http://my.aegean.gr e-Magazino
Πανεπιστήμιο

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Πανεπιστήμιο

«Συμπληρώνω Μηχανογραφικό» και Πανεπιστήμιο Αιγαίου

student studyingΤα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων έχουν πλέον ανακοινωθεί και ένα πλήθος χιλιάδων υποψηφίων πολύ σύντομα βρίσκονται σε ένα δρόμο επιλογής των σχολών και τμημάτων που τους ενδιαφέρουν με βάση τις δυνατότητες κι ευκαιρίες που τους έχουν προσφερθεί. Από τις 7 ως τις 20 Ιουλίου, σε ρυθμούς αναζήτησης!
Είναι η ώρα για τη συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων!


Χαμόγελα ή αμήχανες εκφράσεις, ανησυχία και προβληματισμός για το επόμενο βήμα, έρχονται να συνθέσουν ένα παζλ προσώπων. Προσώπων που «κουβαλούν» μαζί τους ευσεβείς πόθους των ιδίων μα και κοντινών τους προσώπων, φιλοδοξίες, αγωνίες και σίγουρα μα σίγουρα, μια τεράστια διαδρομή χρόνων, κόπων και σκληρής δουλειάς. Των πιο δροσερών και γλυκών αυτών εφηβικών χρόνων...

Στο σημείο αυτό, ενημερώνουμε τους υποψηφίους ότι τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2010 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: www.ypepth.gr/exams. Στην ίδια ιστοσελίδα οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις.


> Κατεβάστε το Μηχανογραφικό Δελτίο 2010 [PDF, 413kb] <


Μηχανογραφικό Δελτίο 2009

Το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας και το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Δημοσιευμάτων, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και φορείς του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα μικρό πρακτικό και σύντομο "οδηγό" προς νέους ενδιαφερόμενους και υποψηφίους, μας ενημερώνουν για μια σελίδα την οποία και μπορεί να βρει κανείς στο http://www.aegean.gr/mixanografiko και μέσω της οποίας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τα τμήματα που "ζουν" στην καρδιά του Αρχιπελάγους!

Μέσα από τα διλήμματα των ημερών, ενισχύοντας την αντίληψη στο Αιγαίο που διατρέχει το ίδρυμα, γνωρίζουμε τις ειδικότητες με μια ματιά κάνοντας μια βόλτα στις 6 πανεπιστημιουπόλεις και παίρνουμε μια μικρή γεύση από τη φοιτητική ζωή...


Τα διλήμματα των ημερών

Θα τελειώσω Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακά μετά από 6-7 χρόνια.
Ποια θα είναι η οικονομική κατάσταση τότε; · Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση; Το Δημόσιο ως πότε θα αντέξει να διορίζει; Τελικά πόσους γιατρούς, πολιτικούς μηχανικούς, φιλόλογους, δασκάλους. χρειαζόμαστε ως κοινωνία και ως οικονομία; Μήπως κάποια νέα αντικείμενα σπουδών μπορεί να μου δώσουν διέξοδο; Μήπως οι διαφαινόμενες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία και το περιβάλλον απαιτούν άλλο προφίλ σπουδών; Μήπως πρέπει οι σπουδές μου να μου δίνουν την ευελιξία να προσαρμόζομαι σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό περιβάλλον;


Η προσέγγιση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου...

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου επιχειρεί να απαντήσει στις προκλήσεις του μέλλοντος με ένα πλήθος νέων ειδικοτήτων και επαγγελμάτων. Η φιλοσοφία των προγραμμάτων σπουδών βασίζεται στη διεπιστημονική προσέγγιση. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε πολλαπλά επιστημονικά πεδία, γεγονός που τους καθιστά ευέλικτους αυριανούς επαγγελματίες και πιο ολοκληρωμένους μελλοντικούς ερευνητές.

Μερικά παραδείγματα:

  • Ο Μηχανικός Οικονομίας και Διοίκησης είναι Μηχανικός με ισχυρές βάσεις Οικονομολόγου
  • Ο απόφοιτος της Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, ενώ γνωρίζει άριστα εφαρμογές της πληροφορικής, αποτελεί και ειδικός σε θέματα τέχνης και πολιτισμού.
  • Ο Στατιστικός - Αναλογιστής είναι Μαθηματικός αλλά και Οικονομολόγος.
  • Ο Γεωγράφος και ο Περιβαλλοντολόγος είναι επιστήμονες της φύσης και της κοινωνίας.
  • Οι απόφοιτοι Μεσογειακών Σπουδών συνδυάζουν πολιτισμό και πολιτικές της Μεσογείου.

Με τα 30 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ανάλογα με τον συνδυασμό προπτυχιακών - μεταπτυχιακών σπουδών, ο καθένας επιλέγει μεταξύ, είτε της περαιτέρω εμβάθυνσης και εξειδίκευσης σε κάποιο πεδίο είτε του ευρύτερου συνδυασμού πολλαπλών διεπιστημονικών πεδίων.


Οι ειδικότητες με μια ματιά...

Για υποβοήθησή σας, ανατρέξτε στη σήμανση των κεντρικών γνωστικών αντικειμένων-κορμών, ως εξής:

[Περιβάλλον] Περιβάλλον [Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες] Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες
[Πολιτισμός] Πολιτισμός [Οικονομικές Επιστήμες] Οικονομικές Επιστήμες
[Πληροφορική] Πληροφορική [Επιστήμες Αγωγής] Επιστήμες Αγωγής
[Θετικές Επιστήμες] Θετικές Επιστήμες [Μηχανική] Μηχανική


Διεθνολόγος της Μεσογείου:

Οι απόφοιτοι διεθνών σπουδών είναι στελέχη που δραστηριοποιούνται στη σχέση μεταξύ χωρών, κρατών, πολιτισμών. Οι γνώσεις της γλώσσας, της πολιτικής, της οικονομίας της ιστορίας και της γενικότερης κουλτούρας των χωρών της Μεσογείου, προετοιμάζουν τα αυριανά στελέχη οργανισμών, επιχειρήσεων και κρατών, που θα υποστηρίξουν συνεργασίες στην λεκάνη της Μεσογείου.

[Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες] [Πολιτισμός] 1ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών


Κοινωνιολόγος:

Απώτερος σκοπός του, να προτείνει πρακτικές προσέγγισης και διαχείρισης διαφορετικών κοινωνικών ομάδων (γυναίκες, άνδρες, νέοι, τρίτη ηλικία, μαθητές, καταναλωτές, φτωχοί, μετανάστες κλπ). Είναι ο επιστήμονας που, με σύγχρονες πλέον πρακτικές, αξιοποιεί τις θεωρίες της κοινωνιολογίας για να ποσοτικοποιήσει και να ερμηνεύσει συμπεριφορές και κοινωνικά φαινόμενα.

[Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες] 1ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Κοινωνιολογίας


Κοινωνικός Ανθρωπολόγος - Ιστορικός:

Aν ο Ανθρωπολόγος μελετά την βιολογική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, ο Κοινωνικός Ανθρωπολόγος μελετά την ιστορική εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών και των πολιτισμών. Η γνώση της ιστορίας και του τρόπου με τον οποίο μεταβάλλονται οι κοινωνίες, τον καθιστά απαραίτητο στην προσαρμογή μας στη διεθνώς μεταβαλλόμενη και παγκοσμιοποιούμενη ανθρώπινη «κοινότητα».

[Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες] [Πολιτισμός] 1ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας


Παιδαγωγός Δάσκαλος:

Επιστήμονας και λειτουργός που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Με ισχυρό υπόβαθρο στην Ψυχολογία και τις Επιστήμες της Αγωγής, εκπαιδεύεται για να διδάσκει κατά ενότητα: Κοινωνικές, Ανθρωπιστικές, Θετικές Επιστήμες και Νέες Τεχνολογίες, Ελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία, Λαογραφία .

[Επιστήμες Αγωγής] 1ο & 2ο Επιστημονικό Πεδίο | Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης


Παιδαγωγός Νηπιαγωγός:

Ο επιστήμονας και λειτουργός που καλείται να διαμορφώσει και να πλάσει προσωπικότητες στην πολύ ευαίσθητη προσχολική ηλικία. Μαθαίνει να διεγείρει τα ενδιαφέροντα των παιδιών και να τους εμπεδώνει πρωτόγνωρες για αυτά αξίες και έννοιες. Πρόσθετο εφόδιο στην πρόκληση αυτή αποτελούν οι γνώσεις σχεδιασμού εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων.

[Επιστήμες Αγωγής] 1ο & 2ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού


Γεωγράφος:

Ο επιστήμονας που μελετά περιβαλλοντικά, κοινωνικό - οικονομικά, και άλλα σύνθετα προβλήματα, από το τοπικό μέχρι το παγκόσμιο επίπεδο με σύγχρονες ποσοτικές & ποιοτικές τεχνικές. Ανθρωπογεωγραφία, Οικολογία, Χωροθέτηση Οικονομικών Δραστηριοτήτων, Φαινόμενα Μετανάστευσης, Φυσικές Καταστροφές, Τουρισμός και Ανάπτυξη, Χωρική Στατιστική, Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS), Δορυφορικές Εικόνες και Διδακτική αποτελούν ενδεικτικά αντικείμενα κατάρτισης του σύγχρονου Γεωγράφου.

[Περιβάλλον] [Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες] [Πληροφορική] 2ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Γεωγραφίας


Περιβαλλοντολόγος:

Ο επιστήμονας που βρίσκεται ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Καλείται να προλαμβάνει, να διαγιγνώσκει και να προτείνει θεραπείες σε περιβαλλοντικά προβλήματα. Η προσέγγιση του περιβαλλοντολόγου είναι διεπιστημονική και καταρτίζεται σε ποικίλους τομείς όπως: επιστήμη των οικοσυστημάτων, μηχανική περιβάλλοντος, οικονομία, κοινωνιολογία, περιβαλλοντική αγωγή...

[Θετικές Επιστήμες] [Περιβάλλον] 2ο & 4ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Περιβάλλοντος


Μαθηματικός:

Ο επιστήμονας με τη σκέψη και τα εργαλεία, «θεμέλιο» των θετικών επιστημών. Η υπολογιστική δύναμη που παρέχει η πληροφορική του δίνει την δυνατότητα να μοντελοποιεί σύνθετα προβλήματα της μηχανικής και των θετικών επιστημών, ενώ παρέχει νέες δυνατότητες στην ερμηνεία φαινομένων που άπτονται των οικονομικών & κοινωνικών επιστημών.

[Θετικές Επιστήμες] [Επιστήμες Αγωγής] 2ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Μαθηματικών


Στατιστικός - Αναλογιστής:

Επιστήμονας απαραίτητος στην υποστήριξη λήψης αποφάσεων από Κυβερνήσεις, ασφαλιστικούς φορείς, εταιρίες επενδύσεων και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, επιδημιολόγους, περιβαλλοντολόγους, πολιτικά κόμματα κ.α. Η λήψη αποφάσεων βασίζεται πια σε εργαλεία που τους παρέχει η στατιστική επιστήμη για να προβλέψουν, με ασφάλεια, την επίπτωση που μπορεί να έχουν οι αποφάσεις τους, ή για να αξιολογήσουν τάσεις στην κοινωνία και το περιβάλλον.

[Θετικές Επιστήμες] [Οικονομικές Επιστήμες] 2ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών


Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής:

Ο επιστήμονας που σχεδιάζει και οργανώνει μηχανισμούς αξιοποίησης φυσικών πρώτων υλών, για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων καθορισμένης διατροφικής αξίας. Μέσα στο πλαίσιο της παγκόσμιας κρίσης υποσιτισμού (αλλά και υπερκαταναλωτισμού) καθώς και των διατροφικών σκανδάλων, ο Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής αποτελεί αλληλοσυμπληρούμενη  ειδικότητα με τον Διαιτολόγο και τον Τεχνολόγο Τροφίμων, με ιδιαίτερο όμως γνώρισμα την έμφαση στην ασφάλεια τροφίμων και στη γνώση των γεωπολιτικών και κοινωνικοοικονομικών διαστάσεων της Διατροφής.

[Μηχανική] [Περιβάλλον] 3ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής


Ωκεανογράφος - Ιχθυολόγος - Θαλάσσιος Περιβαλλοντολόγος:

Με δυο κατοχυρωμένες επαγγελματικές διεξόδους - αυτές του Ιχθυολόγου και του Περιβαλλοντο-λόγου, ΦΕΚ 315/2003 - το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας προσφέρει σπουδές που αποτελούν σύνθεση των θετικών επιστημών με πεδίο εφαρμογής το ιδιαίτερο περιβάλλον της θάλασσας. Το μοναδικό Τμήμα στην χώρα μας που εξειδικεύει επιστήμονες στο θαλάσσιο περιβάλλον στοχεύει στην σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

[Θετικές Επιστήμες] [Περιβάλλον] 2ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας


Πολιτισμικός Πληροφορικός:

Διαθέτει τις θεωρητικές γνώσεις για την καταγραφή, τεκμηρίωση και ανάδειξη πολιτισμικών δεδομένων και όψεων της πολιτισμικής κληρονομιάς, παράλληλα με τις θεωρητικές γνώσεις πληροφορικής, αλλά και τις δεξιότητες που αφορούν στη χρήση νέων τεχνολογιών πολιτισμικής προβολής: multimedia, animation, virtual reality, κ.ά. Οι απόφοιτοι του ΤΠΤΕ μπορούν να οργανώσουν και να διαχειριστούν δράσεις παραγωγής ψηφιακού πολιτισμικού περιεχομένου για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως Mουσεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εταιρείες παραγωγής multimedia εφαρμογών και ψηφιακού βίντεο.

[Πληροφορική] [Πολιτισμός] 1ο & 4ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας


Μηχανικός Πληροφορικής - Επικοινωνιακών Συστημάτων:

Ενδεικτικά ασχολείται με Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Τεχνολογία Λογισμικού, Γλώσσες Προγραμματισμού, Συστήματα Πολυμέσων, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Ηλεκτρονική Μάθηση, Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων, Βάσεις Δεδομένων...

[Πληροφορική] [Μηχανική] 2ο & 4ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικών & Επικοινωνιακών Συστημάτων


Επιστήμονας Διοίκησης (manager):

Η σύγχρονη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών αποτελεί πλέον επιστήμη. Εδώ καταρτίζονται στελέχη με γνώσεις διοίκησης και οργάνωσης επιχειρήσεων, διοίκησης τουρισμού, marketing, διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, διαχείριση αλυσίδας προμηθειών, λογιστικής - χρηματοοικονομικής, νέων τεχνολογιών...

[Οικονομικές Επιστήμες] 5ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων


Ναυτιλιακά (Οικονομολόγος):

Η ναυτιλία, οι μεταφορές και το διεθνές εμπόριο αποτελούν για τους Έλληνες το δυναμικότερο οικονομικό κλάδο με διεθνή παρουσία και ακτινοβολία. Η παγκοσμιοποίηση όμως της οικονομίας δημιουργεί νέες ανάγκες - νέες προκλήσεις για τους επιστήμονες του κλάδου. Οι ναυτιλιακές σπουδές διευρύνονται πια σε νέα αντικείμενα όπως τις αεροπορικές μεταφορές, logistics, διεθνείς χρηματαγορές, διαχείριση λιμένων και διακομιστηκών κέντρων,.

[Οικονομικές Επιστήμες] 5ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών


Μηχανικός Οικονομίας και Διοίκησης:

Ο μηχανικός της διαχείρισης μεγάλων έργων, είτε κατασκευαστικών είτε διαχείρισης επικοινωνιακών - πληροφοριακών υπηρεσιών. Αντιλαμβάνεται τις τεχνικές παραμέτρους των έργων και σχεδιάζει ή υλοποιεί, την οικονομική διαχείριση και τη διοίκησή των έργων αυτών.

[Μηχανική] [Οικονομικές Επιστήμες] 4ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης


Μηχανικός Σχεδίασης (Designer):

Ο αρχιτέκτονας προϊόντων. Ο μηχανικός δηλαδή που καλείται να συνδυάσει την αισθητική με τη λειτουργικότητα των προϊόντων. Μελετά την ανάγκη και προδιαγράφει το προϊόν (ή το σύστημα). Σχεδιάζει λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως: τα υλικά κατασκευής, τη διαδικασία παραγωγής, την οικονομική βιωσιμότητα, το marketing, τη λειτουργικότητα, την αισθητική...

[Πληροφορική] [Μηχανική] 4ο Επιστημονικό Πεδίο | Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και ΣυστημάτωνΟι Πανεπιστημιουπόλεις του Αιγαίου

Στο Αιγαίο, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την ομορφιά και την ποιότητα ζωής του νησιού...

  • πόλεις με ανθρώπινη κλίμακα
  • χαμηλό κόστος ζωής
  • ασφάλεια στην καθημερινότητα

Οδηγός πρωτοετών...

Για την διευκόλυνση των φοιτητών, κατά τον πρώτο καιρό προσαρμογής τους στο Πανεπιστήμιο, το Γραφείο Διασύνδεσης, Δ/νση Σπουδών & Φοιτητικής Μέριμνας και η Δ/νση Δημοσίων - Διεθνών Σχέσεων & Δημοσιευμάτων εκδίδει κάθε χρονιά ένα φιλικό οδηγό πληροφοριών για κάθε νησί.

Γίνε κι εσύ μέλος στο myAegean!

Οι "Οδηγοί Επιβίωσης Πρωτοετών" βρίσκονται και στην ειδική σελίδα-γνωριμίας με τις φοιτητικές ομάδες στο: http://my.aegean.gr/web/student-teams.html του MyAegean.

Μπες να δεις [online ανάγνωση] >>>


Εγγραφές πρωτοετών στο Αιγαίο.

Μια σελίδα με πληροφορίες για "τις πρώτες ημέρες των εγγραφών" για τη διευκόλυνση όλων των πρωτοετών φοιτητών εμπλουτίζεται κάθε χρονιά, όπως μπορείτε ενδεικτικά να δείτε, κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα:

Εγγραφές πρωτοετών στο Αιγαίο

Ορκωμοσία στο Αιγαίο...

Ένα ενδεικτικό βίντεο...

 


Φοιτητική Ζωή

Πολλές και ποικίλες δραστηριότητες εντός και εκτός των μαθημάτων και διαλέξεων λαμβάνουν χώρα στα 6 νησιά του ιδρύματος. Σημαντικό ρόλο παίζει το μεράκι και το ενεργό ενδιαφέρον των ίδιων των φοιτητών που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και συμμετέχουν σε αθλητικές, πολιτιστικές, φυσιολατρικές και άλλες δραστηριότητες εμπλουτίζοντας την καθημερινότητά τους, μαθαίνοντας νέα πράγματα αλλά και συνεισφέροντας δημιουργικά και δυναμικά στην όσμωση της πανεπιστημιακής κοινότητας με τις τοπικές κοινωνίες.

Μερικές ενδεικτικές σελίδες από ομάδες ή video-στιγμιότυπα (η λίστα δεν εξαντλείται σε αυτά μονάχα, και μπορείτε να βρείτε πολλά με απλές αναζητήσεις) ακολουθούν...


"Φύλλο Πορείας: Πανεπιστήμιο στη Μυτιλήνη"
(ντοκιμαντέρ-εργασία μαθήματος, προβλήθηκε και το Μάρτιο 2007 στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης)


Δραστηριότητες φυσιολατρικής και πολιτιστικής φύσεως μελών της ομάδας "MyAegean"
(σε συνεργασία με ποδηλατικές/περιηγητικές ομάδες και εκδηλώσεις στα πλαίσια φεστιβάλ σε Σύρο, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Ρόδο)


Θεατρική Ομάδα "ΠΡΟΒΑ"
(έδρα: Μυτιλήνη, παρουσίαση ομάδας και εκδηλώσεων-παραστάσεων)


Χορευτικός Σύλλογος "ΟΡΦΕΑΣ"
(έδρα: Μυτιλήνη, χορευτική παράσταση)


Χορευτική Ομάδα "Adagio"
(έδρα: Μυτιλήνη, στιγμιότυπο παράστασης στα πλαίσια του φεστιβάλ της "Πολιτιστικής Εβδομάδας 2009")


Στη Λέσβο επίσης δραστηριοποιείται και η Καταδυτική Ομάδα «Τρίτων» και πλήθος άλλων ομάδων ακόμη, όπως Κινηματογραφική Συμμορία, Φωτογραφική, αθλητικές ομάδες, όπως κι ο "Αιγαιακός Πανεπιστημιακός Αθλητισμός" που αποτελεί μέρος των παροχών του ιδρύματος (προφίλ στο my.aegean.gr με δημοσιευμένα άρθρα: Aegean-Uni-Sports-Centre). Πλήθος ομάδων υπάρχουν σε όλα τα νησιά, χωρίς να λησμονούμε και τις μουσικές ομάδες-γκρουπς!


Φοιτητική οργάνωση "AIESEC Αιγαίου"
(έδρα: Χίος, κλάδος της διεθνούς οργάνωσης - σύνθεση/σκετς με πτυχές δραστηριοτήτων της ομάδας)


Στιγμιότυπο από μουσική συναυλία-live στα πλαίσια του φεστιβάλ "Πολιτιστική Εβδομάδα 2009", παίζει μουσικό σχήμα από φοιτητές της Ρόδου, οι «Greek Accent»:


...βέβαια, και οι φοιτητές προγραμμάτων ERASMUS και άλλες ευκαιρίες ανταλλαγής φοιτητών αποτελούν μια ζωντανή δροσιστική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου! Ένα στιγμιότυπο από φοιτητές του προγράμματος MESPOM:


________
Η συλλογή των πληροφοριών & υλικού προέρχεται από τη σελίδα του aegean.gr/mixanografiko ενώ τον εμπλουτισμό με επιπλέον στοιχεία, επιλογή φωτογραφιών ή συνθέσεων καθώς και συλλογή-προσθήκη από video-στιγμιότυπα επιμελήθηκαν μέλη της συντακτικής ομάδας του MyAegean [φωτό εισαγωγής: MC Quinn, CC-licence]

Αποστολή άρθρου από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο ««Συμπληρώνω Μηχανογραφικό» και Πανεπιστήμιο Αιγαίου», http://my.aegean.gr/web/article2998.html από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine [ανακτήθηκε: 2018-05-22 10:05:03]