http://my.aegean.gr e-Magazino
Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις

Εκθεση «Εκπαίδευση 2011» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας - Πληροφόρηση για εκπαίδευση-εργασία σε Ελλάδα και Εξωτερικό

Έκθεση «Εκπαίδευση 2011» + MyAegeanΦέτος η φοιτητική δραστηριότητα ΜyAegean του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μαζί με αυτήν οι διάφορες πολιτιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στα νησιά όπου έχει τμήματα το ίδρυμα, συμμετέχουν στη 13η Διεθνή Έκθεση «Εκπαίδευση και Εργασία 2011» και σας προσκαλούν από 11-13 Μαρτίου 2010, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Στην έκθεση αυτή, εκθέτες από την Eλλάδα και 15 άλλες χώρες καλούνται να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν στο εκπαιδευτικό & επαγγελματικό σας μέλλον! Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα έκθεση που δε πρέπει να χάσετε όσοι τουλάχιστον βρεθείτε εντός Αττικής αυτές τις ημέρες! Και είναι επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσία όπου η ίδια η ομάδα του Πανεπιστημίου μας θα προσπαθήσει να έχει!Γενικές Πληροφορίες για την Έκθεση

Στη σύγχρονη και απαιτητική αγορά εργασίας η εκπαίδευση αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο για την επίτευξη των επαγγελματικών στόχων. Υπό τις παρούσες δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, η 13η Διεθνής Έκθεση «Εκπαίδευση και Εργασία 2011» που διεξάγεται από 11 ως 13 Μαρτίου 2011 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία και δυναμική. Αποτελώντας πολύτιμο μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης, περιβάλλον ανάπτυξης συνεργασιών και βέβαια πεδίο συνάντησης εκπαιδευτικών φορέων με ένα στοχευμένο και πολυπληθές κοινό, επιχειρεί να ανοίξει προοπτικές, παρέχοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να έρθουν σε άμεση επαφή τόσο με τις αξίες της εκπαίδευσης όσο και με τα δεδομένα της εργασίας.


Με περίπου 200 εκθέτες από 10 χώρες και 20.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών, η έκθεση «Εκπαίδευση και Εργασία 2011», που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά, αποτελεί αναμφίβολα το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στο χώρο της εκπαίδευσης και εργασίας στην Ελλάδα και μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σκοπός της έκθεσης είναι να προσφέρει με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό μια ολοκληρωμένη εικόνα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρονται σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε επίπεδο προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών αλλά και διά βίου εκπαίδευσης, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Έκθεση «Εκπαίδευση» - επισκέπτες

Στην έκθεση συμμετέχουν Πανεπιστήμια από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Tεχνολογικά Εκπαιδευτικά ιδρύματα, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, IEK, Επαγγελματικές Σχολές, KEK, Πρεσβείες και μορφωτικά τμήματα, Εκδόσεις, Φορείς επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης, Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, Εταιρείες με προϊόντα και υπηρεσίες για νέους, Εταιρείες που προμηθεύουν εξοπλισμό και υπηρεσίες για την οργάνωση και τη λειτουργία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Έκθεση «Εκπαίδευση» - επισκέπτες

Τιμώμενη χώρα για το 2011 είναι η Κίνα, η οποία συμμετέχει στην έκθεση με 35 Πανεπιστήμια και το China Scholarship Council, το Κρατικό Ίδρυμα Υποτροφιών της Κίνας. Έχοντας κερδίσει διεθνή αναγνώριση για το υψηλό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προσφέρει, σήμερα η Κίνα φιλοξενεί περίπου 238.000 ξένους φοιτητές από 190 χώρες, οι οποίοι σπουδάζουν σε 600 πανεπιστήμια της χώρας.

Παράλληλα, διεξάγεται το Σταδιοδρόμιο-Job Festival, ένα ειδικό γεγονός για την αγορά εργασίας, τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Equal Society-Κοινωνία Ισων Ευκαιριών. Με πλούσια θεματολογία και καταξιωμένους ομιλητές, το Σταδιοδρόμιο - Job Festival παρέχει πολύτιμη ενημέρωση σε καίρια θέματα όπως Εργασία σε Ελλάδα και εξωτερικό, Τάσεις στην αγορά εργασίας σήμερα και στο μέλλον, Σπουδές και καριέρα σε περίοδο κρίσης, Επαγγελματικό Προσανατολισμό, Διά Βίου Εκπαίδευση, Μεταπτυχιακά και MBA. Eπιπροσθέτως, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν εταιρείες που αναζητούν προσωπικό και να συμμετέχουν σε workshops που πραγματεύονται θέματα όπως Αναζήτηση Εργασίας, Βιογραφικό, Συνέντευξη, ΑΣΕΠ, Νεανική και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Διαχείριση Καριέρας, Κοινωνική Δικτύωση, Προσόντα και Κατάρτιση.


Eκτός από την ενημέρωσή τους, οι επισκέπτες έχουν την μοναδική ευκαιρία να κερδίσουν και πλούσια δώρα, όπως εκπληκτικά προϊόντα τεχνολογίας από τη Multirama, ποδήλατα Peugeot, ταξίδια, υποτροφίες και πολλά άλλα. Όλα αυτά συμμετέχοντας στο online παιχνίδι γνώσεων της έκθεσης στο www.facebook.com/ekpaidefsi

κάτοψη του χώρου της έκθεσης
κάτοψη χώρου έκθεσης - Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας


Λίστα Εκθετών (και αντιστοίχηση σε περίπτερα)

Κατέβασμα σε αρχείο:


Παράλληλο πρόγραμμα "Σταδιοδρόμιο Job Festival 2011"

::: Παρασκευή 11 Μαρτίου (κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος)

Παρασκευή 11 Μαρτίου

::: Σάββατο 12 Μαρτίου (κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος)

Σάββατο 12 Μαρτίου

::: Κυριακή 13 Μαρτίου (κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος)

Κυριακή 13 Μαρτίου

Επίσης, κατέβασμα σε αρχείο:Η είσοδος στην έκθεση και σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Επίσης και η παρακολούθηση του Σταδιοδρομιου-JobFestival. Δηλώστε συμμετοχή στο θέμα που σας ενδιαφέρει στο seminars@europartners.gr

Έκθεση «Εκπαίδευση» - επισκέπτες

Μέγας Χορηγός είναι η Multirama ΑΕΒΕ και Χορηγοί η Peugeot - Κούτλας ΕΠΕ και η Pizza Fan.

Χορηγός Ψυχομετρικών Εργαλείων είναι η Orientum - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας.

Xορηγοί Επικοινωνίας είναι οι : Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής, Mad TV και Mad Radio 106.2, Eπιστημονικό Marketing Management, pathfinder.gr, skywalker.gr, StudySmart.gr, in2life.gr, neolaia.gr, zoo.gr, zhteitai.gr.
Πληροφορίες: Tηλ.: 210 92 21 254, email: info@europartners.gr, www.ekpaidefsi.gr

Αποστολή άρθρου από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο «Εκθεση «Εκπαίδευση 2011» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας - Πληροφόρηση για εκπαίδευση-εργασία σε Ελλάδα και Εξωτερικό», http://my.aegean.gr/web/article3042.html από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine [ανακτήθηκε: 2018-07-21 06:50:40]