Με ποια κριτήρια διαγράφονται post στo forum του myaegean;

   
   

 Σχόλια, Επισημάνσεις, Βοήθεια για το website

 
Συγγραφέας Με ποια κριτήρια διαγράφονται post στo forum του myaegean;
 
       
Κυρ, 03 Αύγ 2008 7:49 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


danny
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα


Δεν θα ασχοληθώ με την υπόλοιπη συζήτηση καθώς δεν ξέρω τι έκανε πάλι το συγκεκριμένο μέλος.

Θα απαντήσω όμως ως προς την νομιμότητα της ομάδας Myaegean και της πολιτικής την οποία ακολουθεί.

Το Myaegean είναι φοιτητική ομάδα και το καταστατικό της έχει εγκριθεί από την Γ.Σ. του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης στην Σύρο και γίνεται και μία επιχείρηση να εγκριθεί και στα τμήματα της Σάμου.
Το καταστατικό όπως και οι κανόνες λειτουργίας του site υπάρχουν ανεβασμένα και μπορεί ο καθένας να τα διαβάσει και να τα κριτικάρει αν θέλει και τον βρίσκουν αντίθετο.
Η χρηματοδότηση είναι ένα άλλο θέμα και μάλλον θεωρητικά περισσότερο παρά πρακτικά την δικαιούμαστε αλλά για να μην γίνομαι εριστικός, η αλήθεια είναι ότι φέτος πήραμε κάποια χρήματα από το γραφείο δημοσίων σχέσεων του πανεπιστημίου για την εκτύπωση κάποιων καρτών και αφισών, παρόλα αυτά εξακολουθούμε να έχουμε το χέρι στην τσέπη μας για πολλά ακόμα, και έρχεται και το γεγονός ότι και ο σύλλογος στον οποίο υπαγόμαστε δεν έχει την δυνατότητα να μας ενισχύσει οικονομικά.
Υλικά είχαμε αρκετή υποστήριξη καθώς ο σέρβερ είναι του τμήματος της Σύρου και η ΥΠΕ της Σύρου πάντα μας βοηθούσε, κατά τα άλλα το στήσιμο και η συντήρηση του site είναι καθαρά από μέλη του site.
Επίσης, και φέτος είχαν την δυνατότητα κάποια μέλη που μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών να πάνε δωρεάν στην πολιτιστική με σκοπό την διοργάνωση μίας παρουσίασης/ συζήτησης για το site και την χρήση του μέσα στο πανεπιστήμιο.

Είμαστε λοιπόν φοιτητική ομάδα και έχουμε σχέση με συλλόγους και το πανεπιστήμιο αλλά αυτό δεν κάνει εμάς σαν Myaegean νομικό πρόσωπο αλλά ως μέλος ενός νομικού προσώπου και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στον ρόλο μας.

Ακόμα, νομίζω ότι στο καταστατικό του Φ.Σ. στον οποίο υπαγόμαστε αλλά και σε άλλους υπάρχει μία ρήτρα για τα μέλη ρατσιστικών οργανώσεων που τους απαγορεύει ακόμα και την συμμετοχή στον Φ.Σ. και τις δραστηριότητές του.

Κατά τα άλλα στο site υπάρχει και μία πολιτική που δεν ενθαρρύνει το spamming οποιασδήποτε μορφής.

Σαν ενέργεια το spamming είναι η διαφήμιση, η προπαγάνδα και άλλα συναφή που γίνονται και με μοναδικό σκοπό τον προσηλυτισμό πολιτικό, θρησκευτικό και αγοραστικό, και όχι την δημιουργία διαλόγου.

Μέχρις στιγμής 2 έχουν διαγραφεί λόγο κακού administrating και αυτό μας έκανε να είμαστε πιο προσεχτικοί και να χρησιμοποιούμε την διαγραφή ως έσχατη λύση.
Το συγκεκριμένο μέλος έχει κάνει αρκετές κινήσεις και μόνο τέτοιες που να παραβαίνουν του κανόνες και την πολιτική του site και δοκιμάζει την υπομονή μας για καιρό που μετράται σε χρόνια.
Τώρα επανήλθε το ίδιο θέμα.
Η ίδια αντιμετώπιση υπάρχει για όλα τα μέλη ανεξαιρέτως και δεν μπορώ να λέω στον ένα "σταμάτα να διαφημίζεις την τάδε ομάδα σε 7 θέματα" και να αφήνω κάποιον άλλο να ανοίγει ρατσιστικά θέματα το ένα μετά το άλλο και να χρησιμοποιεί και συγκεκριμένες τεχνικές για να τα κρατά και σε περίοπτη θέση.

Η χρήση ενός μέσου του πανεπιστημίου έχει και κάποιους περιορισμούς οι οποίοι είναι αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία κυρίως της ομάδας αλλά και όσων την υποστηρίζουν.

