NewsLetters & εντυπάκι με τρέχοντα νέα :: creative drops

   
   

 Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects

 
Συγγραφέας NewsLetters & εντυπάκι με τρέχοντα νέα :: creative drops
 
       
Παρ, 08 Απρ 2011 12:20 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


*** update!! ***

Πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να επανα-αξιοποιούμε το blog της Ομάδας στο blogspot για συμπληρωματική ανάρτηση ενημερώσεων!

stay tuned! Smile Smile

     
 
       
Τετ, 28 Αύγ 2013 7:11 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Χαίρετε χαίρετε!
Μιας και πλησιάζει η νέα χρονιά, επαναφέρουμε την σκέψη των Newsletters, η οποία ενδέχεται να ενταχθεί με νέες συνθήκες και να εμπλουτιστεί ποικιλοτρόπως.

Βασίζομαι παραθέτοντας ένα πλάνο που είχε αναρτηθεί στην πρώτη σελίδα της συζήτησης εδώ στο forum:

inertia έγραψε:
Πάμε λοιπόν!

ΠΛΑΝΟ:
ΦΑΣΗ Α'

1) Έχουμε ένα "time-frame" των 12 μηνών (ας πούμε έστω). Μέσα σε αυτούς τους μήνες μπορούμε να διαχωρίσουμε ομάδες 1-2 ατόμων, για να μην υπάρχει αυξημένος φόρτος, που να αναλάβουν 3μηνα ή 6μηνα χρονικά διαστήματα.

2) Εφόσον έχουμε οριοθετήσει σε ποιά διαστήματα θέλει ο καθένας να αναλάβει, συμμαζεύουμε μερικά επιλεγμένα:
- άρθρα (για διευκόλυνση, υπάρχει η σελίδα: http://my.aegean.gr/web/archive.html)
- forum συζητήσεις (από τις διάφορες κατηγορίες του forum)
- φωτογραφίες (από τα διάφορα albums στη Gallery)
- τεκταινόμενα ομάδας και εξελίξεις (από ιστορικά στοιχεία και ανακοινώσεις και λοιπά νέα ομάδας + κοινότητας)
- δρώμενα και εξελίξεις ιστορικής πορείας που μπορεί να άπτονται του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και άλλων ίσως σχετικών άμεσα ή έμμεσα θεμάτων/συγκυριών.


ΦΑΣΗ Β'
1) Ετοιμασία εντύπου / ηλεκτρονικού μηνύματος + μορφοποιήσεις για χρήσεις σε διάφορα κανάλια-μέσα επικοινωνίας [ενέχει εκτενέστερη περιγραφή-σαφήνεια, που θα ακολουθήσει σε επόμενη ενημέρωση/μήνυμα]

2) Διεκπεραίωση συντονιστικών ενεργειών + παρουσίας σε online & offline χώρους [ενέχει εκτενέστερη περιγραφή-σαφήνεια, που θα ακολουθήσει σε επόμενη ενημέρωση/μήνυμα]

3) Μίνι σύστημα "feedback", ως τρόπους αξιολόγησης των υλοποιήσεων και δράσεων, ώστε να έχουμε μια καταγραφή των ενεργειών, προς μετέπειτα βελτιστοποιήσεις της όποιας διαδικασίας σε κάθε φάση. [ενέχει εκτενέστερη περιγραφή-σαφήνεια, που θα ακολουθήσει σε επόμενη ενημέρωση/μήνυμα]

4) .. [για τυχόν εμπλουτισμό εκτενέστερα]...και ένα διευκρινιστικό σαν παράδειγμα της ροής εργασίας:
inertia έγραψε:
Πάμε (τα ονόματα είναι παραδειγματικά):

Ο "Τάκης" και η "Άννα" επιλέγουν να ασχοληθούν με τη συλλογή των θεμάτων του newsletter. Μαζί με τον "Χρήστο" τον "Θέμη" το "Νίκο" και την "Ελένη" ορίζουν πως θα ασχοληθούν για τη χρονιά 2010 και 2011 ως εξής:

(1)
Μοιράζουν π.χ. σε 6μηνα ή 3μηνα το 'time-frame' ενασχόλησης. Έτσι λοιπόν, για το 3μηνο Γενάρης-Μάρτης 2010 μαζεύουν από τη σελίδα "αρχείο άρθρων" ο Χρήστος και η Ελένη όσα άρθρα επιθυμούν και φτιάχνουν μια bulleted list σε ένα αρχείο κειμένου (τίτλος άρθρου + link)
Εν συνεχεία, επιθυμούν και για το 3μηνο Απρίλης-Ιούνιος να πράξουν το ίδιο, η Ελένη με την Άννα. Ακολουθούν (έτσι όπως το επέλεξαν-αποφάσισαν), τη συλλογή των άρθρων ομοίως ο Θέμης και η Άννα για Ιούλιο-Σεπτέμβριο καθώς και Οκτώβριο-Δεκέμβριο 2010.

Έχουμε λοιπόν με την παραπάνω διαδικασία, 4 σετ των 3 μηνών, με επιλεγμένα άρθρα. Ας πούμε ενδεικτικά πως βγαίνουν ~15 άρθρα συνολικά.

(2)
Με παρόμοιο τρόπο, αλλά αυτή τη φορά "σουλατσάροντας" στις συζητήσεις-topics του Forum ο Θέμης, η Άννα, η Ελένη, ο Χρήστος ο Νίκος μαζεύουν μερικά προτεινόμενα topics. Αυτά μπορεί να επιλεχθούν είτε για λόγους επικαιρότητας (συζητήσεις που έγιναν με αφορμή κάποια χρονική συγκυρία κάποια στιγμή μες στην χρονιά), είτε άλλα ενδιαφέροντα θέματα που θεωρούν πως μπορούν να είναι ενδιαφέροντα σε αναγνώστες και που θα άξιζε να τους 'προσκαλέσουν' με αυτόν τον τρόπο να τα δουν ή/και να συμμετέχουν, αναθερμαίνοντάς τα! Επίσης, θέματα που αφορούν "ομαδικά παιχνίδια" ή γρίφους ή θέματα πολιτιστικού και ενημερωτικού χαρακτήρα είναι συνήθως αρκετά από τα οποία θα μπορούσαν να επιλεγούν. Όλα με όμοιο στυλ δουλειάς όπως και στο (1), με τα άρθρα.

(3)
Σε παρόμοια με την παραπάνω εργασία κινούμαστε και με την ΦωτοGallery, επιλέγοντας ένα σετ "αντιπροσωπευτικών" φωτογραφιών από τα κύρια άλμπουμς της.

(4)
Τώρα, ένα ακόμη section του NewsLetter μας περιέχει μερικά νέα της Ομάδας, και τα οποία τα αναλαμβάνουμε κυρίως πιο "εσωτερικά", χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορεί κάποιος να συνεισφέρει. Νέα όπως το 'update' κάποιων υπηρεσιών, αναβαθμίσεις τεχνικών θεμάτων (όπως οι βελτιώσεις και η αλλαγή σε νέο server που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα), είτε offline εκδηλώσεις όπου συσχετίζονται ή συμμετείχε η Ομάδα ή μέλη αυτής, είναι από τα πιο συνήθη νέα που μπορούν να εμπλουτίσουν αυτό το κομμάτι.

___

Ενδεικτικό δείγμα από ένα παλαιότερο NewsLetter:
http://myaegean-blog.blogspot.com/2009/12/myaegean-friends-...14-14.html
(όπως θα δείτε, εμπεριέχονται χοντρικά τα 4 αυτά βασικά sections που προανέφερα, και ορισμένα εξτρά στοιχεία)

Υπάρχει και μια παλαιότερη σελίδα NewsLetters η οποία βέβαια, με την ευκαιρία αυτή, μπορεί να βελτιωθεί και εμπλουτιστεί για να την κάνουμε ακόμη καλύτερη:
http://my.aegean.gr/web/newsletters.html


###### δεν είναι τρομερά δύσκολο!!!!!!! Όλη αυτή την παραπάνω διαδικασία, μπορούν να την πραγματοποιήσουν ακόμη και 2 άτομα. Και ένα ακόμη! Αλλά για να μην υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση και να μπορούμε να κάνουμε κάτι συμμετοχικά και με λιγότερο φόρτο στον καθένα, μπορούν να ενεργήσουν περισσότερα άτομα για να βγει επίσης και πιο γρήγορα!
Κατανοητό τώρα; Roll Eyes


Η ιδέα μπορεί να ευοδοθεί ακόμη καλύτερα αν ξεκινήσουμε πιο οργανωμένα!

Τί λέτε;
Επικοινωνήστε/γράψτε όσοι θα τους ενδιέφερε να προχωρήσουμε βηματικά με το πρότζεκτ!! Smile

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας) 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Υπάρχοντα-έτοιμα άρθρα προς δημοσίευση

από inertia
Συζήτηση: Δημοσιογραφική - Συντακτική Ομάδα Απαντήσεις: 2

Κυρ, 21 Ιαν 2007 2:50 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics