήθηκε: 2018-04-26 19:34:58]