eMagazine_titleCover16_h47.png

Στήλη: Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις

Publisher: MyAegean ISSN: 2459-2692

aboutusWhatDo_emag

Σου αρέσει η ιδέα να αρθρογραφείς;

   Μάθε περισσότερα..


TEDxUAegean 2015 - MotivactionΒρισκόμαστε σε μια νέα εποχή. Μια εποχή που χαράζονται σημαντικές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές. Μια εποχή προκλήσεων. Προκλήσεων που μας αλλάζουν. Και αλλάζουμε, τόσο εμείς όσο και οι γύρω μας. Φαίνεται πως μια προσπάθεια πολύ δυναμική αρχίζει να θέτει θεμέλια στο Αιγαίο μας με στόχο να ..ιντριγκάρει πνεύμα και νου, να μοιραστεί ιδέες που αξίζει να μοιραστούν. Ο λόγος για το συνεδριακό δρώμενο TEDx University of the Aegean, με τη φετινή του θεματική: «Motivaction». Είναι ένας σύνθετος όρος από τις λέξεις «motive» και «action» (κίνητρο και δράση) και μια ενδιαφέρουσα πρό(σ)κληση στις 25 Απριλίου 2015 μας περιμένει στην κοσμοπολίτικη Ερμούπολη όπου ομιλητές από πολλά πεδία των τεχνών και επιστημών από διάφορες γωνιές του πλανήτη θα προσφέρουν μια πλούσια διάδραση με το κοινό της εκδήλωσης.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος maximos :

Talk of Prof. Seiradakis on Extraterrestrial Life - Mytilene 2014Στις 29 και 30 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε διημερίδα στα κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης (Άγιος Θεράποντας) στην αίθουσα εκδηλώσεων από τη φοιτητική Αστρονομική Ομάδα με τη σύμπραξη του ίδιου του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη συνεργασία της φοιτητικής πύλης και πολιτιστικής δράσης «MyAegean». Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Σειραδάκης.

Δημοσιοποίηση:

Μια πλούσια έκθεση πραγματοποιείται στην Αθήνα με σχέδια φοιτητών και αποφοίτων για βιώσιμα προϊόντα και συστήματα, που έχουν προκύψει στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων Studios 5-8 ή διπλωματικής εργασίας με αντικείμενο την σχεδίαση προϊόντων στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων που έχει την έδρα του στη Σύρο. Στόχος της έκθεσης είναι η προβολή του έργου των φοιτητών αλλά και η ανάδειξη της σημασίας της εφαρμοσμένης σχεδίασης προϊόντων τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Δημοσιοποίηση:

Γράφουν οι Θωμάς, Αντώνης, Γιάννης :

TEDx Thessaloniki - audience speakersΜια εμπειρία που για τους περισσότερους από εμάς ήταν για πρώτη φορά. Το διεθνές συνεδριακό δρώμενο «TEDx Thessaloniki» που φιλοξενήθηκε στις 2 Απριλίου φέτος στο «Ολύμπιον» έφερε σε επαφή και γνωριμία πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο φουαγιέ και στο καφέ των διαλειμμάτων οι συζητήσεις και οι απόψεις πλήθαιναν, και ακόμη και τόσο καιρό ύστερα, θυμόμαστε υπέροχες στιγμές. Μοιραζόμαστε τρεις απόψεις από την εμπειρία παιδιών που βρεθήκαμε, κάποιοι τυχαία μάλιστα, και απολαύσαμε την όλη διοργάνωση!
Δημοσιοποίηση:

TEDx Thessaloniki photo from TV spotH ομάδα του TEDx Thessaloniki φέτος ανακοινώνει επίσημα τη δεύτερη εκδήλωση, με τίτλο «Why Not? [Γιατί Όχι;]», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στον κινηματογράφο Ολύμπιον. Στο επίκεντρο του φετινού συνεδρίου βρίσκονται η καινοτομία και γενικότερα οι διαφορετικές ιδέες που ανταποκρίνονται στο γενικότερο κάλεσμα «Γιατί Όχι;».
Με μεγάλο ενθουσιασμό η φοιτητική ομάδα «MyAegean» και η δικτυακή μας πύλη θα δώσει το παρόν με ανταπόκριση από τις εκδηλώσεις και ενημέρωση, μιας και αναλάβαμε και την «χορηγία επικοινωνίας» της εν λόγω διοργάνωσης! Είναι σημαντικό και το γεγονός πως το «MyAegean», ως μια αμιγώς φοιτητική πρωτοβουλία & ομάδα συμμετέχει με έναν τέτοιο τρόπο σε αυτόν τον θεσμό εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή δυναμικής παρουσίας μας σε πραγματικά αξιόλογες εκδηλώσεις και δρώμενα εντός και εκτός Αιγαίου! «Ideas Worth Spreading» σε ένα υπέροχο γεγονός που ...αξίζει να διαδοθεί!Δημοσιοποίηση:

Έκθεση «Εκπαίδευση 2011» + MyAegeanΦέτος η φοιτητική δραστηριότητα ΜyAegean του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μαζί με αυτήν οι διάφορες πολιτιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στα νησιά όπου έχει τμήματα το ίδρυμα, συμμετέχουν στη 13η Διεθνή Έκθεση «Εκπαίδευση και Εργασία 2011» και σας προσκαλούν από 11-13 Μαρτίου 2010, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Στην έκθεση αυτή, εκθέτες από την Eλλάδα και 15 άλλες χώρες καλούνται να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν στο εκπαιδευτικό & επαγγελματικό σας μέλλον! Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα έκθεση που δε πρέπει να χάσετε όσοι τουλάχιστον βρεθείτε εντός Αττικής αυτές τις ημέρες! Και είναι επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσία όπου η ίδια η ομάδα του Πανεπιστημίου μας θα προσπαθήσει να έχει!

Δημοσιοποίηση:

Rieser - The StreetΣτα πλαίσια της εκδήλωσης για την τέχνη, την επιστήμη και την τεχνολογία με θέμα την πόλη και τις τεχνολογίες δι’ εντοπισμού (The City and Locative Media), οργανώνεται workshop στην Αθήνα με θεματική τον δρόμο.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Symvouleutikos-Stathmos :

Συμβουλευτικός Σταθμός Πανεπιστημίου ΑιγαίουΟ Συμβουλευτικός Σταθμός Ψυχολογικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Εργαστήριο Πολιτικών και Κοινωνικών Θεσμών του Τμήματος Κοινωνιολογίας και το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας προκηρύσσουν ετήσια σεμινάρια Συμβουλευτικής - Διαχείρισης Κρίσεων - Ψυχομετρίας, διάρκειας 300 ωρών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.Δημοσιοποίηση:

Θερινό Σχολείο «Αειφόρος Τουρισμός»Το Χιακό Ινστιτούτο Μεσογειακών Θεμάτων διοργανώνει Θερινό Σχολείο με θέμα «Αειφόρος Τουρισμός», στο νησί της Χίου, από 13 έως 18 Σεπτεμβρίου 2010. Μέσα από τις εργασίες του Θερινού Σχολείου και τις κατάλληλες συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν ευκαιρίες και θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που παρουσιάζονται από την ενδεχόμενη εφαρμογή ενός μοντέλου αειφόρου ανάπτυξης του τουρισμού.

Δημοσιοποίηση:

Γιατί μας ενδιαφέρει η Βιοποικιλότητα; - Εορτασμός από τους φοιτητές του τμήματος Περιβάλλοντος 2010Το τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την ανακήρυξη του 2010 ως Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας, διοργάνωσαν στη Μυτιλήνη, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010, πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης.
Δημοσιοποίηση:

Απρίλιος με το Πανεπιστήμιο: Σύντομα νέα και εκδηλώσειςΑπρίλιος 2010. Σταθερά κρατώντας μας μια ...«συντροφιά», το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Δημοσιευμάτων συλλέγει μικρά νέα κι εκδηλώσεις για δώσει μια γεύση από τον "παλμό" του Αρχιπελάγους! Το νέο αφισάκι είναι εδώ, με ανοιξιάτικο αέρα και χρώματα! Στο νέο αφισάκι επίσης μπορούμε να διακρίνουμε ένα τιμητικό σήμα για τον εορτασμό του 2010, «Ετους Βιοποικιλότητας»!
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Symvouleutikos-Stathmos :

Συμβουλευτικός Σταθμός Ψυχολογικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ψυχολογικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος, το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης ανακοινώνει τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα: «Έρευνα, Εκπαιδευτική Πολιτική & Πράξη στην Ειδική Αγωγή», κατά το διάστημα 8-10 Οκτωβρίου 2010 στην Αθήνα (στις εγκαταστάσεις του ΕΚΔΔΑ, Πειραιώς 211, Ταύρος).


Δημοσιοποίηση:

Εκθεση για την Εκπαίδευση 2010Για 12η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται, από 19 έως 21 Mαρτίου, η Διεθνής Έκθεση για την Εκπαίδευση, «EKΠAIΔEYΣH 2010». Η έκθεση, που φέτος διεξάγεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, τελεί υπό την αιγίδα του Yπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Αθηναίων.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Symvouleutikos-Stathmos :

Ξεκινά ο νέος κύκλος σεμιναρίων από τον Συμβουλευτικό Σταθμό.

Παρακάτω, ακολουθεί το πρόγραμμα του Β' Κύκλου των συναντήσεων και δραστηριοτήτωνπου παρέχονται από τον Συμβουλευτικό Σταθμό για το ακαδημαϊκό έτος 2009 - 2010.
Δημοσιοποίηση:

Εκδήλωση στη Σύρο για τον Κωνσταντίνο ΚαραθεοδωρήΟ Σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και το Αθλητικό Σωματείο «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων συνδιοργανώνουν την ημερίδα:
«Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή: Ο μεγάλος Έλλην μαθηματικός, οραματιστής του Πανεπιστημίου Αιγαίου»
.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010, ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Νίκος Λυγερός, Επιστημονικός Σύμβουλος του Μουσείου Καραθεοδωρή.Δημοσιοποίηση:


Επιλέξτε σελίδα από 3 σελίδες συνολικά..


Μπορείς να λαμβάνεις περισσότερα "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!