eMagazine_titleCover16_h47.png

Στήλη: Υγεία - Ευεξία

Publisher: MyAegean ISSN: 2459-2692

aboutusWhatDo_emag

Σου αρέσει η ιδέα να αρθρογραφείς;

   Μάθε περισσότερα..


Από το μέλος Constanteinstein :

hangover at bed Είπες και εσύ ένα βράδυ να το ρίξεις έξω... Να διασκεδάσεις μέχρι τελικής πτώσεως! Να πιεις ένα ποτηράκι - ή μήπως ήταν δύο, τρία, τέσσερα - παραπάνω... Γιατί πρέπει πάντα το λάφυρο μίας ξέφρενης νύχτας, ποτισμένης με άφθονο αλκοόλ, να είναι τόσο βασανιστικό; Ένα φριχτό ξύπνημα το επόμενο πρωί, με το κεφάλι σου να δέχεται ένα συνεχές και ανελέητο σφυροκόπημα και το στομάχι σου να ανακατεύεται λες και ταξιδεύεις με ανεμοδαρμένο ψαροκάικο σε φουρτουνιασμένη θάλασσα; Μην παιδεύεσαι να το περιγράψεις... Δύο λέξεις αρκούν: έχεις hangover!
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Fata_Morgana :

AIDS HIV - Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής ΑνεπάρκειαςΟι περισσότεροι πιθανόν να μην το γνωρίζουν. Ή ακόμα και να το αγνοούν. Ή απλά να φοβούνται να αναφερθούν σ'αυτό, μήπως πουν κάτι λάθος, κάτι απαγορευμένο. Όχι, το «AIDS», ή αλλιώς «Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας», δεν είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να γνωρίζεις, να αγνοείς, να φοβάσαι να μιλήσεις γι' αυτό.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Constanteinstein :

caughing - βήχαςΠολλές φορές έχει τύχει να μπει μια ακίδα σε κάποιο μας δάχτυλο είτε μια τροφή να μας ενοχλήσει στο λαιμό, αυτό που αλλιώς λέμε «πνίγηκα»... Υπάρχουν ελαφριότερα ή βαρύτερα περιστατικά πάντοτε βέβαια.
Κάνουμε εδώ μια μικρή προσπάθεια συλλογής κάποιων χρήσιμων συμβουλών, για κάθε περίπτωση!

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

cigarette smokingΤί συμβαίνει σε διάφορα χρονικά σημεία, μετά την οριστική απόφαση για τη διακοπή του καπνίσματος, σε έναν οργανισμό;
Ανακαλύψτε παρακάτω...

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Constanteinstein :

burnt armΚαλοκαίρι, παραλίες και ηλιοθεραπεία... προσοχή όμως στα «καψίματα»! Κάποιας ελαφριάς μορφής έγκαυμα μπορεί να έχουμε πάθει και προσπαθώντας να μαγειρέψουμε...
Μιλούμε εδώ για εγκαύματα, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο την σκέψη, για να πάρουμε μια γεύση (μακριά από μας!) και άλλων περιπτώσεων! Και.. προσοχή!Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

sports - cyclistΤο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθλητικής Διατροφής σε συνεργασία με τον Αμερικανικό Σύλλογο Διαιτολόγων και τους Διαιτολόγους του Καναδά μας ενημερώνουν με συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο που η διατροφή μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

IATRONET: Μίλεσης Γιώργος, MSc, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

little girl gymnasticsΟι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν τακτική σωματική δραστηριότητα, για να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος και να είναι υγιή. Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας μπορεί να θέσει τα παιδιά σε κίνδυνο για: (παιδική) παχυσαρκία, υψηλότερη πίεση του αίματος, υψηλότερα επίπεδα της ‘κακής’ χοληστερόλης (LDL χοληστερόλη) και χαμηλότερα επίπεδα ‘καλής’ χοληστερόλης. (HDL χοληστερόλη).Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Constanteinstein :

Fainting - by Pietro Longhi on The Yorck ProjectΕλπίζοντας να μπορέσουμε να μοιραστούμε χρήσιμα πράγματα και πληροφορίες με όλες κι όλους, θα ασχοληθούμε με τη λιποθυμία και την τεχνητή – άμεση αναπνοή και το πώς μπορούμε να χειριστούμε ανάλογες καταστάσεις!
Καλό είναι όλοι μας να έχουμε γνώση ορισμένων στοιχειωδών πραγμάτων, ώστε αν προκύψει κάτι σε κάποιον δίπλα μας (που το απευχόμαστε βέβαια!), να γνωρίζουμε δυο-τρία πραγματάκια...
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

sore neck - πόνος αυχέναΟμολογουμένως πολλοί αντιμετωπίζουμε προβλήματα και πόνους στον αυχένα, πόνους που προέρχονται συνήθως από την κακή στάση του σώματος αλλά και από χρήση ή εργασία που επιβάλει μη βολικές θέσεις σώματος. Μερικές μικρές συμβουλές που σίγουρα θα σας ανακουφίσουν, και αν τις τηρείτε στις καθημερινές σας συνήθειες, θα σας γλιτώσουν από πολλές ...επίπονες στιγμές!
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Constanteinstein :

First Aid kitΠολλές φορές, είτε πρόκειται να κάνουμε ένα ταξίδι είτε απλώς για λόγους προσωπικής μέριμνας και πρόνοιας, μπορούμε (και πρέπει) να έχουμε κάποιο «φαρμακείο άμεσης βοήθειας», συνήθως ένα τσαντάκι ή βαλιτσάκι, με απαραίτητα πράγματα σε ώρα ανάγκης.
Μαζέψαμε λοιπόν, πολύ συνοπτικά, ορισμένα βασικά πράγματα και τα προτείνουμε, ώστε να είμαστε όλοι πάντα προετοιμασμένοι!
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

green and red grapes«Δεν έχω καλό μεταβολισμό» ή «ο κακός μεταβολισμός μου φταίει για το βάρος μου». Φράσεις που τις λέμε και τις ακούμε συνεχώς καθώς αποτελούν ίσως και το καλύτερο άλλοθι για να δικαιολογήσουν τις διατροφικές παρεκτροπές και το αυξημένο σωματικό μας βάρος. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα και ποιος είναι επιτέλους ο «περιβόητος» μεταβολισμός που σηκώνει πάνω του όλα τα 'βάρη'; Από ποιους παράγοντες επηρεάζεται και τι ρόλο έχει στην απώλεια ή στην αύξηση του σωματικού βάρους; Δυστυχώς, η κακή πληροφόρηση έχει δημιουργήσει πολλά λανθασμένα ή αντιεπιστημονικά κλισέ, τα οποία κρίνεται σκόπιμο να επισημανθούν και να διορθωθούν προκειμένου να διατηρήσουμε ένα σωστό και υγιεινό διατροφικό προφίλ.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

Woman sneezingΕκτός, βέβαια, του εμβολιασμού και της ατομικής υγιεινής, σημαντικό ρόλο στην θωράκιση του ανθρώπινου οργανισμού διαδραματίζει και η καθημερινή διατροφή. Είναι άλλωστε και το πιο λογικό τη στιγμή που η διατροφή μας τροφοδοτεί με το απαραίτητο καύσιμο καθημερινά. Έτσι, λοιπόν, όσο πιο πλήρης, ελαφριά και ισορροπημένη είναι η διατροφή μας, τόσο καλύτερα λειτουργεί ο μεταβολισμός και γενικά ο οργανισμός.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

girl joggingΠολλοί νομίζουν ότι αν ξεκινήσουμε τώρα κάποιες ασκήσεις, θα χάσουμε βάρος και θα ομορφύνουμε το σώμα μας. Η αλήθεια είναι κάπου στο μέσον. Δεν χρειάζονται απότομα ξεκινήματα και ριψοκίνδυνα τολμήματα.
Ορισμένες εξετάσεις πριν από την πρακτική μας εξάσκηση είναι απαραίτητες αλλά και μετά, όταν αρχίσουμε την άθληση, πάλι θα πρέπει να προσέχουμε ορισμένα πράγματα, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, αλλά και την φυσική μας κατάσταση.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

anorexiaΠρόκειται για μια μορφή διαταραχής της διατροφής κατά την οποία ο ασθενής που υποφέρει, διακατέχεται από ένα έντονο φόβο πρόσληψης βάρους. Για αυτό το λόγο περιορίζει το φαγητό που τρώει.
Η νευρική ανορεξία είναι πάθηση που επηρεάζει κυρίως κορίτσια και νεαρές γυναίκες. Συνήθως η πάθηση αρχίζει κατά την εφηβική ηλικία.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος aegean-uni-sports-centre :

Insomnia - ΑϋπνίαΟ φυσιολογικός ύπνος αποτελείται από κύκλους που επανέρχονται 4 έως και 6 φορές κατά τη διάρκειά του. Ο κάθε κύκλος αποτελείται από τέσσερα στάδια αυξανόμενου βάθους του ύπνου καθώς και από τη φάση REM (φάση ταχέων κινήσεων των οφθαλμών) που θεωρείται η φάση κατά την οποία ονειρευόμαστε. Με αύξοντα αριθμό κύκλων μειώνεται η διάρκεια του έκτου σταδίου (βαθύς ύπνος) και αυξάνεται η διάρκεια της φάσης REM.Δημοσιοποίηση:


Επιλέξτε σελίδα από 2 σελίδες συνολικά..


Μπορείς να λαμβάνεις περισσότερα "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!