Δελτίου Τύπου έγραψε:Σχετικά με την κατάληψη κτηρίων στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Χίου
Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου καταδικάζουν απερίφραστα την κατάληψη του Μιχάλειου Κτηρίου καθώς και άλλων κτηρίων της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου, χθες (15/06), από μέλη του ΠΑΜΕ και φοιτητές, που απαγόρευσαν την είσοδο μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα τη μη διεξαγωγή των προγραμματισμένων εξετάσεων μαθημάτων των φοιτητών και των τριών Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης καθώς και την αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών του.
Τέτοιες ενέργειες πλήττουν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και δε συμβάλλουν στην ουσιαστική ανάδειξη των μειζόνων ζητημάτων της Παιδείας.
Μυτιλήνη, 16.06.2011
Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Καθηγητής Πάρις Τσάρτας
Πρύτανης
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κτήριο Διοίκησης
Λόφος Πανεπιστημίου
81100 Μυτιλήνη
Aκατανόητη το λιγότερο η στάση των πρυτανικών αρχών.
Λες και η διεξαγωγή εξετάσεων και η δυνατότητα λειτουργίας των υπηρεσιών τη συγκεκριμένη ημέρα, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, θα αναδείκνυε κάτι.
Είναι επιλογή του καθενός η συμμετοχη στην απεργία. Όπως επιλογή του καθενός είναι και η συμμετοχή στις εξετάσεις. Δεν γίνεται κινήματα-παρατάξεις να εμποδίζουν τον οποιονδήποτε. Δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα.
Όμως δεν είναι δυνατόν να αναφέρονται σε διοικητική παρακώλυση την ημέρα που έτσι κι αλλιώς σχεδόν τίποτα δε λειτουργεί.
Την ψυχολογία όσων σε ημέρα γενικής απεργίας, ιδίως υπό αυτές τις συνθήκες που όλοι βιώνουμε, ενδιαφέρονται για τις εξετάσεις των πανεπιστημιακών μαθημάτων δεν είμαι σε θέση να αναλύσω.
Για μία ημέρα πρόκειται, υπάρχει και αυτό που λέμε συμβολικός χαρακτήρας κάποιων κινήσεων· είναι αδιανόητο τμήματα σε άλλα πανεπιστήμια να αναστέλλουν τη λειτουργία τους και στο πανεπιστήμιο Αιγαίου να βρισκόμαστε σε μία κατάσταση νιρβάνας.
Κανονικά, θα έπρεπε να οργανωθούν εκδηλώσεις/συζητήσεις σε όλα τα νησιά, με πρωτοβουλία των διδασκόντων, των φοιτητών και γενικά όλων των εργαζομένων στο ίδρυμα.
Βρε συ sqep, ο e3iswsi σου ζήτησε τα αιτήματα των απεργών! Αμα βαριέται να διαβάσει τα κατεβατά ή να ψάξει, γιατί δεν του λες απ' ευθείας την απάντηση και δίνεις links?
Ποια κατεβατά, μισή σελίδα είναι το καθένα!
Κουρασμένοι όλοι από την εξεταστική, μου φαίνεται.
Πανελλήνια Ομοσπονδία ΕΤΕΠ, 14.06.2011 έγραψε:
Η κυβέρνηση και η τρόικα με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προωθούν εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και αναδιάρθρωση ή κλείσιμο Δημοσίων Φορέων, νέα αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του κατώτερου μισθού, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις μέσω αύξησης των κρατήσεων του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής εισφοράς για όσους είναι κάτω από 60 χρονών κ.λπ.
Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπονται επιπλέον και νέες περικοπές εισοδημάτων μέσα από την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, την αύξηση των κρατήσεων για ανεργία και το νέο μισθολόγιο–φτωχολόγιο, ενώ με την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων οργανισμών και ΝΠΔΔ δρομολογούνται απολύσεις εργαζομένων σε όλο το δημόσιο τομέα.
Συνάδελφοι,
Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να τους δείξουμε ότι απορρίπτουμε και καταδικάζουμε την πολιτική τους που οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, την ανασφάλεια και την ανεργία.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην απεργία της 15 Ιουνίου και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των οργανώσεων μαζικά και δυναμικά
Πανελλήνια Ομοσπονδία ΕΤΕΠ, 24.06.2011 έγραψε:
Η κυβέρνηση και η τρόικα, παρά την αντίδραση των εργαζομένων και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, επιμένουν, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, στην ψήφιση του αντιλαϊκού Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, με αποτέλεσμα τον παραπέρα περιορισμό και περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη οικονομική πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ αυξάνει την ύφεση, την ανεργία, το χρέος και τα ελλείμματα.
Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης δεν ήταν παρά ένα ακόμη παιχνίδι στην τακτική και την προπαγάνδα για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Με το νέο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δε θα μείνει τίποτα όρθιο.
Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, οι δημόσιες επιχειρήσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.
Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τα νέα μέτρα.
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην 48ωρη απεργία της 28 και 29 Ιουνίου και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των οργανώσεων μαζικά και δυναμικά
( και ο μήνας είναι Ιούνιος, όχι Ιούλιος που έγραψα προηγουμένως )
Τα είδα από τα λίνκς. Αερολογίες λένε. Από τις γνωστές αερολογίες που λένε συνήθως τα κόμματα και οι κομματικοί συνδικαλιστές που δεν κάνουν καμία άλλη δουλειά εκτός από αυτή.
Γράφουν μέσα διάφορες λέξεις για να στολίσουν το κείμενο και να το κάνουν πιο κακομοιροφανές και καταλήγουν πάντα να ζητάνε περισσότερα λεφτά για τον εαυτό τους χωρίς να μας πουν με συγκεκριμένα νούμερα τί έπαιρναν πριν, πόσα τους κόβουν και πόση θα ήταν η αύξηση που θα έπαιρναν αν δεν τους έκοβαν τίποτα. Για να καταλάβουμε κι εμείς και να κρίνουμε.
Το "μεσοπρόθεσμο" ή "μνημόνιο 2" για όσους δεν ξέρουν, είναι να πουλήσει το κράτος τη δημόσια περιουσία για να εξακολουθήσει να πληρώνει μισθούς και τελικά σε πολύ λίγα χρόνια θα έχουμε ακριβώς το ίδιο χρέος με σήμερα αλλά δε θα έχουμε δημόσια περιουσία. Σε αυτό είμαι κάθετα αντίθετος. Προτιμώ να μειώσουν μισθούς για να κρατήσουμε τη δημόσια περιουσία.
Υπάρχουν 3 κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων:
α) Εκείνοι που πραγματικά δουλεύουν και αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν.
β) Εκείνοι που (με γλύψιμο) διορίστηκαν σε μια θέση εργασίας χωρίς αντικείμενο εργασίας. Όπως π.χ. κάτι θείοι μου που "δουλεύουν" στη ΔΕΗ ως χειριστές τηλεγράφου (εκείνα τα μηχανήματα που υπήρχαν μέχρι το 1950 για να στέλνουν σήματα μορς), οι υπάλληλοι της βουλής που παίρνουν 24 μισθούς το χρόνο, ή άλλοι άνθρωποι που (με γλύψιμο πάντα) δουλεύουν σε άλλες θέσεις και πληρώνονται απ' τους φόρους μας. Από κάποιον καθηγητή άκουσα ότι η ιατρική Αθηνών έχει 900 μέλη ΔΕΠ. Φυσικά δε νομίζω να εργάζονται όλοι αυτοί. Υποψιάζομαι δε, πως το άθροισμα των μισθών τους είναι μεγαλύτερο από το συνολικό προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου. γ) Εκείνοι που είναι σε μια ενδιάμεση κατάσταση. Διορίστηκαν με ή χωρίς γλύψιμο αλλά προσαρμόστηκαν εύκολα στους ρυθμούς του δημοσίου και δουλεύουν λίγο. Για παράδειγμα έχω δει διοικητικούς υπαλλήλους στο πανεπιστήμιο να είναι στο facebook και όταν με βλέπουν να αλλάζουν γρήγορα παράθυρο και να μου λένε ότι έχουν πάρα πολύ δουλειά και να έρθω τη Δευτέρα.
Όλοι αυτοί δε δουλεύουν το ίδιο, έχουν διαφορετικές αποδοχές (όχι ανάλογα με την αξία τους αλλά με το πόσο ισχυρό είναι το συνδικάτο τους) και υφίστανται όλοι τις ίδιες μειώσεις. Αυτό σαφώς είναι άδικο. Αλλά και το να μην κοπεί τίποτα (όπως ζητάνε οι συνδικαλιστές) είναι επίσης άδικο.
Έγινε επεξεργασία από τον/την e3iswsi στις Σαβ, 25 Ιούν 2011 2:30 pm, 1 φορά
Εννοούν ότι δε βρίσκουν δουλειά στο δημόσιο. Μια χαρά επαγγελματική αποκατάσταση έχει το τμήμα. Αρκεί να κουνήσουν λίγο το χεράκι τους και να μην τα περιμένουν όλα από τον ουρανό.
Εντάξει, το παραμυθάκι με το κακό Δημόσιο έχει παλιώσει.
Σαν να μας λες ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι «άγιος», λες και οι «επιχειρηματίες» εν Ελλάδι είναι σοβαροί άνθρωποι με όραμα για την ανάπτυξη του κλάδου τους και της οικονομίας της χώρας.
Μη γράφουμε κι ό,τι μας κατεβαίνει στο κεφάλι…
Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η διαφθορά και η απαξίωση των δημοσίων αγαθών.
Σε αυτό έχουν συντελέσει τα μέγιστα και τα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία μονίμως είναι στο απυρόβλητο.
Άκου προσεκτικά όλους αυτούς τους δήθεν νεοφιλελεύθους· μονίμως μιλούν για λιγότερο κράτος, ποτέ για καλύτερο κράτος.
Ε, δεν ανέχομαι να εμφανίζονται τώρα αυτοί, που τόσα χρόνια υπεξαιρούν κοινοτικές επιδοτήσεις για δημόσια έργα για να συντηρήσουν τα ιδιωτικά μαγαζάκια τους, να μας προσφέρουν καταφύγιο από την «ανικανότητα» των κρατικών υπαλλήλων!