eMagazine_titleCover16_h47.png

Στήλη: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Publisher: MyAegean ISSN: 2459-2692

aboutusWhatDo_emag

Σου αρέσει η ιδέα να αρθρογραφείς;

   Μάθε περισσότερα..


Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου - Medieval Rose Festival RhodesΤο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου (www.medievalfestival.gr) συνεχίζεται και φέτος για 15η χρονιά ενισχύοντας το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν του τόπου. Το 2022 είναι επετειακή χρονιά για τη Ρόδο και τα γύρω νησιά της Δωδεκανήσου, καθώς συμπληρώνονται 500 χρόνια από την Β’ Μεγάλη Πολιορκία τους από τους Οθωμανούς. Η επίθεση άρχισε την 1η Αυγούστου του 1522 και ολοκληρώθηκε στις 22 Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς, με συνθηκολόγηση που έγινε μεταξύ του Σουλτάνου και του Τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη. Η πόλη της Ρόδου παραδόθηκε στους εχθρούς τον Ιανουάριο του 1523 και το Τάγμα αποχώρησε, σηματοδοτώντας την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία των νησιών μας, που ανέτρεψε το κοινωνικό status quo και το πολιτισμικό γίγνεσθαι.

Δημοσιοποίηση:

Greek 1rst Uni Radio Marathon 2022Ο πρώτος φοιτητικός ραδιομαραθώνιος είναι γεγονός και πραγματοποιείται το Σάββατο 9 Απριλίου 2022! Η πρωτοβουλία «Greek Uni Radio Marathon» με ώρα έναρξης στις 9 το πρωί και 24ωρο πρόγραμμα, με την συμμετοχή 12 φοιτητικών ραδιοφωνικών σταθμών από κάθε άκρη της Ελλάδας. Συντονιστείτε σε ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσική, συνεντεύξεις και αφιερώματα, με θέμα την ιστορία των φοιτητικών ραδιοφώνων!

Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας από ένα τέτοιο εγχείρημα! Για αυτό, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα συγκεντρώνονται χρήματα για την στήριξη της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», με έδρα την Αθήνα.

Δημοσιοποίηση:

Syros International Film Festival (SIFF) 8η πλέον χρονιά για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου, όπου από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου και λίγο μετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν, επιστρέφει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, συνεχίζοντας να εξερευνά τη θεματική «Off Season / Εκτός Εποχής». Υπέροχα σημεία της Σύρου αποκτούν κινηματογραφικό αέρα, με back-to-back ντράιβ-ιν για δύο ημέρες στην Ντελαγκράτσια στην Ποσειδωνία, πρωτότυπες περφόρμανς στο ιστορικό ναυπηγείο του Ταρσανά, αλλά και μία λαμπερή έναρξη στο θερινό Παλλάς στην Ερμούπολη.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Helen_Ch :

Syros International Film Festival (SIFF) Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου - Syros International Film Festival (SIFF) κατέφθασε, για άλλη μια φορά, προσφέροντας την ευκαιρία για μια ξεχωριστή πολυμορφική βόλτα. Βρεθήκαμε εκεί για να μεταφέρουμε την εμπειρία.
Δημοσιοποίηση:

Syros International Film Festival (SIFF) Μόλις στις 16-21 Ιουλίου 2019 ένας δημιουργικός παλμός χτυπά στην καρδιά των Κυκλάδων. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, πολλών και διαφορετικών κινηματογραφικών ειδών, εργαστήρια και μουσικές περφόρμανς, σε παραδοσιακούς και αναδιαμορφωμένους χώρους στη Σύρο. Από τους κινηματογράφους «Παλλάς», τόσο τον θερινό όσο και τον χειμερινό, μέχρι το Ναυπηγείο «Ταρσανάς» αλλά και το «αυτοσχέδιο» Ντράιβ Ιν στην Ντελαγκράτσια, το Φεστιβάλ εκτείνεται σε όλο το νησί, τονίζοντας τη μοναδική φυσιογνωμία του τοπίου μέσα από τη σύνδεσή του με την έβδομη τέχνη. Από την εμβληματική «Nausicaa» της Ανιές Βαρντά και το κλασικό αριστούργημα «Βαμπίρ» του Καρλ Θίοντορ Ντράγιερ υπό τις μουσικές της Ela Orleans μέχρι το σύγχρονο πειραματικό σινεμά, και από την Ασία μέχρι την Ολυμπία, «παντρεύει» για 7η χρονιά μορφές τέχνης, εικόνες, ήχους, πόλεις και πολιτισμούς στα πιο πρωτότυπα σημεία του νησιού.Δημοσιοποίηση:

AnimaSyros 11 - Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων ΣχεδίωνΓια 11η πλέον χρονιά, ένα πολύ ενδιαφέρον σετ εκδηλώσεων διοργανώνονται στην καρδιά των Κυκλάδων. Πρόκειται για το γνωστό πλέον φεστιβάλ όπου τα κινούμενα σχέδια είναι πρωταγωνιστές σε ένα μαγευτικό ταξίδι έμπνευσης, χρωμάτων, μουσικής και φαντασίας στην Ερμούπολη της Σύρου. Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων powered by Onassis Culture, μια από τις 20 σημαντικότερες διοργανώσεις παγκοσμίως για την τέχνη της εμψύχωσης, επιστρέφει για 4 συναρπαστικές ημέρες και το Θέατρο Απόλλων, το Πνευματικό Κέντρο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Δημοτική και Παιδική Βιβλιοθήκη, η έπαυλη Τσιροπινά, το Ιστιτούτο Κυβέλη, η κεντρική Πλατεία Μιαούλη και άλλα μέρη της πόλης πλημμυρίζουν από προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, αφιερώματα σε Διεθνή Φεστιβάλ, εργαστήρια για μεγάλους και μικρούς, πανοράματα ταινιών με ανοιχτές προβολές αλλά και εκθέσεις. Δεν λησμονούμε βέβαια και την «παράδοση» πλέον του Φεστιβάλ, το εργαστήρι making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό όλα τα δρώμενα, συναυλίες, πάρτι και άλλες παράλληλες δράσεις.


Δημοσιοποίηση:

Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου - Medieval Rose Festival RhodesΤο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου (www.medievalfestival.gr) συνεχίζεται και φέτος για 10η χρονιά ενισχύοντας το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν του τόπου μας και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή πολλών νέων εκπαιδευμένων εθελοντικών ομάδων και καλλιτεχνών από τη Ρόδο και την Αθήνα, για να γίνει όσο πιο αντάξιο της ομορφιάς και της ιστορίας της Μεσαιωνικής μας Πόλης και της εν γένει της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Ήδη από πέρσι τιμήθηκε με την πιστοποίηση EFFE 2015 - 2016, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Φεστιβάλ, που λειτουργεί υπό την Αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από φέτος συνεργάζεται με την Α-βαθμια και Β-βαθμια εκπαίδευση, για τη συμμετοχή σχολικών ομάδων με δικές τους δημιουργίες στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ.

Δημοσιοποίηση:

Athens Digital Arts FestivalΤο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει στην Πλατεία Θεάτρου και σας προσκαλεί από τις 21 έως τις 24 Μαΐου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη χρονιά, το διεθνώς αναγνωρισμένο Φεστιβάλ, ανανεώνεται έχοντας αλλάξει την επωνυμία του με έμφαση στις Ψηφιακές Τέχνες, έχει τη θεματική «Public Space_s», το φεστιβάλ επιχειρεί να διερευνήσει την έννοια του «δημόσιου» τόσο στο ψηφιακό περιβάλλον όσο και στο δημόσιο χώρο της πόλης. Γενικός στοχος είναι πάντα ο σκοπός της προαγωγής του ψηφιακού πολιτισμού, περιλαμβάνοντας έργα από ολόκληρο το φάσμα της ψηφιακής δημιουργίας, αφιερώματα και ξεχωριστές συνεργασίες, ένα ολοκληρωμένο και πλούσιο σε εκδηλώσεις γεγονός με φαντασία και διάθεση για πειραματισμό.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος RadonRose :

Samos - MusicTeam Metal Fest 14Μια άψογα στημένη εκδήλωση της Μουσικής Ομάδας των φοιτητών της Σάμου.
Μία υπέροχη βραδιά στον «Αλγόριθμο της Γεύσης»*.

Ανταπόκριση από το MusicTeam Metal Fest `14 στο Καρλόβασι.
Δημοσιοποίηση:

Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου - Medieval Rose Festival RhodesΟι προετοιμασίες για το 8ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου βρίσκονται σε τελική ευθεία και αυτή τη χρονιά έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από το σύλλογο «Μεσαιωνικό Ρόδο» για τη ανανέωση του και μάλιστα με την ως επί τω πλείστον συμμετοχή νέων εκπαιδευμένων ομάδων που συμμετέχουν στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Νέες δημιουργικές ομάδες θα πάρουν μέρος φέτος, εμπλουτίζοντας τις δράσεις της διοργάνωσης. Ξυλοπόδαροι, Χορευτές, Τσαμπουνιέρηδες, Τυμπανιστές, Αλχημιστές και πολλοί ακόμα μουσικοί και καλλιτέχνες, θα δημιουργήσουν μία μοναδική ατμόσφαιρα τόσο στη Γιορτή της Μεσαιωνικής Πόλης όσο και στη Γιορτή της Λίνδου, που θα ανοίξει φέτος τη διοργάνωση, που υπόσχεται πως θα μείνει αξέχαστη σε όλους!

Δημοσιοποίηση:

ATHENS VIDEO ART FESTIVAL - 2014Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων, Athens Video Art Festival, γιορτάζει την δεκαετή πιστή πορεία του στην ελεύθερη έκφραση των τεχνών και των νέων τεχνολογιών επιστρέφοντας στα γνώριμα μονοπάτια της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου. Το Athens Video Art Festival αποτελεί ένα αναγνωρισμένο διεθνές festival ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων, με σκοπό την προαγωγή του ψηφιακού πολιτισμού, περιλαμβάνοντας έργα από ολόκληρο το φάσμα της ψηφιακής δημιουργίας, αφιερώματα και ξεχωριστές συνεργασίες, ένα ολοκληρωμένο και πλούσιο σε εκδηλώσεις γεγονός με φαντασία και διάθεση για πειραματισμό.
Δημοσιοποίηση:

ATHENS VIDEO ART FESTIVAL - extended call for entriesΠαρατείνεται ως τις 25 Μαρτίου το κάλεσμα για δημιουργούς για να στείλουν τα έργα τους στη 10η επετειακή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival 2014 που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο! Το Athens Video Art Festival αποτελεί ένα αναγνωρισμένο διεθνές festival ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων, αποτελώντας μια γιορτή του ψηφιακού πολιτισμού, μια ετήσια συνάντηση που φέρνει σε επαφή μια παγκόσμια κοινότητα καλλιτεχνών και κοινού. Στόχος του Athens Video Art Festival είναι να ενθαρρύνει, να ενεργοποιήσει και να προωθήσει όλες τις όψεις της ψηφιακής δημιουργίας επενδύοντας σε καλλιτέχνες και κοινότητες της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
Δημοσιοποίηση:

ATHENS VIDEO ART FESTIVAL - call for entriesΩς τις 10 Μαρτίου μπορούν οι δημιουργοί να στείλουν τα έργα τους στη 10η επετειακή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival 2014 που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο. Το Athens Video Art Festival αποτελεί ένα αναγνωρισμένο διεθνές festival ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων, με σκοπό την προαγωγή του ψηφιακού πολιτισμού, περιλαμβάνοντας έργα από ολόκληρο το φάσμα της ψηφιακής δημιουργίας, αφιερώματα και ξεχωριστές συνεργασίες, ένα ολοκληρωμένο και πλούσιο σε εκδηλώσεις γεγονός με φαντασία και διάθεση για πειραματισμό. Υποστηρίζει την ελεύθερη έκφραση, την επικοινωνία και τη διάδραση. Κύριος στόχος του είναι η ολοκληρωμένη παρουσίαση των τελευταίων τάσεων από τον χώρο των τεχνών και των νέων τεχνολογιών και η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών.
Δημοσιοποίηση:

Γράφει η Ελένη Τσίγκα :

To Animasyros στη διεθνή ημέρα animation στο Γαλλικό Ινστιτούτο ΑθηνώνΔομημένη με βάση compilation-αφιερώματα σε ταινίες animation από όλο τον κόσμο, ήταν η ημερήσια εκδήλωση αφιερωμένη στη Διεθνή ημέρα Animation 2013. Το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της ASIFA, θέλοντας να τιμήσει την διεθνή ημέρα animation, διοργάνωσε ένα αφιέρωμα στον μαγικό κόσμο των animation με μια συνεχόμενη προβολή βίντεο στον πολυχώρο-καφέ του, στην οδό Σίνα 31. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας προβλήθηκαν βίντεο από τη Βραζιλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, καθώς και ταινίες από φοιτητές σχολών animation από όλο το κόσμο. Σημαντική ήταν και η παρουσία του Διεθνούς Φεστιβάλ Animasyros. Οι φίλοι του φεστιβάλ παρουσίασαν ένα απολαυστικό ποτ-πουρί με προβολές ταινιών από φοιτητές αλλά και ξένους και εγχώριους καλλιτέχνες.

Δημοσιοποίηση:

AnimaSyros 6.0 - Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων ΣχεδίωνΓια 6η πλέον χρονιά, ένα πολύ ενδιαφέρον σετ εκδηλώσεων διοργανώνονται στην καρδιά των Κυκλάδων. Πρόκειται για το γνωστό πλέον πανέμορφο φεστιβάλ όπου τα κινούμενα σχέδια είναι πρωταγωνιστές σε ένα μαγευτικό ταξίδι έμπνευσης, χρωμάτων, μουσικής και φαντασίας στην Ερμούπολη της Σύρου. Για 4 συναρπαστικές ημέρες το Θέατρο Απόλλων, το Πνευματικό Κέντρο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου η Δημοτική και Παιδική Βιβλιοθήκη και άλλα μέρη της πόλης πλημμυρίζουν από προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, αφιερώματα σε Διεθνή Φεστιβάλ, εργαστήρια για μεγάλους και μικρούς, την «παράδοση» πλέον του Φεστιβάλ το εργαστήρι making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό όλα τα δρώμενα, συναυλίες, πάρτυ κι άλλες παράλληλες δράσεις.Δημοσιοποίηση:


Επιλέξτε σελίδα από 6 σελίδες συνολικά..


Μπορείς να λαμβάνεις περισσότερα "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!