http://my.aegean.gr e-Magazino
Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις

TEDx Thessaloniki: Όταν ορισμένοι ρωτούν «Γιατί» άλλοι πράττουν ρωτώντας «Γιατί όχι;»

TEDx Thessaloniki photo from TV spotH ομάδα του TEDx Thessaloniki φέτος ανακοινώνει επίσημα τη δεύτερη εκδήλωση, με τίτλο «Why Not? [Γιατί Όχι;]», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στον κινηματογράφο Ολύμπιον. Στο επίκεντρο του φετινού συνεδρίου βρίσκονται η καινοτομία και γενικότερα οι διαφορετικές ιδέες που ανταποκρίνονται στο γενικότερο κάλεσμα «Γιατί Όχι;».
Με μεγάλο ενθουσιασμό η φοιτητική ομάδα «MyAegean» και η δικτυακή μας πύλη θα δώσει το παρόν με ανταπόκριση από τις εκδηλώσεις και ενημέρωση, μιας και αναλάβαμε και την «χορηγία επικοινωνίας» της εν λόγω διοργάνωσης! Είναι σημαντικό και το γεγονός πως το «MyAegean», ως μια αμιγώς φοιτητική πρωτοβουλία & ομάδα συμμετέχει με έναν τέτοιο τρόπο σε αυτόν τον θεσμό εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή δυναμικής παρουσίας μας σε πραγματικά αξιόλογες εκδηλώσεις και δρώμενα εντός και εκτός Αιγαίου! «Ideas Worth Spreading» σε ένα υπέροχο γεγονός που ...αξίζει να διαδοθεί!


Τί εστί TED;

Διεθνώς το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε τη δραστηριότητά πριν 25 χρόνια με στόχο τη διάδοση νέων ιδεών. «Ideas Worth Spreading» είναι το κεντρικό του σύνθημα. Το ετήσιο συνέδριο - συνάντηση του TED προσκαλεί προσωπικότητες από διάφορους χώρους να μοιραστούν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν μέσα σε 18 λεπτά.

Ονόματα όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ο Αλ Γκορ, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο Φίλιπ Σταρκ, η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ, η Ιζαμπέλ Αλιέντε έχουν ανέβει στο βήμα του. Πριν λίγες μέρες (στις 4 Μαρτίου) ολοκληρώθηκε η ετήσια συνάντηση για το 2011 στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, η οποία είχε τίτλο «The Rediscovery of Wonder» (η εκ νέου ανακάλυψη του θαύματος). Ανάλογες συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε άλλες πόλεις, όπως το TEDGlobal που διοργανώνεται φέτος (2011) στο Εδιμβούργο της Σκωτίας ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα, στο TED.com αναρτώνται καθημερινά ομιλίες από τις διάφορες συναντήσεις τα TEDTalks. Τέλος έχει θεσπιστεί και το TEDPrize, που απονέμεται κάθε χρόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις ατόμων που η επιθυμία τους να αλλάξουν τον κόσμο πέρασε στην πράξη.

Video που προβλήθηκε στο φετινό συνέδριο της ετήσιας συνάντησης στο Long Beach στην Καλιφόρνια, αναδεικνύοντας την ανάπτυξη του προγράμματος των TEDx συνεδρίων μες στα τελευταία χρόνια

Link στη σελίδα του video

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση του TED καθώς και όλες τις ομιλίες που έχουν γίνει ως τώρα στο http://www.ted.com (οι περισσότερες ομιλίες διαθέτουν μάλιστα υποτιτλισμό, και στηριζόμενο σε εθελοντές, βρίσκει κανείς και υποτιτλισμό στα ελληνικά).


Και το TEDx & TEDx Thessaloniki;

Με τον τίτλο TEDx συμπεριλαμβάνονται στις δραστηριότητες του TED εκδηλώσεις και συναντήσεις που διοργανώνονται σε τοπικό επίπεδο ανεξάρτητα με βάση το πνεύμα της διάδοσης ιδεών που αξίζει να διαδοθούν και μέσα από ένα σύστημα αυτο-οργάνωσης ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες του TED Conference, το οποίο παρέχει και συμβουλευτικές κατευθύνσης για την κατάρτιση του προγράμματος.

Η πρώτη τέτοια διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου του 2010 φιλοξενώντας τέσσερις ομιλητές. Το ΤEDxThessaloniki είναι ένα μη κερδοσκοπικό συνέδριο, που έχει ως στόχο την προβολή και διάδοση των καινοτόμων και καλών ιδεών στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Βρισκόμαστε στον δεύτερο χρόνο παρουσίας του TEDx στην Ελλάδα, με τα δύο προηγούμενα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα (TEDxAcademy τον Οκτώβριο και το TEDxAthens τον Νοέμβριο με παρουσία 1000 ατόμων) να το καθιστούν ήδη ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στη χώρα μας, που φέρνουν μαζί τις ενδιαφέρουσες ιδέες και εμπειρίες Ελλήνων αλλά και διεθνών προσωπικοτήτων.

TEDx Thessaloniki banner

Η φετινή διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για τις 2 Απριλίου και στον κινηματογράφο Ολύμπιον θα παρουσιάσουν τις απόψεις και τις ιδέες τους πολλοί περισσότεροι προσκεκλημένοι. Το θέμα της φετινής συνάντησης ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα της εποχής. «Why Not?» θα διερωτηθούν όσοι βρεθούν στο βήμα της διοργάνωσης αλλά και όσοι θα την παρακολουθήσουν. Ιδέες που αφορούν το άμεσο μέλλον και την καθημερινότητά μας και για τις οποίες θα λέγαμε "γιατί όχι;" προκειμένου να τις δούμε να πραγματοποιούνται. Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι από διάφορους χώρους θα παρουσιάσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους σε ένα κοινό που αναμένεται να είναι διευρυμένο σε σχέση με πέρυσι καθώς και η διοργάνωση κάνει το δικό της άνοιγμα προς όλους εμάς μετά το επιτυχημένο περσινό πρώτο ξεκίνημα - ερέθισμα για όσους ενδιαφέρονται για την καινοτομία και τις νέες εξελίξεις. Ανάμεσα στους ομιλητές: ο Steve Grove, Head of News and Politics at YouTube, ο Paul Lewis, Special Projects Editor στον Guardian, ανακηρύχθηκε Ρεπόρτερ της Χρονιάς στα Βρετανικά Δημοσιογραφικά Βραβεία 2010 για την επαναστατική χρήση των social media στην δημοσιογραφία. Επίσης οι Rob Thompson, Principal Designer στην Nokia και βραβευμένος product designer, συγγραφέας και πρώην Λέκτορας στο Royal College of Art και στο Central Saint Martins, στο Λονδίνο, ο Onic V. Palandjian, Venture Capitalist με 19 χρόνια εμπειρίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ, συνιδρυτής της Capital Connect Venture Capital και επενδυτής στην Herco SA & Mavin SA, η Eileen Botsford Velissaropoulos, New Media Public Artist, που εργάζεται σε ένα μεγάλο εύρος από on-site και on-line projects και έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις διεθνώς είτε ως μέλος ομάδας καλλιτεχνών είτε μόνη της. Καθώς επίσης και οι: Μαρριέτα Φαφούτη (Musician-Performer), Νίνα-Μαρία Πασχαλίδου (Filmmaker), Tim Bradshaw (Digital Media Expert), Colin Falconer (NGO Innovation Director), Γκαμπριέλα Σάινερ (Environmentalist), Μιχάλης Ζουλουμίδης (Farmer/Entepreneur), Θανάσης Κωνσταντόπουλος (Scientist/Musician), Ελένη Δημοπούλου (Theatre Director), Lena Divani (Author), Nikos Katsaounis (Filmmaker), Panagiotis Chrisovergis (Wheelchair Athlete and Coach) καθώς και το πολύ δημοφιλές Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου»!


Video spot του TEDx Thessaloniki 2011 - Σχετικό με κοινωνικό ακτιβισμό

Πολύ πρόσφατα έκανε και την εμφάνισή του ένα πολύ λιτό μα με μήνυμα αρκετά ισχυρό μες στην πρόθεση της φετινής διοργάνωσης το video spot! Μπορείτε να το απολαύσετε παρακάτω!

Video spot του TEDx Thessaloniki 2011 - Σχετικό με κοινωνικό ακτιβισμό

Link στη σελίδα του video


Το My.Aegean.gr στο TEDx Thessaloniki

Η φοιτητική ομάδα MyAegean του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προσπαθώντας να παραμένει μες στην επικαιρότητα και με ισχυρή πρόθεση στη διάχυση ενθουσιώδους δράσης και ιδεών (που αξίζει να μοιραστούν!) θα είναι φέτος μες στους Media Sponsors του TEDx Thessaloniki ενώ θα υπάρχουν και παιδιά που θα παρευρεθούν για να απολαύσουν από κοντά τον "παλμό" ενός TEDx event!

Η κίνηση αυτή έχει πολλαπλή σημασία και για την ίδια την ομάδα μας, καθώς δηλώνεται πλέον ανοιχτά η ισχυρή μας βούληση να σταθούμε πρωτοπόροι σε πλήθος αξιόλογων κινήσεων και προσπαθειών, που προσφέρουν στη γνώση και στην απόκτηση εμπειριών προς όλους. Θεωρούμε πως με το ίδιο το TED και τα TEDx events μπορούμε να αποκομίσουμε υπέροχες στιγμές και τροφή για γνώση και "ακόνισμα" των πνευματικών μας οριζόντων, και θέλουμε έμπρακτα να το δείξουμε και να προσφέρουμε αυτή την εμπειρία σε ακόμη περισσότερους! Αγαπάμε TED!! :)

TEDx Thessaloniki
TEDx Thessaloniki - entrance
«ανταπόκριση» από την είσοδο του κινηματογράφου "Ολύμπιον" αυτή τη στιγμή!

Αποστολή άρθρου από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο «TEDx Thessaloniki: Όταν ορισμένοι ρωτούν «Γιατί» άλλοι πράττουν ρωτώντας «Γιατί όχι;»», http://my.aegean.gr/web/article3044.html από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine [ανακτήθηκε: 2018-07-20 01:11:51]