     
 
       
Κυρ, 03 Αύγ 2008 8:13 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


MoHDa
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Aug 09, 2006
37


Είναι φανερό, πως αν είχε δώθει η απάντηση του danny από την αρχή, δε θα είχα γράψει τίποτα παραπάνω, τον ευχαριστώ.

     
 
       
Κυρ, 03 Αύγ 2008 8:52 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


mpoU
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Mar 16, 2005
100
Τόπος: Ρέθυμνο


Long time since we saw u modha!

Κάθισα, λοιπόν, και διάβασα όλα τα ποστ (post) που έχουν γραφτεί σε αυτή την ενότητα και θα ήθελα να παραθέσω και εγώ τη γνώμη μου.

Από το 2003 που παρακολουθώ τα τεκτενόμενα με το myAegean και μετά τον e-θάνατο του Codrabado, μπορώ να πω ότι το myAegean είναι η πιο φιλότιμη προσπάθεια που έχει γίνει ποτέ από ομάδα στο uni of Aegean στο να φέρει κοντά τους Φοιτητές του Αιγαίου. Δεν ανήκω στην ομάδα που το δημιούργησε ούτε καν στους ενεργούς χρήστες, παρολαυτα έχω δει την προσπάθεια των παιδιών αυτών που μεταφράζεται σε προσωπικές εργατοώρες πάνω στον υπολογιστή προκειμένου να στηθεί το site, χρήματα από το προσωπικό τους χαρτζιλίκι να τυπωθούν αφίσες, να προωθήσουν τον ιστότοπο και να τον προβάλουν στην τοπική κοινωνία και γενικά μία όρεξη και ένα μεράκι που παραμένει ίδιο μετά από τόσα χρόνια λειτουργία τους.

Κάθε άλλο παρά ιδιωτική πρωτοβουλία θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς αφού ξεκίνησε από τότε πρωτοετείς φοιτητές (εγγεγραμμένους στον Φ.Σ. του ο κα8ένας) σε μια φοιτητική κοινότητα που ο θεσμός και η δύναμη των ΦΣ είχε ήδη αρχίσει να σβήνει. (Στο Codrabado η δραστηριότητα των μελών αφορούσε πιο πολύ την πολιτική πλευρά της φοιτητικής ζωής, το My αναφέρεται και σε άλλες πλευρές της φοιτητικής ζωής στα νησιά.)

Για το ΜΥ λοιπόν. Απόσο γνωρίζω το site ολόκληρο (οπότε και οι κανονισμοί) έχουν ψηφιστεί στην ΓΣ του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης στην Σύρο. Πολλές φορές όσο ήμουν εγώ τουλάχιστον ενεργό μέλος του Συλλόγου μου (ΤΠΤΕ) τα παιδιά είχαν ζητήσει βοήθεια από τους συλλόγους για την διάδοση του My αλλά και οικονομική στήριξη από το uni (και μόνο τότε ο δικός μας σύλλογος είχε ανταποκριθεί). Πέρα από αυτό όμως όπως και μια ΓΣ έχει κανόνες, συντονιστές κοκ, έτσι και ένα φορουμ έχει ανθρώπους που το διαχειρίζονται και όταν εγκρίθηκαν οι κανόνες λειτουργίας του ιστότοπου ήταν εκεί παρόντες εξηγώντας στους συμφοιτητές τους τι ψηφίζουν και τότε η ΓΣ μαζί με τους κανόνες λειτουργίας όρισε και τους ανθρώπους που θα το διαχειρίζονταν.

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ τη διαγραφή κανενός χρήστη ούτε και τοπικ. Παρόλαυτα όταν είναι υβριστικό και δν συμορφώνεται με τους κανόνες του site (που έχει ψηφίσει η ίδια η ΓΣ) τότε οι διαχειριστές είναι εκείνοι που θα πρπ να αποφασίσουν (Τουλάχιστον για τη διαγραφή του τόπικ). Αυτό που θα πρέπει να κάνεις εσύ modha με τη σειρά σου είναι να απευθυνθείς στην ίδια την ΓΣ στη Σύρο.

Καλό θα είναι πριν οποιοσδήποτε από εμάς (τους χρήστες του My) εξαπολύει επίθεση προς τους ανθρώπους του, να σκέφτεται λιγάκι περισσότερο πριν το κάνει. Δεν εξαπολύουμε επίθεση σε οθόνες υπολογιστή, αλλά σε ανθρώπους. Σεβόμαστε την ελευθερία του καθενός, και ο καθένας την δική μας. Ισως και πολύ φασαρία για το τπτ.

     
 
       
Κυρ, 03 Αύγ 2008 10:08 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


danny
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα


όλα ok Mohda χαίρομαι που λύθηκε η παρεξήγιση. και mpou σε αυτά που λές έχεις πολλύ δίκαιο. θυμάμαι με τι πίκρα μιλούσε ο inertia για μία από αυτές τις 2 διαγραφές post που είχαν γίνει τότε και που πολλοί δισαρεστήθικαν και ίσως και έφηγαν από το site. πιστεύω ότι κανένας από όσους τρέχουν για αυτό το site δεν θέλει να επαναληφθούν αυτά τα σκηνικά. Και ίσως είμουν και λίγο επιθετικός γιατι τώρα τελευταία άκουσα και κάποια ακόμα άτομα να κατηγορούν το site ότι εκμεταλεύεται οικονομικά το πανεπιστήμιο. Δεν είναι έτσι αν το πανεπιστήμιο μας έδινε πίσω ότι (και μόνο χρηματικά μιλάω γιατί αν πλήρωνε και τις εργατοώρες μας...) έχουμε πληρώσει για την συντήρηση και την ανάπτηξη του site και της ομάδας θα μιλούσαμε για ένα ευσεβέστατο ποσό (χωρίς πάλι να θέλω να φανώ αγνόμων καθώς υπάρχουν άτομα και ομάδες μέσα στο πανεπιστήμιο που μας έχουν στηρίξει απεριόριστα).

Χαιρετούρες σε όλους και να τα ξαναπούμε σήντομα Smile

     
 
       
Κυρ, 03 Αύγ 2008 10:29 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


mystery_orange
Γκουρού
Γκουρού


Apr 25, 2006
606


Καταρχήν να πω οτι το παιδί το είχα κατασυμπαθήσει.Εδώ έλεγε οτι φόραγε κρητικές βράκες.Τέτοια άτομα για μενα θα πρέπει να είναι προσταευόμενο είδος απλά και μόνο για να μας φτιάχνουν τη μέρα.

Παρακάτω.

Κατά τραγική σύμπτωση είχα μια κουβέντα με τον Danny σχετικά με το πόσο είναι μεμπτό να απαγορεύονται άτομα με συγκεκριμένες απόψεις σε διάφορες πανεπιστημιακές ομάδες.

Ο Danny το έβρισκε καλό με την έννοια της περιφρούρησης της Δημοκρατίας εγώ το έβρισκα σαν απόδειξη της αδυναμίας να περιφρουρήσουμε αυτή τη Δημοκρατία.

Τώρα για το ποστ.

Ναι ναι οκ ελευθερία λόγου κτλ κτλ.Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει οτι θέλει.Αλλά εμένα δεν είναι υποχρέωση μου να τον ακούω .

Αμα κάποιος είναι σπίτι σου ναι έχει δικαίωμα να μιλάει αλλά και εσύ εχεις δικαίωμα να τον πετάξεις έξω.

Το επιχείρημα του καταστατικού δεν είναι καλό.Ετσι όπως το είχες θέσει(υπεράσπιση ελευθερίας του λόγου) θα έπρεπε να συνεχίσεις προσβάλλοντας τη νομιμότητα του καταστατικού αυτού.

Ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί σε ικανοποίησε σαν επιχείρημα.Δηλαδή αν υπερασπιζόσουν το δικαίωμα στη ζωή και το καταστατικό μας επέτρεπε να σκωτώνουμε(ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ Astromath!!) τα μέλη μας θα συμφωνούσες??

Lol...

Αυτό δηλαδή ήταν όλη μας η έγνοια?????Το καταστατικό???

Δηλαδή τι σε πείραξε το οτι παραβιάστηκε το δικαίωμα του παιδιού στην ελευθερία του λόγου ή οτι δεν υπήρχει "νομιμότητα"?

Για μένα το σωστό επιχείρημα θα ήταν αυτό:Ακριβώς επειδή εδώ είμαστε forum και παρέα έχουμε το δικαίωμα να διαλέγουμε και με ποιους θα κάνουμε παρέα.

Δεν έχει να κάνει με το δικαίωμα σου να μιλάς.

Εχει να κάνει με το δικαίωμα μου να μη θέλω να ακούσω.

Δηλαδή αν καθόσουν με την παρέα σου και ερχόταν ένας και άρχισε να σας βρίζει θα τον... κάνατε παρέα?Η θα το ανεχόσουν επειδή είναι το δικαίωμα του να σε βρίζει?

Οχι θα σηκωνόσουν και θα έφευγες σαν κύριος.

Αμα δεν ήσουν κύριος θα τον βάραγες κιόλας.

Θεωρείς το βρίσιμο ακραίο.Πάρε πιο χαλαρό παράδειγμα.Ερχεται κάποιος και αρχίζει να σου φωνάζει.Χωρίς να σε ακούει.Απλά σου φωνάζει.

Μια,δυο,τρεις πόσο θα σου πάρει να του το κλείσεις στα μούτρα?

Και εντάξει ας το παραδεχτούμε.Ο τύπος έγραφε βλακείες.

Ναι ήταν cult.

Ναι ηταν έπος.

Αλλά έγραφε βλακείες.

Και το τραγικό δεν ήταν αυτό.Εδώ έχω κάνει κουβέντα με άτομα που πιστεύουν οτι η Ακρόπολη φτιάχτηκε από... το καταπιεσμένο Μακεδονικό Προλεταριάτο της Αθήνας.

Τύφλα να έχει ο Λιακό...

Αλλά τον άκουγα(άλλος χαζός εγώ).Αλλά τα έλεγε ήρεμα.Εκεί όντως τον θεωρούσα χαζό αλλά είχε δικαίωμα να τα λέει.Μου τα έλεγε όμως ανθρώπινα με επιχειρήματα.Αμα και ο Openmind ερχότανε και έγραφε ήρεμα την άποψη του κομπλέ κανένα πρόβλημα ας την πει.

Αλλά ετσι όπως το έκανε το παλικάρι απλά spammare.Και άμα δεν θεωρείς οτι spammare θα υποθέσω οτι είναι τα πρώτα σου forum.

To my είναι από τα πιο ελαστικά φόρουμς σε κάτι τέτοια.Σε άλλα φόρουμ απλά θα είχε διαγραφεί.

Η θα τον κοροιδεύανε (η δική μου επιλογή).

Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική μου άποψη και πιθανότατα να μην εκφραζουν το team του forum του My_aegean.

     
 
       
Κυρ, 03 Αύγ 2008 11:39 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


MoHDa
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Aug 09, 2006
37


Επειδή μάλλον απευθύνεσαι σε εμένα, καταθέτω την άποψη μου.

Ας ξεκινήσω με το disclaimer της τοποθέτησης μου: Δεν έχω καμία σχέση με το Παν. Αιγαίου πια, έχω υπάρξει και προπτυχιακός και μεταπτυχιακός φοιτητής του, όταν το πανεπιστήμιο ήταν το μισό από σήμερα. Αυτό με έκανε να αισθάνομαι όμορφα να "ανακατεύομαι" με τα πεπραγμένα του, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι δεν έχω παραβρεθεί στις ορκομοσίες μου, ο μοναδικός μου σύνδεσμος με το ίδρυμα είναι το παρόν portal. Όπως ήδη οι διαχειριστές γνωρίζετε δε ζω στην Ελλάδα, ενώ ήδη είμαι στο 5ο διαφορετικό πανεπιστήμιο.

Και το επαναλαμβάνω, τα σχόλια μου δεν ήταν για μειώσω ούτε τα παιδιά που ασχολούνται, ούτε το περιεχόμενο και το ρόλο του my.aegean.gr. To αντίθετο μάλιστα, πιστεύω πως η ουσία των σχολίων μου θα μπορούσε να βοηθήσει.

Σε αυτό το σημείο, θα ζητήσω συγνώμη που απάντησα στο μετεφηβικο ενθουσιασμό κάποιων χρηστών/διαχειριστών με τρόπο άκομψα ευθύ.

Επί του θέματος, οι αιτιάσεις μου εστιάζονται σε 2 σημεία:

1. Για το δικαίωμα ακραιφνών οποασδήποτε πολιτικής ή μη άποψης και ο ρόλος των υπόλοιπων απέναντί τους.

2. Η νομιμότητα μιας οποιασδήποτε ομάδας να χρησιμοποιεί το Πανεπιστήμιο (γενική χρήση της λέξης) και να δρα ανεξέλγκτα (όχι με δόλο, αλλά πέρα από τον ακαδημαϊκό τρόπο δράσης).

Και αναλυτικότερα, έχω την ταπεινή άποψη πως οποιαδήποτε ιδέα πρέπει να έχει το δικαίωμα και την ελευθερία να διατυπωθεί. Αυτή η ελευθερία πρέπει να προασπίζεται ακόμα εντονότερα σς οποιοδήποτε ακαδημαϊκό χώρο, δίοτι είναι κατ' ουσία οι χώοι που γεννιούνται ιδέες και επιχειρήματα αλλά ταυτόχρονα και αντιεπιχειρήματα και αντίπαλες ιδέες. Το πανεπιστήμιο είναι ο χώρος που πρέπει να εκφράζονται όλες οι ιδεολογίες υπό το πρίσμα της ελευθερίας της σκέψης που δεν χειραγωγείται από τις ταπεινότητες της υπόλοιπης κοινωνίας, όπως το χρήμα, τα προσωπικά συμφέροντα κλπ κλπ.

Οι λόγοι που αναφέρθηκαν στο ακροτελευταίο μήνυμα του διεγραμμένου θέματος δεν κάλυψαν την παραπάνω πεποίθηση μου και για αυτό και υπερασπίσθηκα τον φιμωμένο.

Εφόσον λοιπόν το εκτελεστικό όργανο της φίμωσης είναι φοιτητής και το παρόν αποτελεί κατοχυρωμένη φοιτητική δραστηριότητα, για αυτό και μίλησα με τον τρόπο που φαίνεται στα παραπάνω μηνύματα μου. Και εύλογα ρώτησε ο mystery_orange, αν αυτό μου αρκεί. Όχι, δε μου αρκεί διότι:

1. Φημώνεται κάποιος
2. Ένας φοιτητής, γίνεται εκτελεστικό όργανο μίας απόφασης που απορρέι απότι φαίνεται από ΦΣ, γεγονός βαθύτατα αντιδημοκρατικό.
3. Στα μάτια μου, λανθασμένα όπως εξήγησε ο danny, χρησιμοποίηθηκε η ελαστικότητα (για την προστασία τους) που διέπει τις φοιτητικές δραστηριότητες για να ικανοποιήθει το χόμπυ μίας ομάδας παραβιάζοντας όλες τις ακαδημαϊκές αξίες.
4. Αν πάμε στον αντίποδα, ο Πλευράκος, που έγραφε είναι παράδειγμα προς αποφυγή, πρέπει να τον βλέπουμε για να μας υπενθυμίζεται η ύπαρξη του.

5. Το επιχείρημα του θανάτου είναι άτοπο, διότι δεν είναι σύννομο. Δε συμφωνώ με την actual πολιτική διακυβέρνηση της χώρας, αλλά εφόσον αποδέχομαι την αστική δημοκρατία και δε βγαίνω με το μπαζούκα μου, να εγκαθιδρύσω αμεσοδημοκρατία, σέβομαι ότι 40% των συμπολιτών μου ήθελαν τη ΝΔ. Αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού τους αποδέχομαι και παίζω.

Και για να το συγκεκριμενοποιήσω, αν έχω καταλάβει καλά. Ο διαγραφέας του μηνύματος εκτέλεσε απόφαση Γενικής Συνέλευσης τμήματος. Ο ίδιος είναι ένα ανάξιο/ανίκανο/χαζο/χωρίς άποψη γρανάζι που έδρασε εναντιον των 1,2,3,4. Αν εγώ θέλω να κάνω κάτι περισσότερο πρέπει να εστιάσω σε αυτούς που έλαβαν την απόφαση κι όχι σε αυτόν. Ουσιαστικά αυτός που εκτείθεται είναι το ίδιο το Πανεπιστήμιο που έχει χάσει το ρόλο του και έχει μετατραπεί σε super market πτυχίων και τεχνοκρατικής μονοκαλλιέργειας σκέψης. Που δεν προάγει το διάλογο, που δεν βοηθάει στην γενικότερη καλλιέργεια του ατόμου και γενικά διδάσκει με απόλυτο τρόπο τη φίμωση ως τρόπο δράσης.

Αυτά... και χαιρετίσματα σε όλους τους παλιούς...

     
 
       
Δευ, 04 Αύγ 2008 1:32 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


mystery_orange
Γκουρού
Γκουρού


Apr 25, 2006
606


**deleted post**

     
 
       
Δευ, 04 Αύγ 2008 9:05 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


anemos
Γκουρού
Γκουρού


Nov 19, 2007
403


Συγγνώμη ρε μάγκες, αλλά έχω μια απορία:
Δηλαδή αν εγώ που είμαι OPENMINDED, γουστάρω να ανεβάζω στα funny videos βιντεάκια στα οποία γ**** ωχτάχρονα παιδάκια, η συντακτική ομάδα θα πρέπει να με αφήσει για την ελευθερία του λόγου; Για να μη με φιμώσει; Γιατί είναι ιστοσελίδα του πανεπιστημίου και πρέπει οι ιδέες να ρέεουν;

     
 
       
Δευ, 04 Αύγ 2008 1:14 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


mystery_orange
Γκουρού
Γκουρού


Apr 25, 2006
606


Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη καταρχάς καθώς δημιοργήθηκε μια μικρή σύγχηση λόγω διαγραφής εξ'ιδιών της ανάρτησης μας καθώς το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε μη ικανοποιητικό.

Βασικη μας πεποίθηση είναι οτι η χρήση "βεβαρυμένου" και πομπώδους λεξιλογίου από τους ανθρώπους έχει στη ,συντριπτική πλειοψηφεία των περιπτώσεων να κάνει με τη φιγούρα.

Απεχθανόμαστε και απαξιώνουμε τέτοιου είδους πρακτικές και πιστεύουμε οτι τέτοιου είδους χρήση θα έπρέπε να γίνεται μόνο για τον πλουτισμό του καθημερινού μας λεξιλογίου και σε περίπτωση αδυναμίας κάταλληλου "χρωματισμού" -αν μας επιτραπεί η παρομοίωση -των νοημάτων που θέλουμε να μεταδώσουμε από την καθημερινή μας γλώσσα.

Πιστεύουμε βαθύτατα οτι σε περίπτωση που ένα υποκειμένο είναι κάτοχος μια πολύ καλής γνωσης στα αλήθεια προσπαθεί να την μεταδώσει με όσο πιο απλό λόγο γίνεται ουτως ώστε να γίνει κατανοητό το νόημα του.

Πιστεύουμε επίσης οτι η χρήση πολύπλοκου λεξιλογίου και εξεζητημένης γλώσσας ,δεν ισοδυναμεί με πολυπλοκότητα σκέψης.Το αντίστροφο μάλιστα.Χρήση τέτοιας επιλογής λέξεων σκοπό έχει τη συγκάλυψη της απλότητας των σκέψεων.

Εχει σκοπό επίσης να δώσει τη δυνατότητα στον ομιλιτή να εκφράσει τα χειρότερα πράγματα επιτρέποντας του να διατηρεί ,την ίδια στιγμή ένα ,πλασματικό , ανώτερο επίπεδο από το συνομιλιτή του.Να "Χρυσώσουν" όπως συνηθίζει να λέει ο λαός "το χάπι".

Αυτή είναι μια κλασσικότατη περίπτωση


Παράθεση:
Ο διαγραφέας του μηνύματος εκτέλεσε απόφαση Γενικής Συνέλευσης τμήματος. Ο ίδιος είναι ένα ανάξιο/ανίκανο/χαζο/χωρίς άποψη γρανάζι που έδρασε εναντιον των 1,2,3,4


Απεχθανόμαστε αφάνταστα ανθρώπους που εκφράζουν τα χειρότερα νοήματα καμουφλαριζόμενοι ,όπως άναφέραμε προηγουμένως.Σε περίπτωση που δεν αποτελούν το χειρότερο είδος ανθρώπων πιστεύω μας είναι οτι βρίσκονται ,και με μεγάλη άνεση σε μια από τις τελευταίες θέσεις ,κάνοντας τους άξιους συγχαρητηρίων γιατί σε κάθε περίπτωση το παραπάνω απότελεί επίτευγμα.

Αφότου διάβασαμε το σύνολο των απόψεων σας και ανέλυσα,κατόπιν συντόμου αλλά όχι επιπόλαιας σκέψεως,το μύνημα τους ,κατέληξαμε στο συμπέρασμα οτι ο συγγραφευς των μυνημάτων διακατέχεται από μια ελάχιστη και παραποιημένη επαφή με την πραγματικότητα.Είναι διαποτισμένος από μια πίστη στην ανωτερότητα του που φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός οτι κατατάσει άλλους ανθρώπους στην ομάδα των "γραναζιών" ,χωρίς -με μια ένδειξη αλλαζονείας κατ'εμάς- να περιλαμβάνει τον εαυτό του στην ομάδα αυτή,παρόλλη την προσωπική μας άποψη περί του αντιστρόφου.Παρόλλο που το υποκείμενο της συζήτησης μας θα μπορούσε να αρνηθεί τις κατηγορίες αυτές ,καθώς ουδέποτε στα γραφόμενα του φάινεται κάτι τέοτοιο με άμεσο τρόπο,εμείς θα μπορούσαμε να απαντήσουμε οτι όταν χαρακτηρίζεις κάποιον με κάποιο τρόπο ο οποίος είναι αρνητικός ,εμμέσως -και λανθασμένα στη συγκεκριμένη περίπτωση,δημιουργήται η εντύπωση μιας ανωτερότητας που αναλύθηκε στην προηγούμενη πρόταση.

Είναι κοινή πρακτική σε όλες τις ηλεκτρονικές κοινότητες οι καταπολέμηση του "spam".Αγνοούμε την ,αποτυχημένη και παντελώς κακόγουστη κατ'εμάς, προσπάθεια ειρωνίας εκ μέρους του μέλους Mohda περί έλλειψης της ετυμολογίας τηε λέξεως σε ελληνικό λέξικό ή συμπάσχουμε,σε περίπτωσης ειλικρίνιας του επιχειρήματος, για λόγους μέγιστης ανοησίας,και προσθέτουμε οτι στο συγκεκριμένο ζήτημα είχαμε μια οφθαλμοφανή τέτοιου είδους περίπτωση.Καθήκον της ηλεκτρονικής διεύθηνσης της σελίδας είναι η καταπολέμηση τέτοιου είδους φαινομένων,μέθοδος που εφαρμόζεται και στις επίσημες ιστιοσελίδες των σχολών.

Σε περίπτωση αδυναμίας διάκρισης τέτοιου είδους φαινομένου από το συνομιλιτή μας θα μπούμε σε μεγάλο πειρασμό να εγκαταλέιψουμε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάλυση των επιχειρημάτων μας ,και κατάρριψης των δικών του,λόγω της προαναφερθείσας χαλαρότατης σχέσης με την πραγματικότητα,η οποία ευχόμαστε ολόψυχα να μην είναι μονίμου φύσεως.

Το γεγονός οτι η ομάδα αυτή χρηματοδοτείται εν μέρη από το πανεπηστίμιο δε σημαίνει οτι θα πρέπει να ανεχόμαστε στους κόλπους μας και μέλη που διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία αυτής.Το ξανατονίζουμε οτι δεν έχει σχέση με το δικαίωμα έκφρασης απόψεων όσο με το τον τρόπο έκφρασης αυτών ,που παρεμβαίνει τΙς πιο βασικές αρχές κάθε ηλεκτρονικής κοινότητας .

Διακρίνουμε μια εμφανή τάση στον τονισμό του πρόσφατου ακαδημαικού παρελθόντος του συνομιλιτή μας και στην ενασχόληση του με τα κοινά,κάτι που μας αφήνει παντελώς αδιάφορους και μας κανει να προβαίνουμε σε μεγάλες προσφορές στα θεία σε μια ένδειξη ευχαρίστίας, για το χαρμόσυνο φαινόμενο της απουσίας του.Βαθύτατη πεποίθηση μας είναι οτι η ακαδημαική κοινότητα μπορεί να επιτύχει ένα ανώτερο επίπεδο και ένα καλύτερο αύριο με την απουσία τέτοιου είδους ατόμων.

Επίσης διακρίνουμε μια προσπάθεια ,στο σημείο που τονίζεται ο μετεφηβικός ενθουσιασμός, της υποβάθμισης της προσπάθειας μελών του forum σε ένα παιχνίδι ανηλίκων και τη δημιουργία ,της λανθαμένης και άκυρης , εντύπωσης κατοχή μιας ανώτερης γνώσης ,προερχόμενη από -θεός φυλάξοι- μεγαλύτερη εμπειρία στον συνομιλιτή μας.Διαφωνούμε κάθετα και θα σας παρακαλούσαμε να μην ξαναανφερθείτε σε τέτοιου είδους επιχειρήματα ,γιατί υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης στομαχικών διαταραχών εξαιτίας της γελοιότητας των παραπάνω.Επίσης εκφράζουμε μια βαθεία αντιπάθεια σε άτομα τα οποία επίδονται σε μια επίδειξη της εμπειρίας τους αλλά τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει αντίκρυσμα,όπως εδώ, και γίνεται καθαρά για λόγους βελτιώσης της εντύπωσης που υπάρχει για το πρόσωπο μας στον κοινωνικό μας περίγυρο.

Κλείνοντας να πούμε οτι το παράδειγμα μας σχετικά με τη θανατική ποινή ήταν ολόσωστο και απλώς αναφερότανε στην περίπτωση (εξου και το "αν ίσχυε η θανατική καταδίκη") που ίσχυε η εσάτη των ποινών.Διερωτώμαστε τι παραπάνω διευκρινίσεις θα χρειαζόταν ο συνομιλιτής μας για να μας εκφράσει την άποψη του αλλά στην τελική μπορεί να επιλέξει να μην μοιραστεί μεταξύ μας τη γνώση ,καθώς πιστεύουμε οτι δεν θα μας αποκρυφτεί κάτι ιδιαίτερης διανοητικής αξίας.

Τελικό μας συμπέρασμα είναι οτι το όλο ζήτημα αποτελούσε απλώς έναν άκομψο τρόπο ,ουτως ώστε το εν λόγω άτομο της συζήτησης,να αναβαθμίσει τη σημαντικότητα διαφόρων γεγονότων,γύρω από τα οποία εσφαλμένα πίστευε οτι είχε μια σαφώς καλύτερη γνώση-λόγω της "ενασχόλησης του με τα κοινά",σε μια προσπάθεια να αποδείξει οτι είχε δίκιο σε ένα σημείο που όλοι οι υπόλοιποι είχαν άδικο με απώτερο σκοπό την επίδειξη-κατά κόσμον φιγούρα.

Οσο για τους χαρακτηρισμούς περί γραναζιών και διαφόρων άλλων εργαλείων θα απαντούσαμε πως ,μιας και δεν επιτρέπεται η προσβολή άλλων μελών, αποτελεί μια προσπάθεια αυτοκριτικής και πως ο γράφων σχεδόν με πλήρη βεβαιότητα απευθήνεται στον ίδιο του τον εαυτό.

Η παντελής έλλειψη γνώσεων όμως σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας των ηλεκτρονικών κοινοτήτων έκανε τα επιχειρήματα του να φαίνονται κενά , αποκάλυψε την αναίδεια του και οδήγησε στη δημιουργία αυτού του ειρωνικού κειμένου που αποκλειστικό σκοπο έχει τη διασκέδαση σας και μόνο Smile

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας


     
 
       
Τετ, 06 Αύγ 2008 3:09 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Nov 11, 2007
143


MoHDa έγραψε:
Και επειδή μάλλον δε γνωρίζετε, το πανεπιστήμιο, ως ίδρυμα, προστατεύεται και προστατεύει την ελευθερία της σκέψης και του λόγου (Ο νόμος του 81 που ακόμα και ο νόμος της Γιαννάκου, αυτό δεν το άγγιξε καθώς και ο εσωτερικός κανονισμός του οικείου ιδρύματος).


Eh??Με συγχωρείς αλλά εγώ είμαι μια αμόρφωτη ιταλίδα και δυστυχώς 'ο νόμος του 81' δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
Μου αρέσει που αναφέρεις νόμους...πιο είναι το concept σου όμως?

Όσο για τον νόμο Γιαννάκου, πήγα και τον κοίταξα κ εγώ από περιέργεια.
Το άρθρο 1.2(β)λέει ότι τα Α.Ε.Ι. έχουν ως αποστολή να 'συμβάλλουν στη διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών, ικανών να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες όλων των πεδίων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων [...] με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης'.

Άρθρο 3.1: 'Στα Α.Ε.Ι. κατοχυρώνεται η ακαδημαική ελευθερία στην έρευνα και στην διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.'
Και όμως, ex art. 3.2: 'Δεν επιτρέπεται η επιβολή ορισμένων επιστημονικών απόψεων και ιδεών[...].'
Ο νόμος δεν καθορίζει λεπτομερώς ποιές είναι αυτές οι απόψεις που απαγορεύονται. Ωστόσο μπορεί κάποιος να συμπεράνει από το προηγούμενο άρθρο ότι τέτοιες ιδεολογίες που θεωρούνται ασύμβατες με το σύστημα αξιών της δημοκρατίας και των πανανθρωπινων δικαιωμάτων δεν πρέπει να εκφράζονται σε έναν ακαδημαικό χώρο.

Και είναι προφανές ότι ο αντισημιτισμός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι συμβατός με ένα δημοκρατικό καθεστώς.

MoHDa έγραψε:
Και αναλυτικότερα, έχω την ταπεινή άποψη πως οποιαδήποτε ιδέα πρέπει να έχει το δικαίωμα και την ελευθερία να διατυπωθεί. Αυτή η ελευθερία πρέπει να προασπίζεται ακόμα εντονότερα σς οποιοδήποτε ακαδημαϊκό χώρο, δίοτι είναι κατ' ουσία οι χώοι που γεννιούνται ιδέες και επιχειρήματα αλλά ταυτόχρονα και αντιεπιχειρήματα και αντίπαλες ιδέες. Το πανεπιστήμιο είναι ο χώρος που πρέπει να εκφράζονται όλες οι ιδεολογίες υπό το πρίσμα της ελευθερίας της σκέψης που δεν χειραγωγείται από τις ταπεινότητες της υπόλοιπης κοινωνίας, όπως το χρήμα, τα προσωπικά συμφέροντα κλπ κλπ.


Προσωπική σου άποψη.Δεν γνωρίζεις όμως την νομοθεσία περί της ελευθερίας σκέψης.
Πήγαινε διάβασε λίγο την Σύμβαση για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών του 1950 που ισχύει και στην Ελλάδα. Η ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο περιορισμών, αποτελούντων 'αναγκαία μέτρα, εν δημοκρατική κοινωνία,[...] δια την προάσπισιν των δικαιωμάτων και ελευθεριών των άλλων'(limitation clause-art.9.2).Με την ίδια λογική περιορίζεται και η ελευθερία έκφρασης (art. 10).

Τώρα ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του βέβαια.Αλλά το Ελληνικό κράτος έχει την υποχρέωση de jure να προστατεύει τον δημοκρατικό χαρακτήρα των θεσμών του, και φυσικά και των δημοσιων πανεπιστημίων.
That is the RULE OF LAW.

p.s.Ίσως να φαίνεται λίγο βαρετό το post μου. Αλλά το θέμα είναι...όταν βλέπεις κάποιον να έχει τέτοιες απόψεις και να σου λέει μετά ότι είναι postgrad κι όλας και έχει πάρει τόσα πτυχία, τι μπορείς να κάνεις?
Ο κόσμος είναι full από τρελούς, και πρέπει κάπως να μάθουμε να τους αντιμετωπίζουμε, με την δύναμη της λογικής, της γνώσης....και με πολλή πολλή υπομονή!

[/quote]

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας) 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Animations - GIF κινούμενες εικόνες/σ...

από inertia
Συζήτηση: Art Pad - Δημιουργίες για το MyAegean Απαντήσεις: 0

Τρι, 27 Μάρ 2018 1:52 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Συμμετοχή σε εικαστικά projects στην ...

από inertia
Συζήτηση: Art Pad - Δημιουργίες για το MyAegean Απαντήσεις: 2

Τρι, 27 Μάρ 2018 1:19 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Στήλη: Comics - Εικονογράφηση στο MyA...

από inertia
Συζήτηση: Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects Απαντήσεις: 0

Δευ, 18 Δεκ 2017 9:06 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Σταθμοί - Εκπρόσωποι [forum+fb+offici...

από inertia
Συζήτηση: ΠαΔίΠαΦΡα (intra-forum) Απαντήσεις: 0

Πεμ, 21 Ιούλ 2016 3:28 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Online Αποθετήριο υλικού μεγάλου όγκο...

από inertia
Συζήτηση: Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects Απαντήσεις: 4

Τετ, 22 Οκτ 2014 12:31 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics