Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Πανεπιστήμιο και Παροχή Σίτισης / Στέγασης: αλλαγές - εξελίξεις - ανακοινώσεις |
|
|
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα |
| Συγγραφέας |
Πανεπιστήμιο και Παροχή Σίτισης / Στέγασης: αλλαγές - εξελίξεις - ανακοινώσεις |
| |
|
|
|
xaxaxa supersonic απλα δεν υπαρχεις! εχεις απιστευτω χιουμορ!!!
επισης.... με λες ασχημη και χοντρη να καταλαβω δηλαδη!!!!???
γιωργο γιατι με δινεις ετσι στιγνα!! εισαι κακος! χχαχαχαχαχα
fata κουραγιο σε νιωθω απολυτα! και για μενα η λεσχη ειναι 2 λεωφορεια!!!!
|
|
|
|
| |
|

tzorvas
Γκουρού

Sep 15, 2008
621
Τόπος: Dark Side
|
|
#deleted
Έγινε επεξεργασία από τον/την tzorvas στις Σαβ, 09 Μάϊ 2015 1:02 am, 1 φορά |
|
|
|
| |
|
|
|
Φραουλίτσα υπάρχω αλλιώς ποιός θα τα έγραφε αυτα ;  !
Όχι φραουλίτσα δεν σε λέω χοντρή και άσχημη αλίμονο, δεν σε έχω δει καν οπότε πώς μπορώ να πώ κάτι τέτοιο !
Αν κατάλαβες κάτι τέτοιο και σε στεναχώρησα απολογούμαι και κερνάω και μια μπυρίτσα
Άντε εις υγείαν  !!!!!
|
|
|
|
| |
|
|
|
νομιζα οτι θα καταλαβαινες οτι κανω πλακα!!!!! νομιζες οτι παρεξηγηθηκα!!!!??? χαχαχα αλλα δεν θα πω οχι σε μια και δυο και τρεις μπυρες! ελπιζω μονο με αδειο στομαχι να μην με πειραξει! χιιχ
abstrat3d: αγαπη μου εσυ, παντα υπεροχος! σαγαπαω
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
fraoulitsa έγραψε:
γιωργο γιατι με δινεις ετσι στιγνα!! εισαι κακος! χχαχαχαχαχα |
ναι!!!
|
|
|
|
| |
|
|
|
μας ενδιαφερει...
Παράθεση:
Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας βάζουν «μαχαίρι» στον αριθμό των εισακτέων για το 2011. Η πρόταση για τη δραστική μείωση των φοιτητών που θα φθάνει έως και το 30%, «έπεσε» στο τραπέζι της τελευταίας Συνόδου του Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο και βρήκε ευήκοα ώτα στο σώμα των πρυτάνεων. Αιτία, οι περικοπές κατά 33% στην κρατική χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, που καθιστά οριακή ή και αδύνατη τη λειτουργία τους.
Τρία από τα πολυπληθέστερα πανεπιστήμια, το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Δημοκρίτειο της Θράκης (ΔΠΘ) καθώς και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ήταν τα πρώτα που συμφώνησαν να προχωρήσουν στο κόψιμο των εισακτέων, εάν ισχύσει τελικώς και για τα ΑΕΙ η περικοπή κονδυλίων. Ζητούν από το υπ. Παιδείας να σταματήσει να βάζει φοιτητές σε Ιδρύματα που... υποχρηματοδοτεί.
Προ ημερών, μάλιστα, το ΑΠΘ, που είναι το δεύτερο σε φοιτητές ΑΕΙ στη χώρα, εξέδωσε ψήφισμα, ζητώντας από την κυβέρνηση να εξαιρέσει τη χρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης από την πολιτική της λιτότητας, προκειμένου τα ανώτατα ιδρύματα να ανταποκριθούν στις βασικές ακαδημαϊκές και λειτουργικές τους ανάγκες.
Η Σύγκλητος του ΑΠΘ διαπίστωσε την αδυναμία λειτουργίας του Πανεπιστημίου μετά την περικοπή κατά 33% του τακτικού προϋπολογισμού, καθώς και την αναμενόμενη μείωση, μεγαλύτερη του 50%, των δημοσίων επενδύσεων.
«Ζητούμε να εξαιρεθεί η ανώτατη εκπαίδευση από τη λιτότητα. Η υποχρηματοδότηση της Παιδείας ανατροφοδοτεί την ύφεση», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Μυλόπουλος, συμπληρώνοντας: «Το κονδύλιο του τακτικού προϋπολογισμού που εγκρίθηκε για τη φετινή χρονιά δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των ανελαστικών δαπανών».
Επιδείνωση
«Η κατάσταση επιδεινώνεται εξαιτίας του υψηλού κόστους του έκτακτου προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κι εξαιτίας της αύξησης του φοιτητικού πληθυσμού, ως αποτέλεσμα των νέων διατάξεων περί μεταγραφών.
Δεν ζητούμε χρήματα για μας, αλλά για τα παιδιά. Μειώνεται η χρηματοδότηση αλλά συνεχίζουν να αυξάνονται οι δαπάνες. Με τις μετεγγραφές φέτος, διπλασιάστηκε ο αριθμός των φοιτητών μας.
Σε πολλές σχολές του Πολυτεχνείου και των Παιδαγωγικών τμημάτων, είχαμε αύξηση φοιτητών από 70% έως και 100%! Ξεχειλίζουν οι αίθουσές μας. Εάν λοιπόν δεν αυξηθεί η χρηματοδότηση, αναγκαστικά θα προχωρήσουμε στη μείωση των εισακτέων. Η πολιτεία έχει κάνει την επιλογή για ένα μαζικό πανεπιστήμιο, κι αυτή την επιλογή της πρέπει να τη στηρίξει οικονομικά».
Πανεπιστήμια στο νοίκι, σχολές χωρίς εργαστήρια κι επιστημονικό αντικείμενο, φοιτητικές εστίες ανύπαρκτες, τμήματα σπαρμένα σαν τα μανιτάρια από νησί σε νησί και από πόλη σε πόλη, χωρίς καμιά σύνδεση μεταξύ τους, «ιπτάμενοι» καθηγητές και χρέη παντού. Αυτή είναι σήμερα η εικόνα των εκτός Αθηνών ΑΕΙ.
ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ
* Η πολυδιάσπαση του Πανεπιστημίου Αιγαίου επιβάλλει τη διάθεση μεγάλου ποσοστού του προϋπολογισμού για τη φοιτητική μέριμνα (σίτιση και στέγαση). Επιπλέον η ύπαρξη 6 Πανεπιστημιακών Μονάδων επιβάλλει τη διασπορά υπηρεσιών και υποδομών, αποτέλεσμα της οποίας είναι το αυξημένο κόστος συντήρησής τους.
* Για τα μισθώματα 41 ενοικιαζόμενων κτιρίων δίνονται: Μυτιλήνη: 645.192 ευρώ, Σάμος: 142.518 ευρώ, Χίος: 393.504 ευρώ, Σύρος: 157.447 ευρώ. Σύνολο: 1.999.460 ευρώ. Επίσης, η στέγαση των φοιτητών σε Μυτιλήνη, Ρόδο και Σάμο κοστίζει 1.020.322 ευρώ.
Για να σωθούν
Κόβουν από σίτιση και στέγαση
Ενα εκατ. ευρώ πληρώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη στέγαση των φοιτητών του και 2 εκατ. ευρώ για ενοίκια αιθουσών διδασκαλίας! Δύο εκατ. ευρώ για ενοίκια πληρώνει και το AΠΘ, ενώ παρόμοια ποσά δίνουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ιόνιο, το Δ. Μακεδονίας, το Θεσσαλίας και το Θράκης.
«Λειτουργούμε οριακά Δεν έχουμε περιουσιακά στοιχεία για να επιβιώσουμε, όπως έχουν τα κεντρικά Ιδρύματα. Με περικοπές έως 33% κόβουμε από παντού, από τη σίτιση και τη στέγαση φοιτητών. Θα αναγκαστούμε για το 2011 να μειώσουμε μέρος των εισακτέων. Εάν τελικώς ισχύσουν οι περικοπές θα ζητήσουμε οπωσδήποτε δραστική μείωση των φοιτητών που δεχόμαστε ετησίως», μας λέει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρις Τσάρτας.
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
bibian ΣΤΟ pegasus ΤΕΛΕΙΑ gr
|
|
|
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
fraoulitsa έγραψε:
Μας ενδιαφέρει.. |
..γι' αυτό ακριβώς δε δείχνουμε αντανακλαστικά Rantanplan.
Δε θυμάσαι το topic που άνοιξες πριν από 1.5 μήνα?
Ή μήπως το ρεπορτάζ αποκτά τώρα ιδιαίτερη σημασία επειδή κάποιος θυμήθηκε -μετά από έναν μήνα!- να το αναρτήσει ως νέο(sic) στην επίσημη ιστοσελίδα ενός πανεπιστημίου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)?
"...As well as stupid, Rantanplan is incredibly slow and accident-prone, and cannot even swim."
|
|
|
|
| |
|
|
|
slide έγραψε:
fraoulitsa έγραψε:
Μας ενδιαφέρει.. |
..γι' αυτό ακριβώς δε δείχνουμε αντανακλαστικά Rantanplan.
Δε θυμάσαι το topic που άνοιξες πριν από 1.5 μήνα?
Ή μήπως το ρεπορτάζ αποκτά τώρα ιδιαίτερη σημασία επειδή κάποιος θυμήθηκε -μετά από έναν μήνα!- να το αναρτήσει ως νέο(sic) στην επίσημη ιστοσελίδα ενός πανεπιστημίου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)?
"...As well as stupid, Rantanplan is incredibly slow and accident-prone, and cannot even swim." |
Και τι αντανακλαστικά να δέιχνουμε δηλαδή; Λούκυ Λουκ ή Τζο Ντάλντον;
Δεν κατάλαβα γιατί χλευάζεις τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνεται κάποιος και αποφασίζει να γράψει εδώ ένα θέμα. Θες να ποινικοποιήσεις τον ευκαιριακό χαρακτήρα ποσταρίσματος;; Αν θυμήθηκε κάποιος να γράψει κάτι τώρα επειδή ακριβώς του το θύμησε κάποιος άλλος δεν τον κάνει λιγότερο μέσα στα "πράγματα" από εσένα ή κατώτερο των περιστάσεων.
Αλλά τι σου γράφω αφού δεν πρόκειται να βγεις ποτέ από τη λογική της ανωτερότητας. Για μένα θα είσαι πάντα ο Αβερέλ του forum
|
|
|
|
| |
|

sgep
Γκουρού

Feb 06, 2011
1400
|
|
[Είχε εγκατασταθεί στις αρχές του εαρινού εξαμήνου του 2011, και νομίζω είχα δημοσιεύσει την αρχική ανακοίνωση της γραμματείας σε άλλο θέμα, δε θυμάμαι όμως ακριβώς την ημερομηνία. Νομίζω ο exiswsi είχε σχολιάσει στο θέμα ότι "ίσως θα βλέπουν άλλοι τον κωδικό email" αν αυτό βοηθάει.]
Εδώ και 2-3 εβδομάδες το σύστημα online καταχώρισης φοιτητών σε κάθε γεύμα που εγκαταστάθηκε τον τελευταίο χρόνο δε λειτουργεί και έχει επανέλθει ο "παλιός" τρόπος υπογραφής σε χαρτιά Α4. Η ανεπίσημη εξήγηση που δόθηκε από την υπάλληλο στη λέσχη είναι ότι υπάρχει πρόβλημα κάπου "κεντρικά" στη Μυτιλήνη και έχει "πέσει" όλο το σύστημα.
Υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για αυτό το θέμα;
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |