eMagazine_titleCover16_h47.png

Στήλη: Πανεπιστήμιο

Publisher: MyAegean ISSN: 2459-2692

aboutusWhatDo_emag

Σου αρέσει η ιδέα να αρθρογραφείς;

   Μάθε περισσότερα..


Από το μέλος kgeorgakas :

Γράφει ο Κώστας Γεωργακάς:

Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Επιστημών της ΘάλασσαςΗ ακόλουθη επιστολή είναι δημόσια προσβάσιμη κάτω από την έγκρισή μου, μέσω του δικτύου MyAegean. Δημοσιεύεται ως η απάντηση-αντίδρασή μου, απέναντι στην κοινοποίηση από το εν θητεία-απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΣΥ.Α.Τ.Ε.Θ.), την 02 Μαρτίου 2016 για Εκλογές-Διάλυση του Συλλόγου.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος kgeorgakas :

Γράφει ο Κώστας Γεωργακάς:

footsteps on sand - beach Αγαπητοί,
Καταρχήν, να σας συστηθώ.
Ονομάζομαι Κώστας. Είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου (πριν μερικά χρόνια).
Γιατί σας γράφω την παρούσα επιστολή;

Για να σας καταθέσω (σε νέους φοιτούντες, μελλοντικούς και τωρινούς) την εμπειρία μου από το Πανεπιστήμιο. Δει, τη ζωή στη Μυτιλήνη, και το τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, από όπου και προέρχομαι σαν απόφοιτος. Έχοντας δε, από τότε περάσει από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών, και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, όπου και συνέχισα τις σπουδές μου, νομίζω πως πλέον μπορώ να έχω μια πιο ώριμη, και ολοκληρωμένη άποψη. Η δράση μου μάλιστα, σαν καταστατικός πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας, μου δίνει ένα παραπάνω έναυσμα, για να σας καταθέσω το παρόν, και να ελπίζω ότι μπορεί να σας χρησιμεύσει.
Δημοσιοποίηση:

Διαγωνισμός Hands Off My Design - διάκρισηΗ Ευρωπαική Ένωση μέσω του γραφείου της (Ο.Η.Ι.Μ - Office for Harmonization in the Internal Market - Trade marks and Designs) διοργάνωσε διαγωνισμό (www.handsoffmydesign.com) καλώντας σχεδιαστές να δημιουργήσουν ένα Animation με θέμα την καταπολέμηση των αντιγραφών σε σχέδια («Hands off my design»). Ο διαγωνισμός απαιτούσε καινοτόμες προτάσεις που θα προκαλέσουν μεγάλο αντίκτυπο μέσω εργαλείων guerilla ή viral marketing ώστε να εντυπωσιάσουν και να πείσουν το σύγχρονο κοινό χρησιμοποιώντας ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος eua :

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώθηκε φέτος στις 12 Σεπτεμβρίου του 2011 ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός «Ecotrophelia» με τη στήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Στόχος του διαγωνισμού είναι η στήριξη των φοιτητών που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και η δημιουργία καινούργιων, καινοτόμων, οικολογικών προϊόντων τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Βιομηχανίας Τροφίμων.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος dimitris :

Ιταλία 2010 - εκπαιδευτικές επισκέψεις τμ.Μ.Σ.Π.Σ.Σε ένα ταξίδι στο ευρωπαϊκό ντιζάιν μέσα από καταξιωμένες επιχειρήσεις και Πανεπιστήμια, συμμετείχαν τελειόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το ΤΜΣΠΣ είναι το μόνο πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ελλάδα που καλύπτει τους χώρους του Βιομηχανικού Σχεδιασμού, της Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Η/Υ και της Οργανωσιακής Σχεδίασης.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Nasos :

HTC GRAND Committee and WinnersΣτο Διαγωνισμό «HTC Greek Android Developers Challenge» που διοργανώθηκε από την HTC Hellas, η εφαρμογή «E.A.R.T.H.» (Electrical Appliance Recycle poinTs in Hellas) που αναπτύχθηκε από τους Μαρία-Ελένη Σκαρκαλά, Αθανάσιο Λουκά, Δημήτρη Δαμόπουλο και Σοφία-Άννα Μενεσίδου σε συνεργασία με το Λέκτορα Γεώργιο Καμπουράκη απέσπασε το 2ο βραβείο στην κατηγορία "Νέα και Καιρός".
Δημοσιοποίηση:

student studyingΤα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων έχουν πλέον ανακοινωθεί και ένα πλήθος χιλιάδων υποψηφίων πολύ σύντομα βρίσκονται σε ένα δρόμο επιλογής των σχολών και τμημάτων που τους ενδιαφέρουν με βάση τις δυνατότητες κι ευκαιρίες που τους έχουν προσφερθεί. Από τις 7 ως τις 20 Ιουλίου, σε ρυθμούς αναζήτησης!
Είναι η ώρα για τη συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων!
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος dimitris :

Ναταλία ΤζωρακολευθεράκηΗ υποτροφία «Ναταλία Τζωρακολευθεράκη» δίνεται ετησίως στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων με στόχο την αξιοποίηση προς όφελος των φοιτητών του 4ου έτους του Τμήματος.

Για το 2010 με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας Τζωρακολευθεράκη η υποτροφία θα υποστηρίξει το πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων του 4ου έτους σε φορείς του εξωτερικού.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος xaderfi :

φοιτητές συζητήσεις απόψειςΑνακοινώθηκαν στις 25 Αυγούστου οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Δημοσιοποίηση:

του ΜΑΡΙΟΥ ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ,
εφημερίδα "Κοινή Γνώμη" 10/11/2008


Δήλωση συμπαράστασης προς το Πανεπιστημίου Αιγαίου και τους φοιτητές από κατοίκους της ΣύρουΤην αμέριστη ηθική συμπαράσταση και στήριξή τους προς το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στα δύο μεταπτυχιακά τμήματα που λειτουργούν στην Σύρο, εκφράζουν πολίτες του νησιού.Δημοσιοποίηση:

map University of the AegeanΜιας και πλήθος ενδιαφέροντων θεμάτων βγαίνουν στο προσκήνιο, επιλέξαμε μερικές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ακαδημαϊκές εκδηλώσεις των ημερών αυτών, που αξίζει να κάνετε μια μικρή "στάση" και να μάθετε περισσότερα! Στους τρεις αυτούς σταθμούς που επιλέξαμε, ξεκινάμε με την Διαπανεπιστημιακή Ακαδημαϊκή Συνεργασία  του Πανεπιστημίου Αιγαίου  με το Πανεπιστήμιο του Montpellier της Γαλλίας (Μυτιλήνη), το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης (Σύρος) και τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ελληνικών Α.Ε.Ι. (Αθήνα).Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος thanos126 :

Ρόδος κτίρια ΠΤΔΕΠρόσφατα όπως ξέρουν οι φοιτητές της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Ρόδο, έγινε η...μερική μετακόμιση του τμήματος από το campus του πανεπιστημίου στο ξενοδοχείο Κάμειρος στο κέντρο της πόλης που τροποποιήθηκε μέχρι ενός σημείου για να στεγάσει τη σχολή και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των φοιτητών.Δημοσιοποίηση:

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Φοιτητικής Καταδυτικής ομάδας «ΤΡΙΤΩΝ»Η Φοιτητική Καταδυτική Ομάδα «ΤΡΙΤΩΝ», με έδρα τη Μυτιλήνη, και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τη Δευτέρα 4.2.08 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.Δημοσιοποίηση:

Ακαδημαϊκή Συνεργασία Αιγαίου - αφίσαTo Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχοντας επενδύσει στην υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης και έρευνας, προχωρούν, με τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη στις 16 Δεκεμβρίου 2007, στη δικτύωση των δραστηριοτήτων τους για το μετασχηματισμό του Αιγαίου σε ενιαίο εκπαιδευτικό και ερευνητικό χώρο. Έναν χώρο πρότυπο, όπου η γόνιμη συνεργασία αποδίδει πολλαπλασιαστικά οφέλη στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, στις τοπικές κοινωνίες και τον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο.

Μπορείτε να συνεισφέρετε σε Συζήτηση που έχει ανοίξει και στο Forum (Χώρο Συζητήσεων) για το θέμα αυτό.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος dimitris :

BEST mini logoTo BEST (Board of European Students of Technology) [ www.best.eu.org ] είναι ένας μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός οργανισμός που ιδρύθηκε συντονίζεται και λειτουργεί από φοιτητές για φοιτητές.Δημοσιοποίηση:


Επιλέξτε σελίδα από 2 σελίδες συνολικά..


Μπορείς να λαμβάνεις περισσότερα "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!