Φοιτητικές Ομάδες Πανεπιστημίου Αιγαίου


Islands - Units Aegean Uni

Η παρούσα σελίδα αποτελεί έναν χώρο στον οποίο μπορείτε να κάνετε μια πρώτη γνωριμία για όλες τις φοιτητικές ομάδες που δρουν στα νησιά του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αυτή τη στιγμή έχουμε καταχωρημένες 60 ενεργές φοιτητικές ομάδες, από στοιχεία που οι ίδιες έχουν προσφέρει. Καταχωρούμε επίσης και παλαιότερες, μή-ενεργές, διασώζοντας την πλούσια κληρονομιά τους, αν μας στείλουν πληροφορίες.

Φιλοδοξούμε στις σελίδες αυτές να βρουν οι φοιτητικές πρωτοβουλίες (τυπικές ή άτυπες) που γεννιούνται και ζουν στο Αιγαίο, το δικό τους χώρο έκφρασης στην κοινότητα!

Λήμνος

Φοιτητική Ομάδα Φωτογραφίας ΤΕΤΔ

Εξελίσσουμε τις γνώσεις μας γύρω από την φωτογραφία με συναντήσεις σε μορφή θεωριτικων και πρακτικών σεμιναριων. Στοχος μας ειναι η εξέλιξη μας πάνω στο αντικείμενο ,με την συμβολή όλων των μελών της ομάδας με τελικό προορισμό τις ετήσιες εκθέσεις στα φοιτητικά φεστιβάλ αλληλεγγύης και στις φοιτητικές εκφράσεις που διοργανώνει η σχολή μάς.

Έτος ϊδρυσης: 2012

Ιδρυτής: Τσαμάνδουρας Νίκος

Φοιτητική Ομάδα Ποδηλασίας ΤΕΤΔ - Wiil4Wheels (Fns W4W)

Διασκέδαση και άθληση με μόνη δέσμευση την αγάπη μας για το ποδήλατο, η ομάδα αυτή είναι από τις πρώτες του Τμήματος. Όταν φυσικά το επιτρέπει ο καιρός, παίρνουμε το ποδήλατο μας, συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί και εξερευνούμε το όμορφο νησί μας, τη Λήμνο.

 Έτος Ίδρυσης: 2012.

Ιδρυτές: Παπακωνσταντινάκης Δημήτρης - Δεντόπουλος Κώστας

Φοιτητική Ομάδα Basket ΤΕΤΔ

Η φοιτητική ομάδα μπάσκετ είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε φοιτητή θέλει να συμμετέχει .Συναντήσεις της ομάδα γίνονται συνήθως 2 φορές την εβδομάδα στο κλειστό γήπεδο της Λήμνου. Επίσης η ομάδα συμμετέχει στις φοιτητικές εκφράσεις με τουρνουά 3on3 καθώς και στο τουρνουά που γίνετε κάθε Ιούνιο στην Κουταλη Λήμνου.

Έτος Ίδρυσης: 2011

Ιδρυτής: Βαγγέλης Τζαγκαράκης

Φοιτητική Ομάδα Χορού ΤΕΤΔ - FNF(Fresh aNd Funky)

Η  φοιτητική ομάδα χορού δημιουργήθηκε το 2011 με πολύ προσπάθεια. Στην ομάδα συμμετέχουν φοιτητές  που έχουν ήδη γνώσεις στο χορό αλλά και φοιτητές  που επιθυμούν να μάθουν κάποιο είδος  χορού, όπως μπαλέτο, σύγχρονο,  hip hop, breaking, latin καθώς και παραδοσιακούς  χορούς. Η φοιτητική ομάδα χορού έχει συμμετάσχει στην 1,2,3 και 4 Φοιτητική  Έκφραση όπως επίσης και στο 1,2,3 Φεστιβάλ Αλληλεγγύης Λήμνου. Οι συναντήσεις της ομάδας πραγματοποιούνται 2 φορές την βδομάδα κυρίως Σαββατοκύριακα. Η ομάδα εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο και την απαρτίζουν φοιτητές από όλα τα έτη που ο χορός είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής τους.

Ιδρύτες: Καρατζά Νίκη - Ντάμαρης Θωμάς

Έτος Ίδρυσης: 2011

Φοιτητική Ομάδα Θεάτρου ΤΕΤΔ - FNoS (FNsOnStage)

Συμμετοχή στην 1η, 2η, 3η και 4ηΦοιτητική Έκφραση, με τα έργα "Αρχοντοχωριάτης" του Μολιέρου, "Μια στιγμή πριν" του Σέρτζι Μπελμπελ, "Οκτώ φωνές της σιωπής" και "Λίζα" του Ιωάννη Τομάζου αντίστοιχα, και στο 1ο Φοιτητικό Φεστιβάλ Αλληλεγγύης Λήμνου, με μονόπρακτα του σύγχρονου και του κλασσικού θεάτρου, στο 2ο με το έργο «Η Ανάκριση» του Πέτερ Βάις και στο 3ο με το "Μαγικό Κλειδί" της Κάρμεν Ρουγγέρη και το "Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας" των Ρήγα – Αποστόλου. Εκπροσώπηση του Τμήματος στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Σικελίας και στο 1ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που πραγματοποιήθηκε από το ίδρυμα Κακογιάννη στην Αρχαία Ολυμπία, με την αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη "Εκάβη". Οι συναντήσεις γίνονται δύο φορές την  εβδομάδα κατόπιν συνεννόησης με την υπόλοιπη ομάδα.

Έτος Ίδρυσης: 2011

Ιδρυτές: Στέλμος Σημαντηράκης, Λίνα Ζαφειρίου

Φοιτητική Ομάδα Εθελοντισμού ΤΕΤΔ - FNSteers (Fns Volunteers)

Μέλος μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε φοιτητής έχει τη διάθεση και το ενδιαφέρον να ασχοληθεί με δράσεις που αφορούν το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας σε γενικότερο πλαίσιο. Σκοπός της ομάδας είναι η παροχή βοήθειας σε οτιδήποτε χρειαστούν οι υπόλοιπες φοιτητικές ομάδες, η διοργάνωση και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις εθελοντικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Από το 2012 έως σήμερα κύρια δραστηριότητα της ομάδας αποτελεί η διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου bazaar , αρχικά ως ξεχωριστή εκδήλωση και εν συνεχεία στα πλαίσια του Φοιτητικού Φεστιβάλ Αλληλεγγύης. Μία δράση η οποία έχει καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό και καθίσταται πραγματική με δουλεία των φοιτητών. Τέλος σε οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε τον φοιτητικό σύλλογο είμαστε εκεί γιατί όπως λέμε και εμείς... united we stand devited we fall! Έτος Ίδρυσης: 2011

Ιδρυτής: Ελένη Συμεωνίδη

Φοιτητική Ομάδα Ποδοσφαίρου ΤΕΤΔ

Η φοιτητική ποδοσφαιρική ομάδα Λήμνου δημιουργήθηκε πριν 5 χρόνια από τους φοιτητές του τμήματος ως αποτέλεσμα της αγάπης τους για το ποδόσφαιρο. Στην ομάδα συμμετέχουν μόνο φοιτητές ανεξάρτητα με το αν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ή όχι ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει στην 2η, 3η και 4η Φοιτητική Έκφραση. Οι συναντήσεις γίνονται περίπου 1 φορά την εβδομάδα και οι φοιτητές είτε παίζουν μεταξύ τους έναν αγώνα ποδοσφαίρου είτε αγωνίζονται κόντρα στους Παλαίμαχους Λήμνου. Το κλίμα είναι αρκετά φιλικό και μέσω αυτής της ομάδας μας δίνεται η ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε και κυρίως να αθληθούμε.

Έτος Ίδρυσης: 2012

Ιδρυτής: Δημήτρης Παπακωνσταντινάκης

Φοιτητική Ομάδα Volley ΤΕΤΔ

Η φοιτητικη ομαδα βολει ιδρύθηκε με σκοπο οι φοιτητες να δραστηριοποιούνται με το αθλημα που τους ενδιαφερει καθως και να γυμναζονται. Οι προπονησεις γινονται συγκεκριμενες μερες την εβδομαδα στο κλειστο γηπεδο Μυρινας. Συμμετοχή στην 2η, 3η και 4η Φοιτητική Έκφραση με διοργάνωση τουρνουά beach volley 2vs2 μεταξύ ομάδων αποτελούμενες από φοιτητές αλλά και ντόπιους κατοίκους.

Φοιτητική Ομάδα Φιλοζωικής ΤΕΤΔ

Η Φιλοζωική Ομάδα Τ.Ε.Τ.Δ δημιουργήθηκε με σκοπό την στήριξη του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα. Μέχρι τώρα βοηθήσαμε στην κατασκευή ξύλινων κατοικιών για τα αδέσποτα και μέσω προβολής της ταινίας "Χάτσικο" συγκεντρώσαμε ένα χρηματικό ποσό το οποίο προσφέραμε στη Φιλοζωική. Επίσης, επισκεφτήκαμε τον χώρο και βγάλαμε βόλτα τα αδέσποτα, παίξαμε μαζί τους και βγάλαμε φωτογραφίες με τις οποίες βοηθήσαμε να προχωρήσουν οι υιοθεσίες αδέσποτων.

Έτος Ίδρυσης: 2014

Ιδρυτής: Γκεζέπης Κωνσταντίνος

Φοιτητική Ομάδα Αυτοάμυνας- FnD (Fighters aNd Defenders)

Έτος Ίδρυσης: 2016

Ιδρυτής: Καψή Ντένια

Φοιτητική Ομάδα Εικαστικών

H φοιτητική ομάδα εικαστικών ιδρύθηκε για να μπορούν να οι ίδιοι να εκφράζονται ελεύθερα! Παίρνει μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του φοιτητικού συλλόγου, βοηθά άλλες ομάδες,δημιουργεί ! Οι συναντήσεις γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και τα υλικά ήδη υπάρχουν. Απλά προσθέστε λίγη φαντασία.

Έτος Ίδρυσης:2015

Ιδρυτές: Δημητρης Βοσσος, Συλβια Μπρατση και Μαριαννα Καραμπινακη

Φοιτητική Ομάδα Βοτανικού Κήπου και Φοιτητικού Λαχανόκηπου ΤΕΤΔ

Ο Ιπποκρατικός Βοτανικός Κήπος Λήμνου είναι ο πρώτος Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έτος ίδρυσης το 2015 και ποικιλία 150 φυτών. Η ομάδα του βοτανικού κήπου είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα και την καθαριότητα του κήπου όταν κρίνεται απαραίτητο αλλά και για τη διοργάνωση επισκέψεων και σχετικών δραστηριοτήτων. Επίσης, η ομάδα δημιούργησε και φροντίζει δικό της λαχανόκηπο στην Μύρινα. Το επίσημο site του βοτανικού κήπου είναι lemnos-bg.aegean.gr

Έτος Ίδρυσης Ομάδα Βοτανικού Κήπου: 2014

Ιδρυτής: Παναγιώτης Μαλαμέλης

Έτος ϊδρυσης Φοιτητικού Λαχανόκηπου: 2016

Ιδρυτής: Γιώργος Φρούτης

Φοιτητική Ομάδα Μαγειρικής ΤΕΤΔ - The FnFood Word

Η Φοιτητική Ομάδα Μαγειρικής αποσκοπεί στην αμοιβαία συνεργασία των φοιτητών με σκοπό τη δημιουργία πολλών φαγητών τα οποία εν τέλη καταναλώνουν οι ίδιοι. Η ομάδα συμμετέχει σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου (και όχι μόνο) όπως η Φοιτητική Έκφραση όπου γίνεται παρουσίαση με την μορφή μπουφέ, των καλύτερων φαγητών κι επιδορπίων που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου αλλά και στο 3ο Φοιτητικό Φεστιβάλ Αλληλεγγύης. Δεν είναι απαραίτητη η μαγειρική γνώση για να συμμετέχει κάποιος στην ομάδα, καθώς η εκμάθηση της τέχνης αυτής και η διασκέδαση είναι μέσα στο πρόγραμμα. Χώρος συγκέντρωσης ομάδας: Κουζίνα Νοσοκομείου Λήμνου

Έτος Ίδρυσης: 2012

Ιδρυτής: Τιμούρ Αλί Όγλου

Φοιτητική Ομάδα Μουσικής ΤΕΤΔ

Η Φοιτητική Ομάδα Μουσικής δημιουργήθηκε με στόχο τόσο την έκφραση των «μουσικών ανησυχιών» μας όσο και τη διασκέδαση των συμφοιτητών μας αλλά και των μονίμων κατοίκων της Λήμνου. Αυτό πραγματοποιείται από τις συμμετοχές μας στο 1ο και 2ο Φοιτητικό Φεστιβάλ Αλληλεγγύης Λήμνου, τις Φοιτητικές Εκφράσεις που διοργανώνει ο σύλλογός μας, αλλά και άλλες εμφανίσεις μας στο νησί. Επειδή ακριβώς πιστεύουμε ότι δίχως μουσική ο κόσμος μας θα ήταν λίγο πιο μίζερος από όσο μπορεί να γίνει, προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα και να ξεπερνάμε τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στο μουσικό αυτό μονοπάτι που ακολουθούμε. Παρ'όλα αυτά η στήριξη του κόσμου που μας ακούει και μας χειροκροτεί είναι αυτό που μας δίνει τη δύναμη να ξεχνάμε τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν και να βρίσκουμε ένα περίεργα όμορφο χαμόγελο μέσα μας.

Έτος Ίδρυσης: 2013

Ιδρυτής: Φάνης Τυράκης

Φοιτητική Ομάδα Yoga ΤΕΤΔ H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

( αναμένεται επικαιροποίηση της περιγραφής της ομάδας )

Φοιτητική Ομάδα Basket Γυναικών ΤΕΤΔ H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

( αναμένεται επικαιροποίηση της περιγραφής της ομάδας )

Φοιτητική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών ΤΕΤΔ H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

( αναμένεται επικαιροποίηση της περιγραφής της ομάδας )

Φοιτητική Ομάδα Φιλοσοφίας ΤΕΤΔ H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

( αναμένεται επικαιροποίηση της περιγραφής της ομάδας )

Φοιτητική Ομάδα Κινηματογράφου ΤΕΤΔ H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

( αναμένεται επικαιροποίηση της περιγραφής της ομάδας )

Φοιτητική Ομάδα Δημοσιογραφίας και ΡαδιοφώνουΤΕΤΔ H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

( αναμένεται επικαιροποίηση της περιγραφής της ομάδας )

Φοιτητική Ομάδα Γυμναστικής ΤΕΤΔ H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

( αναμένεται επικαιροποίηση της περιγραφής της ομάδας )

Φοιτητική Ομάδα Ping-Pong H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

( αναμένεται επικαιροποίηση της περιγραφής της ομάδας )

Λείπει κάτι;

Αν από την παραπάνω λίστα έχεις προσέξει πως λείπει κάποια ομάδα ή πληροφορίες, ενημέρωσέ μας ώστε να επικαιροποιηθούν! :)

Βήμα-βήμα Οδηγίες για προσθήκη στοιχείων ομάδας »

Πρόσθεσε Ομάδα ή στείλε διορθώσεις »

Γράψε στο forum των Ομάδων Λήμνου »


Λέσβος

Φοιτητικός Ραδιοφωνικός Σταθμός «Lofos Radio»

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Lofos Radio» αποτελεί πρωτοβουλία μιας ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, Λέσβου. Η ραδιοφωνική ομάδα, γνωστή αλλιώς ως «Radio Lofos», άρχισε τη λειτουργία της μόλις τον Νοέμβριο του 2012 αλλά υπάρχει ήδη μεγάλη ευχαρίστηση και φιλοδοξία για το εγχείρημα. Ο σκοπός της ομάδας είναι η άμεση ψυχαγωγία και ενημέρωση όλου του ακαδημαϊκού κόσμου, και όχι μόνο αυτού. Στο πρόγραμμα του σταθμού υπάρχει θέση για οποιοδήποτε εκπομπή μουσικής, αλλά και οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγίας (και διασκέδασης), όπως επίσης υπάρχει θέση και για εκπομπές ενημερωτικού, ειδησεολογικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Επίσης, προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον διάφορες εκδηλώσεις για να μας γνωρίσετε, αλλά και να σας γνωρίσουμε, όπως επίσης διάφορα σεμινάρια και διαλέξεις πάνω στα συστήματα και τις εφαρμογές για την μετάδοση των εκπομπών.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες δεξιοτεχνίες για την παραγωγή και παρουσίαση εκπομπών, το μόνο που χρειάζεται είναι ενθουσιασμός και όρεξη. Συνεπώς η ομάδα είναι ανοιχτή για τον οποιοδήποτε φοιτητή που μπορεί να ενδιαφερθεί.

Κινηματογραφική Ομάδα

Σε αυτή την ομάδα θα διοργανώνουμε προβολές κάθε εβδομάδα με κλασικές ταινίες. Αν είστε λάτρης του ποιοτικού κινηματογράφου αυτή η ομάδα είναι για εσάς.

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε!

Θεατρική ομάδα «Πρόβα»

Οι εξαιρετικές παραστάσεις που ανέβαζαν πριν από μερικά χρόνια οι φοιτητές στα θεατράκια της Μυτιλήνης έδειξαν ότι αξίζει να οργανωθούν σε Σωματείο με καταστατικό. Έτσι δημιουργήθηκε η «Πρόβα», μια ομάδα με αρκετά μέλη που παρουσιάζει θεατρικά έργα σε πολύ ενδιαφέρουσες εκτελέσεις.

Η «Πρόβα» κάνει τις πρόβες της στο κτίριο «Χατζηγιάννη». Στην αρχή κάθε χρονιάς (Σεπτέμβρης-Οκτώβρης) γίνονται συχνές συναντήσεις και συζητήσεις για να αποφασιστεί το πρόγραμμα, δηλαδή το έργο που θα προετοιμαστεί και οι υπόλοιπες δραστηριότητες. Οι αρχάριοι στο θέατρο μαθαίνουν από τους πιο έμπειρους και όλοι μαζί προετοιμάζουν τα κοστούμια και τα σκηνικά του έργου. Μαθαίνουν μέσα από θεατρικά παιχνίδια και διάφορες τεχνικές, ενώ ανανεώνουν κάθε χρόνο το δυναμικό τους με πρωτοετείς και άλλους φοιτητές, που τους ενδιαφέρει το θέατρο. Παλιότερα δοκίμασαν με επιτυχία και θέατρο δρόμου. Η «Πρόβα» είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Φοιτητικών Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων που περιλαμβάνει ομάδες από όλη την Ελλάδα. Κάποια έργα έχουν ανεβάσει και σε φεστιβάλ στην Αθήνα.

Θεατρική ομάδα «Αυλαία»

Είμαστε μια φοιτητική ομάδα που μας αρέσει το θέατρο. Αρχίζουμε με θεατρικά παιχνίδια τα οποία μας βοηθάνε να εξοικειωθούμε καλύτερα μεταξύ μας και να γνωρίσουμε το θέατρο. Στη συνέχεια διαλέγουμε κάποιο θεατρικο έργο το οποίο θα ετοιμάσουμε για να παίξουμε παράσταση. Οποιοσδήποτε μπορεί να προτείνει κάποιο έργο. Δεν είναι ανάγκη να έχετε ασχοληθεί με το θέατρο, αρκεί να σας αρέσει.

Λέσχη Ανάγνωσης «42»

Η λέσχη ανάγνωσης «42» δημιουργήθηκε με σκοπό την ΑΛΛΑΓΗ από την ρουτίνα της καθημερινότητας με σκοπό την ελεύθερη έκφραση, ενασχόληση και αγάπη για το βιβλίο και όχι μόνο!!!. Η ενασχόληση μ’ ένα βιβλίο δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι μοναχικό!!!! Η ιδέα των Λεσχών Ανάγνωσης αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Το βιβλίο παρουσιάζεται σαν αντικείμενο συζήτησης μιας παρέας, μιας ομάδας. Το συναίσθημα που παραμένει μετά την ανάγνωση ενός βιβλίου εξωτερικεύεται.

ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ της ομάδας είναι να εισαχθούν στο βιβλίο και φοιτητές που δεν είχαν ιδιαίτερη επαφή στο παρελθόν, αλλά θα θελαν να δοκιμάσουν να ασχοληθούν τώρα!!!

Η επιλογή του βιβλίου καθορίζεται πάντα από την πλειοψηφία και μπορεί να είναι από μαγειρική, μουσική, ζωγραφική, Φωτογραφία, μυθιστόρημα, ποίηση και φιλοσοφία κλπ.

Συνήθως σε μια λέσχη ανάγνωσης οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα ανά 2 εβδομάδες η ανά μήνα άλλα αυτό θα καθορίζεται στην κάθε συνάντηση.

Χορευτικός Σύλλογος «Ορφέας»

Ο «Ορφέας» έχει αρκετά χρόνια λειτουργίας (από το 1992) και μεγάλη παράδοση στην οργάνωση και συμμετοχή σε χορευτικές εκδηλώσεις στα νησιά του Αιγαίου, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Πρόκειται για έναν οργανωμένο Σύλλογο με καταστατικό, ο οποίος ασχολείται κατά βάση με τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Στεγάζεται στο κτίριο «Χατζηγιάννη» και διαθέτει παραδοσιακές φορεσιές, που είναι απαραίτητες για τα χορευτικά. Οι συστηματικές συναντήσεις - πρόβες δίνουν την ευκαιρία σε φοιτητές που δεν γνωρίζουν χορούς να εξοικειωθούν με αυτούς και να γίνουν πλήρη μέλη του Συλλόγου. Όμως και εκείνοι που ήδη γνωρίζουν χορούς, μπορούν να βελτιωθούν, αφού διδάσκουν και διδάσκονται ταυτόχρονα από τα άλλα μέλη. Είναι μια από τις μεγαλύτερες σε αριθμό ενεργών μελών ομάδες.

Φοιτητικός Σύλλογος Κρητών Μυτιλήνης «Ερωτόκριτος»

Ο Φ.Σ.Κ.Μυτιλήνης «Ερωτόκριτος» ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό την συσπείρωση των Κρητικών φοιτητών και φίλων της Κρήτης.

Αυτή την στιγμή τα μέλη του προσπαθούν να τον διατηρούν όσο πιο ενεργό γίνεται και να αναβιώνουν ήθη και έθιμα της Κρήτης καθώς και να προσφέρουν και στον κοινωνικό τομέα. Κάθε χρόνο διοργανώνονται κρητικά παραδοσιακά γλέντια, καντάδες στους δρόμους της Μυτιλήνης ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα κρητικών χορών στο Χατζηγιάννειο κτήριο.

Ομάδα Αυτοάμυνας

Το 2013 ξεκίνησε ένα τμήμα που είχε ως μέριμνα την εκγύμναση των φοιτητών για την προετοιμασία εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας, μέσα από την πολεμική τέχνη του Chapkoon-Do. Το εγχείρημα ανέλαβε η Ειρήνη Τσότσου με τη συμπαράσταση και την επίβλεψη του γυμναστή Νίκου Μαστρογιαννόπουλου.

Προς το τέλος του πρώτου έτους -πλην της εκμάθησης τεχνικών άοπλης αυτοάμυνας, η ομάδα ησχολήθη και με τις αρχές της ένοπλης αυτοάμυνας. Το 2014 θέλοντας να δοθεί μια πιο παραδοσιακή πνοή προστίθεται η τεχνική του Zazen (σιωπηλό κάθισμα) -που ευρίσκεται σε όλες τις πολεμικές τέχνες και η χρήση παραδοσιακών όπλων (Κίνας και Ιαπωνίας).

Στόχο της ομάδος αποτελεί η γνωριμία με τον κόσμο των πολεμικών τεχνών και η επίδειξη κάποιων τεχνικών αυτοάμυνας. Σε καμιά περίπτωση το ένα δίωρο την εβδομάδα δεν αρκεί για να διδαχθεί ή να εξοικειωθεί κάποιος με το budo και τα χαρακτηριστικά του τμήματα.

Στο τμήμα προσέρχονται (Τρ. 6:30-8:30) φοιτητές αρχάριοι και φοιτητές που έχουν ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες.

Διευκρίνιση: Αν κάποιος ενδιαφέρεται μόνο για το τμήμα του διαλογισμού μπορεί να προσέρχεται μόνο σε αυτό.

Καταδυτική ομάδα «Τρίτων»

Ασχολούμενη κυρίως με τις καταδύσεις, η ομάδα αυτή αποτελείται από φοιτητές που είναι εκπαιδευμένοι ή αρχάριοι δύτες. Δεν παραδίδει μαθήματα κατάδυσης, καθώς αυτό δεν επιτρέπεται, αλλά συνεργάζεται με σχολή εκπαίδευσης, η οποία κάνει ειδικές τιμές για φοιτητές. Πρόκειται για ένα οργανωμένο Σωματείο (με καταστατικό) που υλοποιεί καταδυτικές δραστηριότητες με στόχο τη γνωριμία με το βυθό, τη δημιουργική αναψυχή αλλά και την προστασία του βυθού.

Τα μέλη της ομάδας συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα όπως η «Ωκεανογραφική περιβαλλοντική προκαταρκτική μελέτη υποθαλάσσιων περιοχών της Λέσβου για ανάπτυξη καταδυτικών πάρκων» του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας. Η φωτογράφηση του βυθού είναι μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες ασχολίες του «Τρίτωνα» ενώ οι καθαρισμοί βυθού που συχνά πραγματοποιούνται δείχνουν το ενδιαφέρον της ομάδας για τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Αστρονομική Ομάδα Μυτιλήνης

Η αστρονομική ομάδα δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, εν έτη 2009. Είναι μία ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σκοπός της είναι, η διάδοση και συζήτηση θεμάτων αστρονομίας, αστροφυσικής, κβαντομηχανικής και άλλων σχετικών τομέων, ώστε αυτά να γίνουν προσιτά σε κάθε φίλο του διαστήματος και ερασιτέχνες αστρονόμους.

Κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται προβολή αστρονομικού ντοκυμαντέρ, ομιλίες, συζήτηση και αμέσως μετά παρατήρηση με τηλεσκόπιο. Επίσης, έκτακτες παρατηρήσεις με τηλεσκόπιο γίνονται και όταν συμβαίνει κάποιο αστρονομικό φαινόμενο (όπως η διάβαση της αφροδίτης μπροστά από τον ήλιο το 2012, έκλειψη σελήνης, σύνοδος πλανητών κ.α.).

Μουσική Ομάδα Μυτιλήνης

teamphotopic

Η μουσική ομάδα αποτελείται από αρκετές μπάντες (επιμέρους ομάδες) που παίζουν rock, punk, reggae, metal και άλλα είδη μουσικής. Το μέγεθος της ομάδας δεν είναι σταθερό. Μπορεί να περιλαμβάνει 7-8 ενεργά μουσικά σχήματα, ενώ έχει φτάσει να φιλοξενεί και 17 μπάντες. Χωρίς να έχουν τυπικούς κανόνες λειτουργίες, οι επιμέρους ομάδες συναντώνται στην αρχή του χρόνου για να καθορίσουν το πρόγραμμα χρήσης του χώρου τους στο κτίριο «Χατζηγιάννη» (πρώτος όροφος). Κατά τ' άλλα, συναντώνται όλοι μαζί περίπου κάθε δύο μήνες για να διευθετήσουν οργανωτικά θέματα ή και συχνότερα, όταν ετοιμάζουν κάποια συναυλία. Οι συναυλίες γίνονται συνήθως στους χώρους του Πανεπιστημίου ή σε πλατείες της πόλης. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν συστηματικά και μάλιστα βρίσκονται σε δισκογραφική φάση. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην ομάδα, μπορείτε να τη γνωρίσετε σε μια από τις συναντήσεις και, αν μπορείτε να φτιάξετε άλλη μια μπάντα, ακόμα καλύτερα.

Ομάδα Κρουστών Μυτιλήνης

teamphotopic

Η Ομάδα Κρουστών Μυτιλήνης ξεκίνησε στα μέσα του 2011. Οι «μουσικές» της βασίζονται στη μεθοδολογία του καθηγητή Βασίλη Βασιλάτου, που κάνει μαθήματα 1 φορά το μήνα στην πόλη της Μυτιλήνης, ενώ η εμπέδωση των μουσικών γνώσεων και το «δέσιμο» της ομάδας στηρίζονται επιπλέον σε εβδομαδιαίες πρόβες που οργανώνουν τα μέλη της και διεξάγονται κατά κανόνα στην αίθουσα Χατζηγιάννη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η μουσική προσέγγιση του Βασίλη Βασιλάτου απευθύνεται τόσο σε άτομα με μουσικές γνώσεις όσο και χωρίς, ώστε να μπορεί να ενταχθεί στην ομάδα οποιοσδήποτε. Τα μαθήματα έχουν διάρκεια 4 ώρες περίπου και αντίτιμο 20 ευρώ και 10 ευρώ για τους προπτυχιακούς φοιτητές.

Ομάδα Φωτογραφίας

Η ομάδα αυτή ασχολείται με την τέχνη της φωτογραφίας και ειδικότερα με την ασπρόμαυρη φωτογραφία (προς το παρόν). Στεγάζεται σε χώρο της Φοιτητικής Λέσχης (στο Λόφο Πανεπιστημίου), ο οποίος είναι πλήρως εξοπλισμένος και φυσικά διαθέτει σκοτεινό θάλαμο. Με κάθε ευκαιρία, οργανώνει εκθέσεις φωτογραφίας. Μέσα από συζητήσεις κλειστού κύκλου επιμορφώνονται τα μέλη της, που μπορεί να είναι αρχάριοι ή έμπειροι στη φωτογραφία φοιτητές. Συχνά πραγματοποιούνται εκδρομές για την εξοικείωση με διάφορες τεχνικές και τη λήψη φωτογραφιών σε ειδικά θέματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ενασχόληση της ομάδας με την «πειραματική φωτογραφία», δηλαδή τη λήψη φωτογραφιών με αυτοσχέδιους μηχανισμούς (π.χ. σπιρτόκουτα).

Ομάδα Σύγχρονου Χορού Μυτιλήνης

teamphotopic

Ο Σύγχρονος χορός είναι παράλληλα και ένα ανοιχτό πεδίο έρευνας, διεύρυνσης και εξέλιξης της αντίληψης, της κινητικής νοημοσύνης, της προσωπικότητας. Ο Σύγχρονος χορός είναι ένα όνομα που δόθηκε στο σύνολο των διαφόρων χορευτικών φορμών του 20ού αιώνα. Αποτελείται από διάφορα συστήματα και μεθόδους τα οποία εξελίχθηκαν από το Μοντέρνο και Μεταμοντέρνο χορό. Πρόκειται για ένα από τα πιο εκφραστικά είδη χορού με μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο. Η φοιτητική ομάδα σύγχρονου χορού ξεκινάει για πρώτη χρονιά το ταξίδι της και είναι ανοιχτή στο να καλωσορίσει άτομα με όρεξη για δημιουργία, χωρίς να απαιτείται κάποια προηγούμενη γνώση. Σας περιμένουμε στο Κτίριο «Χατζηγιάννη» (οδός Πατριάρχου Γρηγορίου 13).

Αιγαιακός Πανεπιστημιακός Αθλητισμός

teamphotopic

Η πρωτοβουλία/τομέας αυτός αποτελεί την οργανωτική «ομπρέλα» όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη. Με όποιο άθλημα κι αν ενδιαφέρεστε να ασχοληθείτε (π.χ. τένις, ποδόσφαιρο, tae kwon do, στίβο, κολύμβηση, ξιφασκία, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, πινγκ-πονγκ) εδώ θα βρείτε ένα έτοιμο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και κάποιες ομάδες για να ενταχθείτε. Ορισμένες ομάδες έχουν διακριθεί σε πανελλήνια φοιτητικά πρωταθλήματα και άλλους αγώνες. Ο Νίκος Μαστρογιαννόπουλος, που είναι υπεύθυνος του τομέα, έχει φροντίσει να εξασφαλίσει τους κατάλληλους αθλητικούς χώρους στη Μυτιλήνη και να οργανώσει πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Ταυτόχρονα εκδίδει το ηλεκτρονικό περιοδικό «Αθληση και Υγεία» με εξαιρετικά χρήσιμα θέματα.

EGEA (Mytilene entity)Τοπικός κλάδος διεθνούς οργάνωσης

Το EGEA (European Geography Association for students and young geographers) είναι η πανευρωπαϊκή ένωση φοιτητών γεωγραφίας και νέων γεωγράφων. Ιδρύθηκε το 1987 και αποτελείται από ένα δίκτυο 90 τοπικών παρακλαδιών (οντοτήτων, entities) σε 36 ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνονται τέσσερα περιφερειακά και ένα ετήσιο συνέδριο κάθε χρόνο (που αποτελούν και το κατ' εξοχήν μέσο επικοινωνίας των μελών του EGEA) καθώς και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων όπως ανταλλαγές φοιτητών,εκπαιδευτικές  δραστηριότητες, εκδρομές, φιλοξενία φοιτητών και έκδοση εντύπων. Στις δραστηριότητες του  EGEA συμμετέχουν κυρίως φοιτητές και απόφοιτοι γεωγραφίας αλλά και άλλων συναφών περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιστημών, καθώς και νέοι που ενδιαφέρονται να εμπλακούν σε σχετικές με την γεωγραφία εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το EGEA Μυτιλήνης οργανώθηκε την άνοιξη του 2000 από φοιτητές του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε αριθμό συνεδρίων, ανταλλαγές φοιτητών, καθώς και άλλες δραστηριότητες. Οργανωτικά αποτελεί αυτόνομο κομμάτι του Συλλόγου φοιτητών του Τμήματος Γεωγραφίας, είναι όμως προφανές ότι οι δραστηριότητές του απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό.

Ποδηλατική ομάδα «ΡΟΔΕΣ» H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Ποδηλατική ομάδα φοιτητών Μυτιλήνης

Ομάδα Μοντέρνου Χορού «Da Fuckin` Dancing» H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

teamphotopic

Οι φοιτητές / φοιτήτριες που τον απαρτίζουν ασχολούνται με μοντέρνο και νεοκλασικό χορό, oriental, Rn'B και άλλα είδη, ανάλογα με τις γνώσεις των μελών της ομάδας. Η εκμάθηση των χορών γίνεται από τα ίδια τα μέλη της ομάδας. Νέα μέλη που δεν γνωρίζουν καθόλου χορό, αλλά έχουν μεράκι να μάθουν είναι ευπρόσδεκτα. Συχνά αναρτώνται ανακοινώσεις σε διάφορα σημεία του Πανεπιστημίου, οι οποίες ενημερώνουν για τις συναντήσεις και τα μαθήματα. Με κάθε ευκαιρία παρουσιάζουν προγράμματα στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ομάδα Μοντέρνου Χορού «Adagio» H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Η ομάδα «ΑDAGIO» πρωτοξεκίνησε σαν «Ομάδα Μοντέρνου χορού Adagio» ή αλλιώς «Adagio Dance Team» τον Φεβρουάριο του 2007 στο νησί της Μυτιλήνης. Ιδρύθηκε από 6 φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου οι οποίες ασχολήθηκαν κυρίως με τον μοντέρνο χορό (Modern Jazz). Στην πορεία όμως η ομάδα ασχολήθηκε και με άλλα είδη χορού όπως Hip-Hop, Locking, Popping, Latin, Contemporary, Break κ.α.

Αρχική ιδέα της ίδρυσης της ομάδας ήταν της Τέσης Ευελπίδου η οποία στόχευε στην δημιουργία μιας φοιτητικής ομάδας χορού μέσω της οποίας τα μέλη της να μπορούν να δημιουργούν και να εκφράζονται μέσω της μουσικής και της κίνησης. Για την ίδια «χορός» είναι η εικόνα της μουσικής και σύμφωνα με τα δικά της πιστεύω χωρίς τη μουσική η ζωή δεν θα είχε την ίδια εικόνα σήμερα. Αυτά ακριβώς προσπάθησε να περάσει μέσω του πάθους της για το χορό και στα μέλη της ομάδας, τα οποία κάθε χρόνο ολοένα και αυξάνονταν.

Το πάθος, το μεράκι και μαζί με αυτά και το όνομα της ομάδας άρχισαν να διαδίδονται και στον υπόλοιπο κόσμο της Μυτιλήνης μέσα από διοργανώσεις παραστάσεων, εκδηλώσεων και εμφανίσεων που πραγματοποιούνταν αρκετά συχνά σε κάθε γωνιά του νησιού της Λέσβου, όπου και έσπευδε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει τα χορευτικά σόου της ομάδας. Μέσα από όλα αυτά η «Adagio Dance Team» αναγνωρίσθηκε και αγαπήθηκε από την τοπική κοινωνία και τους φοιτητές του νησιού.

Σήμερα αποτελεί μία πετυχημένη, δημιουργική και ευχάριστη ομάδα η οποία προσθέτει το δικό της χρώμα στην κοινωνία της Μυτιλήνης. Η ζωντάνια, η ένταση και η δυναμικότητα των μελών της, χαρίζουν στην πόλη έναν άλλον τόνο. Αν αγαπάς το χορό και θέλεις και εσύ να ανήκεις στην παρέα μας σε περιμένουμε!

Για όσους θέλουν να συνεχίσουν το χορό και μετά τις σπουδές τους, η ομάδα Adagio υπάρχει και είναι ενεργή και στην Αθήνα. Εκεί θα την συναντήσει κανείς σαν «Adagio Crew Athens».

Φοιτητική Ομάδα Tango Μυτιλήνης H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

teamphotopic

Το αργεντίνικο tango ξεκίνησε το 1890 στο Buenos Aires και από τότε εξελίσσεται και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Χορεύεται σε ζευγάρια και βασίζεται στην επικοινωνία μεταξύ των δύο και την εναρμόνισή τους με τη μουσική. Το γεγονός ότι είναι αυτοσχεδιαστικός χορός τον κάνει πιο ιδιαίτερο.

Η Φοιτητική Ομάδα Tango Μυτιλήνης θέλει να φέρει σε επαφή νέα άτομα με το χώρο του tango. Δραστηριοποιείται στο Κτίριο «Χατζηγιάννη» (οδός Πατριάρχου Γρηγορίου 13), όπου μέσω σεμιναρίων και πρακτικής εξάσκησης μεταδίδονται οι απαραίτητες γνώσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση: Όρεξη και καλή διάθεση.

Κινηματογραφική Συμμορία H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Η κινηματογραφική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη, γνωστή και ως Κινηματογραφική Συμμορία. Η επιλογή των ταινιών που προβάλλονται κάθε Κυριακή στο αμφιθέατρο του κτιρίου Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου, γίνεται από το σύνολο των μελών της ομάδας στην εβδομαδιαία συνάντησή τους. Διαθέτει ένα αρχείο περίπου 150 ταινιών σε VHS, το οποίο αρχικά παραχωρήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Δανείζεται επίσης ταινίες από καθηγητές του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Επιπλέον, οργανώνει και παρουσιάζει κινηματογραφικά αφιερώματα σε συγκεκριμένους σκηνοθέτες ή θεματικές ενότητες καθώς και μικρά φεστιβάλ. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο φοιτητή, ανεξάρτητα από το έτος και το Τμήμα σπουδών.

Λείπει κάτι;

Αν από την παραπάνω λίστα έχεις προσέξει πως λείπει κάποια ομάδα ή πληροφορίες, ενημέρωσέ μας ώστε να επικαιροποιηθούν! :)

Βήμα-βήμα Οδηγίες για προσθήκη στοιχείων ομάδας »

Πρόσθεσε Ομάδα ή στείλε διορθώσεις »

Γράψε στο forum των Ομάδων Λέσβου »


Χίος

Ποδοσφαιρική ομάδα

teamphotopic

Η ομάδα ποδοσφαίρου ανήκει στον Αθλητικό Σύλλογο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης Χίου. Δημιουργήθηκε το 2001 και έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα της Β΄ τοπικής κατηγορίας Χίου. Ανακηρύχθηκε επίσης πρωταθλήτρια ομάδα στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2003. Είναι αναγνωρισμένη από την ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία). Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα στο Εθνικό Στάδιο Χίου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όσους φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

AIESEC in University of AegeanΤοπικός κλάδος διεθνούς οργάνωσης

Όλα ξεκίνησαν μετά το τέλος του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, από μια ομάδα νέων ανθρώπων αποφασισμένων, πως η διαπολιτισμική κατανόηση ήταν απαραίτητη για να αποφευχθούν αντίστοιχες διαμάχες όπως ήταν οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι.

Για αυτό στην AIESEC αγωνιζόμαστε για την επίτευξη της Ειρήνης και της Μεγιστοποίησης των Ανθρωπίνων Δυνατοτήτων.

Ο τρόπος που το καταφέρνουμε αυτό είναι μέσω την εμπιστοσύνης που δίνουμε στους νέους ανθρώπους καθώς πιστεύουμε ότι είναι το κλειδί για ένα καλύτερο μέλλον. Ακόμα πιστεύουμε ότι η Ηγετικότητα είναι η θεμελιώδης λύση και μπορεί να αναπτυχθεί σε όλους.

Οι ηγέτες που δημιουργούμε πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Να αποκτήσουν αυτογνωσία, δηλαδή να ξέρουν ποιες είναι οι προσωπικές τους αξίες, εστιάζουν στα δυνατά τους χαρακτηριστικά περισσότερο από ότι στα αρνητικά τους χαρακτηριστικά και ακολουθούν το πάθος τους. Να είναι πολίτες του κόσμου, δηλαδή να πιστεύουν στην ικανότητα τους να κάνουν μια διαφορά στον κόσμο, τους αρέσει να αναλαμβάνουν την ευθύνη για να βελτιώσουν τον κόσμο. Να ενδυναμώνουν τους άλλους, δηλαδή μπορούν να επικοινωνήσουν αποδοτικά σε διαφορετικά περιβάλλοντα, να αναπτύσσουν και να ενδυναμώνουν άλλους ανθρώπους και να συνεργάζονται με άλλους ανθρώπους με σκοπό να επιτύχουν έναν μεγαλύτερο από τον εαυτό τους σκοπό. Τέλος, να είναι προσηλωμένοι στην λύση ενός προβλήματος, δηλαδή να μπορούν να προσαρμόζονται και να δείχνουν ανθεκτικότητα μπροστά στις προκλήσεις, να μεταδίδουν θετική ενέργεια ώστε να να μπορέσουν να προχωρήσουν μπροστά σε εποχές αβεβαιότητας και να παίρνουν ρίσκα όποτε χρειάζεται.

Ουσιαστικά αυτό που κάνει η AIESEC είναι να επιτρέπει σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά μέσω πρακτικών εμπειριών μέσα σε περιβάλλοντα που σε προκαλούν. Αυτό γίνεται μέσω διαπολιτισμικών ανταλλαγών.

Τελικά ποιοι είμαστε; Η AIESEC είναι ένας παγκόσμιος, ανεξάρτητος, μην πολιτικός, μην κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος διοικείται αποκλειστικά από νέους. Η AIESEC δεν διακρίνει ούτε ανάλογα το φύλο ούτε τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου ατόμου, ούτε την εθνικότητα του ούτε την κοινωνική του προέλευση.

Οι αξίες μας είναι να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να δείχνουμε ακεραιότητα, να απολαμβάνουμε την συμμετοχή, να δρούμε βιώσιμα, να ενεργοποιούμε την ηγετικότητα και να υποστηρίζουμε την πολυπολιτισμικότητα.

ESTIEM (LG Chios)Τοπικός κλάδος διεθνούς οργάνωσης

Η ESTIEM (European STudents of Industrial Engineering and Management) είναι ένας μη κομματικός, μη θρησκευτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος έχει σαν στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των IEM students, καθώς και τη γνωστοποίηση της ειδικότητάς μας στην αγορά εργασίας και τη σύνδεσή μας με αυτή. Αποτελείται αποκλειστικά από φοιτητές για φοιτητές και δικτυώνεται σε 25 χώρες έχοντας μέχρι στιγμής 65 LGs (Local Groups).

Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης πρωτοασχολήθηκε με την ESTIEM το 2006, όταν 2 συμφοιτητές μας έδειξαν ενδιαφέρον γι' αυτό το διάσημο στην Ευρώπη οργανισμό.

Η ESTIEM προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στο εξωτερικό. Μπορείς να πας ανά πάσα στιγμή σε όποιο συνέδριο θέλεις, να ανταλλάξεις εμπειρίες, να συμμετέχεις σε διαγωνισμούς. Μπορείς επίσης να συμμετέχεις σε θερινά σχολεία, να κάνεις πρακτική άσκηση στο εξωτερικό και κυρίως να γνωρίσεις νέους ανθρώπους που θα έχουν το ίδιο αντικείμενο σπουδών με 'σένα και σκέφτονται όπως εσύ!

Θεατρική ομάδα «Φοιτητές της πλάκας» H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα «Φοιτητές της πλάκας» ξεκίνησε τη λειτουργία της το φθινόπωρο του 2013. Η πρώτη της επίσημη παράσταση ήταν το stand-up comedy «Homo...Σάπισες».

Ομάδα παραδοσιακών χορών Χίου H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Λείπει κάτι;

Αν από την παραπάνω λίστα έχεις προσέξει πως λείπει κάποια ομάδα ή πληροφορίες, ενημέρωσέ μας ώστε να επικαιροποιηθούν! :)

Βήμα-βήμα Οδηγίες για προσθήκη στοιχείων ομάδας »

Πρόσθεσε Ομάδα ή στείλε διορθώσεις »

Γράψε στο forum των Ομάδων Χίου »


Σάμος

Φοιτητικός Ραδιοφωνικός Σταθμός «Χώρος» 94,2 FM

Αν θέλετε η φωνή σας να ακουστεί στο ευρύ κοινό, ή απλά να μοιραστείτε τα μουσικά σας ενδιαφέροντα με τη φοιτητική κοινότητα, και όχι μόνο, μπορείτε να ζητήσετε από τα μέλη του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Σάμου να μπείτε στο πρόγραμμα εκπομπών. Και αν νομίζετε ότι πρέπει να είστε επαγγελματίας του είδους, κάνετε λάθος. Συχνά οι ραδιοφωνικές εκπομπές είναι πιο απολαυστικές όταν ένας ερασιτέχνης παρουσιάζει με αυθορμητισμό την προσωπική του οπτική για τα πράγματα. Αρκεί βέβαια να σέβεται το κοινό του. Σε κάθε περίπτωση, οι μουσικές επιλογές μπορεί να είναι ο κορμός της εκπομπής σας.

Ομάδα Latin Σάμου

teamphotopic

Η Ομάδα Latin Σάμου υπάρχει από το 2008. Τα μαθήματα γίνονται στο κτίριο της πρώην Εμπορικής Σχολής από φοιτητές οι οποίοι ασχολούνται με το Latin και οι χοροί που διδάσκονται είναι Rumba, Cha Cha, Jive, Samba, Salsa, Tango. Όσοι ενδιαφέρονται για το Latin είναι ευπρόσδεκτοι ανεξαρτήτως από την εμπειρία τους.

Oμάδα Ρομποτικής «AegeanRobotics»

teamphotopic

Η ομάδα Ρομποτικής «AegeanRobotics», του εργαστήριου Τεχνητής Νοημοσύνης & Στήριξης Αποφάσεων του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, λειτουργεί από την άνοιξη του 2013. Στόχος της είναι η διάδοση της ρομποτικής στο Πανεπιστήμιο μας, στη Σάμο και την εκπαίδευση γενικά. Οργανώνει σχολεία ρομποτικής, διαγωνισμούς και σεμινάρια και παίρνει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Swifters (Ομάδα λογισμικού Apple)

Η φοιτητική ομάδα Swifters έχει ως στόχο να γνωρίσει στους φοιτητές του Μ.Π.Ε.Σ. τις γλώσσες προγραμματισμού της Apple, Objective C και Swift. Για πρώτη φορά έφερε κοντά το Μ.Π.Ε.Σ. με την Apple μέσω του προγράμματος iOS Developer University Program, στο οποίο μπορούν να γίνουν μέλη όσοι διαθέτουν συσκευή iOS και ενδιαφέρονται να προγραμματίσουν πάνω σε αυτή. Η ομάδα δραστηριοποιείται και εμφανίζεται συχνά σε εκδηλώσεις του τμήματος κάνοντας μικρά σεμινάρια εκμάθησης Objective C και Swift, ενώ παρουσιάζει και τη δουλεία που έχει κάνει μέσα από τα project της και την δραστηριότητά της.

Αλγόριθμος της Γεύσης (Φοιτητική Λέσχη)

Αλγόριθμος - Το στέκι των φοιτητών

Ο αλγόριθμος είναι μια φοιτητική ομάδα στο νησί της Σάμου η οποία είναι ενεργή πάνω από 30 χρόνια. Πλέον λειτουργεί πάνω από το εστιατόριο της φοιτητικής εστίας. Πρόκειται για ένα αυτοδιαχειρισόμενο στέκι όπου πέρα από τον καθημερινό καφέ οργανώνει οποιουδήποτε είδους event από ένα απλό live στον χώρο της έως το πολυακουσμένο και πολυτραγουδημένο «Πάρτυ υποδοχής πρωτοετών».Ο αλγόριθμος παραμένει ανοιχτός καθημερινά από τις 12 έως όσο κρατάν τα μάτια μας. Λειτουργεί και παραμένει ζωντανός με την ενεργή συμμετοχή και οικονομική ενίσχυση της φοιτητικής κοινότητας.

Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού & Λογισμικού Ανοιxτού Κώδικα Πανεπιστημίου Αιγαίου

Όμιλος Παρατηρησιακής Αστρονομίας

Ο Όμιλος Παρατηρησιακής Αστρονομίας (Ο.Π.Α.) δημιουργήθηκε το 2006 από φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών που έπαιρναν, από μεράκι, τα βουνά και τα λαγκάδια, ψάχνοντας κατάλληλους χώρους για να παρατηρήσουν τα αστρονομικά φαινόμενα. Όταν συγκροτήθηκαν σε Σύλλογο (με καταστατικό) επέκτειναν τις δράσεις τους, οργανώνοντας μαθήματα αστρονομίας για φοιτητές και άλλους. Και αν τα «ανυποψίαστα» φαινόμενα έλκουν μόνο τα μέλη του Ομίλου που ενδιαφέρονται γι’ αυτά, σε περιπτώσεις εκλείψεων (Ηλίου, Σελήνης) η ομάδα οργανώνει ανοικτές εκδηλώσεις όπου συμμετέχει αρκετός κόσμος. Ο Όμιλος συμμετέχει επίσης σε προγράμματα, όπου γίνονται αναλύσεις φωτογραφιών ερασιτεχνών αστρονόμων από όλο τον κόσμο, οι οποίες μάλιστα δημοσιεύονται κάθε μήνα.

Αν είστε περίεργοι, λοιπόν, να μάθετε τι γίνεται έξω από τον πλανήτη μας, χωρίς μεγάλες προσδοκίες για ανακάλυψη ...UFO, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τον Όμιλο και να γίνετε ερασιτέχνες Αστρονόμοι.

Μουσική ομάδα Σάμου

Η Μουσική Ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Σάμο επαναλειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια και η παρουσία της στα φοιτητικά δρώμενα ολοένα και αυξάνεται. Σκοπός της είναι αφενός να δώσει στους φοιτητές που ασχολούνται με τη μουσική ένα χώρο και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να κάνουν πρόβες, αφετέρου να διοργανώσει ή να συμμετέχει σε πολιτιστικά δρώμενα εντός και εκτός πανεπιστημίου με τα μουσικά σχήματα που την απαρτίζουν. Το προβάδικο στο Σχολικό Συγκρότημα στο Μεσαίο Καρλόβασι μπορεί να καλύψει τις πρόβες ενός συγκροτήματος και είναι εξοπλισμένο με ενισχυτές κιθάρας, μπάσου, πλήκτρων, μικροφώνων και ένα σετ τύμπανα.

Υπάρχοντα μουσικά σχήματα ή φοιτητές που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιο σχήμα, είτε για ζωντανές εμφανίσεις είτε για μερικά τζαμαρίσματα στο προβάδικο, είναι ευπρόσδεκτοι στην ομάδα. Για να κλείσετε πρόβα, ζητήστε το τηλέφωνο ενός υπευθύνου στο mail της ομάδας. Για τις συναντήσεις στέλνονται πάντα e-mail από τη γραμματεία μερικές ημέρες πριν.

Ομάδα παραδοσιακών χορών Σάμου

Η χορευτική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Σάμου δημιουργήθηκε πριν από περίπου 8 χρόνια από μια παρέα φοιτητών. Αφορμή στάθηκε η αγάπη για τους παραδοσιακούς χορούς και η ανάγκη για την γνωριμία και τη δημιουργία σχέσεων φιλίας μεταξύ των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα και δραστηριότητες. Στόχος της ομάδας είναι η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από το χορό και το τραγούδι αλλά και η δημιουργική απασχόληση των φοιτητών στον ελεύθερο χρόνο τους. Η χορευτική ομάδα έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις, όπου έχει προσκληθεί από τον Δήμο, από άλλους συλλόγους της περιοχής και από πανεπιστημιακούς φορείς.

Ποδοσφαιρική ομάδα - ΑΠΣΦ ΣΘΕ

teamphotopic

O Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΑΠΣΦ ΣΘΕ) ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2003 με πρωτοβουλία φοιτητών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η ποδοσφαιρική ομάδα των φοιτητών έχει ενταχθεί πλήρως στην αθλητική κοινότητα της Σάμου καθώς συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα (Β’ κατηγορία) και μάλιστα με πολλές επιτυχίες. Έχοντας ως στόχο να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, η ομάδα έχει καταφέρει να ζει τους αγώνες ως διασκέδαση και να αποζημιώνει τους φιλάθλους και καλό θέαμα. Έτσι έχει κερδίσει την υποστήριξη των κατοίκων του Καρλοβάσου.

Τομέας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

teamphotopic

Ο τομέας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σας δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθείτε με αρκετές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας και τα αθλήματα (ατομικά ή ομαδικά) που προτιμάτε. Έχει σκοπό, επίσης, την εκπροσώπηση του Πανεπιστημίου, μέσω των αντιπροσωπευτικών ομάδων, στις Πανελλήνιες Πανεπιστημιακές διοργανώσεις, στην ετήσια Πολιτιστική εβδομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σε Ευρωπαϊκές ή Παγκόσμιες Πανεπιστημιάδες.

Στη Σάμο λειτουργούν τμήματα Κλασσικού Αθλητισμού, Ποδηλασίας, Αντισφαίρισης, Βόλεϊ και Μπάσκετ. Επιπλέον, υπάρχουν ομάδες Χορού, Σκάκι και Tae-Kwon-Do. Οι προπονήσεις στα ομαδικά αθλήματα διεξάγονται σε εβδομαδιαία βάση, 2-3 φορές, στο Κλειστό Γυμναστήριο και στο Δημοτικό Στάδιο Καρλοβασίου. Στα ατομικά αθλήματα χρησιμοποιούνται αίθουσες του Πανεπιστημίου και ιδιωτικές εγκαταστάσεις. Κατά καιρούς, φοιτητές της Σχολής έχουν συμμετάσχει σε αγώνες Κολύμβησης, Ανωμάλου Δρόμου και Χιονοδρομίες. Επίσης πολλοί φοιτητές συμμετέχουν με διάφορες ομάδες της περιοχής, στα τοπικά πρωταθλήματα του Νομού Σάμου.

IEEE Aegean Student BranchΤοπικός κλάδος διεθνούς οργάνωσης

Το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Institute of Electrical and Electronic Engineers) είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός επαγγελματικός οργανισμός με σκοπό την προώθηση της θεωρίας και των εφαρμογών της επιστήμης του Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού μηχανικού για την εξέλιξη του επαγγέλματος με γνώμονα την κοινωνική προσφορά. Στο ΙΕΕΕ είναι σήμερα εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 377.000 Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρονικοί μηχανικοί, επιστήμονες, φοιτητές και άλλοι επαγγελματίες σε περισσότερες από 150 χώρες, γεγονός που το καθιστά τη μεγαλύτερη τεχνολογική επαγγελματική κοινότητα στον κόσμο.

Παράγοντας το 30% της παγκόσμιας βιβλιογραφίας στους τομείς της επιστήμης, του Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού μηχανικού, και οργανώνοντας περισσότερα από 300 έγκυρα συνέδρια το χρόνο, το IEEE κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια ακαδημαϊκή δραστηριότητα.

Ως φοιτητές έχετε την δυνατότητα να γίνετε μέλη του φοιτητικού κλάδου(student branch) του ΙΕΕΕ. Τα student branches του ΙΕΕΕ αποτελούν υποδιαίρεση του ΙΕΕΕ και η δράση τους λαμβάνει χώρα στα Τεχνολογικά Πανεπιστήμια. Σκοπός τους είναι να παρέχουν στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, που ενδιαφέρονται για την επιστήμη του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Ηλεκτρονικού Μηχανικού ή συγγενείς επιστήμες, ευκαιρίες για ακαδημαϊκή, τεχνολογική και επαγγελματική εξέλιξη.

Στις δραστηριότητες που συνήθως διοργανώνουν οι φοιτητικοί κλάδοι περιλαμβάνονται:

- Διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων (workshops) και ομιλιών από διακεκριμένους επιστήμονες με σκοπό την επιμόρφωση και ενημέρωση των φοιτητών γύρω από θέματα που αφορούν την επιστήμη μας

- Διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών και επισκέψεων σε εταιρείες και ιδρύματα που ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη συγγενών επιστημονικών πεδίων.

- Συμμετοχή σε φοιτητικούς διαγωνισμούς υπό την αιγίδα του ΙΕΕΕ ή άλλων τεχνολογικών οργανισμών.

- Ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με τις δραστηριότητες του ΙΕΕΕ και τις δυνατότητες που τους παρέχονται από τον οργανισμό.

- Διοργάνωση διαγωνισμών και βραβείων με σκοπό την διάκριση της επιστημονικής ή εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Ποδηλατική ομάδα «Bike Club» H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Ποδηλατική ομάδα φοιτητών Σάμου

Λείπει κάτι;

Αν από την παραπάνω λίστα έχεις προσέξει πως λείπει κάποια ομάδα ή πληροφορίες, ενημέρωσέ μας ώστε να επικαιροποιηθούν! :)

Βήμα-βήμα Οδηγίες για προσθήκη στοιχείων ομάδας »

Πρόσθεσε Ομάδα ή στείλε διορθώσεις »

Γράψε στο forum των Ομάδων Σάμου »


Σύρος

Ποδηλατική Ομάδα Σύρου

Είμαστε η ποδηλατική ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Στόχος μας να γνωρίσουμε το νησί της Σύρου καθώς και τα γύρω νησιά με τον καλύτερο τρόπο ...που δεν είναι άλλος από το ποδήλατο φυσικά. Μπορεί να γίνει μέλος οποιοσδήποτε. Λόγω φόρτου εργασίας από τα μαθήματα, το πιο πιθανόν να πραγματοποιούνται εξορμήσεις τα σαββατοκύριακα οι οποίες και θα ανακοινώνονται στο e-mail της σχολής.

Μουσική ομάδα Σύρου

teamphotopic

Η μουσική ομάδα αποτελείται από αρκετές μπάντες (επιμέρους ομάδες) που παίζουν rock, punk, reggae, metal και άλλα είδη μουσικής. Το μέγεθος της ομάδας δεν είναι σταθερό. Μπορεί να περιλαμβάνει 7-8 ενεργά μουσικά σχήματα, ενώ έχει φτάσει να φιλοξενεί και 10 μπάντες. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αναζήτηση στέγης καθώς το παλιό studio έχει κλείσει. Όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές ελπίζουμε να έχει βρεθεί χώρος. Η ομάδα συναντιέται περίπου κάθε δύο μήνες για να διευθετήσουν οργανωτικά θέματα ή και συχνότερα, όταν ετοιμάζουν κάποια συναυλία σε συνεργασία με την ομάδα κυλικείου (δες παραπάνω). Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην ομάδα, μπορείτε να τη γνωρίσετε σε μια από τις συναντήσεις και αν μπορείτε να φτιάξετε άλλη μια μπάντα, ακόμα καλύτερα.

Θεατρική ομάδα «Υποκριτές»

Η ομάδα αποτελείται από φοιτητές από το 1ο έως το 4ο έτος του Τμήματος. Όπως λένε και τα μέλη της ομάδας «Σε όλους μας αρέσει το θέατρο. Σκοπός μας είναι να ανεβάζουμε έργα που γουστάρουμε και στόχος μας να δουλεύουμε όσο χρειάζεται για να βγάζουμε όμορφα αποτελέσματα. Προσκαλούμε άτομα που τους ενδιαφέρει η υποκριτική, η σκηνογραφία, δημιουργία θεατρικών ενδυμασιών, σκηνοθεσία, μουσική επένδυση μιας παράστασης καθώς και άλλα θέματα που σχετίζονται με το θέατρο. Οι συναντήσεις μας κανονίζονται σύμφωνα με τα προγράμματα των μελών (νέων και παλιών)».

Ομάδα κυλικείου «Στο πόδι»

teamphotopic

Το κυλικείο των φοιτητών είναι ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος πολλαπλών χρήσεων. Λειτουργεί ως καφετέρια ενώ γίνονται και party, συναυλίες, προβολές και πολλές άλλες δραστηριότητες. Το πρόγραμμα λειτουργίας βγαίνει στην αρχή του κάθε εξαμήνου. Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και ο ραδιοφωνικός σταθμός. Η ομάδα διαχείρισης συναντιέται κάθε βδομάδα για να συζητήσει θέματα που έχουν ανακύψει και να οργανώσει τα events της επόμενης βδομάδας.

Κινηματογραφική ομάδα Σύρου

teamphotopic

Είμαστε μια ομάδα φοιτητών/τριών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων με κοινή αγάπη για το κινηματογράφο.

Στόχοι μας είναι να προωθήσουμε την ενεργή ενασχόληση των φοιτητών-τριών με το σινεμά παρουσιάζοντας ταινίες που συνήθως παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό, την συζήτηση για ταινίες καθώς και την σύνδεση με μαθήματα του τμήματος που έχουν σχέση με το κινηματογράφο. Επίσης θέλουμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια ανοίγματος του Πανεπιστημίου στην κοινωνία της Σύρου.

Πραγματοποιούμε δημόσιες και δωρεάν προβολές κάθε δεύτερη Τρίτη στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου, παρουσιάζοντας κείμενα με κριτικές τις ομάδας για τις αντίστοιχες ταινίες, ενώ δημιουργούμε και τυπώνουμε αφίσες που διαφημίζουν τις προβολές.

Φοιτητικός Ραδιοφωνικός Σταθμός «Δε Μπλακ Σιπ» H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Η ραδιοφωνική ομάδα του τμήματος λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με επιτυχία και αποτελεί καρπό της συνεργασίας των φοιτητών. Σκοποί της ομάδας είναι η ενημέρωση και η ψυχαγωγία των ακροατών, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η ανάπτυξη του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου μελών και ακροατών. Ο ραδιοφωνικός σταθμός βρίσκεται στον χώρο του κυλικείου της Σχολής και εκπέμπει σε όλη την Ερμούπολη καθημερινά μέχρι τις 12 το βράδυ. Μεταξύ άλλων επιδιώκεται η σύνδεση του με το Internet ώστε να εκπέμπει και μέσω αυτού. Κάθε φοιτητής που επιθυμεί να γίνει μέλος της ραδιοφωνικής ομάδας του Πανεπιστημίου θα πρέπει να παρευρεθεί σε γενική συνέλευση της ομάδας ή να ζητήσει εκπομπή από τον υπεύθυνο προγράμματος του σταθμού. Με την έναρξη της νέας χρόνιας θα γίνει συνέλευση για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Χορευτική ομάδα Σύρου H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

teamphotopic

Η ομάδα χορού έχει ως σκοπό την διοργάνωση χορευτικών δρώμενων και ασχολείται κατά βάση με τον μοντέρνο χορό. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα πραγματοποιείται συνάντηση των μελών και αντίστοιχα πρόβες, εφόσον έχει στηθεί το concept της παρουσίασης. Οι συστηματικές συναντήσεις – πρόβες δίνουν την ευκαιρία σε φοιτητές που δεν γνωρίζουν χορούς να εξοικειωθούν με αυτούς και να γίνουν πλήρη μέλη της ομάδας. Όμως και εκείνοι που ήδη γνωρίζουν χορούς, μπορούν να βελτιωθούν, αφού διδάσκουν και διδάσκονται ταυτόχρονα από τα μέλη. Επειδή οι συμμετοχές είναι περιορισμένες τηρείται κατάλογος παρουσιών. Στην οργάνωση, τη λειτουργία και τη δημιουργία της παρουσίασης συμμετέχουν όλα τα μέλη.

Οικολογική-Περιβαλλοντική ομάδα H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Η οικολογική ομάδα είναι μια νεοσύστατη ομάδα, αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.
Στόχοι της ομάδας είναι:
- Δημιουργία και καθιέρωση ενός συστήματος ανακύκλωσης στη Σύρο με τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης για όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά (π.χ χαρτί, πλαστικό, γυαλί κ.α)
- Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των κατοίκων της Σύρου με σκοπό την ενεργοποίηση καισυμμετοχή τους στην ανακύκλωση αλλά και στη διαχείριση άλλων περιβαλλοντικών προβλημάτων που υπάρχουν στο νησί.
- Επικοινωνία και συνεργασία με άλλες παρόμοιες ομάδες έτσι ώστε να μοιράζονται οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι νέες ιδέες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας.
- Η πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε είδους περιβαλλοντικής ζημιάς από κάθε πιθανή περιβαλλοντική υποβάθμιση ή βλάβη.
- Η προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Βασική επιδίωξη της ομάδας είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φοιτητών και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

DPSD Beyond H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Το beyond, είναι μια ανεξάρτητη και αυτοδιαχειριζόμενη πρωτοβουλία των φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του πανεπιστημίου Αιγαίου. Σαν στόχο έχει την ενδυνάμωση των γνωστικών πεδίων της φοιτητικής κοινότητας της Σύρου, γύρω από θέματα της ευρύτερης έννοιας του σχεδιασμού μέσω εναλλακτικών μορφών διδασκαλίας και συμμετοχικότητας, με τους φοιτητές σε ενεργούς ρόλους.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας επιτυγχάνεται μέσα από αυτό που ονομάζεται «εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας». Αυτές είναι οι φοιτητικές διαλέξεις, ομιλίες προσκεκλημένων επαγγελματιών διαφόρων κλάδων του design, workshops και masterclasses. Οι δράσεις αυτές εκκινούνται, οργανώνονται και διεκπεραιώνονται από φοιτητές.

Όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας είναι ευπρόσδεκτα να συμμετάσχουν με όποιο τρόπο τους παρέχεται από την πρωτοβουλία ή με όποιο τρόπο επιθυμούν εκείνοι. Φοιτητές, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί και καθηγητές μπορούν να συμμετάσχουν - αυτό άλλωστε είναι μια ιδέα που το beyond θέλει να κάνει πράξη, τη σύμπνοια όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας με γνώμονα τη γνώση.

Λείπει κάτι;

Αν από την παραπάνω λίστα έχεις προσέξει πως λείπει κάποια ομάδα ή πληροφορίες, ενημέρωσέ μας ώστε να επικαιροποιηθούν! :)

Βήμα-βήμα Οδηγίες για προσθήκη στοιχείων ομάδας »

Πρόσθεσε Ομάδα ή στείλε διορθώσεις »

Γράψε στο forum των Ομάδων Σύρου »


Ρόδος

Φοιτητικός Ραδιοφωνικός Σταθμός «Escàpula»

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Escàpula» ξεκίνησε το 2011 να εκπέμπει ζωντανά μέσω διαδικτύου με εκπομπές αγκαλιάζοντας κάθε μουσικό είδος και γούστο. Με μεράκι αμείωτο, συνεχίζοντας την παράδοση της παλαιότερης ραδιοφωνικής ομάδας που λειτουργούσε στο νησί, μα ξεκινώντας εκ νέου το 'ταξίδι' του, φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ζωντανή παρουσία εντός και εκτός του πανεπιστημίου!

Θεατρική Ομάδα

Στόχος είναι η δημιουργία ενός προγράμματος που θα περιέχει πολλές θεατρικές ασκήσεις, άφθονο θεατρικό παιχνίδι, αλλά και αν τα καταφέρουμε να ανεβάσουμε μια θεατρική παράσταση... γιατί, χωρίς σανίδι και χειροκρότημα τι στο καλό ψώνια είμαστε;

Γι αυτό λοιπόν σε περιμένουμε πάντα με φόρμα για να μοιραστούμε όλες αυτές τις εμπειρίες μαζί σου. Δεν δαγκώνουμε μη φοβάσαι..!

Ομάδα Λάτιν Χορού

Οι τυπικοί χοροί Latin, το cha-cha-cha, η rumba, η samba, το mambo, το merengue, η bachata. Μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή αρχή για κάποιους από αυτούς τους χορούς. Αν σας αρέσει ο χορός ή ακόμα αν είστε περίεργοι ελάτε στις συναντήσεις μας. Φορμίτσες, αθλητικά και πολύ όρεξη χρειάζεται να φέρετε μαζί σας. Σίγουρα πάντως θα γυμναστούμε διασκεδάζοντας..!

Κινηματογραφική Ομάδα

Κίνηση + Γραφή = Κινηματογράφος ή αλλιώς 7η τέχνη. Η κινηματογραφική ομάδα δραστηριοποιείται οργανώνοντας προβολές, αφιερώματα σε συγκεκριμένους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεματικές ενότητες. Στόχοι της ομάδας αυτής είναι η προώθηση του κινηματογράφου ως μορφής τέχνης, η ανάλυση του από περισσότερες οπτικές γωνίες καθώς και η ευαισθητοποίηση των θεατών πάνω σε ζητήματα που απασχολούν τους ίδιους και την κοινωνία.
Η ομάδα είναι ανοιχτή προς όλους τους φοιτητές και όχι μόνο. Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε!

Φωτογραφική Ομάδα

Η Φωτογραφική Ομάδα ΣΑΕ δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο του πανεπιστημίου από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Με συναντήσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο, τα μέλη της καλλιεργούν την αγάπη τους για φωτογραφία και κινητοποιούνται στο χώρο της ιδιαίτερης αυτής τέχνης. Η ομάδα συνέβαλλε ήδη με μία έκθεση, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, και σχεδιάζει μία ακόμη για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ, τον Ιούνιο του 2013.

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για τη Φωτογραφική Ομάδα και αξιοποίησε το ταλέντο σου στη φωτογραφία και την αποτύπωση στιγμών και σκηνών που μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο, τη Τέχνη που είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αναμνήσεις...

Ομάδα Αυτοάμυνας

Διδαχή αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών, μίξη πολλών δαιφορετικών τεχνικών.

Ομάδα Καλαθοσφαίρισης

Η Ομάδα Καλαθοσφαίρισης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, με πρωτοβουλία ενδιαφερόμενων φοιτητών. Την περίοδο 2013-2014, με τη συνδρομή της Επιτροπής Αθλητικών Υποθέσεων της ΣΑΕ, εκπροσώπησε τη Σχολή στο 3ο Ανοικτό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης, που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου. Στην ομάδα συμμετέχουν φοιτητές κάθε κύκλου σπουδών, μέλη του διοικητικού και διδακτικού προσωπικού αλλά και συνεργάτες της ΣΑΕ.

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 εξασφαλίστηκε για την προπόνηση της ομάδας η χρήση του «Βενετόκλειου» κλειστού γηπέδου και, συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα 14:00-15:30.

Προς το παρόν λειτουργεί μόνο ανδρική ομάδα, καθώς δεν έχει συγκεντρωθεί ικανός αριθμός γυναικών, αλλά τη συγκεκριμένη ώρα και ημέρα είναι ευπρόσδεκτες όσες αθλήτριες επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του γηπέδου.

Ομάδα Παραδοσιακών Χορών

Η Ομάδα Παραδοσιακών Χορών είναι μια ομάδα που έχει στοχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας παράδοσης, την προβολή των ηθών και των εθίμων, καθώς και να μεταδόσει στους φοιτητές/-τριες την αγάπη για τους παραδοσιακούς χορούς και το τραγούδι. Οι χοροί που παρουσιάζονται ειναι Ροδίτικα, Κρητικά, Θρακιώτικα, Ποντιακά, Ηπειρώτικα/Βλάχικα και Νησιώτικα! Χοροί απ'όλοι την Ελλάδα!

«Χορέψετε χορέψετε
τα νιάτα να χαρείτε
γιατί σε τούτο τον ντουνιά
δε θα τα ξαναβρείτε»

Ομάδα Αργεντίνικου Τάνγκο

Το Τάνγκο δεν είναι παρά η σύνδεση, η επικοινωνία δυο σωμάτων και η μαγεία μιας αγκαλιάς. Καμία χορογραφία δεν χωράει εδώ. Υπάρχει μόνο η ντάμα, ο καβαλιέρος και η μουσική. Το αργεντίνικο τάνγκο είναι ενας δημιουργικός χορός απαλλαγμένος απο συγκεκριμένα βήματα.

Σήμερα το αργεντίνικο τάνγκο γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση και χορεύεται από πολλούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και σ' όλο το κόσμο. Που; Στις Milongas. Milonga είναι η βραδιά αργεντίνικου τάνγκο, όπου συγκεντρώνεται όλη η παρέα σε κάποιο χώρο ή μαγαζί και χορεύει σε ρυθμούς τάνγκο.

Δεν είναι κάτι δύσκολο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις στο χορό. Είναι απλά αγκαλιά, μουσική, επικοινωνία. Δεν έχετε παρά να τον γνωρίσετε...

Ομάδα Hip-Hop Χορού H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Η ομάδα του Hip-Hop στοχεύει στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων μέσα από την χορευτική κίνηση του δρόμου. Τόσο σα φυσική άσκηση όσο και απλά σαν ένας χορός όπως όλοι οι άλλοι, η συμμετοχή σ'αυτήν την ομάδα θα προσφέρει ευχαρίστηση σε αγόρια και κορίτσια. Μέσα λοιπόν στο ομαδοκεντρικό πλαίσιο του τμήματος ελπίζουμε πάνω απ'όλα στην αλληλοσυνεργασία και στη διασκέδαση. Απαραίτητα προσόντα: κέφι, κότσια, χαβαλές..

Ομάδα Oriental Χορών H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Αιγυπτιακός χορός: Η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η αρμονική συνύπαρξη της κίνησης και της μουσικής και μία χορεύτρια που εκφράζει απόλυτα την μουσική με τις κινήσεις της. Ένας χορός αισθησιακός, θηλυκός ο οποίος σε ταξιδεύει στα βάθη της Ανατολίας.
Γυμνάζει διακριτικά το σώμα, χαρίζοντας ελαστικότητα ενώ τονίζει τη θηλυκότητα του σμιλεύοντας της γραμμές. Ενεργοποιεί τη διαφραγματική αναπνοή και γενικά είναι μία τέχνη, πολύ κοντά στην γυναίκα που προσφέρει ενέργεια ζωτικότητα και χαρά.
Ελάτε λοιπόν, να ταξιδέψουμε χορεύοντας...

Ομάδα Yoga H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Η ομάδα γιόγκα ή αλλιώς Yoga Gr. Meditation έχει σκοπό εκτός από την εκγύμναση του σώματος μας, να σκορπίσει θετική ενέργεια!
Μέσα από: εθελοντική δράση, διάλογο γύρω από κοινωνικά θέματα, έκφραση συναισθημάτων,ψυχολογικα τεστ και τον διαλογισμό θα προσδιορίσουμε τα όνειρά μας, θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο και θα συμμετέχουμε ενεργά για έναν όμορφο κόσμο! Ακόμη, μέσα από περιβαλλοντικές εκδρομές θα μάθουμε τη δύναμη της ένωσης με τον συνάνθρωπό μας και την ολοκλήρωσή μας με τη φύση!
Συγκεκριμένα, έχοντας ως βάση το βιβλίο «Η Μαγεία» της Rhonda Byrne (συγγραφέας του γνωστού βιβλίου και της γνωστής ταινίας «The Secret») θα μάθουμε πως μπορούμε μέσα σε 27 ημέρες να πραγματοποιήσουμε κάθε όνειρο μας!

Απο το Σεπτέμβριο-Ιούνιο οι συναντήσεις μας πραγματοποιούνται στην αίθουσα χορού ενώ το καλοκαιρι οι συναντησεις μας πραγματοποιούνται στην τάφρο (ή στην θάλασσα) στις 19:30. Από φέτος όποιος θέλει μπόρει να προμηθευτεί μπλουζάκια της ομάδας μας!

Να θυμαστε πάντα: «Είμαστε το αποτέλεσμα των σκέψεων μας» (Βούδας) ;)

Ομάδα Εικαστικών H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Κάποτε ο Pablo Picasso είχε πει πως όλα τα παιδιά είναι καλλιτέχνες. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνουν καλλιτέχνες καθώς μεγαλώνουν. Έτσι και εμείς πιστεύουμε πως η τέχνη είναι διαχρονική και πηγάζει αστείρευτα μέσα από τον άνθρωπο. Ακόμα και στις πιο καταπιεστικές κοινωνίες, έγινε σύμβολο. Μπορεί να σοκάρει, να προκαλέσει, να τέρψει, να ξεγελάσει, να λέει τα πάντα και το τίποτα. Όμως σε κάθε περίπτωση, είτε χρησιμοποιείται ως μέσο, είτε ως καθαρή πηγή έμπνευσης ένα είναι το σίγουρο. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που δόθηκαν στον άνθρωπο είναι το φαινόμενο της δημιουργίας και αυτή ανήκει σε όλους μας και στον καθένα ξεχωριστά.

Σας καλούμε λοιπόν, με όπλο την δημιουργικότητα, να μάθουμε, να πτοηθούμε και να ανασυγκροτηθούμε, να γνωρίσουμε, να απολαύσουμε, να ανακαλύψουμε, να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο της τέχνης και να βρούμε το παιδί που κρύβεται μέσα μας.

Ομάδα Γυμναστικής H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Γυμναστική ομάδα, μια μοναδική ομάδα που σε ταξιδεύει στον χώρο της γυμναστικής και της ευεξίας. Ενα πρόγραμμα με το οποίο ξεχνάς τα άγχη σου και ζεις δυναμικά τη στιγμή. Ενα πρόγραμμα που ταυτόχρονα γυμνάζει, σφίγγει και τελειοποιεί όλο το σώμα, καίει πολλές θερμίδες και σε κάνει να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα! Με σύγχρονη δυναμική και γεμάτη ρυθμό μουσική κερδίστε ωφέλιμο χρόνο για το σώμα μετατρέποντάς το σε υγιεινό και γραμμωμένο μέσα απο δυναμικές ασκήσεις και αερόβια γυμναστική που θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα σας αναζωογονήσουν!

Remind yourself: «Nobody's built like you. You design yourself!»

AEGEE (Rodos antenna) H ομάδα είναι ανενεργή τώρα
Τοπικός κλάδος διεθνούς οργάνωσης

Η AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l'Europe / Κίνηση φοιτητών για την Ένωση της Ευρώπης) είναι μία από τις μεγαλύτερες διεπιστημονικές φοιτητικές οργανώσεις της Ευρώπης. Ως μια μη κυβερνητική, πολιτικά ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική οργάνωση, είναι ανοιχτή στους φοιτητές και στους νέους από όλες τις σχολές και ειδικότητες. Ιδρύθηκε το 1985 στο Παρίσι και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα δίκτυο με περισσότερα από 13.000 μέλη και με παρουσία σε πάνω από 200 πόλεις και 40 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Η AEGEE κάνει πράξη την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης. Λειτουργεί χωρίς εθνικό επίπεδο και φέρνει σε επαφή νέους από διαφορετικές χώρες. Η οργάνωση βασίζεται αποκλειστικά στα τοπικά παραρτήματά της, τις αποκαλούμενες «αντένες». Σε ευρωπαϊκό επίπεδο συντονίζονται από το κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Δίνοντας έμφαση στα ταξίδια, την νεανική κινητικότητα, την ανταλλαγή ιδεών και τη διοργάνωση κοινών projects, η AEGEE επιχειρεί να ξεπεράσει τις εθνικές, πολιτιστικές και κοινωνικές διαφορές και να συμβάλλει στη δημιουργία μίας προοδευτικής Ευρώπης για τους νέους. Δίνει τη δύναμη στους νέους της Ευρώπης να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία. Δημιουργεί ένα χώρο για διάλογο και ευκαιρίες μάθησης, καθώς ενεργεί και ως αντιπρόσωπός τους στη λήψη αποφάσεων.

Η AEGEE διοργανώνει συνέδρια πάνω σε κάθε είδους θέμα με τη συμμετοχή φοιτητών και επιστημόνων. Η πιο δημοφιλής και επιτυχημένη εκδήλωση της AEGEE είναι τα Θερινά Πανεπιστήμια (Summer Universities) που οργανώνονται κάθε χρόνο από ένα μεγάλο αριθμό τοπικών παραρτημάτων της. Με αυτό τον τρόπο τα μέλη της AEGEE μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε θέματα γλώσσας και πολιτισμού με φοιτητές από όλη την Ευρώπη.

Λείπει κάτι;

Αν από την παραπάνω λίστα έχεις προσέξει πως λείπει κάποια ομάδα ή πληροφορίες, ενημέρωσέ μας ώστε να επικαιροποιηθούν! :)

Βήμα-βήμα Οδηγίες για προσθήκη στοιχείων ομάδας »

Πρόσθεσε Ομάδα ή στείλε διορθώσεις »

Γράψε στο forum των Ομάδων Ρόδου »


Διανησιωτικές
Ομάδες

Στην περιοχή αυτή με τίτλο "Διανησιωτικές Ομάδες" εμφανίζονται φοιτητικές ομάδες ή/και οργανώσεις (π.χ. παγκόσμιες οργανώσεις που διατηρούν κλάδο τοπικής δράσης εντός του ιδρύματος) που οι δραστηριότητές τους απευθύνονται και πέραν του νησιού όπου διατηρούν την "έδρα" τους.

Για τοπικές ομάδες, επίλεξε την καρτέλα (tab) που απεικονίζει το νησί που σε ενδιαφέρει.

«My Aegean»: Φοιτητικό Portal & Πολιτιστική Δράση

Ένα πανεπιστήμιο... έξι νησιά... My Aegean: «Όλο το Αιγαίο μια γειτονιά!»

Το ΜyAegean είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου για να φέρει πιο κοντά φοιτητές, και όχι μόνο, από όλα τα νησιά του Αιγαίου! Μέσα σε αυτή τη δικτυακή πύλη μπορείς να ενημερωθείς για διάφορα και ποικίλα θέματα, καθώς λειτουργεί κι ως ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, με άρθρα και ενημέρωση, από τους ίδιους τους φοιτητές και νέα όπως αυτά για την Πολιτιστική Εβδομάδα και θέματα της καθημερινότητας. Μπορείς ακόμη να περάσεις στιγμές διασκέδασης ακούγοντας φοιτητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ή παίζοντας on-line παιχνίδια και να επικοινωνήσεις με άλλα άτομα μέσω των συζητήσεων (forum) και του chat. Επιπλέον, μέσα στην ΦωτοGallery μπορείς να βρεις πλούσιο υλικό (φωτογραφίες και video) από τις προηγούμενες Πολιτιστικές Εβδομάδες και την καθημερινή ζωή των φοιτητών, αλλά και να ανεβάσεις κι εσύ φωτογραφίες από την περιοχή ή το νησί σου. Ακόμα, μπορείς να συμμετέχεις στις εκδρομές που οργανώνονται με πρωτοβουλία των μελών της πύλης και σε συνεργασία με άλλες φοιτητικές ομάδες, γνωστές ως «myAegean eXperience». Ετοιμάσου λοιπόν να έρθεις και εσύ μαζί μας σε ένα ταξίδι σε όλο το Αιγαίο!


Συχνές Ερωτήσεις: Σχετικά με το MyAegeanΣυχνές Ερωτήσεις: Σχετικά με το MyAegean

EGEA (Mytilene entity)Τοπικός κλάδος διεθνούς οργάνωσης

teamphotopic

FORUM

GALLERY


ΕΔΡΑ:
Λεσβος


Το EGEA (European Geography Association for students and young geographers) είναι η πανευρωπαϊκή ένωση φοιτητών γεωγραφίας και νέων γεωγράφων. Ιδρύθηκε το 1987 και αποτελείται από ένα δίκτυο 90 τοπικών παρακλαδιών (οντοτήτων, entities) σε 36 ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνονται τέσσερα περιφερειακά και ένα ετήσιο συνέδριο κάθε χρόνο (που αποτελούν και το κατ' εξοχήν μέσο επικοινωνίας των μελών του EGEA) καθώς και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων όπως ανταλλαγές φοιτητών,εκπαιδευτικές  δραστηριότητες, εκδρομές, φιλοξενία φοιτητών και έκδοση εντύπων. Στις δραστηριότητες του  EGEA συμμετέχουν κυρίως φοιτητές και απόφοιτοι γεωγραφίας αλλά και άλλων συναφών περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιστημών, καθώς και νέοι που ενδιαφέρονται να εμπλακούν σε σχετικές με την γεωγραφία εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το EGEA Μυτιλήνης οργανώθηκε την άνοιξη του 2000 από φοιτητές του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε αριθμό συνεδρίων, ανταλλαγές φοιτητών, καθώς και άλλες δραστηριότητες. Οργανωτικά αποτελεί αυτόνομο κομμάτι του Συλλόγου φοιτητών του Τμήματος Γεωγραφίας, είναι όμως προφανές ότι οι δραστηριότητές του απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό.

AIESEC in University of AegeanΤοπικός κλάδος διεθνούς οργάνωσης

teamphotopic

FORUM

GALLERY


ΕΔΡΑ:
Χιος


Όλα ξεκίνησαν μετά το τέλος του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, από μια ομάδα νέων ανθρώπων αποφασισμένων, πως η διαπολιτισμική κατανόηση ήταν απαραίτητη για να αποφευχθούν αντίστοιχες διαμάχες όπως ήταν οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι.

Για αυτό στην AIESEC αγωνιζόμαστε για την επίτευξη της Ειρήνης και της Μεγιστοποίησης των Ανθρωπίνων Δυνατοτήτων.

Ο τρόπος που το καταφέρνουμε αυτό είναι μέσω την εμπιστοσύνης που δίνουμε στους νέους ανθρώπους καθώς πιστεύουμε ότι είναι το κλειδί για ένα καλύτερο μέλλον. Ακόμα πιστεύουμε ότι η Ηγετικότητα είναι η θεμελιώδης λύση και μπορεί να αναπτυχθεί σε όλους.

Οι ηγέτες που δημιουργούμε πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Να αποκτήσουν αυτογνωσία, δηλαδή να ξέρουν ποιες είναι οι προσωπικές τους αξίες, εστιάζουν στα δυνατά τους χαρακτηριστικά περισσότερο από ότι στα αρνητικά τους χαρακτηριστικά και ακολουθούν το πάθος τους. Να είναι πολίτες του κόσμου, δηλαδή να πιστεύουν στην ικανότητα τους να κάνουν μια διαφορά στον κόσμο, τους αρέσει να αναλαμβάνουν την ευθύνη για να βελτιώσουν τον κόσμο. Να ενδυναμώνουν τους άλλους, δηλαδή μπορούν να επικοινωνήσουν αποδοτικά σε διαφορετικά περιβάλλοντα, να αναπτύσσουν και να ενδυναμώνουν άλλους ανθρώπους και να συνεργάζονται με άλλους ανθρώπους με σκοπό να επιτύχουν έναν μεγαλύτερο από τον εαυτό τους σκοπό. Τέλος, να είναι προσηλωμένοι στην λύση ενός προβλήματος, δηλαδή να μπορούν να προσαρμόζονται και να δείχνουν ανθεκτικότητα μπροστά στις προκλήσεις, να μεταδίδουν θετική ενέργεια ώστε να να μπορέσουν να προχωρήσουν μπροστά σε εποχές αβεβαιότητας και να παίρνουν ρίσκα όποτε χρειάζεται.

Ουσιαστικά αυτό που κάνει η AIESEC είναι να επιτρέπει σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά μέσω πρακτικών εμπειριών μέσα σε περιβάλλοντα που σε προκαλούν. Αυτό γίνεται μέσω διαπολιτισμικών ανταλλαγών.

Τελικά ποιοι είμαστε; Η AIESEC είναι ένας παγκόσμιος, ανεξάρτητος, μην πολιτικός, μην κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος διοικείται αποκλειστικά από νέους. Η AIESEC δεν διακρίνει ούτε ανάλογα το φύλο ούτε τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου ατόμου, ούτε την εθνικότητα του ούτε την κοινωνική του προέλευση.

Οι αξίες μας είναι να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να δείχνουμε ακεραιότητα, να απολαμβάνουμε την συμμετοχή, να δρούμε βιώσιμα, να ενεργοποιούμε την ηγετικότητα και να υποστηρίζουμε την πολυπολιτισμικότητα.

ESTIEM (LG Chios)Τοπικός κλάδος διεθνούς οργάνωσης

teamphotopic

FORUM

GALLERY


ΕΔΡΑ:
Χιος


Η ESTIEM (European STudents of Industrial Engineering and Management) είναι ένας μη κομματικός, μη θρησκευτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος έχει σαν στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των IEM students, καθώς και τη γνωστοποίηση της ειδικότητάς μας στην αγορά εργασίας και τη σύνδεσή μας με αυτή. Αποτελείται αποκλειστικά από φοιτητές για φοιτητές και δικτυώνεται σε 25 χώρες έχοντας μέχρι στιγμής 65 LGs (Local Groups).

Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης πρωτοασχολήθηκε με την ESTIEM το 2006, όταν 2 συμφοιτητές μας έδειξαν ενδιαφέρον γι' αυτό το διάσημο στην Ευρώπη οργανισμό.

Η ESTIEM προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στο εξωτερικό. Μπορείς να πας ανά πάσα στιγμή σε όποιο συνέδριο θέλεις, να ανταλλάξεις εμπειρίες, να συμμετέχεις σε διαγωνισμούς. Μπορείς επίσης να συμμετέχεις σε θερινά σχολεία, να κάνεις πρακτική άσκηση στο εξωτερικό και κυρίως να γνωρίσεις νέους ανθρώπους που θα έχουν το ίδιο αντικείμενο σπουδών με 'σένα και σκέφτονται όπως εσύ!

IEEE Aegean Student BranchΤοπικός κλάδος διεθνούς οργάνωσης

teamphotopic

FORUM

GALLERY


ΕΔΡΑ:
Σαμος


Το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Institute of Electrical and Electronic Engineers) είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός επαγγελματικός οργανισμός με σκοπό την προώθηση της θεωρίας και των εφαρμογών της επιστήμης του Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού μηχανικού για την εξέλιξη του επαγγέλματος με γνώμονα την κοινωνική προσφορά. Στο ΙΕΕΕ είναι σήμερα εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 377.000 Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρονικοί μηχανικοί, επιστήμονες, φοιτητές και άλλοι επαγγελματίες σε περισσότερες από 150 χώρες, γεγονός που το καθιστά τη μεγαλύτερη τεχνολογική επαγγελματική κοινότητα στον κόσμο.

Παράγοντας το 30% της παγκόσμιας βιβλιογραφίας στους τομείς της επιστήμης, του Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού μηχανικού, και οργανώνοντας περισσότερα από 300 έγκυρα συνέδρια το χρόνο, το IEEE κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια ακαδημαϊκή δραστηριότητα.

Ως φοιτητές έχετε την δυνατότητα να γίνετε μέλη του φοιτητικού κλάδου(student branch) του ΙΕΕΕ. Τα student branches του ΙΕΕΕ αποτελούν υποδιαίρεση του ΙΕΕΕ και η δράση τους λαμβάνει χώρα στα Τεχνολογικά Πανεπιστήμια. Σκοπός τους είναι να παρέχουν στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, που ενδιαφέρονται για την επιστήμη του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Ηλεκτρονικού Μηχανικού ή συγγενείς επιστήμες, ευκαιρίες για ακαδημαϊκή, τεχνολογική και επαγγελματική εξέλιξη.

Στις δραστηριότητες που συνήθως διοργανώνουν οι φοιτητικοί κλάδοι περιλαμβάνονται:

- Διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων (workshops) και ομιλιών από διακεκριμένους επιστήμονες με σκοπό την επιμόρφωση και ενημέρωση των φοιτητών γύρω από θέματα που αφορούν την επιστήμη μας

- Διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών και επισκέψεων σε εταιρείες και ιδρύματα που ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη συγγενών επιστημονικών πεδίων.

- Συμμετοχή σε φοιτητικούς διαγωνισμούς υπό την αιγίδα του ΙΕΕΕ ή άλλων τεχνολογικών οργανισμών.

- Ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με τις δραστηριότητες του ΙΕΕΕ και τις δυνατότητες που τους παρέχονται από τον οργανισμό.

- Διοργάνωση διαγωνισμών και βραβείων με σκοπό την διάκριση της επιστημονικής ή εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

AEGEE (Rodos antenna) H ομάδα είναι ανενεργή τώρα
Τοπικός κλάδος διεθνούς οργάνωσης

teamphotopic

FORUM

GALLERY


ΕΔΡΑ:
Ροδος


Η AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l'Europe / Κίνηση φοιτητών για την Ένωση της Ευρώπης) είναι μία από τις μεγαλύτερες διεπιστημονικές φοιτητικές οργανώσεις της Ευρώπης. Ως μια μη κυβερνητική, πολιτικά ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική οργάνωση, είναι ανοιχτή στους φοιτητές και στους νέους από όλες τις σχολές και ειδικότητες. Ιδρύθηκε το 1985 στο Παρίσι και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα δίκτυο με περισσότερα από 13.000 μέλη και με παρουσία σε πάνω από 200 πόλεις και 40 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Η AEGEE κάνει πράξη την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης. Λειτουργεί χωρίς εθνικό επίπεδο και φέρνει σε επαφή νέους από διαφορετικές χώρες. Η οργάνωση βασίζεται αποκλειστικά στα τοπικά παραρτήματά της, τις αποκαλούμενες «αντένες». Σε ευρωπαϊκό επίπεδο συντονίζονται από το κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Δίνοντας έμφαση στα ταξίδια, την νεανική κινητικότητα, την ανταλλαγή ιδεών και τη διοργάνωση κοινών projects, η AEGEE επιχειρεί να ξεπεράσει τις εθνικές, πολιτιστικές και κοινωνικές διαφορές και να συμβάλλει στη δημιουργία μίας προοδευτικής Ευρώπης για τους νέους. Δίνει τη δύναμη στους νέους της Ευρώπης να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία. Δημιουργεί ένα χώρο για διάλογο και ευκαιρίες μάθησης, καθώς ενεργεί και ως αντιπρόσωπός τους στη λήψη αποφάσεων.

Η AEGEE διοργανώνει συνέδρια πάνω σε κάθε είδους θέμα με τη συμμετοχή φοιτητών και επιστημόνων. Η πιο δημοφιλής και επιτυχημένη εκδήλωση της AEGEE είναι τα Θερινά Πανεπιστήμια (Summer Universities) που οργανώνονται κάθε χρόνο από ένα μεγάλο αριθμό τοπικών παραρτημάτων της. Με αυτό τον τρόπο τα μέλη της AEGEE μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε θέματα γλώσσας και πολιτισμού με φοιτητές από όλη την Ευρώπη.

Λείπει κάτι;

Αν από την παραπάνω λίστα έχεις προσέξει πως λείπει κάποια ομάδα ή πληροφορίες, ενημέρωσέ μας ώστε να επικαιροποιηθούν! :)

Βήμα-βήμα Οδηγίες για προσθήκη στοιχείων ομάδας »

Πρόσθεσε Ομάδα ή στείλε διορθώσεις »

Για τη δημιουργία της παρούσας σελίδας ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμβαλλόμενους φορείς, εκπροσώπους φοιτητικών ομάδων, γραφεία Διασύνδεσης, Δ/νση Σπουδών & Φοιτητικής Μέριμνας, Δ/νση Δημοσίων - Διεθνών Σχέσεων & Δημοσιευμάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, χωρίς την εμπειρία και πληροφορίες των οποίων δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα τέτοιο project.

Οι συμφοιτήτριες και συμφοιτητές που συμμετέχουν στην κοινότητα του My.Aegean.gr επίσης ήταν και είναι το πιο καταλυτικό στοιχείο για την έμπνευση, σχεδιασμό και υλοποίηση των σχετικών δομών και λειτουργιών.