Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Eπίκαιρα Νέα -- Ενημέρωση & σχολιασμός της επικαιρότητας |
|
|
Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα |
| Συγγραφέας |
Eπίκαιρα Νέα -- Ενημέρωση & σχολιασμός της επικαιρότητας |
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
|
|
| |
|

sgep
Γκουρού

Feb 06, 2011
1400
|
|
|
|
| |
|

sgep
Γκουρού

Feb 06, 2011
1400
|
|
|
|
| |
|

sgep
Γκουρού

Feb 06, 2011
1400
|
|
Τί μας έλειπε; Το κίνημα-αντικατάληψης στο Facebook!
Eίδηση? έγραψε:
Την ώρα που η ένταση στα πανεπιστήμια κλιμακώνεται και τα τμήματα που έχουν βάλει «λουκέτο» έχουν ξεπεράσει πλέον τα 300, ένα νέο φοιτητικό κίνημα που λέει «όχι» στις καταλήψεις και ψηφίζει ανοιχτά πανεπιστήμια γεννιέται μέσω του Facebook.
Η αρχή έγινε δύο εβδομάδες πριν, το βράδυ που αποφασίστηκε η κατάληψη στην πρώην ΑΣΟΕ. Τρεις φοιτητές άγνωστοι μεταξύ τους δημιούργησαν τρεις διαφορετικές σελίδες στο Facebook, ζητώντας να ανοίξει η σχολή τους.
Αυτό στάθηκε αφορμή να γνωριστούν, να κρατήσουν μία από τις τρεις σελίδες και στην τελευταία γενική συνέλευση να έρθουν δεύτεροι με μόλις 84 ψήφους διαφορά πίσω από την ΠΑΣΠ που ήταν υπέρ της κατάληψης.
Σήμερα η σελίδα τους μετρά 1.206 μέλη, ενώ η κίνησή τους βρήκε μιμητές στο ΕΜΠ, στη Νομική και την Ιατρική Αθήνας και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Το κίνημα για ανοιχτά πανεπιστήμια έχουν αγκαλιάσει τελειόφοιτοι που τους απομένουν λίγα μαθήματα για το πτυχία και φοιτητές κατά του νόμου για τα ΑΕΙ που θεωρούν όμως ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη. |
Ένα χαρακτηριστικό δείγμα.
– Υπό κατάληψη 300 απ\' τις 480 σχολές
|
|
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
|
|
| |
|

sgep
Γκουρού

Feb 06, 2011
1400
|
|
|
|
| |
|

sgep
Γκουρού

Feb 06, 2011
1400
|
|
|
|
| |
|

sgep
Γκουρού

Feb 06, 2011
1400
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
'Εφυγε' ο σημαντικός άνθρωπος και σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος...
Σημειώνουμε πως είχε αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 9 Δεκ 2009 σε σχετική συγκινητική τελετή.
Μια μεγάλη απώλεια, για όλους.
παράθεση είδησης (Α.Π.Ε. - Μ.Π.Ε), στο ρεπορτάζ η Μ. Αρβανιτοπούλου έγραψε:
Τίτλοι τέλους για τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2012
Έχασε τελικά τη "μάχη" για τη ζωή ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο σήμερα το απόγευμα στο Κερατσίνι. Ο διάσημος σκηνοθέτης υπέκυψε στα τραύματά του παρά τις προσπάθειες των γιατρών.
O Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν ο ελεγειακός ποιητής των κινηματογραφικών εικόνων και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και κοινωνικής πραγματικότητας.
Ο δημιουργός του "Θίασου", του "Μεγαλέξανδρου" και άλλων επικολυρικών ταινιών που έκανε γνωστή την Ελλάδα σε όλη την υφήλιο για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Ο κορυφαίος και πολυβραβευμένος διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης με διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, ύστερα από σοβαρό τραυματισμό στη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας "H άλλη θάλασσα".
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος εγκατέλειψε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή της Αθήνας και το 1961 έφυγε στο Παρίσι, όπου αρχικά παρακολούθησε στη Σορβόννη μαθήματα γαλλικής φιλολογίας και φιλμογραφίας, καθώς και μαθήματα εθνολογίας και στη συνέχεια μαθήματα κινηματογράφου στη Σχολή Κινηματογράφου IDHEC και στο Musee de l' homme.
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1964 και μέχρι το 1967 εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα Δημοκρατική Αλλαγή, μαζί με τον Βασίλη Ραφαηλίδη και την Τώνια Μαρκετάκη. Με τον κινηματογράφο άρχισε να ασχολείται το 1965 και το 1968 παρουσίασε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία, Εκπομπή, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 1970, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Αναπαράσταση, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλες διακρίσεις στο εξωτερικό, και σηματοδότησε την αυγή του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Έκτοτε, οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, τα οποία τον καθιέρωσαν παγκοσμίως ως έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου κινηματογράφου.
|
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |