eMagazine_titleCover16_h47.png

Πρόσφατα άρθρα

Publisher: MyAegean ISSN: 2459-2692

aboutusWhatDo_emag

Σου αρέσει η ιδέα να αρθρογραφείς;

   Μάθε περισσότερα..


Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου - Medieval Rose Festival RhodesΤο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου (www.medievalfestival.gr) συνεχίζεται και φέτος για 15η χρονιά ενισχύοντας το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν του τόπου. Το 2022 είναι επετειακή χρονιά για τη Ρόδο και τα γύρω νησιά της Δωδεκανήσου, καθώς συμπληρώνονται 500 χρόνια από την Β’ Μεγάλη Πολιορκία τους από τους Οθωμανούς. Η επίθεση άρχισε την 1η Αυγούστου του 1522 και ολοκληρώθηκε στις 22 Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς, με συνθηκολόγηση που έγινε μεταξύ του Σουλτάνου και του Τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη. Η πόλη της Ρόδου παραδόθηκε στους εχθρούς τον Ιανουάριο του 1523 και το Τάγμα αποχώρησε, σηματοδοτώντας την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία των νησιών μας, που ανέτρεψε το κοινωνικό status quo και το πολιτισμικό γίγνεσθαι.

Δημοσιοποίηση:

Greek 1rst Uni Radio Marathon 2022Ο πρώτος φοιτητικός ραδιομαραθώνιος είναι γεγονός και πραγματοποιείται το Σάββατο 9 Απριλίου 2022! Η πρωτοβουλία «Greek Uni Radio Marathon» με ώρα έναρξης στις 9 το πρωί και 24ωρο πρόγραμμα, με την συμμετοχή 12 φοιτητικών ραδιοφωνικών σταθμών από κάθε άκρη της Ελλάδας. Συντονιστείτε σε ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσική, συνεντεύξεις και αφιερώματα, με θέμα την ιστορία των φοιτητικών ραδιοφώνων!

Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας από ένα τέτοιο εγχείρημα! Για αυτό, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα συγκεντρώνονται χρήματα για την στήριξη της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», με έδρα την Αθήνα.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος TzortzinaB :

Γράφει η Γεωργία-Άννα Μπιτζανάκη:

human rights - ανθρώπινα δικαιώματαΜε τις επικρατούσες συνθήκες να μας κάνουν να νιώθουμε ότι περιβαλλόμαστε από ένα πρωτόγνωρο μοτίβο απ`ό,τι μέχρι σήμερα, με διεθνείς εξελίξεις που εμπεριέχουν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα αλλά και τη χώρα μας ειδικότερα και σε σχέση με τη γειτονική μας Τουρκία,  με διχασμένους πολίτες στο εσωτερικό της χώρας λόγω της τρέχουσας κατάστασης με τον COVID-19, με νέες τρομοκρατικές επιθέσεις θρησκευτικού κινήτρου όπως αυτή στη Βιέννη, διαρκείς μαρτυρίες για φαινόμενα ασυδοσίας και αυθαιρεσίες κρατικών λειτουργών ή δυνάμεων καταστολής, αλλά και αυξανόμενα περιστατικά βίας κάθε μορφής, η φετινή Διεθνής Ημέρα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων μοιάζει αφορμή πιο αναγκαία από ποτέ για να αναλογιστούμε την αδιασάλευτη παρακαταθήκη που έχουμε.Δημοσιοποίηση:

work home tips ergonomicsΗ τρέχουσα συγκυρία έχει αναγκάσει πολλούς να εργάζονται εκτάκτως από το σπίτι χωρίς την αναγκαία προετοιμασία. Για την ομαλότερη προσαρμογή στις νέες αυτές συνθήκες ακολουθούν πρακτικές συμβουλές με στόχο να προφυλάξουν την υγεία των εργαζόμενων κατά το διάστημα που θα εργάζονται στον προσωπικό τους χώρο.

*Υπενθυμίζεται ότι για την τηλεργασία ισχύει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2006- 2007, η οποία στο άρθρο 7 αναφέρει ότι ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να παρέχει κατάλληλο εξοπλισμό, εκτός αν ο τηλεργαζόμενος χρησιμοποιεί τον δικό του.

Δημοσιοποίηση:

Γράφει η Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου:

Violence against WomenΟι πατριαρχικές κοινωνίες χαρακτηρίζονται από τη δομική βία. Πρόκειται για βία χωρίς σαφή δράστη, ενσωματωμένη και εγγενή στη δομή μιας κοινωνίας. Συνθετικά συστατικά της είναι γενικά η εξουσία και η ανισότητα. Η δομική βία έχει συχνά ως στόχο τις γυναίκες και συντηρείται μέσω της κοινωνικοποίησης των φύλων, της δημιουργίας έμφυλων προκαταλήψεων και της συνεχούς απειλής βίας, παράγοντες οι οποίοι συνολικά θέτουν τις γυναίκες σε κατώτερη θέση και επηρεάζουν τις ενέργειές τους σε όλα τα επίπεδα. Η δομική βία νοείται ως κοινωνική εκμετάλλευση και άνιση εξουσία (και, κατ' επέκταση, άνισες ευκαιρίες στη ζωή), στοιχεία τα οποία εντάσσονται στην κυρίαρχη κοινωνική τάξη.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει η Γεωργία Πατέρα:

θέα από την Μελβούρνη - Αυστραλία H αστικοποίηση είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη των κοινωνιών μας, αλλά ένα από τα παράπλευρα αποτελέσματά της είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση που έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση της ανθρώπινης υγείας. Ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι οι πράσινες υποδομές: δεντροφυτεύεις, πράσινες οροφές και πράσινοι τοίχοι είναι ευρέως διαδεδομένες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην Ευρώπη, και φαίνεται να βελτιώνουν την ποιότητα της ατμόσφαιρας σε μια αστική περιοχή. Στην παρούσα έρευνα χρησιμοποιήθηκε ένα εξειδικευμένο λογισμικό, το i- Tree Eco, ώστε να συγκριθεί η βελτίωση της ατμοσφαιρικής ποιότητας από τους διαφορετικούς τύπους πράσινων υποδομών για μια περιοχή της Μελβούρνης, Αυστραλία..


Δημοσιοποίηση:

Γράφει η Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου:

forest fairy dress artworkΤους δύο τελευταίους αιώνες, εκτός της ζωγραφικής, και άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως το Θέατρο, ο Κινηματογράφος, η Φωτογραφία, προτείνουν ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις για να οπτικοποιηθεί το φανταστικό.[1]  Παραδοσιακά το παραμύθι και η αλληγορία ήταν το κύριο είδος όπου έβρισκε έκφραση η φαντασία. Ειδικότερα φωτογράφοι, των οποίων το έργο βασίζεται ακριβώς στο φανταστικό, χρησιμοποιούν το κοστούμι και τη μεταμφίεση. Τα τελευταία ως γνωστόν συντελούν στη δημιουργία φανταστικών συσχετίσεων, προκειμένου να κατασκευάσουν φανταστικές φωτογραφικές ιστορίες, στις οποίες τα ενδύματα μόδας αποτελούν σημαίνοντα χαρακτήρων. Με τον τρόπο αυτόν η μόδα, στον βαθμό φυσικά που υποδηλώνει οικειότητα και συγγένεια με την πραγματικότητα, μετατρέπεται σε αναπόσπαστο στοιχείο του έργου τους.

Δημοσιοποίηση:

Syros International Film Festival (SIFF) 8η πλέον χρονιά για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου, όπου από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου και λίγο μετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν, επιστρέφει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, συνεχίζοντας να εξερευνά τη θεματική «Off Season / Εκτός Εποχής». Υπέροχα σημεία της Σύρου αποκτούν κινηματογραφικό αέρα, με back-to-back ντράιβ-ιν για δύο ημέρες στην Ντελαγκράτσια στην Ποσειδωνία, πρωτότυπες περφόρμανς στο ιστορικό ναυπηγείο του Ταρσανά, αλλά και μία λαμπερή έναρξη στο θερινό Παλλάς στην Ερμούπολη.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος HarisHeiz :

Γράφει ο Χάρης Χεϊζάνογλου:

μοναξιά κοιτώντας τον κόσμο - επιτυχία - πανελλήνιεςΟι Πανελλήνιες δεν χωρίζουν τους ανθρώπους σε ικανούς και μη. Οι βάσεις, υψηλές ή χαμηλές δεν κατατάσσουν τα παιδιά σε ικανά και μη. Δεν υπάρχει καμία μεγάλη αλήθεια στην επίδοση ενός νέου ανθρώπου σε μια διαγωνιστική διαδικασία, σε σημαντικό βαθμό μηχανιστική, που να μας λέει κάτι καταληκτικό για την αξία του και για το τί είναι ικανός να πετύχει στη ζωή του. Γενικά, δεν υπάρχει καμία αξιολογική μέθοδος ικανή να αναγνώσει και να αναγνωρίσει το εν δυνάμει των ποιοτήτων που κουβαλάνε τα νέα παιδιά.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος spothve :

Των Tiffany H. Morrison, Terry P. Hughes και συναδέλφων:

Μια πράσινη θαλάσσια χελώνα (Chelonia mydas) κολυμπα επάνω από αποχρωματισμένα κοράλλια εξαιτίας της ανθρωπογενούς παγκόσμιας θέρμανσηςΜια προσέγγιση που αναδεικνύει ότι η καταπολέμηση των αιτιών υποβάθμισης των κοραλλιογενών υφάλων μπορεί να εφαρμοστεί σε άλλα περιβάλλοντα.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος TzortzinaB :

Γράφει η Γεωργία-Αννα Μπιτζανάκη:

επισκέπτες - τουρίστες σε παραθαλάσσια πόληΤο είδος του πολιτιστικού τουρισμού, αποτελεί μια προοπτική βιώσιμη ως προς το περιβάλλον, την κοινωνία, και την οικονομία. Κάτι τέτοιο ασφαλώς για να επιτευχθεί, χρειάζεται να επενδύσουν οι αρμόδιοι φορείς στην προετοιμασία, στην έρευνα, στην επικοινωνία, και κυρίως να επενδύσουν στη στενή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος tzou :

παστίτσιο - συνταγήΜια συνταγή πολύ αγαπημένη από τα παιδικά μου χρόνια, που πρωταγωνιστούσε σε οικογενειακά και όχι μόνο τραπέζια, είναι το παστίτσιο! Όχι όμως οποιοδήποτε παστίτσιο, αλλά το παστίτσιο της μαμάς μου... Της ζήτησα, λοιπόν, τη συνταγή για να το φτιάχνω όπως εκείνη και ιδού το αποτέλεσμα!


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει ο Περικλής Πάγκας:

circular economy - nature - park - environment Η Κυκλική Οικονομία- ΚΟ (Circular Economy - CE) είναι ένα σύστημα οικονομίας με στόχο τη μείωση των αποβλήτων, των διαρροών ενέργειας, αλλά και τη χρήση νέων πόρων. Στο παρόν άρθρο μελετώνται τρεις κατασκευαστικές δράσεις (νέο κατασκευή, ανακαίνιση. και κατεδάφιση κτηρίου) στην Ολλανδία, στις οποίες εφαρμόστηκε ένα νέο εννοιολογικό πλαίσιο βασισμένο στις έννοιες του «οράματος», «μάθηση των δρώντων», «δυναμική των δικτύων» και «καινοτομία επιχειρησιακού μοντέλου» με στόχο να κατανοηθεί ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας στον τομέα των κατασκευαστικό κλάδο.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Helen_Ch :

Syros International Film Festival (SIFF) Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου - Syros International Film Festival (SIFF) κατέφθασε, για άλλη μια φορά, προσφέροντας την ευκαιρία για μια ξεχωριστή πολυμορφική βόλτα. Βρεθήκαμε εκεί για να μεταφέρουμε την εμπειρία.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος anima :

γεμιστά με σταφίδες - συνταγήΑν σου αρέσουν τα γεμιστά, αλλά αναζητάς μια πιο ιδιαίτερη γεύση, μπορείς να δοκιμάσεις την παρακάτω πρόταση. Οι σταφίδες προσφέρουν μια ιδιαίτερη νοστιμιά, με επιρροές από ανατολίτικη κουζίνα, με μια γλυκόξινη αίσθηση. Η διαδικασία είναι απλή, χωρίς να διαφέρει ιδιαίτερα από την κλασική συνταγή.


Δημοσιοποίηση:
Επιλέξτε σελίδα από 65 σελίδες συνολικά..


Μπορείς να λαμβάνεις περισσότερα "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!