Tech-zone: Νέα από τον χώρο της τεχνολογίας

 
  
 
   

 Επιστήμη, Τεχνολογία

 
Συγγραφέας Tech-zone: Νέα από τον χώρο της τεχνολογίας
 
       
Τρι, 05 Μάϊ 2009 10:05 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5127


Παράθεση:
Αβέβαιο το μέλλον του OpenOffice μετά την συμφωνία μεταξύ Sun-OracleΟι "οπαδοί" του γρήγορα αναπτυσσόμενου OpenOffice άρχισαν να ανησυχούν, για το μέλλον του, τα σχέδια και τις ιδέες που υπάρχουν για το γνωστό πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης μεταξύ Oracle-Sun. Μερικοί "φωνάζουν" στην Oracle για να γίνει η σουίτα ανεξάρτητη, ενώ άλλοι θέλουν να δουν την εταιρεία να "σηκώνει τα μανίκια" της και να καταστρώνει σχέδια για μια αντίστοιχη δικιά της όμως εφαρμογή. Η Oracle παρολαυτά, αρνήθηκε να κάνει σχόλια.


Ο υπεύθυνος marketing για το OpenOffice John McCreesh ανέφερε σε μια δημόσια δήλωση του ότι το μέλλον του στοχεύει στο να γίνει ένα ανεξάρτητο project. Ακόμα, πιστεύει πως το να "αποκολληθεί" από την Oracle, νομικά αλλά και σε πλαίσια ανάπτυξης θα είναι ωφέλιμο για το OpenOffice γιατί θα τους επιτρέψει να βρουν νέες πηγές εσόδων και θα συμβάλλει στη μέλλουσα ίσως ανάπτυξη μια δικιάς τους εφαρμογής.


Άλλοι βλέπουν το θέμα από μια διαφορετική γωνία και ισχυρίζονται πως η αν η Oracle κρατήσει κοντά της το συγκεκριμένο σχέδιο οι συνεργάτες της θα το πάρουν πιό "σοβαρά" με αποτέλεσμα να γίνει η εφαρμογή ένας ισχυρός αντίπαλος της Microsoft και να μην παραμείνει απλά μια δωρεάν εναλλακτική λύση. Όλα βέβαια εξαρτώνται από την ίδια την εταιρεία. Κάθε ιδέα έχει τα δικά της ωφέλη αλλά η ανεξαρτητοποίηση φαντάζει ως η σωστή λύση για μια open-source community.

πηγές: insomnia.gr, thelab.gr, techspot.com

     
 
       
Τετ, 03 Ιούν 2009 2:48 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


icsd08063
Γκουρού
Γκουρού


Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική


Πραγματικά απίστευτο....
Δεν υπάρχει...
Το έχω ερωτευθεί...
Θέλω ένα τέτοιο τώρα... Razz


Project Natal for XBOX 360


Και να σκεφτήτε ότι παρόμοια πράγματα διδάσκονται στο μεταπτυχιακό του τμήματος Μ.Π.Ε.Σ. στην Σάμο... (τουλάχιστον μαθάινουν τις βασικές γνώσεις για να υλοποιηθούν projects σαν το παραπάνω όπως μου επισήμανε μία πολύ καλή μου φίλη... Smile )


Δείτε και αυτό...
Στο τέλος με την Α4 σελίδα.... Απλά εκπληκτικό.... Big Ups


Xbox 360 Microsoft unveils new controller - Project Natal - (amazing!)

edit: All info was send by a really good friend....<<< b e a UTIFUL!!! >>>

     
 
       
Σαβ, 06 Ιούν 2009 10:32 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


icsd08063
Γκουρού
Γκουρού


Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική


***Σε συνέχεια του προηγούμενου post...***


Project Natal : Ένας νέος εντυπωσιακός τρόπος χειρισμού στο Xbox 360

Θέτοντας από πριν το πήχη ψηλά, η Microsoft επιφύλασσε αρκετές νέες ανακοινώσεις για το Xbox 360 στα πλαίσια της μεγαλύτερης έκθεσης videogames, την E3.

Εκτός από τις κυκλοφορίες νέων παιχνιδιών, η Microsoft παρουσίασε την ενσωμάτωση των διάσημων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter στο Xbox Live για το οποίο περιμένουμε ακόμα (επίσημη) υποστήριξη στη χώρα μας.

Τα φώτα όμως από όλες τις χθεσινές ανακοινώσεις τα έκλεψε χωρίς αμφιβολία η παρουσίαση ενός νέου περιφερειακού με το οποίο το Xbox 360 ετοιμάζεται να απαντήσει στην κυριαρχία του Nintendo Wii και το διαφορετικό χειρισμό που αυτό παρουσίασε πρώτο.

Με τη προσωρινή ονομασία Project Natal, το νέο περιφερειακό για το Xbox ετοιμάζεται να αλλάξει τελείως την αλληλεπίδραση του gamer με τα βιντεοπαιχνίδια σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό από ότι το motion controller του Nintendo Wii. Τοποθετημένο πάνω από τη τηλεόραση σας, εντοπίζει τη πλήρη κίνηση του σώματος σας και των συμπαιχτών σας και τις προβάλει άμεσα στο βιντεοπαιχνίδι. Σε συνδυασμό με το λογισμικό που θα το συνοδεύει, το Project Natal θα μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή και το πρόσωπο σας και αντίστοιχα να δώσει άλλη διάσταση στην ενασχόληση με τη δημοφιλή κονσόλα και τα βιντεοπαιχνίδια της.

Μερικά παραδείγματα : η αναγνώριση του προσώπου σας θα είναι απαραίτητη για τη σύνδεση της κονσόλας στο Xbox live και η πρόσβαση θα είναι απαγορευτική για οποιοδήποτε άλλον. Στη συνέχεια θα μπορείτε να πλοηγηθείτε στα μενού του Xbox 360 με απλές κινήσεις των χεριών σας όπως στη ταινία Minority Report ενώ η αναγνώριση φωνής θα χρησιμοποιείται σε όλων των ειδών τα παιχνίδια όπως το 1vs100, καταργώντας εντελώς το κλασικό χειριστήριο.

Οι δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι πολύ μεγάλες και μια από τις μεγαλύτερες μορφές της βιομηχανίας των ηλεκτρικών παιχνιδιών, ο Peter Molyneux φρόντισε να το καταστήσει σαφές. Στη παρουσίαση της Μicrosoft, ο δημιουργός των παιχνιδιών Black & White και Fable, έδειξε ένα πειραματικό παιχνίδι στο οποίο ο ήρωας του παιχνιδιού μπορεί να αλληλεπιδράσει με τον gamer δείχνοντας στοιχεία τεχνιτής νοημοσύνης.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό σχετικά με τη κυκλοφορία του Project Natal είναι ότι θα κυκλοφορήσει το 2010 και θα είναι συμβατό με όλες τις εκδόσεις του Xbox 360. Μέχρι τότε μπορείτε να πάρετε μια ικανοποιητική εικόνα της τεχνολογίας από τα παρακάτω βίντεο και links.

     
 
       
Τετ, 17 Ιούν 2009 4:14 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού


Mar 31, 2006
913


Δεν μπορώ να γνωρίζω για πόσο ακόμα θα απασχολεί το Πυρίτιο (Si) την ηλεκτρονική, αλλά τελευταία υπάρχουν νέα δεδομένα για υλικά...

Aπό τη ScienceDaily στις 16 Ιούνη 2009:

New Exotic Material Could Revolutionize Electronics

     
 
       
Σαβ, 20 Ιούν 2009 1:54 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


A Nimbus rises in the world of cloud computinginfo: Cloud computing

video: What is cloud computing?
     
 
       
Τετ, 24 Ιούν 2009 12:20 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Windows 7: Source Code to UAC Injection Flaw Released

Video demonstration

Laugh

     
 
       
Τετ, 24 Ιούν 2009 5:56 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


icsd08063
Γκουρού
Γκουρού


Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική


Δεν νομίζω ότι το UAC είναι άχρηστο...
Αντιθέτως πιστέυω ότι είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα...

Άλλωστε, όλα τα έγκυρα forums υποσστηρίζουν πως το UAC και το firewall των 7 είναι μακράν το καλύτερο...

Τώρα, αμφιβάλλω ιδιαίτερα αν ο μέσος χρήστης θα κάτσει να εκτελέσει όλη την παραπάνω διαδικασία που περιγράφεται στο video προκειμένου απλά και μόνο να θέσει τον υπολογιστή του σε κίνδυνο και να υποδείξουν τα κενά ασφαλείας (που αναμφισβήτητα θα υπάρχουν)...
Και αυτό για 2 λόγους:

1 -> Όλοι θέλουμε ένα "υγιες" υπολογιστικό σύστημα
2 -> ΙΕ και ασφάλεια δεν πηγαίνουν μαζί... Εγκαταστήστε άλλο browser και το ξανασυζητάμε μετά...


Άντε, αφού ξαναπιάσαμε την Microsoft, ας δούμε και αυτό το νέο που έβγαλε μόλις σήμερα στο κοινό της...


Security Essentials:Κυκλοφόρησε σε δοκιμαστική έκδοση το antivirus πρόγραμμα της MS


Η Microsoft ξεκίνησε από χθες την διάθεση του νέου δωρεάν antivirus προγράμματος της. Η δωρεάν δοκιμαστική διανομή του αφορά τις Η.Π.Α., την Κίνα, την Βραζιλία και το Ισραήλ. Το λογισμικό Microsoft Security Essentials (MSE) υπόσχεται να παρέχει στους χρήστες την βασική προστασία έναντι ιών, trojans, rootkits και spyware.

Eίναι μεταξύ άλλων μία κίνηση-απάντηση της εταιρείας σε όλους αυτούς που της έχουν καταλογίσει στο παρελθόν αδυναμία να συμπεριλάβει δωρεάν πρόγραμμα ασφάλειας στα λειτουργικά συστήματα Windows. H πρώτη προσπάθεια της ήταν το Windows Live OneCare το οποίο απέτυχε να προσελκύσει τους χρήστες και η προσπάθεια τελικά σταμάτησε.

Τώρα με το MSE η εταιρεία ελπίζει πως η δωρεάν διανομή του θα το κάνει πιο δημοφιλές.

Οι αντίπαλες πλέον εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο λογισμικό προστασίας Η/Υ δεν άργησαν να ασκήσουν κριτική στον νέο τους ανταγωνιστή. H Symantec σχολίασε πως το Microsoft Security Essentials βρίσκεται πίσω τόσο από τα δωρεάν antivirus πρόγραμμα όσο και από τα πληρωτέα ενώ ο J.R. Smith από την AVG σχολίασε πως η είσοδος της εταιρείας στον χώρο θα επιφέρει σύγχυση στους χρήστες και παρομοίασε την Microsoft με τον γενικό/οικογενειακό γιατρό επιφυλλάσοντας για την εταιρεία του τον ρόλο του ειδικού γιατρού που μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις εξειδικευμένες περιπτώσεις.

Θα διανεμηθούν 75.000 άδειες χρήσης MSE ενώ η τελική έκδοση του προγράμματος προσδιορίζεται χρονικά στο τέλος του έτους.


πηγή: adslgr.com
<<< b e a UTIFUL!!! >>>

     
 
       
Πεμ, 25 Ιούν 2009 2:58 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


kotsos_licious έγραψε:
Άλλωστε, όλα τα έγκυρα forums υποσστηρίζουν πως το UAC και το firewall των 7 είναι μακράν το καλύτερο...

Καταρχάς, η λέξη είναι fora.

Επίσης, νόμιζα ότι βασίζεστε στην προσωπική εμπειρία και όχι στις γνώμες τρίτων - γιατί τώρα αναφέρεσαι σε "έγκυρα fora" ?

kotsos_licious έγραψε:
ΙΕ και ασφάλεια δεν πηγαίνουν μαζί...
Εγκαταστήστε άλλο browser και το ξανασυζητάμε μετά...


Το γεγονός ότι επί σειρά ετών ήσουν υποχρεωμένος να αγοράζεις συγκεκριμένο browser στο 90% των περιπτώσεων μάλλον δε σε απασχολεί, σωστά?

Και φαίνεται ότι σε αφήνει αδιάφορο η απαράδεκτα ύπουλη πρακτική της εταιρείας, η οποία αποφασίζει, παρά τις θεσμικές πιέσεις, να διαθέσει εν έτει 2009 λογισμικό χωρίς ενσωματωμένο browser!

"We never suggested that they have to sell Windows without Internet Explorer.
We suggested that they might have to give the possibility to customers to chose between different browsers"


Δε διαφωνώ, ωραία είναι τα διάφορα project για κονσόλες παιχνιδιών, όμως υπάρχουν κι άλλα κρίσιμα ζητήματα στον χώρο της πληροφορικής - και μας αφορούν όλους.

__________


Τώρα, με την αόριστη αναφορά σε "άλλο browser" μάλλον εννοείς τον FF - γιατί δε νομίζω να είσαι Opera/Safari/other browser user.

Αν νομίζεις ότι αυτή είναι η λύση για ένα καλύτερο περιβάλλον αγοράς στον χώρο, σου προτείνω να σκεφτείς ποιος είναι ο κύριος χρηματοδότης του Mozilla Foundation.

..over 85% of 2006 revenue.

( η συμφωνία έχει επεκταθεί για άλλα 3 χρόνια
- "Originally set to expire back in 2006, the deal was extended to 2008 and will now run through 2011" )

That's right, folks!
Senator Palpatine himself. Neutral

Προσωπικά, δε βλέπω τα πράγματα να αλλάζουν όσο παραμένουν τέτοιες "καθεστωτικές" πρακτικές.

     
 
       
Πεμ, 25 Ιούν 2009 7:33 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5127


Μερικά ακόμη νέα..

Παράθεση:
"Let's make the web faster"

CSS: Using every declaration just once
Optimizing web graphics
How gzip compression works
PHP performance tips
HTTP caching
Prefetching resources
Improving website performance with Page Speed
Properly including stylesheets and scripts
Minimizing browser reflow
Reducing the file size of HTML documents
Optimizing JavaScript code
UI messaging and perceived latency

Περισσότερα (όλα οι σχετικές πηγές) βρίσκονται στο: http://code.google.com/speed/articles/

Η Google μόλις χθες δημοσίευσε κάποια 'tips 'n' tricks' για την βελτιστοποίηση των σελίδων, κυρίως απευθυνόμενη σε web developers, σαν μερικές οδηγίες που βοηθούν σε "καλές πρακτικές" ως προς την ανάπτυξη δικτυακών σελίδων/υπηρεσιών...


Παραθέτω το σχετικό άρθρο από Mashable.com, στο οποίο θίγονται μεταξύ άλλων και κάποιες αναφορές για μια πρόχειρη ανάπτυξη, ή ακόμη και σκεπτικισμός ή αντιγραφή ορισμένων συζητήσεων που καιρό υπάρχουν σε fora και communities ανά το web....
Παράθεση:

Google Speed Tips Get Picked ApartYesterday, Google (Google) posted a series of tips on how to speed up the web by applying various programming and design related techniques. A valiant effort, but also not one without flaws, if you believe the response on various social media sites.

Google’s speed tips were heavily discussed on sites like Reddit (reddit.com) and Hacker News, and, even though perhaps Google simply wanted to outline some simple guidelines, what they did is start an interesting discussion – one they should definitely read thoroughly and possibly rethink some of their speed-related advice.

Without going into accuracy and validity of Google’s tips, or the comments about them, we’d like to highlight some interesting points from the discussions on Hacker News and Reddit:

  pinkbike: “I would expect something a lot more from google. All these ideas are way too elementary and some are just misguided. Advice like “crop your image”…come on. The misguided ones are things like “use single quotes instead of double quotes when printing in php since one does not look for variables in the string text”. The is just misguided and is probably the last thing your should worry about. This is orders of magnitude from any useful optimization that is actually impacting your site performance”.

  mehochh: “This article made me twitch. Strings in PHP (PHP) use copy on write. The sample code is only the fastest way to create XSS vulnerability.”

  jbramley: “I agree. The optimizing PHP was the most worthless page I’ve come across in a long time. Not just because the content was worthless, but because it comes with a big ol’ google stamp of approval on it and therefore it must be good and right, and everyone should follow it. Now, it’s time to wait for a cow-orker to post this and start another 3 month war over how we should do stuff that will give us a whopping 0.0000000000001% performance increase.”

  LieutenantClone: “This page is such a bunch of crap. After being lectured on making graphics smaller, I thought I would see how big their Google Code logo is at the top of the page. Its 5.82 KB. So I download it, whip open Photoshop and follow the lady’s instructions. Thats funny, now its only 1.299 KB, and doesn’t look any different. Google, don’t lecture me on techniques that you don’t even employ yourself.”

  glockops: “Does anyone else think this is a bad idea? …
  I think once you start to rip out tag endings… you’ve optimized a little too much. I don’t care about it being ‘valid’ it just seems like the worst way you could possibly speed up a webpage.”

  kbcool: “Minus the work experience kid’s writings on PHP performance this is all just a big ripoff of Yahoo’s best performance practises. They even ripped off Yslow and called it page speed.”

What do you think? Are Google’s tips for speeding up the web great, solid, or bad? Any glaring omissions and errors? Should Google listen to its own advice more? Please let us know in the comments.
πηγή: mashable.com

     
 
       
Κυρ, 28 Ιούν 2009 9:02 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


icsd08063
Γκουρού
Γκουρού


Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική


kotsos_licious έγραψε:
Άλλωστε, όλα τα έγκυρα forums υποσστηρίζουν πως το UAC και το firewall των 7 είναι μακράν το καλύτερο...
Καταρχάς, η λέξη είναι fora.


Maybe, maybe not . . .
http://www.mediacollege.com/internet/forum/forums-vs-fora.html
I officially prefer the word F O R U M S !

Make your search . . . Cool


slide έγραψε:
Επίσης, νόμιζα ότι βασίζεστε στην προσωπική εμπειρία και όχι στις γνώμες τρίτων - γιατί τώρα αναφέρεσαι σε "έγκυρα fora" ?


Αρχικά είμαι ένας! Προς τι το "βασίζεστε"?
Και κατά δεύτερον, βασίζομαι και στα 2! Cool


slide έγραψε:
Το γεγονός ότι επί σειρά ετών ήσουν υποχρεωμένος να αγοράζεις συγκεκριμένο browser στο 90% των περιπτώσεων μάλλον δε σε απασχολεί, σωστά?


Φυσικά και δεν με απασχολεί. . .
Γιατί πολύ απλά δεν χρησιμοποιούσα το Internet . . .
Και όταν το χρησιμοποιούσα, σέρφαρα με FF. . .

See, life is much more simple than you thought!


slide έγραψε:
Και φαίνεται ότι σε αφήνει αδιάφορο η απαράδεκτα ύπουλη πρακτική της εταιρείας, η οποία αποφασίζει, παρά τις θεσμικές πιέσεις, να διαθέσει εν έτει 2009 λογισμικό χωρίς ενσωματωμένο browser!


Παγερά όμως.


slide έγραψε:
Τώρα, με την αόριστη αναφορά σε "άλλο browser" μάλλον εννοείς τον FF - γιατί δε νομίζω να είσαι Opera/Safari/other browser user.


Oh yes . . . Smile

slide έγραψε:
Αν νομίζεις ότι αυτή είναι η λύση για ένα καλύτερο περιβάλλον αγοράς στον χώρο, σου προτείνω να σκεφτείς ποιος είναι ο κύριος χρηματοδότης του Mozilla Foundation.


Δεν μου λέει απολύτως τίποτα αυτό που αναφέρεις . . .
Αντιθέτως, αυτά μου λένε πολύ περισσότερα αυτά . . .:

1) -> http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=282490

2) -> http://www.youtube.com/watch?v=oSG-VVRwePc

*edit: τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

Internet Explorer 8 6,35%
Internet Exporer 7 και κάτω 0,79%
Mozilla Firefox 62,70%
Google Chrome 7,14%
Opera 15,87%
Safari 5,56%
Άλλο 1,59%


Πως σου φαίνονται? Roll Eyes

<<< b e a UTIFUL!!! >>>

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


 
  
 


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις τμ. Πολιτισμ. Τεχνολογίας: παλεύεται ...

Συζήτηση: τμ. Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας Απαντήσεις: 8

Παρ, 23 Οκτ 2009 11:27 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Τμήμα πολιτισμικής τεχνολογίας και επ...

από potentilla
Συζήτηση: τμ. Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας Απαντήσεις: 16

Πεμ, 17 Σεπ 2009 12:41 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις 3o Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επι...

από xristinax
Συζήτηση: Επιστήμη, Τεχνολογία Απαντήσεις: 0

Πεμ, 23 Μάρ 2006 11:32 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Αποφοιτοι Πολιτισμικής Τεχνολογίας κα...

από mpoU
Συζήτηση: Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου Απαντήσεις: 15

Σαβ, 21 Μάϊ 2005 2:33 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics