Ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου

   
   

 Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα

 
Συγγραφέας Ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου
 
       
Τετ, 10 Φεβ 2010 2:44 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού


Mar 31, 2006
913


Χαιρετώ ξανά τους ενδιαφερόμενους στη συζήτηση και απλά θα ήθελα να προσθέσω τυπικά και για όποιον απλά κατευθύνεται εδώ από κάποια μηχανή αναζήτησης ή απλά παρακολουθεί την ενότητα:

Σ'αυτή τη σελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αναφέρονται ποιες σχολές είναι ενταγμένες και θεωρούνται από το ίδιο το ΤΕΕ ότι οι απόφοιτοί τους είναι Μηχανικοί Περιβάλλοντος κι επίσης υπάρχουν τα σχετικά προεδρικά διατάγματα (Π.Δ.) σε μορφή pdf περί των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων
Μηχανικοί Περιβάλλοντος

Επίσης τα επαγγελματικά τους δικαιώματα καθορίζονται από το νόμο: Ν. 6422/1934 (Φ.Ε.Κ. 412Α)

Aπό αυτά συμπεραίνω πως Μηχανικοί Περιβάλλοντος κατοχυρωμένοι από το Τ.Ε.Ε. (αν υφίσταται ο όρος κατοχυρωμένοι από το εν λόγω επιμελητήριο) είναι οι απόφοιτοι από μόνο δύο (2) σχολές στην Ελλάδα:

1) ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ (ΔΠΘ)

2) ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


     
 
       
Σαβ, 13 Φεβ 2010 1:39 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Supersonic
Γκουρού
Γκουρού


Aug 29, 2009
541


Μάγκες και μάγκισες πάλι έχετε βγεί εκτός Θεματικής Ενότητας (topic). Αν θέλετε ανοίξτε καινούργια με τίτλο π.χ.
Μετατροπή Σχολής Περιβάλλοντος σε Πολυτεχνική να μπορέσουμε να συζητήσουμε το θέμα άνετα και να μην καταστρέφουμε θεματικές ενότητες.

     
 
       
Τρι, 13 Μάρ 2012 2:12 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Τμήματος ΜΠΕΣ (07.03.2012)

Απόφαση-ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος Μαθηματικών:
Xωροταξική αναδιάρθρωση και προοπτικές της ακαδημαϊκής μονάδας Σάμου (01.03.2012)

Φήμες για έδρα πολυτεχνικής σχολής (06.10.2010)

Spoiler:
<<ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Καρλόβασι, 29.09.2010
Αριθμ. πρωτ.: 3632

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και αυξάνονται οι φήμες ότι στα πλαίσια της επερχόμενης χωροταξικής και θεματικής αναδιάρθρωσης των πανεπιστημίων προβλέπεται η μεταφορά του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (ΜΠΕΣ) από τη Σάμο. H φημολογία αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση από το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ) και αναμένεται τους επόμενους μήνες η τυπική έκδοση σχετικού ΦΕΚ για την ίδρυση "Πολυτεχνικής Σχολής" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην οποία θα ενταχθούν τα τρία Τμήματα Μηχανικών που λειτουργούν στα νησιά Σάμο, Σύρο και Χίο. Ως εκ τούτου, αποτελεί εύλογη συνέπεια το να έχει προκληθεί έντονη ανησυχία και τεράστιος προβληματισμός στην τοπική κοινωνία του Καρλοβάσου αλλά και του νησιού μας γενικότερα.

Το Τμήμα ΜΠΕΣ αποτελεί ένα από τα πιο παραγωγικά τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αξιολογότατη ακαδημαϊκή και κοινωνική συνεισφορά. Αποτελώντας μια κοινότητα με 700 περίπου ενεργά μέλη - προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μέλη ΔΕΠ, διοικητικοί υπάλληλοι - παίζει ουσιαστικό κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο για το ακριτικό μας νησί.

Ενδεχόμενη αποδυνάμωση της Πανεπιστημιακής Μονάδας της Σάμου δεν θα έχει απλά αρνητικές συνέπειες στην αναπτυξιακή πορεία και την κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική ευημερία του νησιού αλλά θα σημάνει και την οριστική παρακμή και απαξίωση ολόκληρης της Δυτικής Σάμου καθώς έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο από δυσμενείς για την ευρύτερη περιοχή εξελίξεις: Την κατάργηση του Δήμου Καρλοβασίων με τη διοικητική μεταρρύθμιση "Καλλικράτης", την απομάκρυνση από το Καρλόβασι δημόσιων υπηρεσιών, όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, που επί χρόνια λειτουργούσαν στην πόλη εξυπηρετώντας τους κατοίκους όλης της Δυτικής Σάμου, την επικείμενη απομάκρυνση της ΔΟΥ, του παραρτήματος του ΙΚΑ και του αστυνομικού τμήματος, τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ) και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική κρίση και την ύφεση που επικρατεί στη χώρα μας.

Εθνικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί και ηθικοί λόγοι επιβάλλουν να αποτραπεί η εφαρμογή ενός τέτοιου καταστροφικού σεναρίου και να στοχευθεί η ενδυνάμωση της Πανεπιστημιακής Μονάδας Σάμου λαμβάνοντας υπόψη τα σημαντικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Η ύπαρξη υλικοτεχικών υποδομών, η παραχώρηση από το Δήμο σημαντικών για την ιστορία της πόλης κτιρίων, η αναλογικά μικρότερη δαπάνη για την ενοικίαση κτιρίων σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά όπου φιλοξενούνται τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η ανέγερση φοιτητικών κατοικιών, η απαλλοτρίωση των παλαιών βυρσοδεψείων στα Ταμπάκικα, οι άριστες διοικητικές υπηρεσίες που προσφέρονται και η συνέργεια με τα άλλα τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου όχι μόνο επιβάλλουν την παραμονή του Τμήματος ΜΠΕΣ στο Καρλόβασι αλλά και σε περίπτωση χωροταξικού επανασχεδιασμού δημιουργούν τις προϋποθέσεις να αποτελέσει το Καρλόβασι την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Άλλωστε το Τμήμα ΜΠΕΣ, που είναι το παλαιότερο και το πολυπληθέστερο από τα τρία τμήματα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποτελεί το μοναδικό τμήμα οι απόφοιτοι του οποίου εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΤΕΕ).

Ελπίζοντας ότι μια τέτοια οδυνηρή και αδιανόητη εξέλιξη για τη Σάμο δεν θα βρει τελικά εφαρμογή, περιμένουμε την υποστήριξή σας στην παραμονή του Τμήματος ΜΠΕΣ στο Καρλόβασι και είμαστε έτοιμοι, έχοντας επίγνωση της ηθικής μας ευθύνης απέναντι στο ακριτικό μας νησί, να συνεισφέρουμε με υπευθυνότητα και με κάθε δυνατό μέσο προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ>>Ιστορικό:

- Συναντήσεις εργασίας Πολυτεχνικών Τμημάτων

- 2η Συνάντηση Πρυτάνεων Πολυτεχνείων και Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών (04.12.2007)

6η Συνάντηση Πρυτάνεων Πολυτεχνείων και Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών (20.09.2008)
(Δελτίο Τύπου)

Έγκριση από το ΣΑΠΕ (30.03.2009)

30.03.2009 έγραψε:
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνω ότι μόλις πριν από λίγο εγκρίθηκε από το ΣΑΠΕ η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ήταν μια άκρως δύσκολη διαδικασία, ακόμα και κατά τη συνεδρίαση, η οποία έληξε επιτυχώς, χάρη στη συστηματική και επίμονη προσπάθειά μας καθώς και τη σημαντική υποστήριξη που μας παρείχαν συνάδελφοι Πρυτάνεις Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων.
Ευελπιστούμε πως η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής θα λειτουργήσει καταλυτικά στα μείζονος σπουδαιότητας θέματα της εγγραφής των αποφοίτων μας στο ΤΕΕ και της απόκτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων των Τμημάτων Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης και Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων.

Με νεώτερο μήνυμα θα σας ενημερώσω εκτενέστερα επί της σημαντικής αυτής εξέλιξης για το Ίδρυμά μας.

Φιλικά,

Α. Τρούμπης
Πρύτανης24.07.2009

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Το κρίσιμο διοικητικό βήμα για την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής έγινε σήμερα.

Κατόπιν συνομιλίας με το γραφείο του Υφυπουργού κ. Ταλιαδούρου, ενημερώθηκα ότι το ΠΔ για την ίδρυση της Πολυτεχνικής, υπεγράφη από τον ίδιο και οδεύει προς το συναρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, στον Υφυπουργό κ. Ζώη. Αν οι ρυθμοί διοικητικής εξέλιξης είναι οι συνήθεις, ελπίζουμε να έχουμε το ΦΕΚ πριν τις γιορτές.

Φιλικά,
Α. Τρούμπης


Θέμα συζήτησης:

Δημιουργία ενιαίας Πολυτεχνικής Σχολής Παν. Αιγαίου (2007-2010)

     
 
       
Τρι, 05 Φεβ 2013 10:02 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Απόφαση ακαδημαϊκού προσωπικού τμ. ΜΠΕΣ για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ

Σχολιάστε ελεύθερα. Smile

Άλλα σχετικά θέματα για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»:

Συγχώνευση ΤΜΟΔ - Διοίκησης Επιχειρήσεων

«Δε θα γίνεις μηχανικός ποτέ συριανέ συριανέ» (Ένταξη τμήματος Σύρου στη ΣΘΕ)


(*) edit:

Σχετικό θέμα με παλιότερες αναφορές (13.03.2012)Έγινε επεξεργασία από τον/την sgep στις Δευ, 18 Φεβ 2013 8:22 pm, 2 φορές συνολικά
     
 
       
Τρι, 05 Φεβ 2013 11:42 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


tzorvas
Γκουρού
Γκουρού


Sep 15, 2008
621
Τόπος: Dark Side


#deletedΈγινε επεξεργασία από τον/την tzorvas στις Σαβ, 09 Μάϊ 2015 12:44 am, 1 φορά
     
 
       
Σαβ, 16 Φεβ 2013 8:52 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


@ISADClass ο Υπουργός ανακοίνωσε ίδρυση πολυτεχνικής σχολής στο Παν. Αιγαίου

     
 
       
Δευ, 18 Φεβ 2013 1:40 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


ΤΜΟΔ: Ανακοινώσεις φοιτητικού συλλόγου

Spoiler:
14.02.2013 έγραψε:
Σύμφωνα με το αναρτημένο προσχέδιο της αλλαγής του χάρτη των Ανώτατων Ιδρυμάτων, το τμήμα μας απορροφάται από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων που εδρεύει στη Χίο. Η αλλαγή αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, καθώς υποβαθμίζει στις σπουδές μας και αλλάζει το αντικείμενο αυτών! Επιπλέον, ο συνολικός σχεδιασμός του «Αθηνά» αποδυναμώνει τις σχολές για λόγους καθαρά οικονομικούς και πολιτικούς. Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος τάσσεται στο πλευρό των σχολών που αγωνίζονται για το δίκαιο των επιχειρημάτων τους και την μη εξαφάνισή τους λόγω του σχεδίου «Αθηνά».

Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, απορρίπτουμε καθολικά την απορρόφηση που προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά», καθώς:

  - Αλλάζει άρδην το αντικείμενο σπουδών μας με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν τα διπλώματα των αποφοίτων του τμήματος, να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των φοιτητών που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο νέο τμήμα με αποτέλεσμα την αντίστοιχη διαφυγή προς τις ιδιωτικές σχολές για γρήγορα πτυχία μιας και ήδη έχουν παρέλθει χρόνια σπουδών
  - Είμαστε ενεργό τμήμα που αριθμεί σχεδόν 700 ενεργούς φοιτητές όντας η πιο ενεργή νότα του Πανεπιστημίου στο νησί της Χίου
  - Οι απόφοιτοί μας γίνονται δεκτοί σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, τόσο σε επίπεδο Master, όσο και σε επίπεδο διδακτορικού τίτλου
  - Οι απόφοιτοί μας απορροφώνται σε ποσοστό του 96% μέσα σε 12 μήνες από τη στιγμή απόκτησης διπλώματος
  - Σε μια κατεύθυνση του τμήματος, οι φοιτητές ασχολούνται με τα logistics, κάτι που περιέχεται μόνο σε 4 μεταπτυχιακά στην Ελλάδα (ΠΑ.ΠΕΙ., Ο.Π.Α., Ε.Μ.Π., Α.Π.Θ.)
  - Το τμήμα συγκεντρώνει το 25% της συνολικής έρευνας που γίνεται σε όλο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αλλά επιπλέον έχει συνάψει συνεργασίες με μεγάλα ερευνητικά προγράμματα (π.χ.CERN)
  - Το τμήμα είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και μάλιστα καινοτόμο, καθώς παρέχει πληθώρα γνώσεων, κυρίως τεχνικών, με βασικό σκοπό ο απόφοιτος του τμήματος να μπορεί να συνδιαλεχθεί με κάθε μηχανικό κλασικής ειδικότητας για να καταρτίζει ευκολότερα οικονομοτεχνικές μελέτες, αλλά και σε βάθος χρόνου να συντονίζει μηχανικούς πολλών ειδικοτήτων για μεγάλα έργα
  - Έχει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που έχει ζήτηση στο σύνολό του από φοιτητές πολλών μηχανικών τμημάτων

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε βασικό να μην εξαλειφθεί το τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, καθώς θα χαθεί το πρωτοπόρο αυτό αντικείμενο σπουδών. Αντιθέτως, απαιτούμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ίδρυσης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου μεταξύ του τμήματός μας, του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Μηχανικών Πληροφοριακών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση, όσοι έχουν ήδη μπει στο τμήμα, να τελειώσουν τις σπουδές τους ως Μηχανικοί Οικονομίας και Διοίκησης!


  Δελτίο Τύπου σχετικά με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»

  Αποφάσεις ΓΣ (13.02.2012)

  Έκτακτη ΓΣ (18.02.2012)

  Spoiler:
  17.02.2013 έγραψε:
  Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, σε χώρο της σχολής Επιστημών της Διοίκησης, στην οδό Μιχάλων 8

  Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
  • Κινητοποιήσεις συλλόγου και εξελίξεις σχετικά με το Σχέδιο «Αθηνά»
  • Λοιπά

  Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 2:30 μμ έγραψε:
  Από: Aegean University User
  Αποστολή: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 2:30 μμ
  Προς: Aegean University User
  Κοιν.: Aegean Global List
  Θέμα: ΠΡ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΘΗΝΑ"

  -----Original Message-----
  From: Foititikos Syllogos TMOD
  Sent: Sunday, February 17, 2013 12:15 PM
  To: HelpDesk Aegean
  Subject: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΘΗΝΑ"


  http://www.fme.aegean.gr/el/news/14022013/deltio-tupou-phoi...dio-athena

  Φοιτητικός σύλλογος Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης


Απαιτούν την ίδρυση σχολής όταν δεν κάνουν καν τον κόπο να επιβεβαιώσουν για το Δελτίο Τύπου τους επίσημους τίτλους των άλλων δύο τμημάτων που θεωρητικά την απαρτίζουν, πόσο μάλλον να ασχοληθούν με την ουσία των σπουδών που αυτά προσφέρουν. Επίσης, η βάση του συγκεκριμένου τμήματος στη Χίο διαχρονικά κυμαίνεται περίπου στο 13/20, χαρακτηριστικά για την τελευταία πενταετία (2008-2012): (12194__12508__12706__10990__10514).

Παρόλα αυτά, τονίζουν πως εκπαιδεύονται ώστε "σε βάθος χρόνου" να συντονίζουν μηχανικούς πολλών ειδικοτήτων "σε μεγάλα έργα"


     
 
       
Τετ, 03 Μάϊ 2017 12:24 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5104


Παράθεση:
Σύρος 27/4/2017

Ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστήμιου Αιγαίου

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2007, αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή πρότασης για ίδρυση και λειτουργία της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην οποία θα εντάσσονταν τα τρία Τμήματα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η ανάγκη ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου είχε, επιπλέον, υποστηριχτεί από το 2007 με ομόφωνη απόφαση της Συνόδου Πρυτάνεων, με τη σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου του ΤΕΕ.

Παρόλη την θετική γνωμοδότηση Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ΣΑΠΕ η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου παραμένει ένα όνειρο εδώ και μια δεκαετία. Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει τα τμήματα Μηχανικών στου Πανεπιστήμιου Αιγαίου σε άλλες Σχολές,, στο πλαίσιο του πολυσυζητημένου σχεδίου ΑΘΗΝΑ το 2011, δημιούργησε μια ακόμα χειρότερη κατάσταση.


Η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί μία παρέμβαση, με μηδενικό κόστος, που δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα σε οποιονδήποτε. Είναι μια κίνηση που θα έπρεπε να έχει γίνει με την ίδρυση του τρίτου τμήματος Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου από το 2000 όπως, ορθά, συνέβη με την άμεση ίδρυση της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωάννινων μέσω το Άρθρου 27. του νόμου 4452/2017.


Σε ερώτηση στη βουλή από τη Βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου με θέμα την ίδρυση ο υπουργός παιδείας Κ. Γαβρόγολου δηλωσε πως «Με νόμο που πέρασε και κυρώσαμε ευρωπαϊκές προδιαγραφές για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών, πρέπει να ανήκουν σε πολυτεχνική σχολή. Άρα, η πολυτεχνική σχολή ιδρύεται ως ομπρέλα αυτών των τμημάτων, ώστε αυτά τα τμήματα σύμφωνα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές να μπορούν να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.» Περιμένουμε και εμείς συνεπώς το αυτονόητο, την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου και την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.


Η ίδρυση της πολυτεχνικής σχολής λύνει μια δέσμη θεμάτων που βάζουν σε κίνδυνο την καθημερινή λειτουργία των Τμημάτων, ενισχύει το ακαδημαϊκό προφίλ των 3,300φοιτητων και 2,400 αποφοίτων των Τμημάτων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Ακόμα, αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ανωτέρω σχολών.


Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω ο σύλλογος διπλωματούχων Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων ζητάει:

 • Την άμεση ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου
 • Την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Τμημάτων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

____

πηγή: http://alumni.syros.aegean.gr/?p=22


     
 
       
Τρι, 19 Δεκ 2017 6:32 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5104


Επικυρώνοντας τις προηγούμενες αποφάσεις, και τυπικά πλέον στις 18/12/2017 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση με την οποία ορίζεται ως έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου η Σύρος.

Δευ 18/12/2017
Ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστήμιου Αιγαίου

Παράθεση:
[ ΦΕΚ B 4452 - 18.12.2017 --- Arrow download PDF | download as Image ]     
 
       
Τρι, 09 Οκτ 2018 3:36 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5104


Μια εξέλιξη που ήταν σχετικά αναμενόμενη λόγω της ομαλοποίησης των τίτλων σπουδών, αναρτάται και εδώ ύστερα από εσωτερική ανακοίνωση/ανάρτηση.


Παράθεση:

Γραμματεία τ.ΜΣΠΣ
Τρι 09/10/2018 16:09


Ενιαίος και Αδιάσπαστος Τίτλος Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master)


Αγαπητές και αγαπητοί διπλωματούχοι, αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου,

σας ενημερώνουμε ότι βάσει της υπ’ αρ. 141967/Ζ1/03-09-2018 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 4376/τ.Β’) το Τμήμα ΜΣΠΣ υπάγεται στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 46 του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 τ.Α’) που προβλέπουν ότι η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών του Τμήματος οδηγεί στην απονομή Ενιαίου και Αδιάσπαστου Τίτλου Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

http://www.eoppep.gr/index.php/el/qualification-certificate...-framework


Ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) λογίζεται ότι έχει ληφθεί από την ημερομηνία απονομής του διπλώματος και καταλαμβάνει και τους/τις διπλωματούχους πριν από την έναρξη ισχύος του ν.4485/2017.

Για τη χορήγηση σχετικής βεβαίωσης στους/στις ενδιαφερόμενους/ες διπλωματούχους θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη Γραμματεία.

https://www.syros.aegean.gr/el/announcements/proptyhiakes-s...os-spoydon


με εκτίμηση

Αν. Προϊσταμένη Γραμματείας
Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων
Πολυτεχνική Σχολή - Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κωνσταντινουπόλεως 1
84100 Ερμούπολη Σύρος
Τηλ: 22810-97102
Fax: 22810-97109

===================

ΦΕΚ_4376-Β-02.10.2018-ΤΜΟΔ-ΤΜΣΠΣ-Integrated master.pdf

Arrow (από site τ.ΜΣΠΣ)

Arrow (από ΦωτοGallery χώρο αρχείων για τ.ΜΣΠΣ)

===================

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας) 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΛΕΣΒΟΣ: 06-09/06/2019 - 2ο συνέδριο Σ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 07 Ιούν 2019 3:19 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολές 2018-2019 Κινηματογραφικής Λ...

Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 10

Τρι, 13 Νοέ 2018 12:45 pm Τελευταίο Μήνυμα
Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή [ Ανακοίνωση ] Οριστικοποίηση για την Ίδρυση Πολυτεχ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 0

Τετ, 11 Απρ 2018 1:35 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Συναντήσεις (2017-18) Χριστουγεννιάτι...

από inertia
Συζήτηση: Συναντήσεις Κοινότητας MyAegean Απαντήσεις: 5

Τρι, 12 Δεκ 2017 1:49 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολές 2017-2018 Κινηματογραφικής Λ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 1

Τετ, 11 Οκτ 2017 12:31 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics