eMagazine_titleCover16_h47.png

Πρόσφατα άρθρα

Publisher: MyAegean ISSN: 2459-2692

aboutusWhatDo_emag

Σου αρέσει η ιδέα να αρθρογραφείς;

   Μάθε περισσότερα..


Μπορείς να λαμβάνεις περισσότερα "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει η Χριστίνα Νίνου:

animal birdΤο παρόν άρθρο αναλύει την επιρροή που έχουν πάνω στις αλλαγές των πληθυσμών των πουλιών τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι Ειδικές Προστατευόμενες Περιοχές και το Παράρτημα Ι της Οδηγίας των Πουλιών. Τα δεδομένα για την περίοδο 1981-2012 σε Ευρωπαϊκή κλίμακα έδειξαν ότι οι πληθυσμοί των ειδών ευνοούνται όσο αυξάνονται οι Ζώνες Ειδικής Προστασίας και τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα με μεγαλύτερο αντίκτυπο στα είδη του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας των Πουλιών. Αποδεικνύεται όμως επίσης, ότι μέσω αυτών των πρακτικών, ενώ η μείωση των πληθυσμών των αγροτικών ειδών είναι πιο σπάνια, δεν φαίνεται να αποτελεί ένα μέτρο το οποίο μπορεί να αντιστρέψει εντελώς την κατάσταση καθώς τα είδη έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την εντατικοποίηση της γεωργίας.

Δημοσιοποίηση:

Campus Radio - University Radio - retro equipmentΠρόσφατα, για ακόμη μια χρονιά, διοργανώθηκε η «Παγκόσμια Ημέρα Κολεγιακού Ραδιοφώνου», που είναι το τακτικό πλέον «ραντεβού» κολεγιακών/πανεπιστημιακών ραδιοφώνων από πολλές χώρες. Με αυτή την αφορμή συναντάμε την ανάγκη να γνωρίσουμε και να μάθουμε μερικά πράγματα για ένα ιδιαίτερο τοπίο στο χώρο του ραδιοφώνου, τα λεγόμενα «πανεπιστημιακά/κολεγιακά ραδιόφωνα» αλλά και τα «κοινοτικά ραδιόφωνα», με ποικίλα χαρακτηριστικά, που παγκοσμίως απολαμβάνουν αυξημένης ευαισθησίας αντιμετώπιση, τόσο από την ίδια την πολιτεία, όσο και από την κοινωνία συνολικά. Επιπλέον, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και πάνω από 15 φοιτητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα - Κύπρο που μας ...ταξιδεύουν με τη φρεσκάδα και τη δημιουργικότητά τους!Δημοσιοποίηση:

AnimaSyros 11 - Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων ΣχεδίωνΓια 11η πλέον χρονιά, ένα πολύ ενδιαφέρον σετ εκδηλώσεων διοργανώνονται στην καρδιά των Κυκλάδων. Πρόκειται για το γνωστό πλέον φεστιβάλ όπου τα κινούμενα σχέδια είναι πρωταγωνιστές σε ένα μαγευτικό ταξίδι έμπνευσης, χρωμάτων, μουσικής και φαντασίας στην Ερμούπολη της Σύρου. Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων powered by Onassis Culture, μια από τις 20 σημαντικότερες διοργανώσεις παγκοσμίως για την τέχνη της εμψύχωσης, επιστρέφει για 4 συναρπαστικές ημέρες και το Θέατρο Απόλλων, το Πνευματικό Κέντρο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Δημοτική και Παιδική Βιβλιοθήκη, η έπαυλη Τσιροπινά, το Ιστιτούτο Κυβέλη, η κεντρική Πλατεία Μιαούλη και άλλα μέρη της πόλης πλημμυρίζουν από προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, αφιερώματα σε Διεθνή Φεστιβάλ, εργαστήρια για μεγάλους και μικρούς, πανοράματα ταινιών με ανοιχτές προβολές αλλά και εκθέσεις. Δεν λησμονούμε βέβαια και την «παράδοση» πλέον του Φεστιβάλ, το εργαστήρι making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό όλα τα δρώμενα, συναυλίες, πάρτι και άλλες παράλληλες δράσεις.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει η Μαρίνα Μπουντούνη:

household food trashΣε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη κοινωνία όπου ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται, η ζήτηση για παραγωγή περισσοτέρων τροφίμων και ενέργειας είναι γεγονός. Αυτή η συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στην εποχή μας. Πολλά απόβλητα τροφίμων όπως είναι οι πρωτεΐνες, τα λιπίδια και διάφορες θρεπτικές ουσίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρώτη ύλη για τη δημιουργία νέων προϊόντων υψηλής αξίας. Στην παρούσα έρευνα εξετάζεται πώς η αξιοποίηση αυτών των αποβλήτων οδηγεί σε παραγωγή βιοκαυσίμου, ενζύμων, νανοσωματιδίων, βιοαποικοδομήσεων πλαστικών και βιοδραστικών ενώσεων.

Δημοσιοποίηση:

Γράφει ο Δημοσθένης Χριστόπουλος:

Dark Knight last scene tribute criticsΔεν πρέπει να έχει υπάρξει σκηνή που να μου έχει προκαλέσει με τόσο μεγάλη ένταση το αίσθημα της κινηματογραφικής πληρότητας όσο το τελευταίο καρέ του «The Dark Knight»: αυτά τα τελευταία δευτερόλεπτα της ταινίας κατά τη διάρκεια των οποίων βλέπουμε τη μπέρτα του Μπάτμαν να ανεμίζει πάνω στη μηχανή του καθώς φεύγει κυνηγημένος από την πόλη του, την Γκόθαμ Σίτι αποτελούν το τέλειο επιστέγασμα αυτού του αριστουργήματος που έπεσε σαν κομήτης στα μυαλά μας πριν από μια δεκαετία ακριβώς και δεν έφυγε ποτέ από αυτά. Με θυμάμαι να βλέπω στο σινεμά αυτά τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους και να μην μπορώ να αποφασίσω αν λυπάμαι που αυτή η ταινία μόλις τελείωσε και δεν θα την ξαναδώ ποτέ με την έκπληξη της πρώτης φοράς ή αν γουστάρω φουλ ακριβώς επειδή μόλις είδα μια τόσο σημαντική ταινία την ώρα της «γέννησής» της.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος nanafreiheit :

frog welcome travel luggageΕίναι αλήθεια όλα όσα ακούγονται για τους πρωτοετείς φοιτητές; Προσοχή, το εν λόγω άρθρο δεν αποτελεί διευκρινιστικό οδηγό βοηθείας για τους πρωτοετείς. Τέτοιοι «οδηγοί» υπάρχουν πολλοί. Εδώ θα βρείτε μερικές σκέψεις μου και ορισμένα πράγματα που εγώ προσωπικά θαυμάζω στους πρωτοετείς και γενικότερα σε ορισμένους ανθρώπους.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος era10 :

girl road thinking criticismΤο χάος επικρατεί... οι αλλαγές είναι αστραπιαίες και εσύ... εσύ δεν μπορείς να κινηθείς... νιώθεις ασήμαντος, αδύναμος να αντιδράσεις... να σκεφτείς... να αποφασίσεις...Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Daria :

αρμόνιο - πιάνοΚαθισμένη οκλαδόν στο κρεβάτι του δωματίου, κάτω από τις φρεσκοπλυμένες κουβέρτες της άνοιξης, βρίσκομαι να σε παρακολουθώ ανήμπορη στο να αντιδράσω, να εμπλουτίσω τούτη την αχαλίνωτη μέθη που μου χαρίζεις απλόχερα. Δεν ήμουν μόνη. Δεν ήσουν μόνος.
 Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει ο Σπύρος Ιωσηφίδης:

ecosystem sea angelfish undewaterΟι θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές (ΘΠΠ) έχουν ομολογουμένως οικολογικά οφέλη, αλλά παράλληλα έχουν σημαντικές κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες. Με τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι σήμερα υπήρξαν πολλές δυσκολίες και περιορισμοί στη συνολική εκτίμηση των παραπάνω επιπτώσεων. Αυτό το άρθρο περιγράφει ένα νέο πλαίσιο εκτίμησης και παρακολούθησης αυτών των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων στις ΘΠΠ, βοήθησε να ξεπεραστούν πολλά από τα προηγούμενα εμπόδια, ενώ παράλληλα απέδωσε μεγαλύτερη αξία στις αποφάσεις των αρμόδιων φορέων..


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος nanafreiheit :

Σε όλους αρέσει κάποιο είδος μουσικής, κάποιος τραγουδιστής ή τραγουδίστρια ή κάποια μπάντα. Τι γίνεται όμως όταν η κολλητή σου ή ο κολλητός σου παρακολουθεί πιστά μια μπάντα και συγκεκριμένα ένα boyband και εσύ όχι; Ποια είναι η στάση που πρέπει να κρατήσεις; Και γενικότερα πόσο επηρεάζεσαι από αυτό ή γενικότερα πώς επηρεάζεται η σχέση με την κολλητή σου ή τον κολλητό σου;
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος RadonRose :

Μακαρόνια με κιμά - συνταγήΉ όπως τη λέει ο Georges St Pierre, μακαρονάδα με σάλτσα κρέατος.
Τη συνταγή βρήκα σε καναδικό site με συνταγές, μετά από παρακολούθηση του Takedown: The DNA of GSP.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος IoannaDamianou :

Γράφει η Ιωάννα Δαμιανού:

casseteΑν είσαι κι εσύ αυτός ο τύπος που ενώ ο καθηγητής εξηγεί τη διαφορά μεταξύ ταυτοποίησης και αυθεντικοποίησης γράφει στις σημειώσεις του στοίχους από τραγούδια, αν περπατάς στο δρόμο τραγουδώντας και χορεύοντας με το τραγούδι που παίζει εκείνη την στιγμή στα αυτιά σου δίνοντας την εντύπωση στους γύρω σου πως αντιμετωπίζεις κάποια ψυχική ασθένεια, αν αγαπάς το καλοκαίρι απλά και μόνο επειδή είναι η περίοδος των συναυλιών και αν το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς και το τελευταίο πριν κοιμηθείς είναι να ακούς μουσική, μπορείς με ευκολία να ταυτιστείς με τον τίτλο!


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει η Αρετή Μπένου:

survey in parkΟ έλεγχος της ποιότητας και η επικύρωση των δεδομένων είναι σημαντικοί παράγοντες και αποτελούν μεγάλο θέμα συζήτησης για την επιστήμη των πολιτών. Το κλίμα εμπιστοσύνης θεωρείται αναγκαίο και η ισορροπία είναι λεπτή· λανθασμένοι χειρισμοί ενδέχεται να αποθαρρύνουν την τροφοδότηση δεδομένων από τους εθελοντές ή να υποβαθμίσουν την αξιοπιστία των καταγραφών.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος inertia :

Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη - MyAegeanΝίκος Καζαντζάκης, συγγραφέας, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, κριτικός, μεταφραστής, φιλόσοφος, δημοσιογράφος, πολιτικός. Στις 18 Φεβρουαρίου του 1883 γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Νίκος Καζαντζάκης. Είναι ένας λογοτέχνης που, με το έργο του και την προσωπικότητά του δέσποσε μισό περίπου αιώνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο πρώτο τέταρτο του 20ού αιώνα η προσωπικότητα του Ν. Καζαντζάκη άρχισε να αναπτύσσεται, στο δεύτερο τέταρτο αυτή η προσωπικότητα έδειξε όλο της το δυναμισμό, όλη της τη δημιουργική πνοή και επιτέλεσε ένα έργο που αξίζει αναζήτηση και συζήτηση και τώρα, ακόμη 60 χρόνια μετά το θάνατό του, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο! Ο Ν. Καζαντζάκης είναι το παιδί της εποχής του, είναι η ηχώ όλων των σπουδαίων γεγονότων, όχι μόνο της ιστορίας της Ελλάδας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Είναι ο αιώνιος ταξιδευτής που ψάχνει πάντα να βρει κάτι καινούριο. Στη ζωή του, τη γεμάτη περιπέτειες, θαύμασε πολλούς ανθρώπους και κυρίως πολλές προσωπικότητες, μαθήτευσε σε όλα σχεδόν τα φιλοσοφικά και πολιτικά ρεύματα.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει ο Στυλιανός Ζαννέτος:

Gypful SpainΤο παρόν κείμενο παρουσιάζει την αξιολόγηση του δικτύου προστατευόμενων περιοχών τροφοληψίας για τα πτωματοφάγα πτηνά στην Ισπανία. Οι συγγραφείς παρουσιάζουν τα οφέλη που προέκυψαν από αυτή την πρωτοποριακή κίνηση. Το δίκτυο αυτό είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στο τομέα της διατήρησης και προστασίας της Βιοποικιλότητας καθώς καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του δικτύου στην μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Δημοσιοποίηση:


Επιλέξτε σελίδα από 64 σελίδες συνολικά..