Συχνές Ερωτήσεις: Services-Gallery
Απάντηση

Τι είναι η Φωτοθήκη-Gallery;

Student Teams - MyAegean + Aegean Uni
Student Teams - MyAegean + Aegean Uni
Student Teams - MyAegean + Aegean Uni
Student Teams - MyAegean + Aegean Uni
Student Teams - MyAegean + Aegean Uni

Πρόκειται για μια υπηρεσία που προστέθηκε κατά το 2007-2008 στη δικτυακή πύλη της Κοινότητας MyAegean, ένας χώρος οπτικού κι άλλου υλικού που αφορά στο πανεπιστήμιο, τη φοιτητική ζωή και δραστηριότητες και όχι μόνο!

MyAegean Various Activities - collage 1

Μέσα στους χώρους υπάρχουν αφιερωμένες ενότητες (albums) με συγκεκριμένη δομή/ιεραρχία για ορθότερη οργάνωση του περιεχομένου. Τα albums και sub-albums αφορούν σε διάφορες δραστηριότητες ή θέματα, από στιγμιότυπα εκδηλώσεων και κτιρίων του Πανεπιστημίου, φοιτητικές δραστηριότητες, ορκωμοσίες, εκθέσεις και συνέδρια, ιστορικό αρχείο του θεσμού της Πολιτιστικής Εβδομάδας, εκδρομές αλλά και φωτογραφίες από αγαπημένους τόπους ή ταξίδια!

Ο χώρος αυτός στοχεύει στο να μοιράζεται ένα πλήθος (αυθεντικού) υλικού και κοινών εμπειριών εντός κι εκτός του Πανεπιστημίου με άλλους, παλαιότερους και νεότερους, δημιουργώντας έτσι ένα νέο κανάλι επικοινωνίας και κοινής συνείδησης της πανεπιστημιακής ζωής!


[ Επιστροφή ]

Πώς ανεβάζω φωτογραφίες στη Gallery;

tip: για την καλύτερη απόδοση στο uploading, συνιστάται να κάνετε upload ένα ή δύο αρχεία τη φορά.

Η πλατφόρμα προσαρμόζει (resize) την εικόνα, ώστε να μπορείτε άμεσα να χρησιμοποιήσετε και μικρότερα μεγέθη της, διατηρώντας αναλλοίωτη την αρχική-πρωτογενή εικόνα.

Το περιεχόμενο της Gallery δομείται σε albums και sub-albums. Σε καθένα από αυτά, στο αριστερό μέρος της σελίδας μπορείτε να διακρίνετε τους συνδέσμους-μενού "Add Item" ή/και "Add Album" όπου είναι διαθέσιμα και από εκεί άμεσα μπορείτε να κάνετε upload το υλικό σας:

help MyAegean Gallery shot upload

Γενικώς, στα αριστερά της κάθε σελίδας στην Gallery υπάρχουν σύνδεσμοι με σετ από επιλογές που σχετίζονται είτε με κάποια εικόνα είτε με κάποιο λεύκωμα (album), π.χ. "Add Items" και από αυτό μπορεί κανείς να ανεβάσει φωτογραφίες είτε να δημιουργήσει ένα νέο άλμπουμ (ή επεξεργαστεί ιδιότητες αντιστοίχως σε ήδη υπαρκτά).

Βήμα #1
help MyAegean Gallery shot upload

Βήμα #2
help MyAegean Gallery shot upload

Βήμα #3
help MyAegean Gallery shot upload


[ Επιστροφή ]

Σημειώσεις - Διευκρινίσεις για την υπηρεσία και υλικό

 • Το περιεχόμενο που αναρτάται στην Gallery δεν θα πρέπει να καταπατά νόμους και πνευματική ιδιοκτησία. Οι υπηρεσίες έχουν χτιστεί με σκληρή δουλειά και εθελοντικό κόπο ανθρώπων. Καλούνται οι χρήστες της υπηρεσίας να σεβαστούν τα στοιχειώδη δικαιώματα.

 • Το φωτογραφικό υλικό που οι ίδιοι αναρτάτε βεβαιώνετε πως το παρέχετε με σκοπό να το μοιραστείτε με την κοινότητα για τους σκοπούς που αυτή εξυπηρετεί προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα μέλη της.

 • Απαγορεύεται η κατάχρηση των υπηρεσιών με στόχο που να βλάπτει συσχετιζόμενα άτομα και οργανισμούς είτε την ίδια την Ομάδα Ανάπτυξης του MyAegean και την ίδια την πρωτοβουλία.

 • Η πλατφόρμα της Φωτο-Gallery δεν έχει άμεση σύνδεση με τους Λογαριασμούς Μελών της υπόλοιπης δικτυακής πύλης (π.χ. Forum). Κατά συνέπεια, στην Φωτο-Gallery μπορούν να δημιουργηθούν μονάχα κατ`απαίτηση μέσω αιτήματος στην Ομάδα Ανάπτυξης ειδικοί Λογαριασμοί-Ομάδων (όχι-προσωπικοί) για την ευελιξία επιμέλειας του εκάστοτε υλικού ή των ειδικών προνομιακών χώρων (albums) που δίνονται στα πλαίσια συνεργασίας.

 • Το υλικό που αναρτούν οι χρήστες που δεν έχουν ειδικά εκχωρημένο Λογαριασμό στην Φωτο-Gallery ενδέχεται να τροποποιηθεί, αφαιρεθεί ή μετακινηθεί από τους υπευθύνους φροντίδας, σε περίπτωση που κριθεί ακατάλληλο, ασύμβατο ή μή συσχετιζόμενο με τον εκάστοτε χώρο (album) που έχει τοποθετηθεί. Δεν κρατούνται στοιχεία και δεν υπάρχει τρόπος να επαληθευθεί από ποιόν έχει προέλθει το αναρτημένο υλικό, στην περίπτωση αυτήν.

 • Υλικό που έχει αναρτηθεί στα πλαίσια συνεργαζόμενου φορέα / ομάδας / δράσης, θεωρείται σύμφωνο πως παραχωρείται για αξιοποίηση της πύλης και πρωτοβουλίας. Εφόσον εντάσσεται στα πλαίσια αυτά, δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη η Ομάδα Ανάπτυξης για τυχόν ασυμφωνία ή μή-εγκεκριμένη δημοσίευση. Οι κινήσεις προϋποθέτουν πως άπαξ και το υλικό βρίσκεται στους χώρους (albums) αντίστοιχων φορέα / ομάδας / δράσης έχει προηγηθεί σύμφωνη γνώμη αυτών.

 • Η διαχειριστική ομάδα και ομάδα ανάπτυξης myAegean δεν θεωρείται υπεύθυνη σε περίπτωση που παραβιαστεί κάποιος κανόνας ούτε έχει υποχρέωση να λογοδοτήσει ως προς ενδεχόμενα σφάλματα ή αμφιλεγόμενο υλικό που προέρχεται από τρίτους φορείς / ομάδες / δράσεις. Φυσικά, στην περίπτωση αυτή μπορείτε να ενημερώσετε άμεσα την ομάδα μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας ή μέσω Email ώστε να παρθούν αντίστοιχα μέτρα ή ενέργειες αποκατάστασης κάθε ζητήματος. Ομοίως και για οποιαδήποτε απορία, πρόταση, σχόλιο ή άλλη επισήμανση.
  Οποιαδήποτε άλλη μορφή επικοινωνίας εκτός της δικτυακής πύλης (π.χ. τηλεφωνικά, με προφορική επικοινωνία, μέσω προσωπικών αιτημάτων από εξωπανεπιστημιακές πλατφόρμες/εργαλεία/τρόπους) θεωρείται μή έγκυρη και μή αποδεκτή και το όποιο αίτημα απορρίπτεται ασυζητητί. Η πύλη και Ομάδα Ανάπτυξης προσφέρει επαρκή εργαλεία επικοινωνίας για επίλυση κάθε ζητήματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ / ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΤΙΚΟΥ Κ.Λ.Π. ΥΛΙΚΟΥ


Creative Commons LicenseΤο περιεχόμενο που δημοσιεύεται στην υπηρεσία ΦωτοGallery της δικτυακής πύλης my.aegean.gr στην πλειονότητά του υπόκειται (εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά ανά περίπτωση) στην άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike License version 3.0.

Καθώς αναρτάτε περιεχόμενο, συμφωνείτε πως το μοιράζεστε ελεύθερα με την υπόλοιπη Κοινότητα σύμφωνα με τους σχετικούς όρους και ηθικές αρχές.


Ιδιότητες των αδειών Creative Commons στην κοινότητα My.Aegean.gr
Η άδεια προσφέρει ευελιξία και ελευθερία επαναχρησιμοποίησης, υπό τους παρακάτω όρους. Η μή συμμόρφωση με αυτούς παύει την ισχύ της άδειας και συνιστά διωκόμενο αδίκημα.
 • attribution Αναφορά στον αρχικό δημιουργό - (Attribution)
 • sharealike Διανομή του παράγωγου έργου με τους όρους της αρχικής άδειας - (Share Alike)

Η σήμανση μέσω των αδειών Creative Commons συνιστά έναν τρόπο προστασίας και σεβασμού της πνευματικής δημιουργίας προς τον συντάκτη και το μέσο και συνδράμει παράλληλα στην διευκόλυνση της διάθεσης και διάδοσης της πληροφορίας με έναν ευέλικτο τρόπο, προς όλους.
Για απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα Ανάπτυξης. Για τα Creative Commons μπορείτε να διαβάσετε στο CreativeCommons.org και CreativeCommons.gr

[ Επιστροφή ]

Σου φάνηκε χρήσιμο; Μοιράσου το!