Eνδιαφέρουσες (ελληνικές ή διεθνείς) διαδικτυακές εφαρμογές με εκπαιδευτικό/ερευνητικό περιεχόμενο!
Αν έχετε κι άλλες υπόψιν σας, στείλτε μας email για να μας ενημερώσετε και να την συμπεριλάβουμε στη συλλογή μας!
[!] Αν έχετε λογαριασμό, υπάρχει και το @GRacademia προφίλ με διαφορα νέα!
Σελίδα του δικτύου ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, η οποία λειτουργεί υπό μορφή κοινοπραξίας ακαδημαϊκών και ερευνητικών Ιδρυμάτων, του πανεπιστημίου Κύπρου και της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος. Μέσω της σελίδας αυτής δίνεται πρόσβαση σε πλήθος ηλεκτρονικών περιοδικών και βιβλίων καθώς και σε βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων. Η πρόσβαση περιορίζεται μόνο σε όσους χρήστες έχουν διεύθυνση IP από ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Διαπανεπιστημιακό σύστημα ψηφιακής βιβλιοθήκης για την ηλεκτρονική τεκμηρίωση της σύγχρονης ελληνικής μη δημοσιευμένης βιβλιογραφίας. Σκοπός του ΑΡΤΕΜΙΣ είναι η συστηματική αρχειοθέτηση και διάδοση της πνευματικής παραγωγής των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας των ψηφιακών βιβλιοθηκών.
Δικτυακή πύλη, όπου μπορεί κανείς να βρει περισσότερες από 3.000 επιστημονικές διαλέξεις και παρουσιάσεις σε μορφή video από ερευνητικά πανεπιστήμια και οργανισμούς. Ο χρήστης έχει πρόσβαση στο υλικό μέσω video streaming, με ποικίλες κωδικοποιήσεις και εναλλακτικές ταχύτητες μετάδοσης.
Στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (Berkeley), μπορείτε να βρείτε πλήθος διαλέξεων που αφορούν θεωρητικά και τεχνολογικά μαθήματα, σε μορφή video ή audio, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε on-line ή να ‘κατεβάσετε’ σε mp3 format. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για αναζήτηση διαλέξεων και δραστηριοτήτων που έχουν πραγματοποιηθεί στο πανεπιστήμιο.
Το διάσημο πρόγραμμα ανοικτού διδακτικού υλικού (Open CourseWare) του ΜΙΤ, μέσω του οποίου παρέχεται πρόσβαση σε περισσότερες από 1.400 διαλέξεις διαφόρων θεμάτων, για φοιτητές και καθηγητές. Στη βάση δεδομένων στην οποία έχει πρόσβαση ο χρήστης, μπορεί να βρει πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό από επιλεγμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα.
Η σελίδα του MIT World αποτελεί έναν δικτυακό χώρο ελεύθερης πρόσβασης, όπου φιλοξενούνται οι σημαντικότερες δημόσιες εκδηλώσεις του MIT σε μορφή video streaming. Υπάρχει επίσης διαθέσιμο υλικό από τα τελευταία και πιο σημαντικά επιστημονικά συνέδρια και παρουσιάσεις ανά τον κόσμο.
Σελίδα του MIT στην οποία μπορείτε να βρείτε παρουσιάσεις από διακεκριμένους νομπελίστες πάνω σε σημαντικά στρατηγικά θέματα από όλο το φάσμα της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας.
Σελίδα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα για online και interactive εκμάθηση της βιοχημείας, της μεντελικής γενετικής, της ανοσολογίας, και της αναπτυξιακής, ανθρώπινης, και μοριακής βιολογίας κυττάρων.
Στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ μπορείτε να ενημερωθείτε για υποτροφίες σε ιδρύματα της χώρας και της Αλλοδαπής, καθώς και για τα τρέχοντα Ευρωπαϊκά προγράμματα φοιτητικής μέριμνας. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να δείτε τον πίνακα των επιλεγέντων μεταδιδακτορικών υποψηφίων.
Τα Γραφεία Διασύνδεσης είναι μία νέα διοικητική μονάδα των Τ.Ε.Ι. και των Α.Ε.Ι. της χώρας μας που φιλοδοξούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες τόσο στη σπουδαστική κοινότητα και στους απόφοιτους όλων των τμημάτων των Ιδρυμάτων όσο και στους παραγωγικούς φορείς του τόπου μας. Δείτε τα Γραφεία Διασύνδεσης των Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. που υπάρχουν στην Ελλάδα, χρήσιμες οδηγίες για βιογραφικά και συνεντεύξεις, υποτροφίες, Μεταπτυχιακά, ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.
Σελίδα του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην οποία μπορείτε να βρείτε παραδείγματα από βιντεοδιαλέξεις διαφόρων τύπων (Academic Training Lectures, Seminars and Colloquia).
Πρόσβαση στους καταλόγους ειδικών, ακαδημαϊκών, δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε βάσεις δεδομένων του ΕΚΤ (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης) και σε συλλογές περιοδικών εκδόσεων.
Σελίδα του Πανεπιστημίου του Texas, μέσω της οποίας δίνεται ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό πολλών θεματικών περιοχών.
Η Εθνική Ψηφιακή Επιστημονική Βιβλιοθήκη των Η.Π.Α παρέχει στους χρήστες οργανωμένη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας πηγές και εργαλεία, τα οποία υποστηρίζουν καινοτομίες στη διδασκαλία και την εκμάθηση πολλών περιοχών της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Πρόκειται για συλλογή από βίντεο ιατρικού περιεχομένου, τα οποία παρουσιάζουν ιατρικούς όρους, χειρουργικές επεμβάσεις και μεθόδους θεραπείας ασθενειών, μέσα από συζητήσεις πραγματικών περιστατικών μεταξύ ασθενών και γιατρών.
Η A.C.M. (Association for Computing Machinery) είναι μία κοινότητα επιστημόνων, φοιτητών και επαγγελματιών του χώρου της πληροφορικής με παγκόσμια απήχηση, η οποία συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους οργανισμούς στο χώρο της πληροφορικής, τεχνολογικά ιδρύματα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και διοργανώνει διεθνή συνέδρια και διαγωνισμούς, ενώ παράλληλα προσφέρει πληθώρα υπηρεσιών (διεθνή βιβλιογραφία, διαδικτυακά μαθήματα, επιστημονικά περιοδικά κ.ά.) στα μέλη της.
Περιέχει περίπου το ένα τέταρτο της παγκόσμιας συλλογής άρθρων επιστημονικού, τεχνικού και ιατρικού υλικού σε πλήρη μορφή. Παρέχεται πρόσβαση σε ευρεία αναδρομική βάση δεδομένων σε περισσότερα από 7 εκατομμύρια άρθρα, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων άρθρων και ερευνών βραβευμένων με βραβείο Νόμπελ, τα οποία διατίθενται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο.
Η υπηρεσία SpringerLink του εκδοτικού οίκου Springer Science + Business Media αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες παροχής επιστημονικής, τεχνικής και ιατρικής βιβλιογραφίας στον κόσμο. Συγκεκριμένα παρέχει πρόσβαση σε σειρές βιβλίων (book series), βιβλία (books), πληροφοριακά έργα (reference works) και σε επιστημονικά περιοδικά (journals) που κατά κύριο λόγο καλύπτουν τους παρακάτω κλάδους: φυσική, χημεία, αστρονομία, μηχανολογία, πληροφορική, νομική, επιστήμες υγείας και επιστήμες περιβάλλοντος.
Μέσω της Scopus, εκτός από πρόσβαση στη βάση δεδομένων με περιλήψεις (abstracts) και βιβλιογραφικές αναφορές (citations) για επιστημονική αρθρογραφία, παρέχεται δυνατότητα αναζήτησης σε περισσότερους από 15.000 τίτλους επιστημονικών περιοδικών και στο Διαδίκτυο (μέσω του μηχανισμού Scirus), καθώς και αυτόματης σύνδεσης με το πλήρες κείμενο του άρθρου, αν αυτό αποτελεί συνδρομή της HEAL-Link. Η Scopus ενημερώνεται καθημερινά και καλύπτει όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Η ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ περιλαμβάνει πληροφορίες για 130.000 τίτλους βιβλίων που εκδόθηκαν στη χώρα μας, με αναλυτικά βιβλιογραφικά στοιχεία (τίτλος βιβλίου, όνομα συγγραφέα, εκδότης, ISBN, θέμα, ταξινομικός αριθμός Dewey Decimal Classification-DDC, κλπ). Παραθέτει επιπλέον φωτογραφία εξωφύλλου, βιογραφικό σημείωμα, φωτογραφία και εργογραφία του συγγραφέα, καθώς και εμπορικές πληροφορίες του βιβλίου (διακινητής, τιμή, διαθεσιμότητα). Έχει επιπλέον πληροφορίες για 70.000 δημιουργούς (συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, επιμελητές σειράς, εικονογράφους, φωτογράφους, ζωγράφους, κ.ά.)
Αφορά θέματα εκπαίδευσης και παρέχει βιβλιογραφικές πληροφορίες τις οποίες αντλεί από 775 περιοδικά από εκθέσεις , πρακτικά συνεδρίων κ.ά.
|
Eνδιαφέρουσες (ελληνικές ή διεθνείς) διαδικτυακές εφαρμογές με εκπαιδευτικό/ερευνητικό περιεχόμενο!
Αν έχετε κι άλλες υπόψιν σας, στείλτε μας email για να μας ενημερώσετε και να την συμπεριλάβουμε στη συλλογή μας! |