http://my.aegean.gr e-Magazino
Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις

Ημερομηνία:
Θεματική Κατηγορία: Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις

1η Έκθεση Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Αθήνα

Μια πλούσια έκθεση πραγματοποιείται στην Αθήνα με σχέδια φοιτητών και αποφοίτων για βιώσιμα προϊόντα και συστήματα, που έχουν προκύψει στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων Studios 5-8 ή διπλωματικής εργασίας με αντικείμενο την σχεδίαση προϊόντων στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων που έχει την έδρα του στη Σύρο. Στόχος της έκθεσης είναι η προβολή του έργου των φοιτητών αλλά και η ανάδειξη της σημασίας της εφαρμοσμένης σχεδίασης προϊόντων τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.


Για πρώτη φορά από την ίδρυση του, το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση των Εργαστηρίων Σχεδίασης Βιομηχανικών Προϊόντων, με στόχο να προβάλει την δουλειά που γίνεται στην Ερμούπολη της Σύρου όπου εδρεύει. Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίλεκτες εργασίες, φοιτητριών και φοιτητών 3ου και 4ου έτους, καθώς και Διπλωματικές Εργασίες με γνωστικό αντικείμενο τη σχεδίαση βιομηχανικών προϊόντων. Παράλληλα θα εκτεθούν projects που εκπονήθηκαν σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις και ΜΚΟ, επιδεικνύοντας την έμπρακτη διασύνδεση μεταξύ ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

1η Έκθεση Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Αθήνα - 2013

Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν φοιτητές που σχεδιάζουν τα προϊόντα του μέλλοντος, αναδεικνύοντας τη σημασία ενός τομέα που, ενώ στη χώρα μας παραμένει σχετικά άγνωστος, προσφέρει προοπτικές ανάπτυξης και μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργούμε ένα περιβάλλον, συντονισμένο με τις εξελισσόμενες ανάγκες μας.

Οι σχεδιαστικές προτάσεις καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών μαζικής παραγωγής, από μικρά οικιακά αντικείμενα, έπιπλα, μέχρι προϊόντα που φιλοξενούν ψηφιακή τεχνολογία και οχήματα. Σε όλες τις περιπτώσεις, η μεθοδολογία σχεδίασης τοποθετεί τον χρήστη στο επίκεντρο και δίνει έμφαση στην καινοτομία και την τεχνική αρτιότητα, ώστε τα προϊόντα αυτά να μπορούν να σταθούν σε μία ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με θέμα τη σύγχρονη πρακτική και διδασκαλία του design και τις επαγγελματικές προεκτάσεις και προοπτικές.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι διδάσκοντες των μαθημάτων Studios 5-8 και υποστηρίζεται και από το Γραφείο Διασύνδεσης Προώθησης Καινοτομίας του τμήματος.


Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο "The BOX", Δορυλαίου 12, στην πλατεία Μαβίλη και θα διαρκέσει από το Σάββατο 29 Ιουνίου έως το Σάββατο 13 Ιουλίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι: Δευτέρα - Σάββατο 12:00-20:00 (καθημερινά εκτός Κυριακής) και η είσοδος και η συμμετοχή στις παράλληλες δράσεις είναι ελεύθερη.

THE BOX,  Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη, 115 21 Αθήνα    Πρόγραμμα παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων 1ης εβδομάδας:

Σάββατο 29/6/2013 ώρα 8.00 μ.μ.

  • Φιλικό καλωσόρισμα από τον πολυχώρο The Box

 

Τετάρτη 3 Ιουλίου ώρα 7.00 μ.μ.

  • Επίσημη παρουσίαση 1ης Έκθεσης Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων, με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθ. Πάρι Τσάρτα, του Προέδρου του Τμήματος καθ. Ιωάννη Δαρζέντα και των διδασκόντων των Εργαστηρίων Σχεδίασης Βιομηχανικών Προϊόντων κ.κ. Σέργιου Φωτιάδη, Ευγένιου Σκουρμπούτη, Πάνου Δραμυτινού.

  • Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Βιομηχανικός Σχεδιασμός και Εκπαίδευση».

 

Τετάρτη 3 έως Σάββατο 6 Ιουλίου ώρες 3.00 – 6.00 μ.μ.

  • Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε ενδιαφερόμενους για το Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων από το Γραφείο Σταδιοδρομίας & Πρακτικής Άσκησης ΤΜΣΠΣ της Δ.Α.ΣΤΑ Πανεπιστημίου Αιγαίου | career@syros.aegean.gr

 

    Περισσότερες πληροφορίες & ροή ενημέρωσης

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα εμπλουτίζεται συνεχώς και  θα είναι διαθέσιμο στις σελίδες:


Η διοργάνωση της έκθεσης γίνεται με τη σημαντική χορηγία από τον πολυχώρο The Box | www.thebox-athens.org, ενώ υποστηρίζεται λειτουργικά από ομάδες εθελοντών και στο σκέλος της επικοινωνίας από την πρωτοβουλία Dpsdbeyond και τη φοιτητική πύλη MyAegean.


Πληροφορίες:

Γραφείο Διασύνδεσης Προώθησης Καινοτομίας ΤΜΣΠΣ
liaison@syros.aegean.gr | 2281097066/70Αφίσα έκθεσης:


Αποστολή άρθρου από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από: MY.aegean.gr Community http://my.aegean.gr/web/ e-Περιοδικό Publisher: MyAegean (ISSN: 2459-2692)

My.Aegean.gr, άρθρο «1η Έκθεση Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Αθήνα», http://my.aegean.gr/web/article3124.html από ομάδα Σύνταξης My.Aegean.gr e-Magazine [ανακτήθηκε: 2018-07-21 06:53:21]