MyAegean eXperience! ~ "Inspire. Involve. Evolve."

Ζήστε την εμπειρία!

ομάδες
&
συμμετοχή
Student Teams - MyAegean + Aegean Uni
Student Teams - MyAegean + Aegean Uni
Student Teams - MyAegean + Aegean Uni

Η φοιτητική ομάδα MyAegean αποτελεί μια ανοιχτή συλλογικότητα, ένα δίκτυο ανθρώπων που δρουν με μεράκι και φαντασία για να πραγματοποιήσουν διάφορες ιδέες και πρωτοβουλίες, μέσα από το πρίσμα της "Αιγαιακής Συνείδησης" και με τρόπο που προσεγγίζει τη ρήση: "Think globally, act locally".

Συνειδητοποιώντας πως, ως φοιτητές και γενικότερα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Αιγαίου, πολλά πράγματα γίνονται αποκεντρωμένα ή "μοιράζονται" σε 5 6 νησιά, αυτό προσδίδει μια νέα δυναμική στις δράσεις αλλά και το συντονισμό κινήσεων.

Η ιδέα του "MyAegean eXperience" γεννήθηκε όταν ορισμένα παιδιά πρότειναν την πραγματοποίηση μιας σειράς δραστηριοτήτων, με προσανατολισμό κινήσεων εκτός του internet και της δικτυακής πύλης. Αυτές περιελάμβαναν εκδρομικές δραστηριότητες και συνεργασίες με ομάδες ποδηλατικές, φυσιολατρικές ή άλλες, που δραστηριοποιούνται στα νησιά του Πανεπιστημίου.

Μέσα από το πλαίσιο τέτοιων συνεργασιών και με την προθυμία και στήριξη από τις ομάδες αυτές, το MyAegean επεκτείνεται σε μια πιο πλούσια μορφή, μια ανοιχτή δομή στην οποία μπορεί να συμμετάσχει κανείς, με βάση τις δυνατότητές και τα ενδιαφέροντά του. Αυτό έρχεται σε πλήρη εναρμόνιση με την φιλοσοφία της προσπάθειας, μιας και δεν απαιτούνται τεχνικές γνώσεις η/υ για να συμμετέχει κάποιος, κάτι που πολλές φορές παρεξηγείτο, από ανθρώπους που πρωτο-γνώριζαν το MyAegean.


Μια μικρή συλλογή από φωτογραφίες του "eXperience" υπό τη μορφή ενός video-παρουσίασης ετοιμάστηκε πρόσφατα και ελπίζουμε μέσα από αυτό να μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας όμορφες και συγκινητικές στιγμές από εμπειρίες μας! Ρίξτε μια ματιά και ..."βουτήξτε" σε ένα σύντομο ταξίδι! :)

Download-Save Filedownload .FLV [88.3mb]
YouTube view on
YouTube
Vimeo view on
Vimeo
Facebook view on
Facebook
Blip.tv view on
blip.tv
MySpace view on
MySpace
DailyMotion view on
DailyMotion


Ωραία. Και τι μπορεί κάποιος να προσφέρει;

Κατ'αρχήν, μια βασική σκέψη στην όλη προσπάθεια είναι ο ανοιχτός νους και η πρόθεση για συνεργασία και γνωριμία με ενθουσιώδεις συμφοιτητές, νέους ανθρώπους.

Όλα κινούνται εθελοντικά και έτσι δεν υπάρχει ούτε χρηματικό όφελος ούτε μπορούμε να διασφαλίσουμε πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να δεσμευτεί σε μια διαδικασία, χωρίς να το επιθυμεί. Βασίζεται στο μεράκι και την καλή διάθεση του καθενός.

Μια βασική δραστηριότητα που ξεκίνησε και χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό το "eXperience" είναι η λεγόμενη "κίνηση ανταλλαγής φοιτητών" που πραγματοποιήθηκε μεταξύ φοιτητών Σάμου-Σύρου το Νοέμβριο του 2007 και μεταξύ Σύρου, Σάμου και Μυτιλήνης το Μάρτιο του 2008, κι ακολούθως μεταξύ Σύρου, Ρόδου, Μυτιλήνης και Σάμου τον Οκτώβριο του 2008. Η κίνηση αυτή, πιλοτικά λειτουργώντας απέφερε εκπληκτικές εντυπώσεις και συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό να γνωρίσουν όλοι οι συμμετέχοντες την καθημερινότητα συμφοιτητών τους αλλά και να γνωριστούν με νέα παιδιά και πανεπιστημιακές δραστηριότητες στα αντίστοιχα νησιά.

Τυχαίες εικόνες-στιγμιότυπα από το album "MyAegean eXperience" από την ΦωτοGallery!
(κάθε φορά στη σελίδα εμφανίζεται και διαφορετική εικόνα)

Μέσα από κινήσεις τέτοιας φύσεως, ενισχύεται το πνεύμα του "ζειν-σπουδάζειν" σε ένα ίδρυμα όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που δραστηριοποιείται σε γεωγραφικά απομακρυνσμένες μεταξύ τους μονάδες, με διαφοροποιήσεις από τη μια και ομοιότητες από την άλλη. Ανοίγουν νέοι ορίζοντες σε θέματα φοιτητικών και ακαδημαϊκών πρωτοβουλιών, ενισχύονται δεσμοί συνεργασίας και πολλά που αυθόρμητα μπορεί να προκύψουν ως ιδέες! Με τις εκδρομικές δραστηριότητες μεταξύ άλλων γνωρίζουν όλοι οι συμμετέχοντες τη φύση των νησιών του Αιγαίου, με μια ματιά ζωηρή και νεανική. Μέσα στο πλαίσιο αυτό μπορούν να ενταχθούν ίσως και έκτακτες ακαδημαϊκές δραστηριότητες (σεμινάρια, ημερίδες, διδασκαλία μαθημάτων, φεστιβάλ) διαμορφώνοντας ένα "μπουκέτο" πολύμορφων κινήσεων.


Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα ή να συμμετέχω κι εγώ;

Η συμμετοχή και υλοποίηση, όπως προαναφέρθηκε, κινείται σε εθελοντικά πλαίσια και προϋποθέτει όρεξη και καλή διάθεση για επικοινωνία και συνεργασία. Καθώς η ιδέα του "eXperience" είναι νέα ακόμη, βρίσκεται στο ξεκίνημά της και προσπαθούμε να καταγράψουμε εντυπώσεις αλλά και σχόλια-προτάσεις προκειμένου να τυποποιηθεί η διαδικασία κι να διευκολυνθούν όλα τα θέματα στο εγγύς μέλλον. Η ανάπτυξη δεσμών με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου και η μεταφορά εμπειρίας και επίλυση λειτουργικών ζητημάτων είναι μερικά από τα θέματα που μας απασχολούν, προκειμένου να λάβει η όλη κίνηση ένα πιο ουσιαστικό χαρακτήρα και αποδοτικότερα αποτελέσματα.

Καθώς ετοιμάζονται κάποιες συγκεκριμένες Φόρμες Δήλωσης Ενδιαφέροντος και Ερωτηματολόγια, προς το παρόν μπορείτε να μας στείλετε στο Email της Ομάδας: myaegean@aegean.gr με τίτλο "experience" και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί σας!

Ιδέες για το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί η ιδέα ή προτάσεις για συμμετοχές είναι παραπάνω από καλοδεχούμενες! Αν πιστεύετε πως έχετε δυνατότητες και "skills" που θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολύ στην όλη ιδέα, μη διστάσετε να μας το αναφέρετε!

Περισσότερα για... μελέτη!

Διαβάστε μερικά κείμενα-άρθρα που έχουν κατά καιρούς γραφτεί για το θεσμό του "MyAegean eXperience"!

- Φιλοξενήστε το My στο νησί σας! - MyAegean eXperience! [Forum-Συζητήσεις]

- MyAegean eXperience: Δραστηριότητα Σάμος 2007: Χρονικό του Διπλού Ουράνιου Τόξου [Απολογισμός -άρθρο]

- Ανάγκη για μια κοινή συνείδηση... [Αρθρο για τη φιλοσοφία όπου στηρίζεται το MyAegean]